10 beste product roadmap-software voor een gestroomlijnde voortgang

Productroadmaps zijn een belangrijke hulpbron voor een goed gepland productontwikkelingstraject. Verken de software voor het maken van roadmaps voor producten om goed gedefinieerde roadmaps voor uw bedrijf te maken.

Een succesvol product is direct afhankelijk van het ontwikkelingsproces, wat erg lastig is omdat het lang duurt. Het proces wordt beïnvloed door verschillende factoren die niet altijd micromanagen mogelijk zijn.

Dit vereist de noodzaak om een ​​kristalhelder document te maken dat het hele traject van productcreatie vastlegt om verwarring te voorkomen, zodat iedereen op dezelfde pagina blijft.

Een productroadmap is een strategisch document dat het product en zijn ontwikkelingslevenscyclus, de bereikte mijlpaal en de huidige productstatus op samenhangende wijze vastlegt. De roadmap is als een leidraad voor de teamleden, met vermelding van belangrijke mijlpalen, vervaldatums, lopende activiteiten, enz.

Ze organiseren alles op één plek en iedereen kan in één oogopslag het projecttraject en hun rol in het ontwikkelingsproces begrijpen.

Hoe werken productroadmaps?

De product roadmaps worden over het algemeen ontworpen en onderhouden door een productmanager en zijn toegankelijk voor alle teamleden en stakeholders, uiteraard onder voorwaarden.

Afhankelijk van de reden waarom ze worden geadresseerd, kunnen ze gedetailleerd zijn en zelfs de kleinste details van het productcreatieproces bieden. Aan de andere kant kunnen ze worden ontworpen om een ​​overzicht te geven van het traject van productgeneratie en de komende mijlpalen.

De productroadmaps documenteren het productcreatieproces door de projectstrategie op te splitsen in goed gedefinieerde blokken. De teamleden om visueel inzicht te krijgen in het ontwikkelingsproces, voltooide modules, lopende en aankomende taken en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Vanzelfsprekend brengen de roadmaps de risico’s al veel eerder precies in kaart door te wijzen op de afhankelijkheden die systematisch aangepakt kunnen worden.

Ongetwijfeld brengen de productroadmaps de teamleden op één lijn om de productiviteit te verbeteren, maar ze kunnen erg rommelig zijn om te ontwerpen en bij te werken, vooral in grote teamgroottes. Hier kunnen veel mensen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de roadmaps, wat het proces verder kan bemoeilijken.

Er ontstaat behoefte aan goede tools voor het maken van roadmaps om het maken van roadmaps en beheerprocessen te automatiseren.

Er zijn talloze tools voor het maken van roadmaps op de markt die beweren uw organisatie te helpen bij het uitvoeren van de taken, maar ze voldoen niet allemaal aan de belofte en missen mogelijk cruciale functies. Hieronder vindt u de lijst met functies die u nooit mag missen bij het kiezen van de product roadmap-software voor uw organisatie.

Functies om naar te zoeken in een Product Roadmap-software

Zorg er bij het zoeken naar de beste roadmap-software voor uw bedrijf voor dat deze de volgende functies biedt:

 • Schone, intuïtieve gebruikersinterface met een behoorlijk aantal vooraf ontworpen roadmap-sjablonen.
 • Flexibiliteit om verschillende standpunten te presenteren aan verschillende teamleden of belanghebbenden.
 • Mogelijkheid om samen te werken en roadmaps te delen met de teamleden.
 • Ondersteuning voor integratie van projectbeheersoftware zoals Asana, Slack, Jira en GitHub.
 • De software moet gemakkelijk te leren zijn en moet uitgebreide klantenondersteuning bieden.

Nu je een idee hebt van hoe competente roadmap-software eruitziet, gaan we verder met het verkennen van enkele van de meest robuuste beschikbare opties.

