10 beste rekenmachine-apps om complexe wiskundige vergelijkingen eenvoudig op te lossen (Android en iOS)

Geef het toe! Wiskunde is een harde noot om te kraken.

Van complexe problemen tot zelfs de meest fundamentele, het oplossen van de wiskundige vergelijking kan een uitdaging zijn voor zelfs de slimmere.

Complexe berekeningen kosten veel tijd om op te lossen, vooral problemen zoals calculus en trigonometrie. Dan heb je de wetenschappelijke rekenmachine nodig. U kunt deze wetenschappelijke rekenmachines echter niet altijd bij de hand houden.

Daarom heeft dit bericht de lijst met de beste wetenschappelijke rekenmachine-apps gedeeld.

Voordelen van wetenschappelijke rekenmachine-apps

De rekenmachine-apps helpen bij het oplossen van de basis- tot geavanceerde niveaus van rekenkundige problemen. Je kunt de wetenschappelijke rekenmachine niet altijd bij de hand houden. Daarom kunnen deze mobiele apps een grote hulp blijken te zijn bij het oplossen van wiskundeproblemen.

Laten we eens kijken naar de vele voordelen van het gebruik van de rekenmachine-apps:

#1. Makkelijk te gebruiken

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van online rekenmachine-apps is hun gebruiksgemak en toegankelijkheid. Deze apps hebben een intuïtieve interface en het kan seconden duren om wiskundige problemen op te lossen.

Het enige dat u hoeft te doen, is het probleem en de symbolen in de juiste volgorde te laten vallen, en de rekenmachine geeft u het exacte antwoord.

Het beste is dat het u stap voor stap door het oplossen van problemen leidt, zodat u het concept van dergelijke problemen kunt begrijpen.

#2. Verscheidenheid aan berekeningen

De rekenmachine-apps zijn niet alleen bedoeld voor het oplossen van elementaire optellingen, aftrekkingen en vermenigvuldigingen, maar ook voor het oplossen van complexe rekenkundige en algebra. U kunt leeftijdsproblemen, gebieden en volume, kwadratische vergelijkingen en zelfs calculus efficiënt oplossen.

#3. Nauwkeurigheid en efficiëntie

Traditionele berekeningen vereisen pen en papier en de kans op fouten is groot. Online wiskundige rekenmachines zijn niet alleen snel, maar ook nauwkeurig. Als u de juiste invoer invoert, krijgt u binnen enkele seconden het exacte antwoord.

Bovendien krijgt u een overzicht van de genomen stappen.

#4. Leren op maat

Sommige rekenmachine-apps hebben ook functies voor het oplossen van wiskunde waarmee studenten extra oefentoetsen en opdrachten kunnen krijgen. Het biedt functies zoals op maat gemaakte leerervaringen bij het oplossen van complexe wiskundige problemen.

Wat nog meer? Sommige premium rekenmachine-apps bieden deskundige hulp om de leerervaring te verbeteren.

Hieronder hebben we een aantal uitstekende rekenmachine-apps vermeld die vakkundig de langste wiskundige berekeningen kunnen oplossen en tijd besparen. De meeste van deze online rekenmachine-apps die we hebben gedeeld, zijn beschikbaar in de Apple Store en Android.

Laten we eens kijken naar de lijst met beste wetenschappelijke rekenmachine-apps met hun belangrijkste functies:

Panecal wetenschappelijke rekenmachine

Panecal van Appsys is een wetenschappelijke rekenmachine-app voor iOS- en Android-gebruikers. Met deze 32-bits rekenmachine-app kun je de formules weergeven en bewerken, zodat je geen fouten maakt. U kunt ook de eerdere formules opslaan om te beginnen waar u was gebleven.

  Oeps! AppLock gebruikt een volumetoetspatroon om toegang tot apps te voorkomen [Android]

Het is ook mogelijk om het variabele geheugen te gebruiken om enkele waarden te wijzigen om ze uiteindelijk te berekenen.

U kunt naar elke formule of elk nummer op het scherm navigeren of door de formules bladeren. Panecal heeft verschillende gebaren, zoals lang tikken voor kopiëren en plakken.

