10 beste 360°-camera’s om vanuit elke hoek te fotograferen

epcdream.nl

Binnen een paar jaar is er een grote populariteit van 360-graden video’s, afbeeldingen en foto’s.

Dit komt omdat 360-graden inhoud een meeslepende en unieke manier biedt om de wereld te zien. 360-content heft de beperkingen op van het maken van foto’s en video’s vanuit slechts één perspectief.

Met deze 360-gradentechnologie leg je eenvoudig een scène vast vanuit elke hoek. Het betekent dat je de kijkers echt kunt onderdompelen in elke scène, wat niet het geval was met traditionele methoden.

De technologie gaat met de dag vooruit en daardoor neemt ook de betaalbaarheid en kwaliteit van 360 graden camera’s toe. Dit maakt 360-graden camera’s veel toegankelijker voor makers van inhoud dan ooit tevoren.

Maar voordat we de beste 360-graden camera-opties vinden, laten we eens kijken wat ze zijn.

Wat is een 360 graden camera?

Een 360 graden camera, ook wel omnidirectionele camera genoemd, bestaat uit een 360 graden gezichtsveld (FOV). Als gevolg hiervan kan het alles om je heen vastleggen. Dit zijn cruciale apparaten wanneer u een groter gezichtsveld moet vastleggen, zoals panorama’s.

Hoe werkt een 360-camera?

Meestal bestaan ​​360-gradencamera’s uit lenzen in een cirkelvormige opstelling met de mogelijkheid om groothoekopnamen te maken. Deze opstelling helpt deze camera’s de omgeving vanuit elke hoek tegelijk vast te leggen.

De resulterende clip komt in de vorm van een 360-graden video of foto. Je kunt deze clips bekijken op apparaten zoals VR-headsets, smartphones en computers.

Sommige van de 360-camera’s hebben speciale functies waarmee u meerdere 360-gradenfoto’s kunt samenvoegen. Hierdoor krijg je een nog groter gezichtsveld.

Wat zijn enkele toepassingen van 360-camera’s?

Er zijn talloze toepassingen voor 360-gradencamera’s op verschillende gebieden. Laten we het hebben over enkele belangrijke use-cases van deze technologie.

  • Leg 360-graden video’s en foto’s vast: als u een maker van inhoud bent, kunnen deze camera’s uw kijkers een werkelijk meeslepende ervaring bieden. U kunt de kwaliteit van uw videocontent maximaliseren door gebeurtenissen of de omgeving vanuit verschillende hoeken vast te leggen.
  • 360-graden opname onder water: de meeste 360-camera’s hebben een waterdicht ontwerp. Dit maakt ze perfect voor het maken van boeiende onderwaterfoto’s vanuit brede hoeken.
  • Bedek iedereen in een conferentie: 360 camera’s helpen, wanneer ze in het midden van de tafel worden geplaatst, om iedereen in een conferentie of vergadering vast te leggen.
  • Vastgoedrondleidingen: Vastgoedmakelaars of -verkopers maken nu op grote schaal gebruik van 360°-camera’s voor het vastleggen van aantrekkelijke afbeeldingen en video’s van eigendommen. Hierdoor is het handig om de prospects een 360 graden virtuele rondleiding door de panden aan te bieden.
  Schakel het startscherm en het startmenu vanaf het bureaublad in

Nu zullen we kijken naar enkele van de beste 360 ​​camera’s.

Insta360 X3 waterdichte camera

Met Insta360 X3 kunt u actieve HDR 5.7K 360-video’s maken. U kunt de hoek van uw keuze selecteren en boeiende beelden vastleggen. Het beschikt over een AI-aangedreven Insta360-app.

Dankzij de 1/2″ 48MP-sensoren kun je met verbeterde helderheid vastleggen, zelfs als je opnamen maakt bij weinig licht. Het wordt ondersteund met een batterijvermogen van 1800 mAh. Hij heeft een onzichtbare selfiestick die verdwijnt terwijl je de opnames bewerkt.

De 360 ​​horizon lock en FlowState houden je video’s vloeiend, zelfs als je een zigzagpad volgt.

Insta360 EEN X2

Het is een krachtige 360-actiecamera die tot 33ft waterdicht is en wordt geleverd met een zakploeg. Met dit ene apparaat kun je in elke richting fotograferen met de ultieme 5.7K 360-opname. De FlowState-stabilisatie waarmee het wordt geleverd, maakt uw opnamen soepel en stabiel.

Met Insta360 ONE X2 kun je drones als engelen vastleggen vanuit een derde persoonsperspectief. De onzichtbare camerastick verdwijnt gemakkelijk tijdens het bewerken. Dankzij de AI-bewerkingstechnologie kunt u gemakkelijk inhoud van hoge kwaliteit bedenken.

GoPro MAX

Probeer de GoPro Max 360-camera voor het vastleggen van meeslepende video’s of foto’s in heldenstijl. Het naar voren gerichte scherm en de prestaties van de shotgun-microfoon zorgen voor de ultieme output.

De opname van 180 graden zorgt voor een perfecte stabilisatie. Hiermee kun je live streamen met een resolutie van 1080p. Dankzij de functie voor horizonnivellering in de HERO-modus kun je filmische opnamen maken met ultieme vloeiendheid. Met de PowerPano-functies kunt u 270-graden panoramische foto’s maken zonder enige vervorming.

