10 beste plaatsen om stream-overlays te krijgen

Op zoek naar een aantrekkelijk ogende streamopstelling? U kunt stream-overlays proberen van de beste bronnen die in dit artikel worden beschreven.

Live streaming is een carrière in de popcultuur geworden. Van gaming tot onderwijs en alles daartussenin, er zijn miljoenen livestreamkanalen op platforms voor het delen van video’s zoals YouTube, Facebook, Twitch, enz.

Van al deze livestreamkanalen zien sommige er cool en creatief anders uit dan andere. Omdat ze stream-overlays gebruiken. Sommige van deze kanalen hebben ook overweldigende abonnees.

Lees verder om de geheimen van stream-overlays te leren kennen, hoe deze te gebruiken en de beste tools om opvallende stream-overlays online te krijgen.

Wat zijn stream-overlays?

Streamoverlays zijn een combinatie van grafische elementen zoals widgets, chatboxen, calls-to-action (CTA’s), beeld-in-beeld-frames, cameraranden en meer. Deze elementen, indien artistiek georganiseerd, verbeteren het uiterlijk van uw livestreams op YouTube, Facebook Gaming, enz.

Streamoverlays zweven, net als andere grafische overlays, boven op de live video die u uitzendt. Voor de beste ervaring en beelden heb je een tool voor live-uitzendingen nodig, zoals OBS Studio, Restream, XSplit Broadcaster, enz.

Omdat de rage voor stream-overlay-inhoud snel toeneemt, hebben ontwerpers van grafische inhoud nu geanimeerde overlays bedacht.

Sommige populaire stream-overlay-inhoud is:

 • Stinger-overgangen
 • Banner van advertentie of videopromotor
 • Banner ‘Livestream is offline’
 • Aankomende live streaming-waarschuwingen
 • Stream schermen
 • Webcamrand
 • Stream-label
 • Koptekst overlay

Waarom zou u stream-overlays willen gebruiken?

 • Overlay-graphics laten zien dat je een technisch onderlegde streamer bent en blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen in de wereld van livestreaming van games.
 • Streamoverlays werken soms als een haak die je publiek bij de livestream houdt.
 • Dergelijke zwevende afbeeldingen zijn een geweldige manier om sponsorinhoud, logo, bericht, enzovoort weer te geven. De sponsor krijgt een bericht dat je de sponsoring serieus neemt.
 • Uw stream-overlay functioneert als merkbewuste inhoud bovenop de video-inhoud.
 • Geavanceerde stream-overlays helpen je om de betrokkenheid bij de abonnees en premium-leden te vergroten door een horizontale of verticale ticker weer te geven wanneer de stream live is.

Hoe verbeteren streamoverlays de streamingervaring?

Streamoverlays voegen een gevoel van creativiteit en technologie toe aan je livestream. De jonge bevolking die van gamen en popcultuur houdt, houdt vooral van dergelijke overlays. De meeste streamers en abonnees zeggen dat overlays de kijkervaring verbeteren.

Hier zijn enkele redenen:

 • Overlays onderscheiden de daadwerkelijke inhoud van afleidingen zoals advertenties, merkpromotie, online gaming-chats, CTA’s, abonneerknoppen, enz.
 • Op Twitch is het een verplichte cultuur om een ​​overlay te gebruiken om je kanaal anders te brandmerken dan de andere.
 • Wanneer meerdere kanalen dezelfde game streamen, kun je enkele unieke kanalen identificeren aan de hand van hun stream-overlays.
 • De abonnees kunnen moeiteloos de kanaalstatus begrijpen door de overlay “Livestream is offline” te zien.
 • Je kunt elke aankomende stream aankondigen in het meldingengedeelte van de overlay, zodat de meeste abonnees kunnen deelnemen aan de livestream wanneer je live gaat.
  Nul invoeren voor een getal in Excel

Hoe u de beste stream-overlays kunt vinden en gebruiken

Bekijk eerst enkele top Twitch- of YouTube-streamers die stream-overlays gebruiken. Bekijk voor inspiratie de Twitch-kanalen van Night Blue 3, Tfue, Shroud, Ninja, etc.

In de meeste van de streaming-overlay-portals die hieronder in dit artikel worden genoemd, vindt u filters om uw zoekopdracht te verfijnen tot specifieke ontwerpen van overlays.

Nadat u zich heeft aangemeld voor een editor voor streamoverlays, volgt u deze stappen om de overlay te gebruiken:

 • Kies de game in de overlay-editor en voeg andere elementen toe, zoals CTA-boxen, chatboxen, beeld-in-beeld, enz.
 • Voeg je streaming-bijnaam of YouTube/Twitch-merknaam toe.
 • De editor maakt een overlay-URL. Kopieer de koppeling.
 • Ga naar je streaming-app zoals OBS en voer de URL in als de browserbronplug-in.
 • De uitzend-app maakt vervolgens een overlay-widget die u op het streamscherm kunt neerzetten om het installatieproces te voltooien.