Snelle functies:

 • Gebruikers kunnen de formules herstellen en de geschiedenis van de antwoorden bekijken vanuit de interface.
 • Appsys maakt berekeningen van binaire getallen, decimalen, octale en hexadecimale getallen mogelijk.
 • Het voert verschillende wiskundige bewerkingen uit, zoals inverse trigonometrische functies, logaritmische functies, machtsfuncties, machtswortelfuncties, faculteiten, absolute waarden, percentageberekeningen, moduloberekeningen en polaire en cartesische coördinaten.

Beschikbaar in: Google Play Store & Apple Store

Desmos

Desmos is een grafische rekenmachine-app die speciaal is ontworpen voor het in kaart brengen van de polaire en cartesische coördinaten. U hoeft alleen maar een vergelijking in te voeren en deze grafische rekenmachine tekent binnen enkele seconden lijnen en parabolen.

Met deze wiskunde-app kunnen gebruikers ook polaire en cartesische grafieken plotten met behulp van de intuïtieve schuifregelaars en het hulpmiddel voor gegevensinvoer.

Wat nog meer?

Desmos kan naadloos trigonometrische vergelijkingen tekenen, calculus- en precalculusproblemen oplossen en zelfs de statistische gegevens demonstreren die overeenkomen met de gegevens.

Snelle functies:

 • Desmos heeft ook een wetenschappelijke rekenmachine die complexe wiskundige problemen oplost, zoals vierkantswortels, kubussen en zelfs logs.
 • Desmos vereist geen internetverbinding. Je hebt zelfs offline toegang tot de app.
 • Het biedt een schermlezer om de afbeelding vast te leggen en een grafiek te tekenen.
 • Bovendien kunnen gebruikers ook audiosporen gebruiken om de plotten beter te begrijpen.

Beschikbaar in: Play Store en Apple Store

GeoGebra

GeoGebra is een app voor het oplossen van wiskundige problemen die wordt geleverd met een whiteboardfunctie. Of je nu individueel wilt werken of het in de klas wilt presenteren, GeoGebra werkt naadloos.

Deze gratis rekenmachine-app lost verschillende wiskundige problemen op, waaronder calculus, statistiek, meetkunde en algebra.

U kunt grafieken maken met behulp van de interface voor slepen en neerzetten. Bovendien heb je de flexibiliteit om de grafieken te manipuleren met behulp van vingerschuifregelaars.

GeoGebra heeft een eenvoudige interface met de beschikbaarheid van verschillende vormen en lijnen die u kunt gebruiken bij het plotten en lijnen.

Snelle functies:

 • Gebruikers kunnen de real-time berekeningen in kaart brengen en de variabelen onderaan controleren om de grafieken aan te passen.
 • Bovendien is er een overvloed aan gratis leeractiviteiten waarnaar u vanuit de app kunt zoeken.
 • U kunt tegelijkertijd schakelen tussen de algebra- en tabelweergave.

Beschikbaar in: Play Store en Apple Store.

RealCalc wetenschappelijke rekenmachine

U zult niet tevreden zijn met de traditionele gebruikersinterface, maar met het soort functionaliteiten dat deze rekenmachine-apps oplossen.

RealCalc is een wetenschappelijke rekenmachine-app voor Android-gebruikers. Het heeft meer dan 20 miljoen downloads en verschillende 5-sterrenrecensies. De rekenmachine-app is gebouwd op een manier die eruitziet als een echte rekenmachine.

RealCalc lost complexe wiskundige problemen op, zoals machten, wortels, exponenten, trigonometrische functies en zelfs logs.

Er zijn absoluut geen toeters en bellen in deze app.

Realcalc heeft functies zoals wetenschappelijke berekeningen, geschiedenis, herinneringen en eenheidsconversies. Net als de echte rekenmachine ondersteunt deze app 12 cijfers en is er in verschillende stijlen en formaten.

Snelle functies:

 • De app biedt zowel liggende als staande weergaven.
 • Het ondersteunt binaire, octale en hexadecimale berekeningen.
 • RealCalc ondersteunt verschillende afbeeldingen en schermresoluties van alle formaten.
  Hoe dubbel tikken te krijgen om op elke Android-telefoon te vergrendelen

Beschikbaar op: Play Store

Wetenschappelijke rekenmachine

Als je een eenvoudige wetenschappelijke rekenmachine nodig hebt, zou ik de Scientific Calculator van Simple Innovation aanraden. De rekenmachine-app wordt geleverd met een traditionele maar gebruiksvriendelijke interface.

