10 beste interviewplatforms voor ontwikkelaars om de beste externe talenten te vinden [HackerRank Alternatives]

Sinds de pandemie is werken op afstand de nieuwe norm geworden. Veel mensen vinden werken op afstand comfortabel omdat ze hun werk-privé en privéleven beter kunnen balanceren.

Veel sectoren, vooral de IT-sector, hadden te midden van de pandemie een grote vraag naar thuiswerkers. Geconstateerd wordt dat werken op afstand de efficiëntie van werknemers heeft verhoogd en dat ze in staat zijn om meer werk te beheren.

Aangezien werknemers nog steeds problemen hebben met de nieuwe golven van de pandemie, geven ze meestal de voorkeur aan kansen op afstand. Ook nemen veel multinationals het hybride werkmodel over. Ze bieden een voorziening aan werknemers om vanuit huis of kantoor te werken als het hun uitkomt. Hier zijn enkele redenen waarom er een grote vraag is naar telewerkers:

 • Externe werknemers zijn productiever dan werknemers die op kantoor werken, omdat ze minder worden afgeleid.
 • Werken op afstand stelt bedrijven in staat om werknemers van over de hele wereld in dienst te nemen, vooral in het geval van flexibel werken op afstand.
 • Veel bedrijven hebben ervaren dat werken op afstand resulteert in personeelsbehoud.

De pandemie heeft het wervingsproces veranderd – van solliciteren naar een sollicitatiegesprek tot onboarding. Het heeft geleid tot een nieuw online wervingsproces of wervingsproces op afstand. Diverse sociale platforms en andere alternatieven hebben het inhuren op afstand mogelijk gemaakt.

Kandidaten die op zoek zijn naar een baan, kunnen hun opleidingsgegevens, cv en eerdere werkervaringen bijwerken op verschillende interviewplatforms. Recruiters reageren op kandidaten die het beste passen bij hun functie.

In dit artikel maakt u kennis met enkele van de beste platforms voor ontwikkelaarsinterviews om externe talenten in te huren. Maar voordat we verder gaan met het bespreken van platforms voor ontwikkelaarsinterviews, laten we eerst kijken naar de kenmerken van een goed platform voor ontwikkelaarsinterviews en een kort overzicht van HackerRank.

Kenmerken van een goed interviewplatform voor ontwikkelaars

Met een groot aantal beschikbare gespreksplatforms voor ontwikkelaars, kan het moeilijk zijn om de goede en juiste te kiezen. Maar we hebben het je makkelijker gemaakt. Bij het kiezen van het juiste interviewplatform voor ontwikkelaars voor het inhuren van talent op afstand, kunt u rekening houden met bepaalde functies.

 • Gebruikersinterface (UI): Het interviewplatform voor werving op afstand moet intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn, waardoor het voor recruiters en kandidaten gemakkelijker wordt om te navigeren.
 • Bruikbaarheid: voor bruikbaarheid moet u overwegen vanuit het perspectief van kandidaten, dat wil zeggen of ze een applicatie kunnen downloaden en installeren, erop kunnen inloggen en deze moeiteloos kunnen gebruiken. Het gebruiksgemak van de kandidaten is de cruciale factor om te overwegen.
 • Integraties: zorg ervoor dat het interviewplatform dat u kiest integratie met toepassingen van derden ondersteunt, zoals systemen voor het volgen van sollicitanten, tools voor talentacquisitie, sociale-mediaplatforms, e-mail of Slack en andere tools die nodig zijn voor het inhuren van externe ontwikkelaars.
 • Geavanceerde tools en technieken: zorg ervoor dat het door u gekozen platform wordt geleverd met verschillende tools en technieken, zoals audio, videogesprekken, opname van live-interviews, enz.

HackerRank-overzicht

HackerRank is een veelgebruikt platform voor technische beoordeling en interviews op afstand voor het inhuren van ontwikkelaars. Het biedt complexe programmeeruitdagingen en ontwikkelaars over de hele wereld proberen ze op te lossen. HackerRank ondersteunt verschillende programmeertalen, waaronder C++, Python, Java, JavaScript, PHP en SQL.

HackerRank is een enterprise-grade applicatie die wordt geleverd met de HackerRank for Work-service die bedrijven helpt bij het screenen en inhuren van ontwikkelaars of programmeurs over de hele wereld. Het wordt geleverd met een ingebouwde reeks programmeeruitdagingen, of bedrijven kunnen kandidaten hun eigen uitdagingen bieden, afhankelijk van de vacature.

