10 beste schaak-apps voor Android om met vrienden te spelen

We kennen allemaal het spel Schaken, omdat het een van de oudste bordspellen is die nog steeds in gebruik is. Laten we het spel nieuw leven inblazen door het te spelen op enkele van de beste schaak-apps op je Android-telefoons.

Je kunt ontspannende spelletjes spelen met vrienden of lid worden van een competitieve schaakgemeenschap. Schaken is aantrekkelijk omdat het zowel eenvoudig als moeilijk te beheersen is. Jaren na het starten kun je nog steeds nieuwe dingen leren over dit spel. Schaken wordt meestal gespeeld door twee tegenstanders op het dambord.

Het gemak van een smartphone is echter moeilijk te evenaren. Smartphones hebben het schaken gemakkelijker gemaakt en stellen gebruikers in staat om zonder tegenstanders te spelen. Hier in dit artikel zullen we zien hoe schaken een bron van entertainment en voordelen kan zijn. Verder zullen we ook enkele waardevolle online platforms doornemen om probleemloos te kunnen schaken.

Bordspellen zijn ontzettend leuk, toch?

Bordspellen spelen is echt spannend. Bordspellen zijn een toegangspoort tot een wereld van goed gedefinieerde sociale interactie met regels en gewoonten die deze leiden en die volledig worden uitgelegd. Voor velen van ons verlicht dit de last van sociale interactie door ons in staat te stellen bij anderen te zijn terwijl we bezig zijn met dagelijkse activiteiten.

Bovendien wordt het navigeren door de sociale dynamiek veranderd door de rollen die we aan tafel spelen, die allemaal objectgericht zijn. Bovendien veroorzaakt het spelen van bordspellen de afgifte van gelukkige hormonen. Deze gelukkige hormonen maken een persoon vrolijk en medelevend.

Het nieuwe niveau van het oplossen van puzzels houdt spelers gedurende het spel betrokken. Veel mensen zien het spelen van bordspellen als een vooruitstrevende manier om de tijd te doden. Ten slotte zetten bordspellen onze geest onder druk om meer na te denken en zorgen ze ervoor dat we ons ook concentreren op ons dagelijks leven.

Een van de oudste bordspellen: Schaken

Mensen spelen al meer dan 1400 jaar schaak. Schaken is een van de meest populaire spellen, met een culturele en intellectuele betekenis die maar weinig andere activiteiten kunnen evenaren.

Heb je je echter ooit afgevraagd waar schaken vandaan komt? De oorsprong van wat nu bekend staat als schaken is terug te voeren tot India in de zesde eeuw. Zijn voorganger, ‘Chaturanga’ genaamd, werd gespeeld op een raster van 8×8 en bevatte stukken die leken op modern schaken.

Het doel van het spel kan ook iets anders zijn geweest: volgens sommige verslagen van Chaturanga kan een speler winnen door alle stukken van zijn tegenstander te verwijderen, behalve de koning. Tegen de 10e of 11e eeuw hadden de regels van Chaturanga zich verspreid naar Perzië, waar het bekend stond als ‘Chatrang’, en hier worden de vroegste geregistreerde schaakspellen gevonden.

Het spel verspreidde zich van Perzië naar de Arabische wereld. Het vond ook zijn weg naar China, Japan en sommige delen van Zuidoost-Azië, waar het uitgroeide tot de verwante spellen ‘Xiangqi en Shogi’, ook wel bekend als Chinees en Japans schaken.

Voordelen van schaken

We zijn het er allemaal over eens dat dit schaakspel over de hele wereld diepe genegenheid koestert. Ongetwijfeld omvat het spel een intense intellectuele uitdaging om de gezondheid van je geest te verbeteren. We rekenen echter schaken tot de spellen die verband houden met intelligentie en hersenverscherping.

  Hoe u uw iPhone- of Android-scherm deelt met Skype

Of je nu al van schaken houdt of een beginner bent, schaken zal je altijd raken met zijn nieuwe voordelen. Hier belichten we enkele voordelen die u kunnen motiveren om consistent te blijven in uw schaakreis.

