10 beste C++ IDE’s voor gebruik in 2022

Ongeacht uw ervaringsniveau in C++-programmeren, zal het leren over de beste C++ IDE’s u ten goede komen.

C++ genoot een enorme populariteit onder programmeurs voor een reeks ontwikkelingsprojecten. Hoewel nieuwelingen het misschien een lastige taal vinden, wachten er talloze mogelijkheden op de programmeurs als ze het onder de knie hebben.

Programmeren in deze taal kan gemakkelijker voor u worden met hulp van hoogwaardige IDE’s voor codecompilatie, foutopsporing en programmeerprocessen. Bijna alle programmeurs gebruiken het om tijd te besparen en complexiteit te omzeilen.

Lees verder om meer te weten te komen over de beste C++ IDE’s om dit jaar te proberen.

Wat zijn IDE’s?

IDE is de volledige vorm van de geïntegreerde ontwikkelomgeving. Programmeurs gebruiken dit digitale platform voor software, hardware en andere ontwikkelingstaken voor programma’s. Terwijl u IDE gebruikt tijdens het coderen, besparen de ingebouwde tools en componenten u waardevolle tijd terwijl u uw algehele productiviteit verhoogt.

Naast het helpen bij het schrijven en ontwikkelen van nieuwe applicaties zonder handmatige configuratie en integratie van functies, zijn IDE’s ook efficiënt in het bewerken, compileren en debuggen van code.

In de meeste IDE’s vindt u drie belangrijke componenten: een broncode-editor, een geautomatiseerde tool voor bouwen en compileren en een debugger. Met hun hulp kunnen programmeurs het schrijven van code automatisch voltooien en de syntaxis gemarkeerd krijgen voor een betere leesbaarheid. IDE’s kunnen ook taken uitvoeren zoals automatische compilatie en foutidentificatie.

Sommige begaafde en doorgewinterde programmeurs ontwikkelen liever hun IDE, bestaande uit al hun favoriete functies. Toch kiezen de meeste individuele ontwikkelaars en ontwikkelbedrijven voor een vooraf geconfigureerde IDE met alle benodigde attributen.

Deze komen naar C++ IDE’s en bieden een bundel tools aan de ontwikkelaars in een enkele omgeving. Het is dus niet nodig om verschillende pakketten te installeren voor afzonderlijke functionaliteiten. Mensen gebruiken deze meestal om met applicatiespecifieke platforms te werken en nieuwe software, webpagina’s, apps, enz.

De functies van IDE’s

Als ontwikkelaar maken IDE’s het ontwikkelingsproces voor u sneller en gemakkelijker. Daarin krijgt u op één plek toegang tot de meest populaire tools en pakketten. Daarom kunt u uw ontwikkelingsprojecten efficiënt beheren met een eenvoudige en intuïtieve interface.

De USP van een IDE is om de gebruikers maximaal gemak te bieden tijdens het coderen en ontwikkelen. Het heeft de trefwoorddocumentatie die nodig is bij het programmeren en vindt fouten in uw code die het hele project onbruikbaar hadden kunnen maken.

Dankzij al deze functies kunnen nieuwe leerlingen codes productiever en efficiënter uitvoeren. Kenmerken zoals automatisch aanvullen en codegeneratie besparen u tijd en verhogen de productiviteit. Hieronder vindt u enkele andere cruciale functies van IDE’s:

 • Biedt eenvoudige bewerkingsomgevingen voor snel en efficiënt coderen.
 • Wordt geleverd met verschillende tools en functies om fouten te voorkomen, snelkoppelingen te bieden en bronnen te organiseren.
 • Zorgt ervoor dat het van uw kant minder tijd en moeite kost om een ​​project te voltooien.
 • Biedt hyperlinks om snelle navigatie naar verschillende leden van het programmeerteam te garanderen.
 • Waarschuwt u voor eventuele fouten of fouten tijdens het schrijven van code.
 • Genereert codes en vult ze automatisch aan op basis van eerdere codes.
 • Maakt het uitvoeren van unittesten een naadloos proces.
 • Ondersteunt het importeren van gegevens van andere platforms.
  Beveilig WordPress met X-Frame-Options & HTTPOnly Cookie

Onmisbare kenmerken van een ideale IDE

Nu er zoveel IDE’s beschikbaar zijn, bevinden ontwikkelaars zich vaak in een lastige situatie wanneer ze er een moeten kiezen voor hun team of voor zichzelf. Om deze taak te vergemakkelijken, bieden we u enkele handige functies die een goed presterende IDE zou moeten hebben:

#1. De IDE moet compatibel zijn met de nieuwste versie van het besturingssysteem dat u gebruikt. Als u Windows gebruikt, moet de IDE compatibel zijn met Win 11, 10, 7, enz.