  Afzonderlijk volume beheren voor elk mediakanaal [Jailbreak]

Maandag

Laten we beginnen met Monday, robuuste software voor productbeheer die flexibele workflowconfiguraties ondersteunt en gedetailleerde datavisualisatie mogelijk maakt om het maken van uitgebreide roadmaps voor producten te vergemakkelijken. Het is een geschikte tool die aantrekkelijk is voor teams van elke omvang die taken en workflows willen plannen, volgen en beheren.

Monday belichaamt een mooie en intuïtieve gebruikersinterface gevuld met interessante samenwerkingsfuncties zoals opmerkingen, @-tagging en bijlagen die nuttig zullen blijken te zijn voor alle productteams.

De software wordt geleverd met visuele en flexibele functies om teams te helpen die een flexibele workflow nodig hebben om aan projecten samen te werken. De beschikbaarheid van 24/7 ondersteuning maakt het gebruik van deze software gemakkelijker.

Monday biedt de volgende functies om het productopbouwproces te versnellen:

 • Synchroniseert alle tools voor ontwikkeling en samenwerking in realtime
 • Creëer flexibele workflows die het proces van conceptualisering tot productlancering begeleiden
 • Pas het productontwikkelingsproces aan rond een unieke productstrategie.
 • Ondersteunt integratie met projectbeheer-apps zoals Slack, Google Drive, Gmail, Google Agenda en Jira.

Schrijf

Wrike is een andere tool voor het in kaart brengen van productroutes die u zeker moet kiezen voor het beheren van taken en projecten, het samenwerken met teamleden en het opstellen van klantgestuurde roadmaps.

De software behoudt volledig inzicht in het productcreatieproces door ervoor te zorgen dat de afdelingen de voortgang van elke fase synchroniseren en delen en volledig afstemmen op de doelstellingen.

Wrik versnelt het producttraject door u te helpen elke mijlpaal die u bereikt te visualiseren met een grondigere planning.

Wrike helpt bij het moeiteloos plannen van de volgende taken:

 • Het maakt veelzijdigheid mogelijk doordat u een nieuwe aanpak voor een nieuw team of project kunt kiezen.
 • Aanpasbare Gantt-diagrammen stellen de teamleden in staat om elke fase van de roadmap te visualiseren.
 • Faciliteert de belanghebbenden om de voortgang in realtime te bekijken.
 • De gecentraliseerde kalender houdt alle afdelingen gesynchroniseerd en voegt lagen toe om werkconflicten te voorkomen.
 • Geeft de productlanceringsprioriteiten weer, gescheiden per week en minimaliseert mogelijke vertragingen.

Klik op

ClickUp stelt de teams in staat om strategische tijdlijnen te creëren die een betere teamsamenwerking stimuleren die nodig is om het gewenste doel te bereiken. Het platform biedt een aangepast veld dat kan worden aangepast voor het toevoegen van mijlpalen, kosten en belangrijke contacten als u op maat gemaakte roadmaps wilt maken.

De interface is schoon en overzichtelijk en al uw taken zijn op één plek georganiseerd, waardoor het gemakkelijker wordt om vanuit een gecentraliseerde plek met de teamleden te werken en samen te werken.

Laten we eens kijken wat ClickUp allemaal te bieden heeft:

 • Gantt-diagrammen geven overlappingen, afhankelijkheden, tijdlijnen en releases weer, waardoor u knelpunten en risico’s veel eerder kunt identificeren.
 • Stel mijlpalen en tijdschema’s in voor uw teamleden om hun taken op tijd af te ronden.
 • De robuuste rapportagemodule meet nauwkeurig de efficiëntie van teamgenoten en voorspelt de haalbare doelen in een bepaald tijdsbestek.
 • Sla de oude roadmaps op als sjablonen die uw gegevens, bijlagen, vervaldatums, opmerkingen en alle benodigde informatie behouden en gebruik ze later opnieuw.
 • Deel roadmaps met de klanten of externe belanghebbenden en controleer hun toegang door machtigingen toe te wijzen.

RoadMunk

Merken als Microsoft, Dell en Hulu stroomlijnen de productontwikkelingscyclus met behulp van de klantgestuurde roadmap van RoadMunk.