  • Rise IQ – Schaken richt zich op denken met de geest. Bovendien betrekt schaken zowel logische als creatieve delen van de geest. Een schaakspel zet de geest onder druk, wat het IQ-niveau van de menselijke geest verfijnt.
  • Verbetert probleemoplossend vermogen – Schaken lijkt veel op het oplossen van puzzels. Een schaakwedstrijd is als een grote bordpuzzel die je moet oplossen om te winnen.
  • Verbetert cognitieve vaardigheden – Dit omvat het verbeteren van concentratie, besluitvorming, logisch en creatief denken en nog veel meer.
  • Boost zelfvertrouwen – Het helpt iemand zijn eigenwaarde te realiseren door het zelfvertrouwen te vergroten.
  • Verbeter de kwaliteit van sportiviteit – Naast het vergroten van de mentale kracht, verbetert schaken ook de kwaliteit van sportiviteit, waardoor de eerlijkheid tijdens het spelen wordt vergroot.
  • Verbeter het concentratievermogen – Concentratie en een goede focus zijn de twee aspecten van het winnen van het schaakspel. Het is een must om goed op elk klein detail in dit spel te letten. Een gericht schaakspel kan uw concentratievermogen in hoge mate verbeteren.

Ten slotte kan schaken, naast deze geweldige voordelen, je geest verder ontspannen. Ga vandaag nog aan de slag en profiteer van al deze voordelen. Smartphones zijn echter een meer toegankelijke bron om altijd en overal te schaken. U kunt leren schaken door een schaaktoepassing te downloaden.

Schaken is nog steeds een van de meest elementaire en opwindende smartphonespellen. De game vereist geen high-end smartphone omdat hij op bijna elke smartphone kan draaien zonder al te veel ruimte in te nemen.

Als u verder nog opheldering nodig heeft over het kiezen van schaaktoepassingen om te downloaden, vindt u hier een lijst met opties uit de vele versies die beschikbaar zijn in de Play Store. We hebben deze toepassingen op een rij gezet rekening houdend met uw vereisten.

Schaken – Spelen en leren

Chess – Play and Learn stelt je in staat om gratis te schaken met je vrienden. Met deze applicatie kunnen gebruikers tijdens het spelen communiceren met nieuwe vrienden. Wel kun je met duizenden andere spelers deelnemen aan online toernooien. Je kunt games in realtime spelen gedurende 1 minuut of maximaal 30 minuten. Speel dagelijks correspondentieschaak volgens uw tijdschema voor spellen met lage druk.

Bovendien leert de Chess-applicatie onvolwassen gamers de regels van het schaken. Schaaklessen zijn beschikbaar in de app, waar beginners hun schaakreis kunnen beginnen. De app bevat honderden door meesters gemaakte schaaklessen, video’s en interactieve tutorials met tips en aanbevelingen. In een stappenplan leert u alle schaakregels en strategieën.

Schaken – AI-fabriek

Chess van AI Factory is een van de beste gratis schaakspellen van Android. Al jaren staat het op de eerste plaats van de meer dan 600 schaak-apps die online beschikbaar zijn. Er is begeleiding beschikbaar, waardoor het ideaal is voor het ontwikkelen van schaakstrategieën en het verbeteren van schaakvaardigheden. Het is helemaal gratis!

Bovendien kun je met deze schaaktoepassing tegen verschillende door AI aangedreven schaakbots spelen, elk met zijn sterke en zwakke punten. Bovendien kun je afhankelijk van je niveau schakelen tussen casual en pro-modi. Spelers kunnen hun voortgang zien in hun afzonderlijke leaderboards. Met de schaaktoepassing kun je met je vrienden of vreemden spelen.

lichess – Gratis schaken

lichess Chess-app is ontworpen voor schaakliefhebbers; het is open source en gratis te gebruiken. Meer dan 150.000 unieke gebruikers spelen per dag, en dit aantal neemt snel toe en breekt eerdere records. Je kunt spelers vinden, volgen en uitdagen en je spelstatistieken bekijken. Je kunt oefenen om vloeiender te worden door de beschikbare schaakpuzzels op te lossen.