Recruiters kunnen die reeks programmeeruitdagingen vervolgens gebruiken om externe ontwikkelaars in te huren door hun programmeerexpertise te beoordelen.

We zullen nu kijken naar enkele van de alternatieven voor Hackerrank, waar u talent op afstand kunt vinden en inhuren, samen met hun functies.

Codility

Codility is een van de meest gebruikte platforms voor het inhuren van externe ontwikkelaars. In dit platform lossen programmeurs codeeruitdagingen op om hun programmeervaardigheden en talent te bewijzen. Op basis van de nauwkeurigheid van hun output worden programmeurs gerangschikt in de lijst van topontwikkelaars. Recruiters kunnen dit platform gebruiken om de codeervaardigheden van de kandidaten gedurende het hele wervingsproces te voorspellen.

  10 leermiddelen en zelfstudies voor Affinity Designer

Het biedt een onbevooroordeelde en relevante beoordeling op CodeCheck, voert live technische interviews en virtuele wervingscampagnes met geweldige CodeChallenges. Dit proces zorgt voor snellere werving en bespaart tijd en moeite om een ​​geschikt talent op afstand te vinden.

Functies:

 • Screening van de kandidaten op afstand met online codetests.
 • Organiseer rechtstreeks virtuele interviews met recruiters.
 • Bespaart tijd door sneller de beste kandidaten te identificeren.
 • Verminder vooringenomenheid en verhoog de objectiviteit om het juiste talent te vinden.
 • Wervingsmanagers kunnen direct inzicht krijgen in de vaardigheden van hun kandidaten.
 • Onpartijdig scoren.
 • Vaardigheidsbeoordelingen van kandidaten voordat ze naar de interviewfase gaan.
 • Geef kandidaten een virtuele whiteboardmarker om samen problemen te bespreken.
 • Geef de rekruteringsmanagers meer mogelijkheden met Codility for Employees.

De Codility-beoordelingsengine helpt bij het vinden van de meest veelbelovende kandidaat. Wervingsmanagers kunnen op afstand live codeersessies houden met de geselecteerde kandidaten met een goed volgsysteem voor sollicitanten.

CodeSignaal

CodeSignaal is een van de meest geavanceerde platforms voor het inhuren van technische ontwikkelaars, opgericht in 2015. Het is het meest geschikt voor bedrijven van elke omvang, waardoor ze verschillende kandidaten kunnen certificeren, testen en interviewen om de getalenteerde aan te nemen.

CodeSignal Certify is de eerste technische beoordelingsstap waarmee bedrijven verder gaan dan cv’s en hooggekwalificeerde kandidaten zoeken. Het biedt een geavanceerde en realistische codeeromgeving voor kandidaten om hun vaardigheden, potentieel en codeerprestaties te demonstreren.

Functies:

 • Het biedt integratie met ATS-oplossingen.
 • Het zorgt voor interoperabiliteit door verbinding te maken met externe applicaties om teamworkflows te voltooien.
 • CodeSignal is consistent beschikbaar, waardoor de kandidaten hun taken betrouwbaar kunnen uitvoeren.
 • Het wordt geleverd met analysetools om de prestaties van de kandidaat bij te houden.
 • Het biedt deelopties voor externe en interne communicatie, zoals het delen van code, bestanden, enz.
 • Er zijn vooraf gebouwde bibliotheken voor eenvoudige codering.
 • U kunt vooraf opgenomen of live interviews afnemen.
 • Het wordt geleverd met een gedecentraliseerde interface zodat iedereen op één plek verbinding kan maken.
 • Je hebt zelfs toegang tot dit platform vanaf je mobiele telefoon.
 • Het heeft een ingebouwd betalingsverwerkingssysteem.
 • Hiermee kunt u taken prioriteren en dienovereenkomstig beheren.

CodeSignal wordt geleverd met ondersteuning van meer dan 79 programmeertalen, verschillende frameworks en bibliotheken. Het kan ook worden geïntegreerd met andere populaire ATS-platforms om een ​​fantastische ervaring voor alle klanten te creëren.

Coderpad

CoderPad is een IDE-achtige omgeving waarin recruiters kandidaten snel kunnen beoordelen. Het is een technisch interviewplatform waar kandidaten hun vaardigheden eenvoudig kunnen delen met meerdere recruiters. Dit platform maakt elke stap van het interviewproces moeiteloos.