De end-to-end roadmap-tool legt effectief de feedback van de klant vast om prioriteit te geven aan waar het team vervolgens aan moet werken. RoadMunk is gebruiksvriendelijk en stelt u in staat om in slechts enkele minuten roadmaps te maken die klaar zijn voor de directiekamer.

  Snel de energiebesparende modus op uw iPhone inschakelen

RoadMunk communiceert uw strategie effectief door middel van de volgende functies:

 • Meer dan 35 volledig aanpasbare sjablonen die tijdlijnweergave en zwembaanweergave ondersteunen
 • Exporteer eenvoudig uw roadmapontwerpen naar URL-, PNG- en HTML-indelingen en deel ze met de belanghebbenden.
 • Leg feedback van uw klanten of ondersteuningsteams vast en sla deze rechtstreeks op in de tool en gebruik deze om de roadmap aan te wakkeren.

ProductPlan

Gebruik ProductPlan als een alles-in-één platform voor het ontwerpen van een winnende strategie en kansen in een stappenplan om concurrentievoordeel te behalen. Het biedt een holistisch beeld van uw productstrategie en geeft waardevolle inzichten in echte bedrijfsresultaten.

Met ProductPlan kunt u de volgende functies uitvoeren:

 • Creëer meerdere roadmaps-portfolio voor verschillende productlijnen die vanaf één platform kunnen worden bekeken.
 • Gebruik aangepaste weergaven en filters om de toegang van het publiek tot de informatie te regelen.
 • Flexibele lay-outopties stellen de teams in staat om de deadlines te visualiseren en de gegevens als een lijst te bekijken.
 • Schaal en stroomlijn de productworkflows voor het opstellen van roadmaps, het prioriteren van ideeën en het lanceren van nieuwe producten.
 • Gebruik de hoogtepunten van de roadmap om te visualiseren hoe succesvol uw strategie is en wat er verbeterd moet worden.
 • Integraties met apps van derden maken gegevenssynchronisatie tussen andere tools mogelijk, en met REST API kunt u een aangepaste integratie bouwen.

Productbord

Verderop hebben we ProductBoard, software voor road mapping die iedereen, inclusief teamleden en belanghebbenden, efficiënt afstemt op de roadmap voor producten. De tool resulteert in flexibele en zeer aanpasbare roadmaps voor producten die grotendeels worden aangestuurd door feedback van klanten en de behoeften van belanghebbenden.

De tool voor het genereren van roadmaps helpt bij het groeperen van de productkenmerken op basis van release, sprint, brede tijdshorizon of nu/volgende/later-buckets.

Op deze manier helpt het om de afhankelijkheden die nodig zijn om risico’s veel eerder te beperken, op te sporen. ProductBoard zorgt ervoor dat de klanten centraal staan ​​in de strategie voor het maken van de roadmap en biedt zo onbeperkte teamtoegang tot de feedback van de klant.

De tool helpt het ontwikkelteam synchroon te houden door integraties aan te bieden met tools zoals Jira, Azure DevOps, GitHub, Trello en Pivotal Tracker.

Andere functies zijn als volgt:

 • Dynamisch roadmaps organiseren, maken en bijwerken
 • Pas de structuur van de roadmap aan om gedetailleerde releaseplannen te ontwikkelen
 • Een gedetailleerde tijdlijn helpt te visualiseren wanneer u moet beginnen en eindigen met het werken aan taken en initiatieven.

Airfocus

Airfocus biedt een allesomvattende oplossing voor de projectteams om de strategie te beheren en te communiceren en moet zeker op de lijst worden vermeld. Deze moderne tool helpt de teamleden hun werk te prioriteren en roadmaps op te stellen op basis van de feedback van de klanten.

Het platform biedt integratie met verschillende projectmanagement-apps zoals Jira, Azure DevOps, Trello, Shortcut en meer, waardoor je specifieke problemen zoals prioritering en het verzamelen van feedback kunt aanpakken.