Je zou het echter niet moeilijk hebben om deze rekenmachine-app te gebruiken. Druk lang op de cijfers om constanten, variabelen en metrieken zoals π te kiezen.

Met deze rekenmachine-app kunt u rekenkundige bewerkingen uitvoeren, waaronder log, grafische rekenmachine, kwadratische vergelijking en matrices.

Beschikbaar op: Play Store

TechCalc wetenschappelijke rekenmachine

TechCalc is een app voor wetenschappelijke rekenmachines die geschikt is voor het oplossen van wiskundige en natuurkundige problemen. Het wordt geleverd met 12 verschillende computermodi. TechCalc heeft 44 verschillende berekeningsopties, een wetenschappelijke referentiesectie en een periodiek systeem der elementen.

Het referentiegedeelte bevat verschillende berekeningen, waaronder natuurkundige wetten, wiskundige algebra, elementaire algebra, pH-calculator, BMI-calculator en wat dan ook.

De gebruiksvriendelijke interface laat u in- of uitzoomen op de cijfers met behulp van de + of – knoppen. Hoewel er een gratis versie van de app voor Android is, wordt deze geleverd met banneradvertenties.

U kunt een vanafprijs van $ 2,99 betalen als u een advertentievrije versie nodig heeft.

Snelle functies:

 • De rekenmachine-app biedt een 64-bits programmeermodus met hexa-, octa-, binaire en decimale getallen.
 • Gebruikers kunnen de rekenmachine-interface aanpassen door te kiezen uit verschillende lay-outs.
 • Berekeningen kunnen worden vastgelegd zodat gebruikers toegang hebben tot de berekeningsgeschiedenis.

Beschikbaar op: Play Store

Gratis42

Herinner je je de oude HP-42S-rekenmachines nog? Free42 is de exacte herimplementatie daarvan.

Free42 is een open-source rekenmachine-app met een traditionele gebruikersinterface en werkt ongeveer zoals je ouderwetse rekenmachine. De rekenmachine-app heeft twee weergaven: Standaard en Liggend.

Bovendien? U kunt kiezen uit een breed scala aan skins en het uiterlijk van uw keuze uploaden. Als u echter op zoek bent naar een rekenmachine die complexe functies zoals parabolen en polaire en cartesische coördinaten oplost, koop dan de verbeterde versie van Free42.

Plus42 is een verbeterde versie van de rekenmachine-app Free42. Het wordt geleverd met in totaal 8 rijen en 22 kolommen.

Snelle functies:

 • Gebruikers kunnen de gegevens importeren en exporteren.
 • De wiskundige problemen kunnen worden afgedrukt en zijn het meest compatibel met de HP-82240 printer.
 • Free42 is beschikbaar op Linux, Windows en MacOS.

Beschikbaar in: Play Store en Apple Store

NCalc wetenschappelijke rekenmachine-app

NCalc is een eenvoudige maar krachtige rekenmachine-app waarmee je elk wiskundig probleem kunt oplossen, zoals hoe je ze op een vel papier schrijft. De app werkt heel goed met zijn twee modi: symbolisch en numeriek.

NCalc kan complexe en fundamentele problemen oplossen, zoals algemene en kubische, kwadratische en vierdegraadsvergelijkingen. Verder kun je ook afgeleiden, integralen en rekenproblemen berekenen.

Bovendien genereert de tabelfunctie de tabelbasis bij het invoeren van de uitdrukking. Gebruikers kunnen binnen enkele seconden een berekeningsgeschiedenis genereren en de berekeningen exporteren. Om meer franje te geven, wordt de app geleverd met verschillende stijlvolle thema’s en lettertypen.

Snelle functies:

 • Het decimale formaat is er in vijf vormen; normaal, technische SI, wetenschap en vast.
 • Naast wiskundige berekeningen lost NCalc ook natuurkundige vergelijkingen op, zoals vectoren.
 • De app biedt verschillende toetsenbordindelingen, die lijken op de modellen 115 es plus, 991 es plus, 300 es plus en 991 ex.
 • Een van de beste functies is de werkruimte met meerdere grafieken, waar verschillende gebruikers kunnen samenwerken.
  Wat is het verschil tussen Google TV en Android TV?

