10 beste realtime bandbreedtemonitors voor gebruik van netwerkverkeer

Bandbreedtebewakingstools helpen de netwerkbeheerders om het netwerk effectiever te bewaken en te beheren.

Wat is bandbreedtebewaking?

Bandbreedtebewaking is een fundamentele IT-activiteit die netwerkapparaten en verbindingen bijhoudt en tegelijkertijd gebreken, functionaliteit en netwerkstroom detecteert. Het omvat het detecteren van grote verbindingsproblemen en abnormale activiteiten en het reguleren van de kwaliteit van verschillende netwerkcomponenten. En het kan worden gedaan met behulp van netwerkbewakingstools.

Deze monitoringtools houden uw internetverbinding bij en bieden u een volledige en gedetailleerde analyse van wat er in uw netwerk gebeurt.

Met welke factoren moet u rekening houden bij het kiezen van bandbreedtemonitors?

 • Eenvoudige implementatie en realtime zichtbaarheid.
 • Een opstelling die kan communiceren met alle modellen netwerkapparatuur.
 • Optie om huidige statistieken te vergelijken met historische gegevens.
 • VLAN (Virtual Local Area Network) tracking- en ontwerptools voor pakketprioritering en congestiecontrole.
 • Mogelijkheid om de interacties te selecteren die u wilt volgen en analyseren.
 • Aangepaste scripts moeten worden opgenomen als plug-ins of algemene functieaanroepen.
 • Betaalbare prijs en gratis proefdemo.

Met deze criteria in gedachten, hebben we een lijst samengesteld met de beste realtime bandbreedtemonitors voor gebruik van netwerkverkeer. Laten we gaan rollen!

SolarWinds NTA

SolarWinds is een bekende naam onder IT-experts. Ze maken verschillende softwareproducten, zoals software voor netwerkmonitoring, visualisatie en netwerkrapportage.

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer (NTA) is een uitstekende tool voor het bewaken van bandbreedte. Deze tool zet statistieken over bandbreedtegebruik om in grafieken en diagrammen, waardoor het gemakkelijker wordt om zowel huidige als opgeslagen historische gegevens te zien en een betere kennis van uw netwerkactiviteit te krijgen. Netwerkbeheerders kunnen de netwerkinfrastructuur gemakkelijker bedienen door problemen met de netwerkprestaties op te sporen, op te lossen en op te lossen.

Door uw vermogen te optimaliseren om verder in de netwerkinfrastructuur te graven, kunt u verkeerssituaties evalueren en vergelijken met historische gegevens met meer zichtbaarheid. Het is ontworpen om u te helpen bij het identificeren van de bron van problemen die zich in het verleden hebben voorgedaan. Gebruikers kunnen ook rapporten genereren om de statistieken over bandbreedtegebruik beter te begrijpen.

SolarWinds NTA is ontworpen voor het verzamelen, analyseren en weergeven van Class-Based Quality of Service (CBQoS)-gegevens naast het gebruik van stroomgegevens. Met CBQoS-monitoring kunt u controleren of uw regels functioneel zijn bij het prioriteren van missiekritiek verkeer in geval van overbelasting en het optimaliseren van het bandbreedtegebruik op uw netwerkinfrastructuur.

Functies:

 • Stel gemakkelijk een schema in en ontvang gedetailleerde bewaking van het netwerkverkeer en bandbreedtestatistieken
 • Eenvoudige visualisatie kan helpen bij het begrijpen van de verkeersstroom in de loop van de tijd en activiteiten.
 • Tijdreeksgrafieken en Quality of Service (QoS)-beheer.
 • Op drempels gebaseerde meldingen kunnen worden aangepast aan zowel grote als kleine bedrijfsnetwerken.

SolarWinds biedt een gratis proefperiode van 30 dagen van zijn Network Bandwidth Analyzer-bundel.

