10 beste Android-puzzelspellen om probleemoplossende vaardigheden te verbeteren

Mensen van bijna alle leeftijden houden van puzzelspellen. Deze spellen zijn niet alleen een middel om te ontspannen of een tijdverdrijf; ze bieden ook de mogelijkheid om onze intelligentie te trainen.

Deze bieden niet alleen veel plezier, maar bieden ook een geweldige training voor je geest. Het maakt niet uit van welk puzzelspel je houdt, het motief is om je hersenen kracht bij te zetten.

Laten we eens kijken naar enkele geweldige voordelen van puzzelspellen voor jou en je kinderen.

Voordelen van puzzelspellen

#1. Geheugenverbetering

Puzzelspellen helpen de bestaande hersencelverbindingen te versterken en tegelijkertijd het genereren van nieuwe relaties te vergroten. Dit helpt bij het verbeteren van het denkproces en de mentale snelheid.

Puzzels worden als geweldig beschouwd voor verbetering van het kortetermijngeheugen. Ons kortetermijngeheugen is verantwoordelijk voor het onthouden van kleuren, vormen, enz.

#2. Probleemoplossende vaardigheden verbeteren

In de beroepsbevolking zijn kritisch denken en probleemoplossend vermogen zeer waardevol. Puzzelspellen kunnen je helpen al deze kritische denkvaardigheden te ontwikkelen.

Dit komt omdat puzzels meerdere benaderingen vereisen om een ​​probleem op te lossen. Hierdoor leer je hypothesen en theorievorming te toetsen. Je begrijpt ook hoe je je perspectief kunt veranderen als een ding niet werkt bij het oplossen van problemen.

#3. Verhoging van het IQ-niveau

Puzzels stimuleren je geheugen en algemene redeneervaardigheden. Het is dus geen verrassing dat het helpt om je IQ-niveau te verbeteren.

#4. Dementie uitstellen

Puzzels helpen je hersenen actief te houden, wat op zijn beurt helpt bij het vertragen van de symptomen van dementie. Omdat een voldoende hoeveelheid hersenactiviteiten de schade aan hersencellen kan helpen verminderen. Als gevolg hiervan kunt u uw hersenen beschermen tegen zowel dementie als de ziekte van Alzheimer.

  Sidebar Launcher voegt een uitschuifbaar multitasking-paneel toe aan Android

#5. Verbeter je humeur

Door je hersenen te verwennen met puzzels, wordt er dopamine in de hersenen aangemaakt. Dit is een essentiële neurotransmitter die ons een gevoel van geluk geeft. Het betekent dat puzzelspellen je kunnen helpen je humeur te verbeteren.

Laten we nu eens kijken naar enkele goede puzzelspellen die je kunt overwegen.

numpuz

Numpuz is een klassiek nummerspel dat je kunt downloaden op je Android-smartphone of -apparaat. Met dit wiskundepuzzelspel kun je de cijfertegels in volgorde verplaatsen. Deze game vereist coördinatie tussen je ogen, handen en hersenen.

Het bestaat uit 6 moeilijkheidsgraden. De gebruikersinterface heeft een retro houten stijl. Het biedt eenvoudige bedieningselementen. Het heeft ook een timerfunctie om uw puzzeloplossende tijd vast te leggen. Je hebt geen netwerkverbinding nodig om van dit spel te genieten.

Word Search is een woordpuzzelspel dat beschikbaar is op Android-smartphones en -tablets. Deze game biedt duizenden spannende niveaus met verschillende moeilijkheidsgraden.

In dit spel moet je de betekenisvolle woorden identificeren die in het blok van het alfabet zijn gerangschikt. Hiermee kun je het thema van je keuze kiezen, zoals dieren, eten, landen, acteurs, enz. Je kunt dit spel in meer dan tien talen spelen.

Legpuzzels

Jigsaw is een puzzelspel met afbeeldingen dat geliefd is bij de meeste liefhebbers van puzzelspellen. Het is een verslavend puzzelspel met meer dan 13.000 gratis HD-foto’s. Het helpt je om je kortetermijngeheugen te oefenen en je geest op te frissen.

