10 beste 4K-gamingmonitor voor meer comfort en betere prestaties

Gaming is niet compleet zonder een stijlvolle gaming-monitor, toch? Laten we uw aankoop niet uitstellen en uw game-ervaring verbeteren met enkele van de beste gaming-monitoren.

Het spelen van games is altijd een bron van plezier geweest voor alle mensen. Met de introductie van computers en moderne gaming is gamen een onvervangbaar onderdeel van ieders leven geworden. Gaming heeft geleid tot een toename van het aantal computergerelateerde banen. Dit komt omdat er veel mensen nodig zijn om games te plannen en te maken.

Voor degenen die het niet weten, er zijn veel landen waar gamen als een sport wordt beschouwd en er zijn gametoernooien voor gameliefhebbers.

In de huidige tijd waarin gamen voor de meeste mensen meer is dan een bron van entertainment, zou het onaangenaam zijn om componenten te gebruiken die de game-ervaring op de een of andere manier verminderen. Dit is waar 4K-monitoren ons te hulp schieten.

In dit artikel bespreken we wat 4K-monitoren zijn en wat de verschillende voordelen zijn van het gebruik van 4K-monitoren. We zullen ook de belangrijke functies bespreken waar je op moet letten voordat je een 4K-gamingmonitor koopt. Ten slotte zullen we enkele van de beste 4K-gamingmonitors bekijken voor meer comfort en betere prestaties.

Wat zijn 4K-monitoren?

De 4K-schermen hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels. In vergelijking met een typische Full HD-monitor zijn dat bijna 8 miljoen pixels meer. Er zijn ongeveer 2 miljoen pixels in de standaardresolutie.

De pixels van een 4K-scherm zijn dichter bij elkaar geplaatst, wat resulteert in duidelijkere beelden en meer gedetailleerde zichtbaarheid. Bovendien zorgt een hoog aantal pixels standaard voor extra schermruimte op uw bureaublad, in uw browser en in Excel- en Photoshop-bestanden.

Voor high-graphic, high-power applicaties en games bieden 4K-beelden meer detail. Dit komt omdat ze in feite twee keer zo scherp zijn als 1080p-afbeeldingen. De meeste modellen hebben slechts één stroomaansluiting en één dataconnector nodig, maar dankzij het ergonomische ontwerp kun je ook tijd en ruimte besparen tijdens de installatie.

Hoewel de meeste videogames nu niet zijn voorbereid voor 4K-schermen, zal er binnenkort een grote verscheidenheid beschikbaar zijn.

Een behoorlijk eersteklas grafische verwerkingsmachine is vereist. Je hebt afbeeldingen en videogames nodig die 4K-kwaliteit kunnen weergeven als je het meeste uit je nieuwe 4K-paneel wilt halen. De 4K-resolutie moet door uw machine worden ondersteund.

Voordelen van 4K-monitoren

De introductie van 4K in de digitale wereld is baanbrekend geweest. Als we het hebben over de voordelen van 4K-monitoren, is er een breed scala aan voordelen voor verschillende mensen en sectoren.

De mensen die het meest hebben geprofiteerd van 4K-monitoren zijn allerlei soorten ontwerpers, aangezien 4K-monitoren hen helpen hun ontwerpen minutieus te bewerken en te bekijken.

Hoewel mensen die zich bezighouden met digitaal ontwerp, fotografie of videoproductie vooral de hogere resolutie van 4K-schermen nodig hebben, kunnen ook niet-ontwerpers hiervan profiteren.

Op een 4K monitor is alles helder en scherp. Dus als u wilt multitasken door uw scherm in veel vensters op te splitsen, kan de hogere resolutie alles leesbaar houden.

Het is logisch om een ​​monitor te kiezen waarmee je op deze manier kunt multitasken als je maar plaats hebt voor één monitor op je bureau. Sommige gamers willen misschien een hogere verversingssnelheid dan wat 4K nu in het algemeen kan leveren. Een meerderheid van de grafische kaarten ontwikkelt zich zodat ze 4K-gaming met monitoren kunnen ondersteunen.

  Meer ruimte creëren voor een iPhone- of iPad-update

Belangrijke functies waar u op moet letten voordat u een 4K-gamingmonitor koopt

Omdat steeds meer details in 4K-kwaliteit beschikbaar komen, worden 4K-monitoren snel de norm. Niet alleen games, maar meer dingen zien er fantastisch uit op het beste 4K-gamingscherm.

Elk computersysteem dat een grafische kaart gebruikt, krijgt een aanzienlijke verbetering met 4K. Met name games pleiten het meest voor de overstap naar 4K vanwege hoe levensecht ze kunnen worden weergegeven met zo’n hoge resolutie. Hier zijn enkele functies waar u op moet letten voordat u een 4K-gamingmonitor koopt.