Beschikbaar op: Apple Store

Tryvin-rekenmachine

Calculator+ van Tryvin is speciaal ontworpen voor iPhone en iPad. Het wordt geleverd met een aantrekkelijke interface en grote toetsenbordlettertypen. Tryvin biedt een elegante rekenmachine-achtige interface die veel geavanceerde functies ondersteunt, waaronder geavanceerde bewerking, kopiëren en plakken, en zelfs exporteren en importeren.

Hoewel de gratis versie van deze app de wetenschappelijke rekenmachine bevat, biedt de geüpgradede versie een breed scala aan functionaliteiten.

De Tryvin-rekenmachine-app heeft een handschriftfunctie waarmee gebruikers de vergelijkingen met hun handen kunnen schrijven in plaats van met de toetsenborden.

Wat nog meer? U kunt complexe wiskundige problemen oplossen, waaronder polynoomvergelijkingen, lineaire vergelijkingen, plotgrafieken en statistieken.

Snelle functies:

 • Tryvin heeft een verscheidenheid aan thema’s en skins in de ontwerpbibliotheek.
 • De valutacalculator bevat functies zoals wisselkoersen en toegang tot meer dan 150 valuta’s.
 • Je integreert de rekenmachine met je Apple Watch en bedient hem direct.

Beschikbaar op: Apple Store

PCalc Lite

PCalc biedt functies die uitgebreider zijn dan de andere wetenschappelijke rekenmachine-apps. Het is perfect voor wetenschappers, ingenieurs, programmeurs en iedereen die een volledig functionele rekenmachine nodig heeft.

Aan de rechterkant biedt de app de RPN-modus met een full-stack display. Het heeft een schakelbare knoplay-out die zowel verticale als horizontale lay-outs omvat. Bovendien is er een volledige editor die aanpasbaar is en met anderen kan worden gedeeld.

Gebruikers kunnen kiezen uit een breed scala aan thema’s, van minimalistisch tot zeer opvallend. Wat ik het leukst vond aan deze rekenmachine-app, waren de stijlvolle interface en de 3D-weergave.

Snelle functies:

 • Met de functie voor gesplitst scherm kunt u twee vensters tegelijkertijd openen.
 • Het ondersteunt ook de Apple Watch met functies die gesproken zoekopdrachten mogelijk maken en een fooiencalculator.
 • De rekenmachine-app ondersteunt hexadecimale, octale en binaire berekeningen.
 • Het biedt twee lay-outmodi: Engineer-lay-out en Tape-lay-outs.

Beschikbaar op: Apple Store

Waar moet u op letten bij het kiezen van een wetenschappelijke rekenmachine-app?

Wetenschappelijke rekenmachine-apps bieden uitgebreide functies van een speciale rekenmachine.

Het hangt af van uw vereisten, of u op zoek bent naar een geavanceerde rekenmachine-app met alle toeters en bellen of slechts één met basisfuncties.

Hier is een korte checklist met factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een rekenmachine-app:

 • Gebruiksvriendelijke interface: niemand houdt van een onhandige gebruikersinterface en rommelige functies op één plek. Kies apps met een overzichtelijke interface met grote lay-outs en duidelijke toetsenbordlettertypen.
 • Eenvoudig exporteren en importeren: Overweeg ook de rekenmachine waarmee u problemen en oplossingen tegelijkertijd kunt exporteren en importeren.
 • Berekeningsgeschiedenis: de meeste apps hebben deze functie. De rekenmachine-app moet de berekeningsgeschiedenis voor de vorige problemen bieden.
 • Smart Watch-ondersteuning: niet noodzakelijkerwijs, maar dit is een van de uitstekende factoren om te overwegen. Uw rekenmachine-app moet smartwatches zoals Apple Watch ondersteunen, zodat u er rechtstreeks toegang toe hebt.

Opmerking van de auteur

De wetenschappelijke rekenmachine-apps die in dit artikel worden genoemd, zijn ondanks verschillende functies gebruiksvriendelijk. Als je eenvoudige berekeningen hebt, raad ik aan om voor de gratis versie van Free42 te gaan.

Als u echter complexe functies te doen heeft, kies dan voor TechCalc, GeoGebra en Tryvin. Bekijk deze rekenmachine-apps en veel plezier om dichter bij je liefde voor wiskunde te komen.

Vergeet niet de beste STEM-apps voor uw kinderen te bekijken om wetenschap, technologie en wiskunde te leren.