10 beste MOBA-spellen [Android + iOS] om je innerlijke krijger los te laten

Ben je op zoek naar de beste MOBA-games voor Android of iOS? Zo ja, dan bent u op de juiste webpagina gestuit.

Multiplayer-games zijn altijd een van de meest populaire genres onder gamers geweest. Een van de grootste redenen achter zo’n enorme populariteit is het gevoel van concurrentie dat het met zich meebrengt, dat moeilijk te repliceren is door een ander genre.

MOBA, wat staat voor Multiplayer Online Battle Arena, is het perfecte gaming-subgenre voor mensen die van competitieve games houden. In MOBA-spellen strijden twee teams tegen elkaar op een gezamenlijk geselecteerd slagveld.

Om te slagen in MOBA-games heb je snelle reacties, real-time mogelijkheden voor het maken van strategieën, gecoördineerde teamondersteuning, gedetailleerde kennis van de specifieke games en vooral een kalme geest nodig om met de druk om te gaan.

In dit artikel hebben we een lijst met de beste MOBA-spellen voor Android en iOS besproken waar je meteen van kunt genieten met je vrienden.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan.

Brawl-sterren

Brawl Stars is een van de beste MOBA-games die er zijn. Het is een third-person shooter MOBA-game ontwikkeld door Supercell, het bedrijf achter enkele van de meest populaire titels, zoals Clash of Clans en Clash Royale.

De gameplay van Brawl Stars is vrij eenvoudig. Je speelt als een vechter en krijgt de kans om mee te doen en het op te nemen tegen andere vechters en AI-bots in verschillende evenementen. Het algoritme van de game matcht tegenstanders voor jou op basis van je sterkteniveau, waardoor jullie allebei een eerlijke kans krijgen om te concurreren en te winnen.

De game pronkt niet met bloed, gruwelijk geweld of gecensureerde woorden en heeft een veel eenvoudigere en minder intense gameplay dan andere MOBA’s. Daarom zou Brawl Stars de beste MOBA-game voor jou kunnen zijn als je op zoek bent naar een lichtere MOBA-game. De game is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-platforms.

League of Legends

Ik denk niet dat League of Legends enige introductie behoeft. Het is tenslotte een van de beroemdste multiplayer-games ooit. Voor degenen die het nog niet weten: League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena-game, ontwikkeld en uitgebracht in 2009 en gratis beschikbaar in de Android- en iOS App Store.

Net als alle andere MOBA-spellen draait League of Legends op een team-versus-team-concept waarbij elk team vijf spelers kan hebben. LoL biedt echter geen breed scala aan kaarten. In plaats daarvan biedt het variatie in de vorm van personages en items die je kunt kopen of ontgrendelen.

  Hoe YouTube op Android TV te bedienen met je iPhone of Android-telefoon

De gameplay is vrij eenvoudig omdat je de Nexus van je rivalen moet vernietigen. Het is echter niet zo eenvoudig als het klinkt, aangezien je team moet vechten tegen het team van de tegenstander terwijl het onderweg verschillende andere torens vernietigt.

Arena van moed

Arena of Valor is een van de meest populaire en langstlopende MOBA-games die momenteel beschikbaar zijn voor zowel Android- als iOS-apparaten. Het werd in 2015 uitgebracht als een internationale bewerking van Honor of Kings, een van de best scorende MOBA’s in China.

Omdat het een MOBA is, heeft de hoofdspelmodus een team-vs-team-concept. Elk team kan vijf spelers hebben en ze vechten op een vooraf bepaald slagveld. Je kunt je personage kiezen uit een breed scala aan opties, waaronder Tanks, Warriors, Mages, Assassins, Junglers, Support en meer. Elk van deze helden heeft specifieke vaardigheden die op het slagveld kunnen worden gebruikt.

Om het spel leuk te maken, bevat AoV extra personages, waaronder neutrale monsters, minions en meer, en als je ze vernietigt, verdien je goud. Je kunt dit goud gebruiken om verschillende in-game items te kopen en te ontgrendelen.