Airfocus brengt iedereen op één lijn met de visie door ongecompliceerde roadmaps voor producten op te stellen en samenwerking met teamleden, producten en andere eenheden van onderling verbonden werkruimten te vergemakkelijken.

  Tekstberichten verzenden vanaf uw pc

Het stelt de teams in staat om de afhankelijkheid tussen de verschillende componenten te visualiseren, waardoor risico’s worden geïdentificeerd en doelstellingen en mijlpalen beter worden gepland. Airfocus biedt ook uitgebreide sjablonen, zeer aanpasbaar om aan al uw behoeften op het gebied van productbeheer te voldoen.

TogglePlan

TogglPlan geeft een kristalhelder beeld van roadmaps voor producten om betere producten te helpen bouwen. Het brengt transparantie in de werkomgeving door iedereen te laten weten aan welke taken iemand werkt en welke mijlpalen er behaald moeten worden.

TogglPlan helpt bij het volgende:

 • Kleurgecodeerde projecttijdlijnen helpen de voortgang van toegewezen taken in één oogopslag te identificeren.
 • Deel de projectplannen eenvoudig met iedereen met een druk op de knop, inclusief de externe belanghebbenden.
 • De drag-and-drop-editor helpt bij het ontwerpen van de roadmaps in enkele minuten zonder dat er externe training nodig is.
 • Kanban-borden geven segmenttaken weer op basis van hun huidige status, zodat geen enkele taak wordt gemist.
 • Sta gegevensimport uit spreadsheets toe bij het overschakelen van andere tools zoals Asana of Trello om snel aan de slag te gaan.

Aha!

Aha! maakt de road mapping-mogelijkheden voor iedereen toegankelijk dankzij de eenvoudige functies die taken in een mum van tijd uitvoeren.

Het platform biedt betere functies dan andere tools voor het maken van roadmaps; het koppelt doelen en taakinitiatieven rechtstreeks aan de productreleases, epics en andere componenten, met de drag-and-drop-techniek om strategische afstemming weer te geven.

Het platform biedt zes verschillende sjabloonontwerpen voor uiteenlopende productbehoeften, die gemakkelijk kunnen worden aangepast zonder dat er expertise nodig is voor het ontwerpen van roadmaps.

Roadmaps zijn geen belangrijk document voor de teamleden; het is uiterst eenvoudig om ze te delen met de belanghebbenden en klanten als pdf, afbeelding of beveiligde webpagina.

Aha! Streeft ernaar om alle projectgerelateerde aspecten op één platform te brengen voor gemakkelijke toegankelijkheid en beheerdoeleinden. Klantinzichten en feedback zijn rechtstreeks in de tool ingebouwd om inspiratie op te doen en deze in de volgende release te implementeren.

Pro Pad

Laten we eindigen met ProPad, tien jaar oude projectbeheersoftware met een uiterst intuïtieve en visuele interface.

Aanpasbare visuele grafieken op het platform helpen de teamleden taken te prioriteren en hun voortgang te tonen. De machtigingsinstellingen kunnen worden geconfigureerd om onbelangrijke gegevens van externe belanghebbenden te beperken.

ProPad-roadmapsoftware volgt in de eerste plaats de globale lean product-roadmapbenadering. Dit verbindt de roadmap-tracks met de doelstellingen en belangrijkste resultaten (OKR’s) en contextualiseert elke lopende taak.

ProPad ondersteunt Azure DevOps-, Dropbox-, GitHub-, Trello-, Slack- en Salesforce-integratie en is ook beschikbaar als Chrome-extensie. Afgezien hiervan bieden ze ook API-toegang en aangepaste webhooks voor verdere toegankelijkheid.

Belangrijkste leerpunten

Een uur plannen kan u tien uur werk besparen. Dit geldt met name in scenario’s voor productontwikkeling. De hierboven geschetste product roadmap-software helpt het productontwikkelingstraject te stroomlijnen door iedereen op de hoogte te houden.

U kunt ook enkele beste projectbeheersoftware voor het MKB verkennen.

gerelateerde berichten