  5 Beste Core Keeper-serverhosting voor iedereen

ManageEngine

ManageEngine biedt een fantastische en eenvoudige Bandwidth Monitor-tool die u kunt gebruiken om netwerkactiviteit en bandbreedteverbruik binnen uw infrastructuur te bewaken.

De gratis editie van deze applicatie stelt de gebruiker in staat om slechts twee interfaces van een apparaat te monitoren, wat nogal beperkt is. Toch biedt het u de details en alle statistieken die u nodig heeft van uw netwerkverbindingen.

Hiermee kunt u netwerkconnectiviteit, bandbreedte en relevante gegevens bewaken voor een verscheidenheid aan apparaten, zoals routers en switches.

Functies:

 • Om de netwerkbandbreedte goed te evalueren, kunnen gebruikers vooraf gedefinieerde controlelimieten specificeren, afhankelijk van gebruik, periode en frequentie.
 • Vindt automatisch de bron van netwerkverbindingsproblemen en los deze op.
 • Op basis van prognoses voor resourcebeheer evalueert het automatisch de vereisten voor de netwerkinfrastructuur.
 • Analyseert essentiële VoIP- en multimediaprestatieparameters om de beste servicestandaarden te bereiken.

Met configureerbare visualisatie- en rapportage-opties is het eenvoudig om verkeerspatronen en piekuren te onderzoeken.

PAESSLER PRTG

PAESSLER PRTG-bandbreedtemonitor is een fantastisch hulpmiddel voor zowel individueel als commercieel gebruik. Het controleert uw internetprotocoladres en vindt alle gekoppelde apparaten.

PRTG scant uw volledige verkeerspatronen en biedt uitgebreide statistieken over welke applicaties en diensten uw bandbreedte verbruiken en waar mogelijk omgevingsblokkades kunnen bestaan. Het onderzoekt en toont een reeks bandbreedtefactoren om u een uitgebreid beeld te geven van de prestaties van uw netwerkinfrastructuur.

Een aangepast waarschuwingssysteem stuurt u sms, e-mail of meldingen wanneer er een netwerkverbinding en bandbreedteprobleem is. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker snel kan reageren op bandbreedte-uitdagingen en problemen kan diagnosticeren voordat ze escaleren.

Individuele klanten kunnen het snelheidstestmechanisme gebruiken om te evalueren of hun breedbandverbinding goed presteert en om de DSL-bandbreedte (Digital Subscriber Line) en andere functies te controleren.

Functies:

 • Bewaakt de verbindingen, services en het verkeer van uw netwerkinfrastructuur in realtime.
 • Het heeft een automatische detectiefunctie waarmee u een netwerkregister kunt bouwen en beheren.
 • Ondersteunt verschillende functionaliteiten zoals SNMP, Windows Management Instrumentation (WMI) en Packet Sniffing.
 • Een ingebouwde protocolanalysator kan toepassingen en services met veel verkeer detecteren.
 • Het bestaat uit extra sensoren om werkstations en apps bij te houden.

Het biedt ook een gratis proefperiode van 30 dagen die beschikbaar is om te downloaden. En nadat de proefperiode is verstreken, keert het terug naar een beperkte versie.

Auvik

Auvik is een cloudgebaseerde toepassing voor bandbreedtebewaking die aanzienlijk aanpasbaar is en u snelle kennis geeft van de netwerkinterfaces die u beheert door middel van automatische detectie, monitoring en rapportagesystemen.

De statistieken en gegevensgegevens worden regelmatig bijgewerkt en kunnen netwerkapparaten detecteren die hun maximale capaciteit overschrijden. In deze gevallen stuurt het systeem alarmen, waardoor technici kunnen ingrijpen en problemen kunnen voorkomen.

Functies:

 • Het bijhouden van prestaties en een geavanceerd verkeersanalysesysteem zijn inbegrepen.
 • Biedt geautomatiseerde netwerkdetectieservices.
 • Gegevens worden in realtime verzameld en geanalyseerd.
 • Het heeft ook een automatische detectiefunctie waarmee u een netwerkregister kunt bouwen en beheren.