Mobiele legendes: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang is een van de best beoordeelde MOBA-games die wereldwijd enorme fanondersteuning heeft gekregen. Volgens een rapport dat in juni 2022 door Sensor Tower is uitgebracht, heeft Mobile Legends alleen al meer dan $ 317,7 miljoen aan inkomsten gegenereerd voor ByteDance, het moederbedrijf van Mobile Legends.

Net als alle andere MOBA’s bevat Mobile Legends twee teams van vijf spelers die het tegen elkaar opnemen op een vooraf bepaald slagveld. Om het slagveld te veroveren, heb je vaardigheden, snelle responstijd, strategie en soms zelfs geluk nodig met een willekeurig team.

Toen de game werd gelanceerd, had het slechts 10 helden, die gestaag groeiden tot 119 in de laatste patch. Daarnaast biedt de game vijf verschillende spelmodi, meer dan 600 heldenskins, verschillende landen van de dageraad en meer. Over het algemeen is het een fantastische MOBA die beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Helden geëvolueerd

Heroes Evolved is een MOBA geïnspireerd door DOTA 2 en League of Legends. Dat gezegd hebbende, Heroes Evolved is niet alleen een gerepliceerde versie van deze fanfavorieten. In plaats daarvan heeft het veel extra dingen die het een spannendere keuze maken, zoals het Glyph-systeem, een gameplay-mechanisme waarmee spelers de statistieken van hun helden kunnen wijzigen.

Heroes Evolved staat ook bekend om zijn grote verzameling helden, waaronder meer dan 100 helden met een uniek thema en twee verschillende kaarten. De gameplay van Heroes Evolved ziet er bekend en toch fris uit. Hoewel het grafisch niet de best uitziende MOBA is die er is, heeft het zijn eigen stijl, die een gemengde sfeer geeft van LoL’s strip- en tekenfilmthema gecombineerd met een sterk vleugje anime.

  Spraakmemo's een naam geven op locatie op iOS

Over het algemeen is het een waardig MOBA-spel dat je zou moeten proberen. Het is gratis beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Battle manier

Battle Way van Rovio is een snelle 5v5-vechtgame ontwikkeld door Rovio. Het spel heeft een heel eenvoudig concept. Het geeft je een kleine boot die is uitgerust met verschillende wapens, en nu moet je het opnemen tegen het team van je tegenstander in een gevechtsronde van vijf minuten.

Je moet deze strijd winnen om de overwinning te behalen, wat je eenvoudig kunt doen door de basis van je tegenstanders te veroveren of ze te vernietigen. De strijd eindigt echter meestal door een team uit te schakelen, aangezien mensen de voorkeur geven aan vechten boven het veroveren van de basis, en vechten is leuker.

De game is voor het eerst uitgebracht in 2017 en de graphics van de game zijn in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd. Daarnaast beschikt deze MOBA nu over 10+ werelden, verschillende bemanningsleden en een aantal schepen. Battle Way is leuk om te spelen en is beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten.

ijdele glorie

VainGlory is een van de eerste MOBA-games die platformonafhankelijk spelen ondersteunt, waardoor spelers tegelijkertijd kunnen spelen, ongeacht hun apparaten. Dit is een van de redenen waarom de populariteit van VainGlory omhoogschoot toen het werd uitgebracht.

VainGlory is een gratis te spelen platformonafhankelijke multiplayer-game ontwikkeld door Super Evil Megacorp. De game biedt in-game aankopen en is beschikbaar voor alle grote platforms, waaronder Android, iOS, Windows en Mac.

Net als alle andere MOBA-spellen heeft Vainglory een kaart waarop twee teams met elkaar strijden om hun tegenstanders te vernietigen en de controle over de kaart en de basis van de tegenstander over te nemen. De game bevat meerdere spelmodi, een steeds groter wordende lijst met meer dan 30 helden en nog veel meer. Ik raad je ten zeerste aan het te proberen, vooral als je graag platformonafhankelijke games speelt.

