10 beste advertentiegeneratoren voor Google en sociale media voor marketeers

Laten we eerlijk zijn; een advertentietekst kan uw campagne maken of breken. Het kan het verschil zijn tussen iemand die uw producten koopt of langs uw advertentie scrolt voordat u zelfs maar de kans krijgt om uit te leggen wat u aanbiedt.

Slechts 20% van de mensen leest verder dan de krantenkoppen. De kunst van copywriting is een vaardigheid die veel oefening vergt.

Gelukkig heeft de technologie de gemiddelde schrijver in staat gesteld verbluffende advertentieteksten te schrijven.

We hebben een uitgebreide lijst samengesteld van de beste advertentiegeneratoren voor Google en sociale media die elke marketeer kan gebruiken om binnen enkele minuten een beknopte en overtuigende tekst te produceren.

Maar laten we eerst de basis kennen …

Wat is een advertentietekst?

Advertentietekst zijn woorden die in advertenties worden gebruikt om verkeer om te zetten in leads of verkopen. In tegenstelling tot het schrijven van inhoud, is advertentietekst bedoeld om lezers ertoe te brengen op de advertentie te klikken.

Als gevolg hiervan worden ze doorverwezen naar een bestemmingspagina of verkooptrechter, die hun product of dienst verder zal toelichten.

De advertentietekst moet de waarde van uw aanbod effectief overbrengen door de aandacht van de doelgroep te trekken en hen over te halen op uw advertentie te klikken.

Slechte advertentietekst vertaalt zich in slechte biedprestaties, lage kwaliteitsscores, weinig vertoningen en een lage klikfrequentie (CTR).

Meestal bestaat het uit een kop en een korte beschrijving van één tot twee zinnen waarin wordt uitgelegd wat mensen kunnen verwachten wanneer ze hun bestemmingspagina bezoeken.

Hoe helpt advertentietekst bij marketing?

Goede advertentieteksten op advertentieplatforms zoals Google, Facebook en andere sociale sites helpen uw advertentie om meer mensen te bereiken. Door betere advertentieteksten te schrijven, vergroot u de betrokkenheid bij uw campagnes, wat het platform een ​​signaal geeft om het bereik van de advertentie uit te breiden.

De advertentietekst moet uw doelgroeptargeting rechtstreeks aanspreken. Platforms zoals Facebook en Google meten uw advertentiebereik aan de hand van hoe goed u uw publiek hebt weten aan te trekken en hoe goed de advertenties presteren. Advertentietekst draagt ​​direct bij aan beide factoren.

Hoe beter uw advertentietekst is, hoe hoger de kwaliteitsscore van uw advertentie zal zijn. Google is afhankelijk van advertentiegeld; dus helpt de kwaliteitsscore Google bij het weergeven van relevante advertenties aan de juiste gebruikers telkens wanneer er een zoekopdracht plaatsvindt.

Een goede advertentietekst moet het doelzoekwoord in de titel en het hoofdgedeelte van de advertentie bevatten, zodat Google begrijpt aan wie uw advertentie moet worden weergegeven. Hogere kwaliteitsscores helpen u de advertentiekosten te verlagen.

Goed geschreven advertentieteksten helpen u kosten te verlagen, klikfrequenties te verhogen en de juiste klanten naar uw bedrijf te trekken.

Als je ooit een writer’s block hebt meegemaakt, weet je hoe moeilijk het is om kwaliteitskopieën te produceren. Gelukkig zijn er advertentiekopie-generatoren die u helpen automatisch een kopie te maken op basis van de invoer en zoekwoorden die u eraan geeft. We behandelen wat elke tool te bieden heeft.

  10 online enquête-apps om geld te verdienen

Laten we erin springen!

Kopieer.ai

Copy.ai wordt beschouwd als een allesomvattende marketingtool waarmee u teksten voor Google-advertenties en andere vormen van tekst kunt maken en bewerken.