Het helpt recruiters om kandidaten te screenen door middel van technische beoordelingen, ze te evalueren door onafhankelijke codeerprojecten aan te bieden en ze te interviewen in een live samenwerkingsomgeving.

Recruiters kunnen de interviewbeoordeling aanpassen aan de behoeften van hun team om de juiste kandidaat met de juiste codeervaardigheden te vinden. Recruiters kunnen kandidaten vinden uit de verschillende ontwikkelings- en technische niches. U kunt eenvoudig uw tijd stroomlijnen en besparen met het snelle screening- en interviewproces.

Functies:

 • Kandidaten krijgen een live en browsergebaseerde omgeving voor het schrijven, uitvoeren en debuggen van codes op één plek.
 • U kunt de tekenmodus gebruiken om vormen te maken voor het visualiseren van systeemontwerpen.
 • Het voert online tests uit om de vaardigheden van verschillende kandidaten op verschillende ontwikkelingsgebieden te screenen.
 • Het wordt geleverd met de ondersteuning van meer dan 30 programmeertalen.
 • Met dit platform kunnen recruiters probleemloos meerdere kandidaten interviewen.
 • Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met ATS.
 • Kandidaten kunnen vooraf opgestelde voorbeeldvragen gebruiken om zich voor te bereiden op interviews.
 • U kunt het screeningproces aanpassen aan uw projectvereisten.
 • Het heeft een eenvoudig, intuïtief ontwerp dat gemakkelijk te navigeren is, waardoor recruiters en kandidaten tijd besparen.

Devskiller

DevSkiller is een fantastisch alternatief voor HackerRank en een in de branche bewezen platform om technische talenten op afstand te beoordelen. Het platform wordt aangedreven door de RealLifeTesting-methodologie, waardoor u toegang krijgt tot technische vaardigheden met haarscherpe precisie. Het is sinds 2012 op de markt en heeft meer dan 700 klanten over de hele wereld geholpen, in meer dan 90 landen.

U kunt gebruikmaken van de geautomatiseerde testresultaten voor een betere screening en vergelijking van de vaardigheid van verschillende kandidaten. Het elimineert onnodige sollicitatiegesprekken en bespaart u tijd.

  10 manieren om Xbox One-controller te repareren die willekeurig wordt losgekoppeld

Functies:

 • Het biedt u kant-en-klare tests die zijn gemaakt door experts.
 • Het biedt een comfortabele omgeving voor kandidaten om de gewenste IDE te kiezen om aan te werken.
 • Het stelt recruiters in staat om op afstand interviews af te nemen, op te nemen en later te beoordelen.
 • De slice-and-dice-rapportage stelt recruiters in staat om snelle en efficiënte beslissingen te nemen bij het aannemen van een kandidaat.
 • Dit platform biedt een zoekoptie waarmee recruiters kandidaten kunnen vinden die geschikt zijn voor hun functie.
 • Hiermee kunt u interviews aanpassen met geavanceerde rapportage en 99,95 procent SLA’s.
 • Eenvoudige integratie met ATS.
 • Het biedt meer dan 400 wervingstaken en wordt geleverd met de ondersteuning van meer dan 200 technische vaardigheden.

Dit platform wordt geleverd met TalentScore waarmee recruiters probleemloos ontwikkelaars kunnen screenen en interviewen. Het helpt u bij het beoordelen en beheren van technische vaardigheden gedurende de gehele levenscyclus van het aannemen.

TestGorilla

TestGorilla wordt geleverd met verschillende tools om de kandidaten te screenen op effectievere en snellere wervingsbeslissingen. Het voert meerdere tests uit in een beoordeling om voorspellende waarde te bieden. TestGorilla biedt ook een groeiende testbibliotheek, waaronder een test voor het beoordelen van cognitieve vaardigheden, programmeersoftware, persoonlijkheid en nog veel meer.

Dit platform biedt meerdere vragen voor het voeren van eenrichtingsvideo-interviews, waardoor kandidaten hun portfolio kunnen uploaden en meer.

