10 beste fotobewerkings-apps om uw foto’s onderweg te bewerken

Het is niet altijd gemakkelijk om onberispelijke foto’s te maken, zelfs niet met je beste inspanningen. Maar je kunt alle tekortkomingen wegwerken met fotobewerkings-apps.

Met het wijdverbreide gebruik van high-definition smartphones is mobiele fotografie een veel voorkomend fenomeen geworden. Als u graag foto’s maakt met uw telefoon, hoeft u deze niet naar uw computer te verplaatsen om ze te bewerken. Gebruik de volgende fotobewerkings-apps voor je mobiel en transformeer ze in perfecte foto’s.

Fotobewerkings-apps om overal foto’s te bewerken

Fotobewerking betekent niet langer het gebruik van zware software op uw computer of hulp van fotobewerkingsexperts. Er zijn verschillende mobiele apps voor het bewerken van foto’s die een revolutie teweeg hebben gebracht in het concept van fotobewerking. Nu kunt u rechtstreeks vanaf uw Android-smartphone of iPhone professioneel ogende resultaten bereiken.

Zelfs als u op reis bent of niet achter uw computer zit, kunt u uw foto’s eenvoudig verbeteren met deze handige mobiele apps. Of u nu een foto direct naar iemand moet sturen of deze op sociale media moet plaatsen, mobiele apps voor fotobewerking werken levensreddend.

Bekijk deze lijst met de beste fotobewerkings-apps en ontdek welke het beste bij je past.

PhotoDirector 365

PhotoDirector 365 is een alles-in-één foto-editor waarmee u uw afbeeldingen kunt verbeteren, stileren en animeren en er collages van kunt maken. Naast bewerkingstools heeft het ook foto-animatietools om uw foto’s tot leven te brengen met honderden stijlen, effecten en sjablonen.

Met PhotoDirector 365 kunt u elk object van uw foto verwijderen en terugplaatsen als de wijzigingen u niet bevallen. U kunt ook de afbeeldingsachtergrond en lucht in de foto’s wijzigen.

Met de Face Shaper-tool kunt u natuurlijke en subtiele veranderingen in uw gezicht aanbrengen. Andere gemarkeerde functies van de app zijn onder meer een magisch penseel, witbalans, wazig beeld, retoucheren van foto’s, selfie-editor en hulpmiddelen voor het verwijderen van rode ogen.

Downloaden voor: Android | iOS

Picsart

Met Picsart kun je creativiteit tot leven brengen met door AI aangedreven tools voor fotobewerking. Je kunt het gebruiken om professionele collages te maken, snel achtergronden te verwijderen, gestileerde fotofilters toe te voegen en zelfs AI-avatars te maken.

  Handelen met andere spelers in 'Animal Crossing: New Horizons'

Gebruikers vinden trending filters en populaire foto-effecten in deze app voor hun foto’s. Er zijn ook hulpmiddelen voor achtergrondwisser en object verwijderen om dingen te verwijderen die u niet wilt. U kunt ook kiezen uit meer dan 200 designerlettertypen voor het toevoegen van tekst.

De Picsart-app is ook ideaal voor het spiegelen en bijsnijden van afbeeldingen, het toevoegen en maken van stickers, het vervagen van afbeeldingen en het retoucheren van selfies met haarkleurwisselaars en make-upstickers.

Downloaden voor: Android | iOS

Snapzaad

Snapseed is een professionele foto-editor van Google waarmee je JPG- en RAW-afbeeldingsbestanden kunt bewerken. Het heeft 29 tools en filters die u kunt gebruiken voor het stylen met nauwkeurige controle. Naast het automatisch aanpassen van kleur en belichting, is het in staat om oppervlaktestructuren in afbeeldingen naar voren te brengen.

Bovendien kunt u deze app gebruiken om de foto vrij bij te snijden, 90° te draaien of de horizon recht te trekken. Het ondersteunt ook het toevoegen van tekst aan de afbeelding, het aanpassen van de witbalans en het regelen van de helderheid van de foto.

Snapseed heeft ook de functie Dubbele belichting waarmee u twee foto’s kunt mengen nadat u de overvloeimodi hebt geselecteerd.

Downloaden voor: Android | iOS

Adobe Photoshop-camera

Met de Adobe Photoshop Camera-app kun je verschillende filters en effecten toevoegen nog voordat je de foto maakt. Het heeft meer dan 100 esthetische lenseffecten en filters om foto’s te bewerken voor sociale media zoals Instagram.

U kunt real-time Photoshop-effecten toepassen voor door AI aangedreven fotobewerking en de foto-effecten automatisch afstemmen. Het kan zelfs de meest geschikte aanbevelingen doen over effecten voor de beste resultaten.

Er zijn ook veel functies voor portretcontrole, zoals Face Distance, Face Light en Face Relighting, voor perfecte foto’s op sociale media. Het helpt je ook om vervormingen in groepsselfies te voorkomen.

Downloaden voor: Android | iOS

Pixlr

Pixlr is een app voor het bewerken van foto’s die u een verzameling effecten, overlays en filters biedt. Op deze app kun je fotocollages maken in verschillende stijlen en verhoudingen. Hiermee kunt u met één klik kleuraanpassingen uitvoeren met behulp van Auto Fix.