Essentials en Performance zijn inderdaad de twee abonnementsedities die beschikbaar zijn in Auvik. De analyse van het netwerkverkeer maakt deel uit van de prestatie-editie. De performance-editie bevat alle functies van het Essentials-pakket. Auvik biedt een gratis proefperiode van 14 dagen.

  Hoe de betalingsmethode van Amazon te verwijderen

Zabbix

Zabbix is een gratis en open-source toepassing voor het bewaken van bandbreedte. Zabbix staat erom bekend dat het eenvoudig in te stellen is en een robuuste grafische gebruikersinterface heeft. En het heeft ook een zeer grote actieve gemeenschap. Zabbix is ​​schaalbaar, met cross-site visualisatiemogelijkheden.

Als uw bandbreedte beperkt is, configureert u gewoon een alarm dat afgaat wanneer u een bepaald niveau bereikt. Momenteel is Zabbix alleen beschikbaar voor Linux-platforms en distributies zoals CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian en SUSE Linux Enterprise Server.

Functies:

 • Volgt de voortgang van uw netwerkbelasting en bandbreedtegebruik.
 • Het hele netwerkverkeer tussen Zabbix en de netwerkapparatuur wordt versleuteld.
 • Voorspel de netwerkstoringen en trends in de vraag naar bandbreedte.
 • API is beschikbaar voor configuratiebeheer en continue integratie.
 • Creëert gecompliceerde logische expressies voor specifieke netwerkapparaatinformatie die wordt bewaakt.
 • Met behulp van het gebeurteniscorrelatiemechanisme kunt u waarschuwingsgeluiden verminderen.

Nagios

Nagios is nog een andere fantastische applicatie voor realtime bandbreedtebewaking. Netwerkapparatuur zoals routers en switches, webpagina’s en virtuele servers worden gemonitord, gevisualiseerd en grafisch weergegeven met Nagios. Deze gratis applicatie voor netwerkbewaking geeft u een gedetailleerd beeld van uw netwerkinfrastructuur en hoe goed deze het doet.

Nagios gebruikt het SNMP-protocol om bandbreedtestatistieken te ontvangen in plaats van het NetFlow-protocol. Het kan ook een realtime presentatie maken van de verkeersniveaus op elke verbinding.

Functies:

 • Verbindingsvertragingen en protocolproblemen kunnen snel worden gedetecteerd.
 • De ingebouwde webgebaseerde configuratie-interface maakt het eenvoudig te gebruiken.

Nagios Core en Nagios XI zijn de twee edities van de software. Het originele pakket, Nagios Core, is een open-sourceproject en is gratis beschikbaar. Het Nagios XI-systeem is een premium-pakketeditie die voortbouwt op de mogelijkheden van de Nagios Core-versie.

En netwerkbandbreedtemonitor is inbegrepen in zowel Nagios Core- als Nagios XI-edities. Een gratis proefperiode van 1 maand van Nagios XI is beschikbaar.

Site24x7

Site24x7 is een betrouwbare en stabiele bandbreedtebewakingstool die informatie geeft op het niveau van apparatuur en connectiviteit. Het is een Software as a Service (SaaS) bandbreedtebewakingssysteem dat verschillende robuuste mechanismen zoals On-Premise Poller gebruikt om gegevens van het netwerk te verzamelen.

Met deze software kunt u uw hele netwerkarchitectuur bijhouden, bestaande uit maximaal 10 werkstations en andere netwerkapparatuur met een IP-adres. Deze tool heeft ook een geïntegreerde op SNMP gebaseerde sensorbewakingsengine, die helpt bij het bewaken van door sensoren gevolgde eigenschappen door eenvoudig aangepaste modulelay-outs te bouwen.

Functies:

 • De console is cloudgebaseerd en is overal toegankelijk.
 • Genereert rapporten met gedetailleerde grafieken
 • Het volgt verschillende statistieken, zoals latentie en pakketverlies, om de prestaties van VoIP-services over het communicatiekanaal te verbeteren.