  Fix My Wifi Extender blijft loskoppelen

MAX is uitgerust met zes microfoons die audio van verbluffende kwaliteit vastleggen. U kunt ook time-lapse-video’s maken terwijl u bezig bent met een activiteit.

Ricoh Theta X

Deze Ricoh Theta X 360-opnamecamera heeft een 2,25-inch display dat een touchscreen ondersteunt. Dit betekent dat u er veel bewerkingen op kunt uitvoeren zonder uw smartphone te gebruiken. Hiermee kunt u stilstaande beelden in hoge resolutie vastleggen met een uitvoer van bijna 60 MP.

Dankzij de beeldstabilisatie maak je 360 ​​graden video’s met een resolutie van 5,7K. Hiermee kunt u schakelen tussen de geheugenkaart en de batterij. USB 3.0 Type-C-poort levert stroom aan de camera, zelfs wanneer uw statief in gebruik is. Deze camera wordt geleverd in een behuizing van magnesiumlegering.

KanDao QooCam

Als u op zoek bent naar een 360-camera voor livestreaming op professioneel niveau, kan KanDao QooCam de ideale optie zijn. Hiermee kun je live streamen in 4K, 5,7K en 8K. Het beschikt over een 2,4-inch LCD-scherm en in-Dual Lens F2.0.

Dit is een volledig uitgeruste zakcamera die aan al uw vereisten voor livestreaming kan voldoen. Het ondersteunt Wi-Fi-, HDMI- en Ethernet-verbindingen. Het wordt geleverd in een waterdicht ontwerp, zodat u ook video’s en afbeeldingen kunt maken in de regen.

Insta360 ONE RS Twin-editie

Insta360 ONE RS Twin Edition heeft een 5.7K 360-lens en een 4K-boostlens waarmee u gedetailleerde opnamen kunt maken. De FlowState-stabilisatie zorgt voor vloeiende en stabiele opnamen, ongeacht de lens die u gebruikt.

Met de nieuwe sensor kun je 48MP-foto’s en 6K HDR-breedbeeldvideo’s maken. Deze ONE RS heeft een onzichtbare selfiestick die verbluffende foto’s biedt vanuit het perspectief van een derde persoon.

RICOH THETA Z1

RICOH THETA Z1 wordt geleverd met 2,7 keer meer extra mogelijkheden dan zijn eerdere model. Het wordt geleverd met 51 GB interne opslag. Dit betekent dat u in 110 minuten ongeveer 900 RAW-afbeeldingen, 6350 JPEG-afbeeldingen en 4K-video’s kunt vastleggen.

  Wat betekent "IKR" en hoe gebruikt u het?

Met RICOH THETA Z1 leg je 360 ​​graden beelden vast met een resolutie van 23MP. Dankzij de HDR-beeldverwerking kunt u beelden vastleggen met verschillende helderheidsniveaus.

Met de 4-kanaals microfoon kun je meeslepend geluid opnemen samen met boeiende video’s. Het ondersteunt een USB 3.0 Type C-verbinding, waardoor bestanden snel kunnen worden overgedragen.

Insta360 ONE RS 1-inch 360-editie

Deze 360°-camera heeft een dubbele 1-inch CMOS-sensor die een dynamisch bereik en uitzonderlijke beelden levert. En dat ook, zelfs bij weinig licht. Hiermee kunt u 360-video’s opnemen met een resolutie van 6K.

Hiermee kunt u dynamische bereikfoto’s maken met 21 MP in PureShot HDR-modus. Het beschikt over 360 horizonvergrendeling en FlowState-stabilisatie die verbazingwekkend vloeiende video’s levert.

Rylo 5.8K 360-videocamera

Deze 360°-camera wordt geleverd met horizonnivellering en baanbrekende stabilisatietechnologie waarmee u vloeiende opnamen kunt maken. Deze cameraploeg wordt geleverd met synchronisatiekabels die iPhones en veel Android-apparaten ondersteunen.

Deze Rylo 5.8K 360-videocamera biedt een beperkte garantie van één jaar. Het wordt geleverd met een SD-kaart van 16 GB en draadloze connectiviteit. Hiermee kunt u back-to-back-beelden vastleggen en uw uitdrukkingen verbazingwekkend vastleggen.

Samsung Gear 360 (editie 2017)

Deze Samsung 360-camera kan elk moment vastleggen met de perfectie van 4K-resolutie. Hiermee kun je 15 MP foto’s maken met behulp van de 180 graden lenzen.

Het heeft een waterbestendige classificatie van IP53. Met de gebruiksvriendelijke app kunt u uw foto’s en video’s bewerken. Hiermee kunt u ze ook rechtstreeks delen op verschillende sociale mediaplatforms.

laatste woorden

Dus, als je op zoek bent naar een perfecte 360 ​​camera, overweeg dan deze opties. Deze kunnen u helpen om verbazingwekkend unieke en gedetailleerde inhoud naar uw publiek te brengen.

Misschien wilt u ook de beste TF-kaarten voor uw camera en andere gadgets verkennen.