  Een handtekening instellen in Outlook

Er zijn ook Color Splash- en Focal Blur-tools voor betere kleuren en impact. Het stelt gebruikers ook in staat om hun huidskleur gladder te maken, tanden witter te maken en rode ogen en vlekken van hun foto’s te verwijderen. Bovendien kan Pixlr tekst en randen van uw favoriete stijl aan de afbeeldingen toevoegen.

Bijsnijden van afbeeldingen, formaat wijzigen, effecten en overlays, toonversterking, surrealistische tinten, lagen en instelbare transparantie zijn andere topfuncties van deze app.

Downloaden voor: Android | iOS

Prisma Labs

Met Prisma Labs kunt u de kwaliteit van uw foto’s verbeteren en omzetten in kunst. De kunstfilterbibliotheek heeft meer dan 500 filters en effecten voor afbeeldingen. Er is ook een enorme verzameling artistieke stijlen, waaronder ornament, vervaging, borduurwerk, enz.

Op Prisma Labs heb je tools voor beeldverbetering om je foto’s te verbeteren na het toepassen van kunstfilters. Met deze hulpmiddelen kunt u de belichting, het contrast, de helderheid en de scherpte van de foto’s aanpassen. Er zijn zelfs opties om skin-editortools te vervagen, retoucheren en toe te passen.

Downloaden voor: Android | iOS

Facetune

Als je graag selfies maakt, kun je Facetune gebruiken om die te retoucheren met eersteklas tools. U kunt ervoor kiezen om foto’s met één tik te bewerken of filters te gebruiken om de hele foto of het frame te verbeteren.

Er zijn ook opties om uw unieke bewerkingsvoorkeuren nauwkeurig toe te passen door middel van handmatige bewerking. Dingen zoals het bedekken van vlekken, het benadrukken van haar, het verfrissen van vermoeide ogen en het aanbrengen van make-up kunnen naadloos worden gedaan met deze app.

Om te retoucheren, kunt u het hulpmiddel omvormen gebruiken om uw wenkbrauwen, lippen en haar er dik en dun uit te laten zien. Je kunt er niet alleen je tanden mee bleken, maar ook je jurk of sneakers.

Downloaden voor: Android | iOS

Adobe Photoshop Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom is een robuuste foto- en video-editor-app boordevol tools en filters voor het bewerken van verbluffende afbeeldingen. Met deze gebruiksvriendelijke tools kunt u experimenteren met camerafilters, ongewenste objecten uit de foto’s verwijderen en de achtergrond verfijnen om de foto’s onderweg snel te bewerken.

  Een inleiding tot AppleScript

De gratis presets en fotofilters ondersteunen snelle bewerking, terwijl de adaptieve AI-technologie meer dan 200 presets kan aanbevelen voor verbluffende afbeeldingen. De precisieschuifregelaars van Adobe Photoshop Lightroom kunnen instellingen zoals contrast, hooglichten, belichting en schaduwen retoucheren.

De kleurenmixer, hulpmiddelen voor kleurcorrectie, fotoverbetering en geavanceerde opnamemodi dragen bij aan verbluffende fotobewerking.

Downloaden voor: Android | iOS

Nalicht

Als je op zoek bent naar een snelle en duidelijke app voor het bewerken van foto’s, dan is het tijd om Afterlight te proberen. Deze app wordt geleverd met een eenvoudig ontwerp, maar krachtige en pittige tools om je de look te geven die je wilt.

Het heeft 15 unieke aanpassingstools voor moeiteloze beeldverbetering. U kunt zelfs de 27 originele filters gebruiken die naar wens kunnen worden aangepast.

Afterlight heeft ook een bijsnijdtool met 15 presets. Er zijn ook tools voor het roteren, verschuiven en rechttrekken van afbeeldingen, samen met 77 simplistische en aanpasbare frames die je kunt gebruiken voor Instagram-berichten.

Downloaden voor: Android | iOS

Polarr

Verbeter de esthetiek van je foto’s met de geavanceerde AI-aangedreven app Polarr. Hier kunt u de kleur van uw foto’s bewerken, overlays naar keuze toevoegen of AI-technologie wijzigen om bepaalde objecten te wijzigen.

Deze app heeft een grote verzameling filters die zijn bijgedragen door de app-gebruikers. U kunt eenvoudig zoeken naar trendy filters en deze toepassen op uw foto. Deze filters kunnen worden gebruikt om AI-objecten (achtergrond, persoon, dieren) toe te voegen, gezichtsvormen te retoucheren en andere aanpassingen te maken, zoals lichte kleuren, effecten, toon, details en graan.

Bovendien maken productiviteitsfuncties zoals gezichtsdetectie, het exporteren van batchafbeeldingen en AI-objectsegmentatie deze app uniek in zijn soort.

Downloaden voor: Android | iOS

Inpakken📱✨

Fotobewerkings-apps stellen zowel professionele als beginnende mobiele fotografen in staat door de gebreken in hun foto’s te verbergen en de foto’s verbluffend te maken. Met deze apps kun je veel bewerkingen uitvoeren, zoals kleurcorrectie, aanpassing van de helderheid en nog veel meer.

Hier hebben we een aantal topfotobewerkings-apps vermeld die u op uw Android- en iOS-apparaten kunt installeren.

Misschien wil je ook lezen over de hulpmiddelen voor het wijzigen van afbeeldingen voor sociale media.