Hieronder vindt u enkele stream-overlay-websites waar u gemakkelijk honderden overlay-afbeeldingen kunt krijgen om uit te kiezen:

Streamlabs

De alles-in-één live streaming-software Streamlabs wordt geleverd met verschillende streaming-ontwerpen, waaronder een enorme bibliotheek met stream-overlays. Streamlabs-desktopthema’s en -overlays zijn geschikt voor Facebook, Twitch en YouTube.

De streamontwerpbibliotheek maakt het supergemakkelijk om de inhoud ervan te verkennen via filtergroepen. U kunt kiezen uit opties zoals Trending, Meest geïnstalleerd en Nieuw toegevoegd.

Terwijl de meeste stream-overlay-platforms zich richten op gaming-gerelateerde thema’s, host Streamlabs allerlei soorten overlays, variërend van IRL-evenementen tot generiek en alles daartussenin.

Visuals door Impuls

Als je al lange tijd overlays op je livestream van de OBS Studio gebruikt en niet genoeg aandacht krijgt, kun je Visuals By Impulse proberen. De slimme engine voor het ontwerpen van overlays helpt u om binnen enkele minuten overlays van studiokwaliteit te produceren.

Hier kunt u een standaard overlay-thema kiezen en dit aanpassen in de overlay-editor van Visuals By Impulse. De editor bevat kant-en-klare grafische elementen, randen, CTA’s, animaties en illustraties die u eenvoudig kunt slepen en neerzetten op het basisontwerp.

Enkele van de best verkopende overlays op dit platform zijn:

 • Geanimeerd streampakket
 • ChatID chatbox-widget
 • Hype-meter
 • Valor essentials streampakket
 • Slate stream-pakket

Momenteel kunt u alleen overlay-editors van dit platform rekruteren voor het aanpassen van overlays. Daarom moet u apart betalen voor de aanpassingsservice.

Canva

Soms wil je misschien je Twitch-overlay helemaal opnieuw ontwerpen of enkele basissjablonen gebruiken en deze aanpassen. Voor deze doeleinden moet je Canva proberen.

De Twitch-overlaybibliotheek van Canva bevat zowel statische als geanimeerde ontwerpsjablonen. Kies gewoon degene die je leuk vindt en begin met bewerken in de Canva-editor. Als je een Twitch-overlay-sjabloon met de tag Pro of het kroonpictogram kiest, moet je betalen om het definitieve ontwerp te downloaden.

Afgezien van de Pro-ontwerpen, is de rest gratis en kun je ze downloaden in verschillende formaten zoals JPEG, PNG, GIF en MP4. Er is nog een downloadbeperking voor gratis Canva-gebruikers. Je kunt geen SVG-indeling van de Twitch-overlay downloaden, tenzij je een Pro-gebruiker bent of een eenmalige downloadvergoeding betaalt.

Aanvullende inhoud die u vanuit de Canva-editor aan uw Twitch-overlay kunt toevoegen, zijn vormen, lijnen, stickers, kaders, rasters, enz.

StreamElementen

StreamElements is een overlay-oplossing waarmee u grafische elementen en andere middelen in de cloud kunt opslaan. Daarom duurt het slechts een paar seconden voordat de streamers zijn ingesteld voordat ze live gaan. U kunt ook gemakkelijk dezelfde overlay gebruiken vanaf verschillende apparaten.

  Hoe Google Instant Search-sneltoetsen te herstellen

Door hier een overlay-formulier te gebruiken, kunt u het aanpassen als uw merkidentiteit. Zowel nieuwelingen als doorgewinterde streamers maken gebruik van deze service. Op dit gratis platform kunt u kiezen uit een breed scala aan thema’s voor het maken van overlays.

Het heeft een editor waarmee u moeiteloos uw overlays kunt maken, bewerken, beheren, kopiëren en personaliseren. Je kunt deze overlays van YouTube, Trovo, Twitch en Facebook Gaming gebruiken.

Als je wilt, is het selecteren van een universeel thema het beste idee, omdat het je helpt bij branding en handig is bij het maken of bijwerken van je sociale profiel. Gebruikers kunnen echter ook hun overlays, panelen, waarschuwingen, enz. selecteren voor streaming.

FairlyOddStreamers

Als je je afvraagt ​​hoe je jezelf presenteert aan je publiek tijdens live streaming, heeft FairlyOddStreamers de perfecte oplossing. Op dit aggregatieplatform vindt u een overlay-ontwerp dat uw persona en merk vertegenwoordigt.

Het heeft zowel gratis als premium bronnen, maar het platform beweert dat de premium graphics absoluut beter zijn dan de gratis en laten je ook zien als een serieuze streamer voor je volgers.

Op dit platform krijg je negen websites waarvan je de overlay voor je kanaal of pagina kunt downloaden. Terwijl sommige u alleen overlays bieden, bieden andere streamingpakketten aan die meerdere elementen bevatten. Je kunt deze elementen gebruiken op YouTube, Twitch, Trovo en Facebook Gaming.

Hoewel de ontwerpen mooi zijn georganiseerd om u te helpen uw favoriete overlay gemakkelijk te vinden, kunt u ze ook op een andere manier sorteren om snel iets te vinden dat aan uw behoeften voldoet.