  Hoe gesplitste weergave te gebruiken in Android 7.0

U kunt een account aanmaken, maar als u zich niet bezighoudt met het volgen van uw games en het vinden van andere spelers op uw niveau, hoeft u niet in te loggen.

Start gewoon een nieuw spel, probeer wat puzzels of kijk hoe een schaakstreamer speelt terwijl je naar techno luistert en met de spelers chat in het commentaargedeelte. Het belangrijkste van schaken is dat het beschikbaar is in 80 talen.

Online schaken

Chess Online stelt gebruikers in staat om te concurreren en te communiceren met schakers die wereldwijd beschikbaar zijn. Inclusief amateurs, professionele spelers en kinderen, Chess Online is het meest geschikt voor iedereen. Er zijn echter meer dan 1.600.000 geregistreerde spelers beschikbaar om mee te concurreren. Naast het spelen kun je ook je prestaties volgen.

U hebt toegang tot uw account vanaf verschillende platforms, waaronder webbrowsers en Android-mobiele telefoons. Chess Online ondersteunt meerdere talen voor het gemak van hun spelers.

Het belangrijkste is dat men tot 20 niveaus offline kan schaken met een sterke computer. De foutpreventiefunctie van het spel helpt je te voorkomen dat je dezelfde fout herhaalt door ze voor je te markeren.

Schaakstrijd

Chess Clash is een van de beste Miniclip.com-schaakspellen. Dit spel zal je logische vaardigheden op de proef stellen. Het primaire doel om te winnen is om de stukken van je tegenstander te slaan en hun koning schaakmat te zetten. Met Chess Clash kunnen gebruikers echter communiceren en concurreren met echte spelers over de hele wereld.

Met Chess Clash kunnen gebruikers hun vrienden uitnodigen voor een wedstrijd. Je kunt chatten en geschenken uitwisselen met andere spelers. Bovendien zijn er twee schaakmodi beschikbaar, de ‘Classic Chess’-modus en de ‘Quick Chess’-modus. Iedereen kan het spel spelen en nieuwe tactieken live leren met echte tegenstanders over de hele wereld.

Naast een aanzienlijk aantal opwindende functies, kunt u ook genieten van deelname aan spannende evenementen. Het ondersteunt ook offline spelen met computers. Terwijl ze een level omhoog gaan, zullen spelers meer avontuurlijke kansen en beloningen tegenkomen.

schaak tijd

Chess Time is een wereldwijde online community voor correspondentiespelers. Zoals de naam al aangeeft, is de schaakapp Chess Time een online spel voor meerdere spelers. Je kunt spelers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vinden, of zelfs je vriend uitnodigen om mee te doen.

Bovendien kun je in-game met je tegenstanders chatten en ze als vrienden toevoegen om verder met ze te spelen. Door spelers gewoon als vrienden toe te voegen, kun je ze eenvoudig opnieuw uitnodigen voor een volgende wedstrijd. En op meldingen gebaseerd systeem zal je elke keer op de hoogte stellen als je een zet moet doen terwijl je speelt.

Schaken 4 Toevallig

Chess 4 Casual schaakspel is ideaal voor beginners die willen leren schaken op hun smartphone of tablet. Hiermee kun je alleen games spelen, strijden tegen het kunstmatige intelligentie-algoritme, of met vrienden en familie. Er zijn echter meerdere moeilijkheidsgraden beschikbaar, variërend van eenvoudig tot lastig, waardoor schaken avontuurlijk en spannend wordt.

Bovendien zal het algoritme op het hoogste niveau genoeg tijd nemen om de best mogelijke zet te maken. Beginners zijn vrij om hun niveau in te stellen op basis van hun sterke punten. U kunt vanaf het begin van het spel uw favoriete bord selecteren.