Functies

 • Google Headlines Generator: Vraagt ​​u om de projecttitel en bijbehorende website in te voeren om relevante tekst te genereren.
 • Google Description Generator: voer uw product- of merknaam in en schrijf een beschrijving van uw publiek, hun probleem en wat uw merk uniek maakt.
 • Tientallen sjablonen: Copy.ai biedt tientallen sjablonen om u te helpen bij het schrijven voor elke gelegenheid.
 • 25+ talen: Copy.ai kan binnen enkele seconden kopieën maken in meer dan 25 talen.
 • Live demo’s: Wekelijkse live demo’s worden gehost om gebruikers te helpen de functies effectief te begrijpen en te gebruiken.

Copy.ai is gratis om tot 2.000 woorden per maand te gebruiken, of u kunt upgraden naar hun Pro Plan, waarmee u toegang krijgt tot 40.000 woorden.

Jasper

Jasper wordt vertrouwd door meer dan 50.000 marketeers en grote bedrijven zoals Airbnb, Google, IBM en Logitech en maakt boeiende advertentieteksten die er professioneel uitzien.

Functies

 • Bewezen marketingkaders: maakt gebruik van bewezen marketingkaders zoals PAS (Problem-Agitate-Solution) of AIDA (Attention-Interest-Desire-Action) om meesterlijk geschreven advertentietekst te maken.
 • Facebook en Google Ads: creëert pakkende koppen en beschrijvingen voor beide platforms. Ze kunnen meerdere ideeën voor advertentieteksten genereren, zodat u een split-test kunt uitvoeren om te zien welke het beste presteert.
 • Verscheidenheid aan schrijfstijlen en tonen: het kan advertentieteksten genereren in verschillende stijlen en tonen. Sommige zijn casual, grappig, professioneel, sarcastisch, opgewonden, mannelijk, vrouwelijk en andere.
 • Meerdere talen: Jasper schrijft in meer dan 25 talen, waaronder Engels, Chinees, Frans, Spaans, Duits, Italiaans en andere.
 • Teamfunctie: U kunt teamleden toevoegen aan uw account zodat zij toegang hebben tot de advertentiegenerator.
 • Meer dan 50 sjablonen: naast het schrijven van advertenties, vindt u tal van andere kant-en-klare schrijfsjablonen voor blogs, bedrijfsbiografieën, productbeschrijvingen, het schrijven van creatieve verhalen en meer.

Jasper wordt geleverd in twee prijspakketten: Starter- en Boss-modus. Starter-modus biedt 20.000 woorden, terwijl Boss-modus 50.000 woorden biedt.

Elk woord

Anyword is een krachtige AI-generator met veel functies voor advertentieteksten die tegen lage kosten intelligente kopieën levert. Het wordt vertrouwd door merken als Red Bull, Ted Baker en NBC.

Functies

 • Advertenties van Google en sociale media: Anyword kan effectief koppen en beschrijvingen genereren voor alle zoekmachines en sociale mediaplatforms. Het zorgt ervoor dat uw advertentietekst voldoet aan het beleid van elk platform en de tekenlimieten niet overschrijdt.
 • Een verscheidenheid aan schrijftonen: u kunt de kopie aanpassen aan uw favoriete toon, zoals streng, mannelijk, vrouwelijk, ontspannen, oudere of jongere leeftijdsgroepen, enz.
 • Advertentie-accountintegratie: met Anyword kunt u uw sociale media en Google-accounts via API integreren. Als gevolg hiervan kun je je advertentiebudgetten aanpassen aan je verschillende advertentiesets en testadvertentieteksten splitsen.
 • Inhoudverbeteraar: het platform neemt alle inhoud en biedt meerdere verbeterde versies, zodat u kunt zien welke advertentietekst het beste presteert.
 • Voorspellende prestatiescore: dit geeft een score op basis van hoe goed uw advertentietekst waarschijnlijk zal aanslaan bij uw doelgroep.
 • 24 talen: het produceert advertentietekst in vele talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Chinees, Duits, Russisch, Italiaans, enz.

Anyword is een betaalbaar platform met een limiet van 15.000 woorden voor het startersplan.