#2. De C++ IDE die u wilt gebruiken, moet alle functies hebben om u te helpen uw doel te bereiken. Voor kleine projecten is een kleine compiler voldoende. Grote projecten hebben echter een volledig uitgeruste IDE nodig.

#3. U hebt een IDE nodig met een hoogwaardige visuele ontwerper om moderne en professioneel ogende C++ app-schermen te garanderen. Hierdoor kan uw app er op elk apparaat geweldig uitzien.

#4. Foutopsporing is een andere cruciale functie om naar te zoeken in uw C++ IDE. Platforms met ingebouwde hulpprogramma’s voor foutopsporing zijn perfect voor het inspecteren van gegevenstypen.

#5. Het hebben van een IDE met moderne componenten, tools en bibliotheken zal u helpen functioneler te worden en maximale efficiëntie te bereiken. Hiermee kunt u het programma sneller ontwikkelen doordat u zich alleen kunt concentreren op het schrijven van code.

#6. Aangezien ontwikkelingscycli talrijke stappen omvatten, is het zeer voordelig om een ​​IDE te krijgen met een C++-toepassingsbeheerfunctie. Dergelijke IDE’s helpen bij de implementatie van professionele apps voor het veilig instellen van pakketten voor het besturingssysteem.

#7. De ondersteuning van C++ IDE voor de nieuwste Windows UI-visuals is een andere belangrijke factor om te overwegen. Dit helpt de ontwikkelaars de visuals te zien tijdens het ontwerp en de beste UI-formulieren te coderen tijdens de ontwikkeling.

Hier is een lijst met de beste C ++ IDE’s waaruit u kunt kiezen voor elk ontwikkelings- of programmeerwerk.

C++Builder

Bent u op zoek naar een propriëtaire IDE met een gratis proefversie en platformonafhankelijke compatibiliteit? In dat geval kan C++Builder van Embarcadero een uitstekende optie zijn voor u en uw ontwikkelteam.

Het geeft u een platformeigen ervaring voor uw gebruikers, aangezien u de interfaces maar één keer hoeft te ontwerpen. U moet dus de helft van de tijd of zelfs minder investeren in ontwikkeling.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ondersteuning voor Win 11 met de nieuwste responsieve bedieningselementen
 • iOS-applicaties ontwikkelen
 • Plugins om de functie van IDE uit te breiden
 • Native verbinding met meer dan 20 databases, waaronder Oracle, MySQL en SQL Server
 • Integratieondersteuning voor MSBuild-, CMake- en Ninja-projecten
 • Betere remote desktop-ondersteuning voor IDE en VCL

Bovendien kunt u met deze IDE toegang krijgen tot de Boost-bibliotheken, databases beheren en verschillende versiebeheertools integreren.

Visuele studio

Microsoft Visual Studio is een IDE die handig is voor programmeurs van C/C++ en vele andere populaire talen. Individuele ontwikkelaars kunnen de gratis Express-editie van deze IDE gebruiken, terwijl teams moeten kiezen voor een betaald Pro-abonnement. Het biedt een lichtgewicht en vereenvoudigd installatieproces en je kunt het gebruiken voor desktop-, Linux-, mobiel- en game-ontwikkeling.

Belangrijkste kenmerken:

 • Compatibel met C++11, C++14 en sommige C++17-attributen
 • Marktleider op het gebied van prestaties, beveiliging en build-doorvoer
 • Bestaande C++-bibliotheken overzetten naar verschillende Windows, Android, Linux, iOS
 • Biedt een ongeëvenaarde foutopsporingservaring, ongeacht de taal
  Controleer of u een bril nodig heeft met deze online zichtkaart

Terwijl u deze IDE gebruikt, kunt u bestaande code gemakkelijk refactoren, door uw belangrijke bestanden bladeren en codedefinities analyseren.