Je kunt kiezen uit een breed scala aan categorieën, zoals kleuren, natuur, bloemen, enz. Hiermee krijg je een dagelijkse HD-puzzel om op te lossen. Je kunt de achtergrond van het spel aanpassen om het leuker te maken.

  Hoe de Google Maps-stem op iPhone en Android te wijzigen

Schaduwmatic

Shadowmatic is een fantasierijke puzzel waarbij je de silhouetten in de geprojecteerde schaduw moet vinden. Hiervoor moet je het object in de schijnwerpers draaien.

De boeiende gameplay en beelden kunnen je een uur heerlijk tijdverdrijf bezorgen. Deze game wordt geleverd met meerdere omgevingen met een unieke sfeer en concept. De hogere niveaus van dit spel zijn veel spannender. Het beschikt over 100 niveaus met prachtige graphics.

Kerkers van Dreadrock

Dungeons of Dreadrock is een spannend puzzelspel met verbazingwekkende creativiteit. Het laat je 100 niveaus verkennen die met de hand zijn gemaakt en neemt je mee door de diepten van de oude Dreadrock Mountain.

De game heeft een prachtig ontwerp en biedt in-app-aankopen. Deze game vereist dat je je verstand gebruikt en strategieën formuleert om de puzzels op te lossen.

Kitty Q

Kitty Q is een geweldig puzzelspel waarmee je verbazingwekkende wetenschappelijke concepten van kwantumfysica kunt ontdekken. Naast het aanbieden van interessante puzzels, levert het ook educatieve informatie.

Deze game heeft verbluffende graphics. Je moet Kitty Q helpen door de verschillende puzzels op te lossen.

Deblokkeer mij

Unblock Me is een klassiek puzzelspel dat je helpt je probleemoplossende en cognitieve vaardigheden te verbeteren. Dit is een klein spel met meer dan 40.000 puzzels.

U kunt kiezen uit drie verschillende uitdagende modi en uw hersenen trainen. Dit puzzelspel is ideaal voor mensen van alle leeftijden. Je kunt het downloaden op je Android-telefoon of -tablet.

Sudoku

Sudoku is een populair cijferpuzzelspel waarmee je getallen van 1 tot 9 cijfers in elke rastercel kunt plaatsen. Maar hetzelfde cijfer komt niet meer dan één keer voor in een rij of kolom.

U kunt kiezen uit vier verschillende moeilijkheidsgraden en uw Sudoku-spelvaardigheden verbeteren. Deze game geeft je een dagelijkse uitdaging om trofeeën te voltooien en te verzamelen.

  Foursquare lanceert Swarm-app voor iOS en Android

Deze game heeft nog meer instellingen, zoals geluid, markeringen en thema’s. U kunt de interface naar wens aanpassen.

Ver weg

Het Faraway-puzzelspel biedt je geweldige uitdagingen. Hier moet je ontsnappen aan de oude tempels van Faraway. In dit spel loop je in de voetsporen van je vader. Deze reis neemt je mee door de oase, woestijn en oude afbrokkelende ruïnes.

In dit spel verken je 187 grote tempels. Het biedt een meeslepende wereld tijdens het oplossen van puzzels. Dit is gratis om de game te downloaden en is beschikbaar op Android-apparaten.

Knip het touw door 2

Cut the Rope 2 is het tweede deel van de Cut the Rope-puzzel. Dit is een gratis puzzelspel dat slimme logische toepassingen vereist. Deze game volgt de Om Nom-avonturen.

Hier zie je een schattig wezen dat gek is op snoepjes. Deze game bevat ongeveer 160 niveaus. Deze niveaus nemen je mee door de bossen, autokerkhoven, steden en ondergrondse tunnels.

laatste woorden

Als je echt van games wilt genieten, maar op een productieve manier die je kan helpen je hersenkracht te verbeteren, zijn puzzelspellen de beste. Je kunt deze geweldige puzzelspellen downloaden en gemakkelijk geweldig entertainment hebben.

Misschien wil je ook een aantal prachtige iPhone-puzzelspellen vinden.