Functies:

 • Dit platform kan naadloos worden geïntegreerd met ATS.
 • Het voert persoonlijkheidstesten uit om de kandidaten beter te leren kennen.
 • Zonder een soepel screeningproces kunnen we de kandidaten gemakkelijk rangschikken op basis van hun bekwaamheid.
 • Onze op maat gemaakte test haalt het beste uit elke kandidaat.
 • Kandidaten krijgen nauwkeurige rapporten voor testresultaten, zodat HR’s snel beslissingen kunnen nemen.

Met dit platform kunt u real-world werkprestaties krijgen door gebruik te maken van meer dan 100 wetenschappelijk gevalideerde testbibliotheken.

Coderbyte

Coderbyte is een modern technisch beoordelingsplatform gemaakt voor stodgy medewerkers bij steriele organisaties. Het is een van de beste interviewplatforms voor screening, thuisprojecten en live-interviews.

Dit platform biedt elke recruiter een begeleide ervaring voor het selecteren van een beoordelingssjabloon, afhankelijk van de rol en het vaardigheidsniveau van de kandidaat. Ze kunnen zelfs de uitdagingen aanpassen, specifieke vragen toevoegen en de beoordelingsinstellingen aanpassen aan uw vereisten. Daarnaast kunnen recruiters de prestaties van de kandidaten volgen door middel van geavanceerde rapportage.

Functies:

 • Dit platform biedt aanpasbare beoordelingen voor onbeperkte vaardigheden, van full-stack engineer tot ontwikkelaar.
 • Coderbyte zorgt voor geen plagiaat. De beoordelingen en het vermogen van de kandidaat om zich tot de toptalenten te kwalificeren, zijn authentiek en nauwkeurig.
 • Het biedt een fantastische code-editor met ingebouwde mogelijkheid om op Google te zoeken, waardoor kandidaten een unieke beoordelingservaring krijgen.
 • Met Coderbyte kunnen webcams van kandidaten worden ingeschakeld om hun werk tijdens een assessment vast te leggen.
 • Het is een perfecte oplossing voor het migreren van workflows of het maken van nieuwe workflows.

Coderbyte biedt meer dan 300 code-uitdagingen in meer dan tien verschillende talen. Daarnaast kun je ook taalspecifieke uitdagingen krijgen voor geavanceerde technologieën zoals React, SQL en Swift.

CodinGame

CodinGame is nog een ander populair alternatief voor HackerRank waarmee recruiters getalenteerde ontwikkelaars kunnen zoeken, screenen en behouden. Met behulp van dit platform kunt u eenvoudig de codeervaardigheden van kandidaten evalueren met verschillende programmeertests die slechts 60 seconden in beslag nemen. U kunt gebruikmaken van de krachtige matchingservice om getalenteerde high-end ontwikkelaars te vinden.

Het heeft een uitgebreide community met meer dan 2 miljoen ontwikkelaars, waardoor je in contact kunt komen met gepassioneerde programmeurs. Het is een van de eerste online escape game-platforms voor codeerders en niet-codeerders.

Functies:

 • Recruiters kunnen hun technische team voorzien van diversiteit en creativiteit stimuleren.
 • Met CodinGame Assessment kunt u kandidaten screenen en rangschikken tijdens het wervingsproces en die ontwikkelaars selecteren die aan uw normen voldoen.
 • Het streamt het screeningproces en vermindert uw tijd voor het inhuren en in dienst nemen van de beste ontwikkelaars.
 • Het stelt ontwikkelaars in staat om de uitdagingen in het echte leven aan te gaan om hun probleemoplossende vaardigheden te verbeteren.

Het hele wervingsproces is niet alleen gebaseerd op menselijk oordeel. De recruiters kunnen een nauwkeurige momentopname krijgen van de technische vaardigheden van de kandidaat, ongeacht wat hun cv weergeeft. U kunt hun gemakkelijk leesbare testrapporten gebruiken om betere beslissingen te nemen over het aannemen van personeel.

  Een muis gebruiken met uw iPad of iPhone

CodeInterview

CodeInterview stelt u in staat om naadloze technische interviews af te nemen in een realtime gedeelde coderingsomgeving. Het biedt een online code-editor en compiler om coderingsproblemen in elke ondersteunde programmeertaal op te lossen. Het biedt een krachtige code-editor met waardevolle add-ons zoals code-aanvulling, syntaxisaccentuering en Vim/Emacs-toetsbindingen.