CodeLite

Een andere efficiënte toevoeging aan deze lijst is CodeLite. Deze gratis en open-source IDE ondersteunt C/C++. De editor van dit platform is gebouwd op basis van het open-source Scintilla-project. Omdat het de platformonafhankelijke toolkit van wxWidgets gebruikt, kunnen gebruikers het uitvoeren op Windows, macOS, Linux en FreeBSD.

Met de uitgebreide maar duidelijke gebruikersinterface van CodeLite kunt u taken uitvoeren zoals codeaanvulling, refactoring, projectbeheer, syntaxisaccentuering en foutopsporing. Het ondersteunt integratie met Git, Subversion en andere broncodebeheersystemen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ondersteuning voor statische code-analyse
 • Spellingcontrole voor foutloze codering
 • Automatische code-aanvulling
 • Talloze handige plug-ins

Ontwikkelaars kunnen ook de wxWidgets-creatietool in deze IDE gebruiken om gemakkelijk platformonafhankelijke GUI’s te ontwerpen.

KOntwikkelen

KDevelop is een platformonafhankelijke IDE die programmeurs kunnen gebruiken voor C/C+, samen met Python, QML/JavaScript en PHP. Het open-sourceplatform is gebaseerd op de modernste technologie voor moeiteloze ontwikkeling.

Je kunt het zien als een combinatie van een geavanceerde editor en een semantische code-analysetool. Het biedt ook verschillende workflows om de kwaliteit, verificatie en implementatie van de code te verbeteren.

Belangrijkste voordelen

 • Codemarkering en regenboogmarkering
 • Ondersteuning voor versiebeheersystemen
 • Contextgevoelige coderingsfaciliteit
 • Open source, gratis download

Ongeacht de grootte van uw project, u kunt hulp krijgen van deze zeer uitbreidbare C++ IDE. Bovendien draait het op de belangrijkste besturingssystemen, waaronder Windows, Mac en Linux.

CLion van JetBrains

CLion is een commerciële IDE voor C/C++-talen met platformonafhankelijke ondersteuning. Het beschikt over indrukwekkende programmeervriendelijke functies, zoals code-analyse, projectmodellering, intelligente code-assistentie en CMake-ondersteuning. Dit is tenslotte een van de weinige IDE’s waarmee je op je lokale systeem kunt coderen, maar de compilatie op externe servers toestaat.

Belangrijkste kenmerken:

 • Syntaxis markeren voor leesbaarheid
 • Eenvoudig overschakelen van de ene taal naar de andere
 • Foutopsporingsfunctionaliteit
 • Slimme code-aanvulling
 • Ondersteuning voor Git, CVS, Mercurial, Perforce en TFS
 • Een rijke verzameling plug-ins om uit te kiezen
 • Zoek en vervang context en symbolen
 • Code generatie

Hoewel je C en C++ alleen op CLion kunt gebruiken, biedt het moederbedrijf verschillende IDE-frameworks voor de andere populaire programmeertalen.

Verduistering

Eclipse is een robuuste, populaire en waardevolle IDE voor C/C++ programmeurs en ontwikkelaars. Het zou helpen als u slechts de minimale inspanningen had om dit platform te gebruiken voor uw ontwikkelings- en codeertaken. Historisch gezien gebruikten mensen het voor de Java-taal. Nu kunt u er echter taken in verschillende talen op uitvoeren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Uitstekende grafische gebruikersinterface (GUI)
 • Slimme en automatische codeaanvulling
 • Drag-and-drop-functie voor snelle bewerking
 • Compatibel voor statische code-analyse
 • Inbegrepen productiviteitsverhogers
 • Ondersteuning voor Git-integratie en rijke community

Of je nu met Windows, Linux of Mac OS werkt, je kunt er allemaal Eclipse IDE op draaien. Bovendien kunnen gebruikers een bug indienen nadat ze een probleem met deze IDE of compiler hebben ondervonden na een bezoek aan de officiële website.

Cevelop

Wilt u een IDE gebruiken die moderne C++-codeontwikkeling ondersteunt? Dan is Cevelop uw totaaloplossing daarvoor. Deze IDE is een uitbreiding van Eclipse CDT, maar met een heleboel extra functies: nieuwe refactorings, CUTE unit testing, ondersteuning voor Test Driven Development, snelle codefixes, enz.