#1. Resolutie en monitorgrootte

4K-inhoud ziet er scherper uit op een 27-inch of 28-inch monitor in vergelijking met een 32-inch monitor en lijkt scherper dan op een 43-inch of 48-inch vervanger. Als visuele helderheid uw grootste zorg is, is de kleine variatie nog steeds iets om te overwegen.

#2. Scherm weergeven

De meeste 4K-monitoren gebruiken een IPS-scherm, dat een slechte contrastverhouding heeft. Ze bevatten ook nauwkeurige kleuren, uitstekende bewegingshelderheid en hoge helderheid.

Een VA-paneel wordt ook gebruikt als IPS niet beschikbaar is. Hoewel de contrastverhouding wordt verbeterd en de uitstekende kleurprestaties behouden blijven, levert deze weergavestijl vaak bewegingshelderheid op in donkere omgevingen.

Gamers zouden moeten uitkijken naar nieuwe versies met mini-LED-verlichting. Om het contrast te verhogen, combineert deze een IPS-scherm met meerdere LED-dimzones. HDR wordt ook geleverd via mini-LED-schermen.

#3. Vernieuwingsfrequenties

Voor de meeste gamers hebben gaming-monitoren met hogere verversingsfrequenties de voorkeur. Hoewel de meeste gebruikelijke monitoren een vernieuwingsfrequentie van 30 Hz hebben, zijn monitoren met 60 Hz de minimale vernieuwingsfrequentie voor gaming-monitoren. Gaming-monitoren met een verversingssnelheid van 144 Hz of hoger hebben de voorkeur voor professionele gamers.

#4. Reactietijd

Responstijd is de tijd waarbinnen de monitor uw acties beantwoordt. Monitoren met een snelle reactietijd verdienen de voorkeur omdat ze onscherpte en nevenbeelden verminderen. Een responstijd van 1 ms is gebruikelijk voor de meeste computers, terwijl u een gaming-monitor zou moeten kopen met een responstijd van minder dan 5 ms.

#5. In- en uitgangen

Hoewel er veel standaarden beschikbaar zijn bij het kiezen van een monitor, zijn er een paar geprefereerde invoer- en uitvoerstandaarden voor gamemonitoren. Als je een gamemonitor koopt, geef dan de voorkeur aan DisplayPort, HDMI en USB Type C/Thunderbolt™ 4.

Zelfs deze standaarden hebben meerdere versies. U moet dus de nieuwste versie kiezen of de versie die het meest compatibel is met uw monitor.

Nu heb je een goed idee over 4K-gamingmonitors en de functies waarnaar je moet zoeken. Laten we dus naar de lijst gaan met enkele van de beste 4K-monitoren die u kunt uitproberen.

SAMSUNG S80A computermonitor

Het IPS-paneel van de Samsung 27-inch Hi-Res UHD-computermonitor heeft geavanceerde beeldschermen die uw productiviteit een boost kunnen geven. De resolutie is vier keer zo hoog als die van een 1080p-paneel, waardoor kleine tekst gemakkelijker te lezen is en details in afbeeldingen, afbeeldingen en films eenvoudiger te bewerken en te zien zijn.

Het IPS-paneel, HDR10, 1 miljard kleuren en de allerbeste en flexibele connectiviteit zorgen voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit.

Het biedt intelligente oogzorg met functies zoals Adaptive Picture, Eye Saver Mode en Flicker-free technologie.

Een ergonomische en overzichtelijke configuratie is mogelijk in elke werkruimte dankzij het gestroomlijnde, minimale, frameloze ontwerp en de in hoogte verstelbare standaard (HAS), die wordt geleverd met functies voor kantelen, draaien en draaien. U kunt eenvoudig naar alle inhoud luisteren met ingebouwde luidsprekers, wat ook ruimte vrijmaakt.

SAMSUNG 32″ Odyssey Neo G7 4K UHD-monitor

Het SAMSUNG Odyssey Neo G7 4K-scherm heeft UHD-resolutie, HDR 2000 en Quantum Matrix-technologie. Dit maakt het gemakkelijker om een ​​nauwkeurig beeld te creëren. De G-sync-compatibele monitor heeft een vernieuwingsfrequentie van 165 Hz en een reactietijd van 1 ms voor gamen zonder lag.

  Wat verschijnt er op een achtergrondcontrole? 9 dingen die je zou kunnen vinden

De verbazingwekkende 1000R gebogen vorm van deze monitor bevordert oogontspanning en meeslepende gaming. Met CoreSync-technologie, die overeenkomt met de kleuren op het scherm van je game voor een wereldvullende onderdompeling, overstijgt je game-ervaring de grenzen van het scherm.