StreamSpell

De StreamSpell-winkel is een coole plek om gratis en betaalde overlays te bemachtigen. Vanaf hier kun je premium overlays downloaden die zijn geoptimaliseerd voor Twitch, Facebook Gaming en YouTube. Bovenal zijn deze compatibel met verschillende streaming-softwaretoepassingen zoals StreamLabs Desktop, OBS Studio en StreamElements.

Hier krijg je een scala aan overlay-thema’s zoals anime, schattig, donker, Esports, sci-fi, retro, vakanties, League of Legends, World of Warcraft, MMORPG, Genshin Impact, horror, enz.

U kunt de beschikbare overlays op deze website ook sorteren op best verkopende, hoogste en laagste prijs, alfabetisch oplopend en aflopend, en meest recent.

Terwijl u een streamingpakket selecteert, kunt u alle benodigde informatie erover bekijken, inclusief ondersteunde tools, ondersteunde platforms, de inhoud van het pakket en beschikbare versies.

Tracker-netwerk

Als actieve social media streamer heb je al dagelijks met veel druk te maken. Als u niet wilt dat uw armoedige en saaie overlays de aandacht trekken van online trollers, moet u voor Tracker Network gaan.

Hier vind je streaming-widgets voor populaire games, waaronder Call of Duty, Battlefield V, Valorant, Fortnite, Rainbow Six: Siege, Apex Legends, Destiny 2, Rocket League en nog veel meer. Gebruikers kunnen de overlays ook aanpassen met kleuren en lay-outs die passen bij hun merk.

De overlays die u op Tracker Network vindt, zijn niet alleen gratis, maar ook voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Nadat je de overlay hebt geconfigureerd, kun je meteen beginnen met streamen en krijgen de kijkers bijgewerkte statistieken.

  Hoe u uw Netflix-abonnement opzegt

Streammaker

Gamers en influencers op sociale media die aangepaste grafische elementen voor streaming willen maken, moeten voor Stream Maker gaan. Met deze tool kunt u eenvoudig op maat gemaakte overlays genereren.

Daarvoor hoeven gebruikers geen uitstekende grafische ontwerpvaardigheden te hebben. Kies gewoon een thema, kies je favoriete kleuren, voer je gebruikersnaam in en voeg sociale media-accounts toe. Deze software maakt automatisch een aangepaste overlay voor je stream.

Bovendien hoeft u geen enkel installatieproces te doorlopen, aangezien deze tool rechtstreeks vanuit uw browser toegankelijk is. Het biedt overlay-thema’s voor typen zoals in-game en lobby.

Er is ook een optie om uw sociale media-accounts op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram weer te geven door ze aan de overlays te koppelen.

WDFLAT

Stream je op Twitch, YouTube en Facebook Gaming? Het is tijd om uw streams allemaal aantrekkelijker en interessanter te maken voor uw volgers met de gratis WDFLAT-overlays.

Terwijl u uw favoriete overlay kiest, kunt u het ontwerptype selecteren uit PNG, PSD, animatie en online bewerkbaar om snel degene te vinden die u nodig hebt. Het downloaden van deze overlays duurt seconden zonder enige wachttijd. Hierdoor kun je binnen een minuut beginnen met streamen met deze overlays.

Als het op kwantiteit aankomt, biedt WDFLAT u meer dan 150 overlays die u naar eigen inzicht kunt aanpassen. Dit platform biedt ook een online editor waar u de overlays kunt personaliseren met kleur, tekst, letterstijl, lettergrootte, streamingpictogram, naam van sociale media en gegevens.

StreamShift

Als u een maker van inhoud bent, is StreamShift het platform waar u een verscheidenheid aan stream-items kunt krijgen, waaronder stream-overlays. Het biedt een groot aantal aanpasbare stream-overlays die u kunt gebruiken als naadloos stream-ontwerp in veel live-streamingplatforms.

Wanneer streamers ervoor kiezen om deze overlays te gebruiken, kunnen ze de overlays personaliseren, afhankelijk van hun unieke persoonlijkheid en het kleurenschema van het merk. Hier kunt u gratis en betaalde overlays krijgen, ontworpen door deskundige professionals. Zo kunt u verzekerd blijven van de kwaliteit van de producten die u op dit platform krijgt.

Het is ook niet nodig om tijd te besteden aan mockups en revisies. Het duurt maar een paar seconden om deze overlays te downloaden en te installeren die YouTube en Facebook Gaming ondersteunen.

Afsluiten

Nu weet je waar je buitengewone stream-overlays kunt krijgen voor je livestreams op YouTube, Twitch, Facebook Gaming en meer.

Het artikel schetst zowel de gratis als de betaalde platforms. Je kunt degene uitproberen die past bij je budget en creatieve stijl voor je livestreamkanaal.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in de beste live-streamingsoftware en de beste live-game-streamingplatforms om een ​​succesvol YouTube- of Twitch-kanaal op te zetten.

gerelateerde berichten