Belangrijkste kenmerken:

 • Visualisatie van testresultaten met rood/groene balk
 • Sjablooninformatieweergave
 • Verschilviewer voor mislukte tests
 • Tools om de nieuwste ISO C++-standaard te onderhouden
 • Visualisatie van codedekking
 • Naamruimte-gerelateerde refactorings
 • Constificator om const-correcte code te schrijven
 • Exclusieve toegang tot Includator
  Hoe Amazon Prime Video-abonnement op te zeggen

Alleen door Cevelop te downloaden, kunt u alle plug-ins krijgen die nodig zijn om moderne C++-code te ontwikkelen. Het wordt ook geleverd met tools voor het upgraden van code naar C++11/14.

Dev C++

Dev C++ is een ander open-source item in deze lijst. Deze lichtgewicht C++ IDE is het beste voor programmeurs die de taal leren of hun carrière beginnen. Naast C++ strekt de ondersteuning zich uit tot de C-taal.

Belangrijkste kenmerken:

 • Functie voor het markeren van syntaxis
 • GUI gebouw
 • Lichtgewicht en gratis te downloaden IDE
 • Zeer interactieve code-editor
 • Moeiteloos schakelen tussen bestanden

Bovendien kunt u ook zijn hulp gebruiken, zelfs als u een geavanceerde ontwikkelaar bent. Houd er echter rekening mee dat Dev C++ alleen platforms zoals Windows en AlphaLinux ondersteunt. Als u Mac OS of Linux gebruikt, kunt u deze IDE niet gebruiken voor ontwikkelings- en programmeertaken.

GNAT Studio

U kent GNAT Programming Studio misschien als GPS. Met deze IDE kunt u op de meest simplistische manier met uw programma’s communiceren. De nieuwste versie van het platform biedt een verscheidenheid aan bewerkingsfuncties, waaronder een intelligente automatische aanvulling.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ondersteuning voor meerdere platforms
 • Code refactoring
 • Geavanceerde code-intelligentie
 • Directe interface naar de Pro-versie
 • Klasbrowser
 • Functie voor slepen en neerzetten
 • Geschikt voor grootschalige projecten
 • Interactieve gebruikersinterface en beschikbaarheid van aanpassingen
 • Ondersteuning voor automatisch aanvullen van code

GNAT Studio of GPS geeft u directe toegang tot verschillende GNAT Pro-tools, zoals programmabouwers, debuggers en statische en dynamische analysetools. U kunt er ook verschillende versiebeheersystemen van derden in integreren. Deze meertalige IDE volgt een directe scriptbenadering voor het integreren van toegevoegde tools en het voldoen aan uw workflowbehoeften.

Code::Blocks

Code::Blocks is een open-source IDE die is ontwikkeld als een GUI-toolkit met behulp van wxWidgets. Deze zeer aanpasbare en uitbreidbare IDE is geschikt voor alle grote platforms, waaronder Windows, Linux en Mac.

Belangrijkste kenmerken:

 • Slimme code-aanvulling
 • Debugger met volledige functionaliteit
 • Eenvoudige navigatie door het platform
 • Ondersteuning voor C, C++ en Fortran
 • Geïntegreerde slimme syntaxisaccentuering

Om een ​​functie aan deze IDE toe te voegen, hoeft u alleen maar een plug-in te installeren of te coderen. Dit platform ondersteunt verschillende vooraf gebouwde en aangepaste plug-ins. U kunt de IDE dus eenvoudig naar uw keuze aanpassen en naadloos door de interface met tabbladen navigeren.

Conclusie

Elke programmeur, behalve enkele doorgewinterde, heeft hulp nodig van een IDE om codes te schrijven en programma’s en applicaties te ontwikkelen. U moet echter de juiste IDE kiezen met de nodige functies en optimalisatiefaciliteiten voor de beste ervaring.

Hier hebben we enkele populaire C++ IDE’s besproken die waardevolle functies bevatten, zoals code-aanvulling, refactoring, syntax highlighting en debugging. Het kiezen van de juiste keuze voor uw project en platform is nu toegankelijker geworden. U kunt IDE’s bekijken voor de ontwikkeling van mobiele apps.

gerelateerde berichten