  Hoe Auto-HDR werkt op Xbox Series X|S (en hoe het uit te schakelen)

StoryLab.ai

StoryLab is een uitstekende tool voor het genereren van hooks en outlines om de karakterontwikkeling te verbeteren. Als je op zoek bent naar een tool met wat creatieve vuurkracht, dan is dit iets voor jou.

Functies

 • Titelgenerator: verzin de beste koppen om de aandacht te trekken en klikken te genereren.
 • Beschrijving Creator: Het produceert een georganiseerde en professioneel geschreven beschrijving om vertrouwen op te bouwen en verkeer te converteren.
 • Verscheidenheid aan generatoren: StoryLab biedt vele soorten generatoren die een scala aan kopieën kunnen produceren, zoals YouTube-beschrijvingen, ondertitels voor sociale media, Instagram-onderschriften, Google-advertenties, e-mailkopieën en meer.

StoryLab biedt een gratis abonnement. U kunt echter ook kiezen voor hun maandelijkse abonnementen om premiumfuncties te ontgrendelen.

Schrijfcrème

Writecream is zeer innovatieve, door AI aangedreven marketingsoftware die geavanceerde machine learning gebruikt om professionele advertentieteksten voor u te schrijven.

Functies

 • Digital Ad Copy Generator: Writecream helpt u bij het schrijven van alle soorten advertentieteksten, zoals Facebook, Google en Instagram.
 • IJsbrekers: dit helpt u bij het schrijven van koude e-mails of 1 liner-advertentiekopieën om de aandacht van uw potentiële kopers te trekken.
 • Chrome-extensie: hiermee hebt u eenvoudig toegang tot de Writecream-functies via de Chrome-werkbalk.
 • Plagiaatcontrole: vermijd plagiaataanvallen met hun plagiaatcontrole.
 • 75+ Talen: schrijf teksten in zowat elke taal die u maar kunt bedenken.
 • Tutorials: Writecream biedt tal van tutorials die je leren hoe je hun functies kunt maximaliseren, zodat je kopieën met een hoge conversie kunt maken.

Deze software biedt vier abonnementen: gratis, standaard, uitgebreid en aangepast. Het standaardplan is perfect voor startups, freelancers of kleine bedrijven die het platform willen testen.

Niet stuiteren

Smart Copy van Unbounce is een schrijftool met meer dan 30 sjablonen voor het schrijven van advertenties en andere behoeften.

Functies

 • Ad Copy Generator: Smart Copy produceert advertentiekopieën voor platforms zoals Google, LinkedIn, Facebook en Amazon.
 • Gratis abonnement: met hun altijd gratis abonnement mag je tot 5 contentgeneraties per dag maken, ongeacht het aantal woorden.
 • Meerdere talen: Smart Copy biedt verschillende taalopties voor het schrijven van advertentieteksten.
 • Chrome-extensie: Met de Chrome-extensie kunt u advertentieteksten maken vanaf het Google Ads-platform of elk ander social media-platform.
 • Verbetert de inhoud: het kan ook uw bestaande tekst verbeteren door deze te herformuleren of uit te breiden.

Het platform wordt geleverd met een gratis proefperiode van 14 dagen en als het platform je bevalt, kun je upgraden naar een betaald abonnement en het blijven gebruiken.

Tekst.cortex

Text.cortex is een generator voor advertentieteksten die wordt vertrouwd door meer dan 10.000 gebruikers van gevestigde merken zoals Shopify, Amazon, Etsy, Fiverr en Upwork.

Functies

 • Content Creatie: Textcortext maakt gebruik van geavanceerde NLG-algoritmen en best marketing praktijken om een ​​hoog-converterende kopie te creëren.
 • Ad Copy Generator: voer uw producttitel en doelsegment in en ontvang direct de kop en beschrijving van uw advertentietekst.
 • Chrome-extensie: schrijf overal sneller en beter met de Chrome-extensie.
 • Herschrijven: Met de herschrijftool kunt u elke vorm van bestaande tekst of inhoud herschrijven.
 • Use Cases: Laat Textcortex alle soorten teksten schrijven, zoals productbeschrijvingen, blogs, koude verkoop-e-mails, e-mails voor klantenondersteuning en meer.