Chess 4 Casual-functies omvatten 1-speler- en 2-spelermodi, opgenomen trackprestatierapporten en hoogtepunten van de volgende mogelijke zet die je kunt doen als je vast lijkt te zitten in het spel. Hierdoor springt het spel eruit.

  Hoe Smart Lock uit te schakelen vanaf het vergrendelscherm op Android

schaak gevecht

Schaken Battle chess is een geweldig spel voor meerdere spelers waarin je live en dagelijkse wedstrijden kunt spelen om je zetten onder de knie te krijgen. Er wachten echter veel ongelooflijke uitdagingen in dit schaakspel. Door taakpunten te verzamelen en te oefenen met de dagelijkse puzzels, kun je veel beloningen krijgen. Met Chess Battle kunnen spelers live schaken met spelers over de hele wereld.

Bovendien houden de dagelijkse overeenkomstige wedstrijden de spelers betrokken en maken ze de competitie leuk. Met Chess Battle kunnen spelers met verschillende moeilijkheidsgraden offline tegen de beroemde Stockfish-engine spelen. Spelers kunnen opvallende visuele skins voor hun schaakstukken selecteren.

Beginners kunnen leren schaken, terwijl gevorderde spelers hun tackelvaardigheden kunnen verbeteren. Je kunt deze game gratis downloaden op je Android-apparaten.

Schaken mini’s

Hier kom je nog een gratis online schaakspel voor meerdere spelers tegen, Chess Minis. Dit schaakspel heeft een gebruiksvriendelijke interface met geanimeerde 3D-beelden en vele functies. The Chess Minis, 3D is gratis zonder advertenties. Alles is beschikbaar in één applicatie, van het leren van openingen, eindspelstrategie en tactieken tot het oplossen van puzzels.

Bovendien geeft Chess Minis je een platform om meer dan 500 handgemaakte puzzels op te lossen. Er is gratis begeleiding beschikbaar om uw schaakniveau naar een hoger niveau te tillen. Deze handgemaakte puzzels zullen ook je mentale vermogen aanscherpen om elk probleem in je dagelijks leven aan te pakken.

Bovendien kun je door in alle beschikbare modi te spelen een beloningskist verdienen en premium schaaksets en nog veel meer beschikbare items ontgrendelen. Het belangrijkste is dat je exclusieve clubs kunt vormen met je vrienden en je kunt aansluiten bij squadrons. De nieuwe update van Chess Minis bevat kerstcadeaus voor iedereen.

Schaken op RedHotPawn

Schaken op RedHotPawn is een schaaktoepassing die we hebben gekozen voor aanbeveling. Beste voorkeur voor die spelers die genoeg tijd willen hebben om hun volgende zet te doen. Mensen beschouwen dit echter als een trage applicatie om te schaken, maar het is nog steeds uitstekend voor gevorderde schakers.

Bovendien kunt u eenvoudig gebruik maken van deze applicatie vanuit de Play Store. Al uw bewegingen worden gevolgd en geregistreerd. De nieuwe update van de app maakt oneindig scrollen mogelijk voor leaderboards, ladders, toernooien en clans met een open uitnodigingsfunctie.

Gevolgtrekking

Kortom, smartphones hebben de beschikbaarheid van alles gemakkelijker gemaakt. Mensen kunnen op elk moment nieuwe dingen leren. Een overvloed aan beschikbare applicaties kan u helpen bij het starten van uw schaakreis.

We hebben de beste schaakapplicaties genoemd die beschikbaar zijn voor Android-gebruikers. U kunt elke hierboven genoemde app selecteren of lid worden van een offline community. Schaken heeft ook invloed op ons dagelijks leven door ons vermogen om na te denken en meer te begrijpen te verbeteren. Ten slotte, om innovatiever te worden en je mentale en fysiologische vaardigheden aan te scherpen, moet je dit geweldige geestversterkende spel leren en proberen te spelen.

Je kunt ook enkele beste game-opnamesoftware verkennen om gameplay vast te leggen.