Het is een krachtige applicatie die een uitgebreide reeks mogelijkheden biedt om mogelijke breedbandproblemen te voorkomen en u hiervan op de hoogte te stellen. Ste24x7 biedt andere tools, zoals domeintools, sysadmin, ontwikkelaars en conversietools.

  Krijg een balk met actieve en voltooide downloads in Firefox

BitMeter-besturingssysteem

BitMeter-besturingssysteem is een realtime software voor het analyseren en bewaken van bandbreedte die gratis en open source is.

De ingebouwde webinterface biedt een breed scala aan grafische hulpmiddelen die weergeven hoe de netwerkbandbreedte wordt gebruikt.

Hiermee kan de gebruiker alarmen instellen om te waarschuwen wanneer de bandbreedtedrempelniveaus worden overschreden. U kunt ook statistische gegevens bekijken en onderzoeken op basis van uren en dagen.

Functies:

 • De interface is gemakkelijk te gebruiken.
 • Statistieken en rapporten kunnen worden geëxporteerd in CSV-formaat.
 • Bewaking op afstand met een ingebouwde webinterface

Deze tool werkt in verschillende besturingssystemen zoals Windows, Linux en Mac OSX.

NetWorX

Een ander bekend hulpmiddel voor het monitoren van bandbreedte is a NetwerkX van Softperfect. Het is een volledig aanpasbare tool met een verscheidenheid aan thema’s. Het bewaakt gegevenstransacties (download en upload) in realtime. NetworX helpt de gebruiker bij het opsporen van mogelijke netwerkfouten.

Het toont historische gegevens en stelt gebruikers in staat om de gegevens in verschillende formaten te exporteren. Een ingebouwd beveiligingsmechanisme helpt de gebruiker verdachte activiteiten in het netwerk te identificeren. Deze tool is beschikbaar voor zowel Windows als macOS.

Functies:

 • Bewaakt de met internet verbonden apps en services.
 • Volgt de voortgang van uw netwerkbelasting en bandbreedtegebruik.
 • Uploads & downloads worden nauwlettend gevolgd.

Softperfect biedt ook andere tools om uw netwerken te beheren, zoals een switch-poorttoewijzer, WI-FI-genie, cache-relocator en printinspecteur.

BW-monitor

BW-monitor is een eenvoudig hulpmiddel voor het bewaken van uw netwerkbandbreedte. Het wordt geleverd met een aantal handige functies, waaronder een snelheidsrecorder, een logger voor de overdrachtssnelheid en een waarschuwingssysteem voor bandbreedte. Deze BWMonitor houdt alle netwerkverbindingen bij, inclusief VPN-verbindingen.

U kunt ook waarschuwingen configureren en instellen als u gewaarschuwd wilt worden voor meer bandbreedteverbruik. Deze tool is alleen beschikbaar voor vensters. Voor deze tool hoeven geen extra stuurprogramma’s op uw systeem te worden geïnstalleerd.

Functies:

 • Tegelijkertijd kan het meerdere netwerkverbindingen bijhouden.
 • Informeert de gebruiker over bandbreedtegebruik via e-mail en pushmeldingen.
 • Exporteert verkeersinformatie in CSV- en HTML-indeling.

Het heeft een minimale gebruikersinterface en verbruikt zeer weinig systeemgeheugen. En deze tool is alleen beschikbaar voor Windows.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten bandbreedtebewakingstools beschikbaar, afhankelijk van uw uitgaven en de omvang van uw netwerk. Om het netwerkbeheer te verbeteren, is het van cruciaal belang om het bandbreedtegebruik bij te houden.

In dit artikel hebben we de beste realtime bandbreedtemonitors voor netwerkverkeersgebruik op een rij gezet.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de beste open source monitoringsoftware voor IT-infrastructuur.

gerelateerde berichten