Functies:

 • Het wordt geleverd met ondersteuning voor meer dan 25 programmeertalen.
 • Het biedt een code-editor met functies zoals syntaxisaccentuering, automatisch aanvullen en Sublime/Vim/Emacs-toetsbindingen.
 • Recruiters kunnen effectief communiceren met kandidaten door middel van audio- en videogesprekken.
 • U kunt de herhalingsoptie gebruiken om terug in de tijd te gaan en eerdere interviews te analyseren.
 • Hiermee kunt u veelgestelde vragen opslaan als codesjablonen en deze tijdens het interview laden.
 • U kunt een virtueel whiteboard gebruiken om problemen en oplossingen te demonstreren.

Dit platform overbrugt de kloof tussen recruiter en kandidaat voor het oplossen van uitdagende live coderingsprogramma’s en maakt samenwerking in een gedeelde omgeving mogelijk. Recruiters kunnen met kandidaten communiceren via audio of video, samen met hun codes.

Gekwalificeerd

Gekwalificeerd komt met de visie om een ​​ontwikkelaarvriendelijke manier te bieden om bekwame externe ontwikkelaars te screenen en in te huren. Het is het beste platform om ontwikkelaars van over de hele wereld met technische expertise in te huren. De bedrijven gebruiken codeerbeoordelingen en koppelen programmeerinterviews om technische ontwikkelaars binnen de kortste keren te screenen en aan te nemen.

Functies:

 • U kunt dit platform integreren met toonaangevende volgsystemen voor sollicitanten.
 • Het biedt een beter geautomatiseerd wervingsproces, van het invullen van een assessment, het beoordelen van hun score tot het beoordelen van de andere prestaties van kandidaten.
 • Ontwikkelaars kunnen de gewenste IDE gebruiken om hun technische vaardigheden te demonstreren.
 • Qualified gebruikt unit testing om de ingediende code te valideren.
 • Het biedt een afspeeltool om de codeervaardigheden van de kandidaat te beoordelen, zelfs na een beoordeling.
 • U kunt een gedetailleerd ontwikkelaarsprofiel krijgen waarin hun specifieke competenties, soft skills en werkstijl worden gespecificeerd.
 • U kunt gebruik maken van de gestandaardiseerde beoordelingen om de sterke en zwakke punten van ontwikkelaars beter te begrijpen.

In tegenstelling tot andere platforms gebruiken ze unit-tests en verschillende taalspecifieke testplatforms om de werkelijke prestaties te analyseren. U kunt elke beoordeling omzetten in een paarprogrammeringssessie en deze opnemen om een ​​dieper inzicht te krijgen in de vaardigheden van elke kandidaat.

HackerAarde

HackerAarde is een ander robuust alternatief voor HackerRank dat recruiters helpt de technische expertise van ontwikkelaars te begrijpen. Het stelt recruiters in staat om tests te maken en de vaardigheden van de kandidaten te evalueren. Met behulp van de testresultaten kunnen de recruiters de juiste match voor hun team vinden. Het bespaart veel tijd om toegang te krijgen tot meerdere cv’s door het proces te automatiseren en de kandidaten snel te filteren.

Functies:

 • U kunt het wervingsproces naadloos over de hele wereld schalen door meerdere recruiters op verschillende locaties aan te bieden en tegelijkertijd interviews af te nemen.
 • Recruiters kunnen in een handomdraai aangepaste tests maken.
 • Test kandidaten en genereer hierover gedetailleerde rapporten.
 • Filter de beste kandidaten met het automatische rangschikkingsmechanisme en op prestaties gebaseerde filters.

Conclusie

De pandemie heeft het wervingsproces volledig getransformeerd en gemakkelijker dan ooit gemaakt. Dankzij dit online-interviewproces hoeven kandidaten niet langer de fysieke locatie te bezoeken, aangezien ze vanuit hun huis voor een interview kunnen verschijnen. Maar het hebben van een geschikt platform voor het inhuren van externe ontwikkelaars is essentieel.

Via dit artikel hebben we u op de hoogte gebracht van enkele topplatforms voor ontwikkelaarsinterviews, samen met hun functies. Als u op zoek bent naar een dergelijk platform, is de hierboven samengestelde lijst een perfecte gids om u te helpen het platform te kiezen dat het beste bij uw vereisten past. Als u op zoek bent naar een baan, zijn dit de platforms waarop u kunt overwegen om een ​​profiel aan te maken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in wervingssoftware om het inhuren gemakkelijk te maken.

gerelateerde berichten