Bij het spelen van de meest uitdagende podia en gevechten absorbeert het afleidingsvrije, matte scherm licht in plaats van het te reflecteren.

U kunt de monitor draaien, kantelen en draaien om uw ideale kijkpositie te vinden. Dankzij Auto Source Switch+ schakelt je scherm automatisch tussen bronnen wanneer aangesloten apparaten worden ingeschakeld.

GIGABYTE FreeSync-gamingmonitor

Gigabyte’s FreeSync Gaming Monitor is verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen, patronen en configuraties. Het lijdt geen twijfel dat deze 4K-monitoren naast de variëteit ook zorgen voor kwaliteit.

Deze monitoren hebben een 31,5″ SS IPS 3840 x 2160 4K gaming-monitorhelderheid, waardoor de weergavekwaliteit wordt verbeterd. Het heeft ook een kijkhoek (L/R) van 178°/178°, wat vermoeide ogen helpt voorkomen.

Het heeft een verversingssnelheid van 144 Hz en een responstijd van 1 ms (GTG), voor een ongeëvenaarde snelheid. De 4K-monitor van Gigabyte ondersteunt Adaptive-Sync Technology en kan meerdere apparaten verbinden en bedienen met de KVM-functie.

Ten slotte heeft het geweldige functies zoals OSD Sidekick, PiP /PbP, Dashboard, Black Equalizer, Game Assist en Auto Noise Cancellation.

ASUS TUF Gaming-monitor

Een 28-inch 4K IPS DCI-P3-gecertificeerd gamingscherm, de ASUS TUF Gaming VG289Q1A 28″-monitor biedt spectaculaire, heldere en gedetailleerde graphics.

Het is compatibel met een hoog dynamisch bereik (HDR10), een industriestandaard voor kleur- en helderheidsniveaus die verder gaan dan mogelijk is op gewone monitoren. De FreeSync-technologie op dit scherm vermindert ook schermscheuren en schokkerige framesnelheden.

Met behulp van de Shadow Boost-functie worden landschappen opgefleurd zonder heldere gebieden te overbelichten. Het bevat DisplayPort 1.2-poorten en een robuuste verbinding met HDMI (v2.0) x2.

Bovendien ondersteunt het FreeSync met AMD Radeon grafische kaarten en AdaptiveSync met NVIDIA GeForce grafische kaarten. Het werkt met grafische kaarten uit de NVIDIA GeForce GTX 10-serie, GTX 16-serie, RTX 20-serie en hoger.

AOC supergebogen 4K-monitor

Op deze 32″-klasse AOC CU32V3 32″ Super-Curved UHD-monitor kunt u genieten van grote beelden met ongelooflijke details en kleuren. Beelden en details zijn nauwkeurig en ultrahelder met een 32″ 4K UHD-resolutie.

Bovendien zijn de kleuren levendiger dan op andere monitoren in dezelfde prijsklasse. Het fijn afgestelde VA-paneel kan meer dan 99% NTSC, 121% sRGB, 90% Adobe RGB of 89,8% DCI-P3-gebiedsdekking weergeven voor rijkere kleuren die landschappen en objecten weergeven zoals bedoeld om te worden waargenomen.

De kromming met een radius van 1500R van de dunne monitor zorgt voor een aangename en meeslepende kijkervaring. Dit komt omdat het sterk lijkt op de natuurlijke kromming van uw ogen. Dankzij de LowBlue-modus en de flikkervrije achtergrondverlichting van AOC kunt u urenlang werken zonder ongemak of vermoeide ogen.

ASUS VP28UQG 28″ 4K/UHD

De 28″ 4K/UHD ASUS VP28UQG-monitor met een reactietijd van 1 ms en Adaptive Sync/FreeSync voor supervloeiende beelden stelt u in staat om te spelen met volledige onderdompeling. Door gebruik te maken van verschillende graden blauwlichtfilters en flikkervrije achtergrondverlichting, helpt ASUS’ eigen Eye Care-technologie vermoeide ogen en ziektes te verminderen.

Met vier keer zoveel pixels als Full HD 1080p-schermen van vergelijkbare grootte, biedt de VP28UQG u meer bureaubladruimte voor uw talrijke werkvensters en meer gedetailleerde graphics, of u nu films kijkt of games speelt.

De ASUS-exclusieve GamePlus op de ASUS VP28UQG stelt u in staat uw game-ervaring tijdens het gamen te verbeteren. Deze bronnen stellen spelers in staat hun spelvaardigheden aan te scherpen en te ontwikkelen.