  • Het werkt op:

  • ramen

  • iOS

  • Android

  • macOS

Clash Royale

Clash Royale is een van de meest intelligent ontworpen MOBA-games die is ontworpen om een ​​hit te worden. Ik zeg dat omdat deze game kernconcepten heeft overgenomen van enkele van de meest populaire MOBA-games voor torenverdediging op de markt, zoals DOTA 2 en League of Legends.

Daarnaast beschikt Clash Royale over verzamelkaarten die zijn geïnspireerd op Hearthstone: Heroes of Warcraft en heeft het een branding die erg lijkt op de Clash of Clans. De gameplay en graphics zijn zeer boeiend en je zult zeker genieten van het spelen van het spel.

Net als de meeste andere MOBA’s is Clash Royale een snel vechtspel waarin je kaarten moet verzamelen, met spelers moet duelleren, de toren van je vijand moet vernietigen en je eigen toren moet verdedigen, en dat alles in realtime. De gameplay is zeer verslavend en de game is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

  9 beste privébrowsers voor iOS en Android

Stormgebonden

Als volgende op onze lijst met de beste MOBA-spellen hebben we Stormbound. Het is een CCG-spel voor het bouwen van kaarten met een op tegels gebaseerde tactische beweging, ontwikkeld door Paladin Studios. De game is zeer levendig ontworpen en tilt de CCG-gameplay naar een hoger niveau, waardoor de gameplay boeiender en leuker wordt.

Het spel speelt zich af op een verticaal slagveld van 4 bij 5 waar elke speler zijn basis aan de andere kant heeft. Je zult kaarten moeten spelen en verschillende aantallen soldaten op het slagveld moeten plaatsen, zodat ze vooruit kunnen marcheren, vechten en oprukken naar de basis van de tegenstander.

Ook al is de gameplay relatief eenvoudig om op te springen, de gameplay vereist veel nadenken en strategievorming, en dat soort speelstijl geeft je een veel diepere ervaring. De game is beschikbaar voor Android en iOS, en als je van CCG’s houdt, kan Stormbound een goede keuze zijn.

MARVEL Superoorlog

MARVEL Super War is ontwikkeld door NetEase Games. Het is misschien wel de eerste titel met een enorme lijst met populaire personages in één game. NetEase heeft deze game strikt ontworpen voor mobiele apparaten, voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Aanvankelijk, toen de game werd uitgebracht, had deze alleen een lijst met populaire personages uit MARVEL-films. Na verloop van tijd introduceerden de ontwikkelaars echter meer personages uit de MARVEL-strips, waardoor het spel werd wat het bedoeld was: een ultiem eerbetoon aan de MARVEL Comic World.

Omdat het een MOBA is, bevat de gameplay tien spelers die strijden in een 5v5-opstelling, elk met een MARVEL-held om te besturen. Het is een snel spel, wat betekent dat het gemiddelde spel ongeveer 15 minuten of minder zal duren. Omdat het een freemium-game is, heb je in eerste instantie toegang tot beperkte helden, terwijl andere helden kunnen worden ontgrendeld door levels te wissen of een aankoop te doen.

Daar heb je het – een gedetailleerd artikel over de beste MOBA-games voor Android en iOS.

MOBA is als genre een favoriet bij fans geworden vanwege het zeer verslavende karakter, de intense competitie en de strategische gameplay. De populariteit van MOBA-games is echter pas de laatste jaren explosief gestegen vanwege de grote eSports-evenementen die miljoenen kijkers over de hele wereld hebben getrokken. Daarnaast stellen MOBA-spellen spelers in staat om sterke banden te vormen met teamgenoten.

Daarom, als u op zoek bent naar de beste MOBA-spellen, zal de bovenstaande lijst u helpen de juiste keuze te maken.

Je kunt nu enkele van deze platformonafhankelijke spellen bekijken.