Het platform biedt drie abonnementen: gratis, Pro en zakelijk. Met het gratis abonnement krijg je tot 10 creaties per dag, terwijl de andere abonnementen onbeperkte creaties bieden.

  Achtergrondgeluid van microfoon op een pc verminderen

Verbinding

Connectio is een reeks hulpmiddelen om uw Facebook-advertenties effectiever te maken, inclusief het schrijven van uw advertentietekst.

Functies

 • Vragenlijst: Connectio stelt u gedetailleerde vragen over uw hoofdonderwerp, doelgroep, uw product of dienst, unique selling points en andere informatie.
 • Levering: in tegenstelling tot andere tools, stuurt Connectio de vooraf geschreven advertenties naar uw e-mailadres
 • Gratis: de advertentiegenerator is gratis te gebruiken.
 • Integratie: integraties met marketingautomatiseringsplatforms zoals ActiveDemand, ConvertKit, Hubspot en meer.

Connectio is de perfecte software voor het automatisch beheren, maken en testen van Facebook-advertenties.

Writesonisch

Writesonic is een innovatieve AI-schrijfassistent die in staat is om binnen enkele minuten hoogconverterende advertentieteksten te genereren.

Functies

 • Google Ads Generator: genereer Google-advertenties door simpelweg uw product- of servicenaam, beschrijving en trefwoord te schrijven.
 • Meer dan 25 talen: schrijf Google-advertenties in veel vreemde talen, zodat u een wereldwijd publiek kunt bereiken.
 • Testen: test verschillende advertentiekopieën om u te helpen meer uit uw advertentiebudget te halen en de klikfrequenties te verbeteren.
 • Bibliotheek: genereer alle soorten advertenties voor Google, Facebook, LinkedIn en zelfs sms-berichten.

Alle abonnementen van Writesonic bieden een gratis proefperiode om u een voorproefje te geven van hun functies. Plannen verschillen ook tussen korte en lange kopieergeneratoren.

Rytr

Met meer dan 450.000 marketeers en bedrijfseigenaren die Rytr gebruiken, is het een van de krachtigste generatoren voor advertentieteksten op de markt.

Functies

 • Advertenties van Google en sociale media: Rytr maakt gebruik van GPT3 AI-technologie en PAS- en AIDA-frameworks om hoogconverterende koppen en teksten te produceren voor Google-, Facebook-, Twitter- en LinkedIn-advertenties.
 • Meer dan 20 tonen: het kan kopiëren in meer dan 20 tonen schrijven, zoals Formeel, Casual, Overtuigend, Humping, Enthousiast en meer.
 • Meer dan 30 talen: Rytr kan kopieën genereren in wereldwijde talen zoals Engels, Spaans, Russisch, Koreaans, Hindi, enz.
 • Teamtoegankelijkheid: als u een team van marketeers heeft, kunt u op het platform een ​​teamaccount maken zodat iedereen toegang heeft tot de advertentiegenerator.
 • 30+ Use Cases: Naast het schrijven van betaalde advertenties, kan Rytr inhoud produceren voor verschillende doeleinden, zoals blogposts, website-kopie, bestemmingspagina’s en SEO-schrijven.

Met Rytr hebben gebruikers toegang tot hun voor altijd gratis abonnement, dat tot 5.000 tekens per maand genereert.

laatste woorden

Generators voor advertentieteksten worden tegenwoordig steeds populairder. Als je worstelt met een writer’s block of extra vuurkracht nodig hebt met behulp van kunstmatige intelligentie, dan heb je genoeg AI-tools om uit te kiezen. t

De waarheid is echter: geen enkele generator voor advertentieteksten kan menselijke creativiteit, vindingrijkheid en strategie vervangen.

AI-copywritingtools kunnen echter een perfecte verbetering zijn bij het schrijven van advertentieteksten om u te helpen de klikfrequenties en uiteindelijk de verkoop te stimuleren.

Vervolgens kunt u hulpprogramma’s voor het bijhouden van advertenties bekijken.

gerelateerde berichten