Philips Brilliance 272P7VUBNB 27″-monitor

Met zijn USB-C-dockingmogelijkheden helpt de Philips Brilliance 272P7VUBNB bij het vereenvoudigen van uw verbindingen. De wirwar van kabels is vervangen door dit Philips 27-inch Ultra Clear 4K UHD-scherm met USB-C-dockingstation.

U kunt UHD-beelden bekijken, veilig toegang krijgen tot het intranet en uw laptop opladen. Dit alles kan tegelijkertijd worden bereikt met een enkele USB-C-verbinding.

  Neem een ​​screencast op je iPhone op zonder een Mac of jailbreak

De Philips 272P7VUBNB is ook energiezuinig gemaakt. Dit is mogelijk omdat de vermogenssensor automatisch de helderheid van de monitor verlaagt wanneer de gebruiker zich van het bureau verwijdert. Deze functie kan de energiekosten tot 80% verlagen en tegelijkertijd de levensduur van de monitor verlengen.

HP nieuwe Premium v28 4K-monitor

De IPS-technologie en het 4K Ultra HD (UHD)-beeldscherm van de HP New Premium v28 4K-monitor bieden verbluffende graphics en ongeëvenaarde kwaliteit. Met dit scherm kunt u genieten van de beeldkwaliteit en brede kijkhoeken van geavanceerde tablets en mobiele apparaten.

Je grafische kaart regelt de framesnelheid van de game met AMD Radeon FreeSync-technologie in plaats van de ingestelde vernieuwingsfrequentie van de monitor, wat je een aanzienlijk concurrentievoordeel oplevert.

U krijgt een ultrabrede kijkervaring met een dunne rand rond het scherm aan drie zijden. Hierdoor installeer je naadloos meerdere monitoren.

Daarnaast heeft deze monitor een in hoogte verstelbaar display en is hij kantelbaar voor een optimale weergave. Ten slotte biedt het een Low Blue Light-optie die het kleurenspectrum verandert in een warmer spectrum en wit een realistischer uiterlijk geeft.

LG UHD IPS Display Ergo-monitor

Het LG 32UN880-B 32″ Ultrafine 4K UHD IPS-scherm heeft een resolutie van 3840 x 2160 en biedt realistische, nauwkeurige kleuren, verbeterd contrast, helderheid en details vanuit brede hoeken. Je ervaart een realistischer, scherper beeld van spel, plezier en productiviteit.

Bovendien biedt dit scherm een ​​gezelligere, meer aanpasbare desktopconfiguratie. Zijn revolutionaire, ergonomische arm wordt door zijn ergo-ontwerp gebracht om aan uw eisen te voldoen.

De ergonomisch en technologisch innovatieve standaard van LG, die zeer goed kan worden afgesteld, helpt een gezonde houding te behouden door elke gebruiker in staat te stellen een precies gepersonaliseerde werkruimte in te richten.

Last but not least maakt Ergo’s USB-C One Connection-oplossing het eenvoudig om gegevens snel te verzenden en stroom te leveren voor het opladen van laptops met slechts één kabel.

Dell UltraSharp 27-inch 16:9 HDR IPS-monitor

Met de Dell U2720Q UltraSharp 27″ 16:9 HDR 4K IPS-monitor kunt u genieten van een nauwkeurige kleurreproductie en een breed kleurengamma. Het heeft een native resolutie van 3840 x 2160, een verversingssnelheid van 60 Hz en dekt 99% van de sRGB en Rec. 709 kleurengamma’s en 95% van het DCI-P3 kleurengamma.

Bovendien heeft het VESA DisplayHDR 400 voor HDR-ondersteuning, 1,07 miljard kleurenondersteuning, In-Plane Switching (IPS)-technologie, een beeldverhouding van 16:9, een antireflectiecoating met een hardheid van 3H, een vaste contrastverhouding van 1300:1 , een klassiek helderheidsniveau van 350 cd/m2, een responstijd van 8 ms in de normale modus en een responstijd van 5 ms in de snelle modus.

laatste woorden

4K-monitoren zijn erg nuttig geweest voor gamers en liefhebbers van game-ontwikkeling. De beste manier om je favoriete pc-games te spelen, is op een 4K-gamingscherm. Een lagere resolutie kan details verbergen, maar een hogere resolutie biedt opmerkelijke scherpte.

Deze schermen vertonen vier keer de resolutie van een 1080p-gamingmonitor, waardoor verre dingen die ooit troebel waren zo levendig worden als de lucht. De tarieven van 4K-monitoren zijn nog steeds duur, maar met de tijd wordt aangenomen dat de kosten van 4K-monitoren ook binnen het budget zullen vallen.

Vervolgens kun je enkele van de beste gamingwielen bekijken om een ​​race-ervaring te simuleren.

gerelateerde berichten