10 beste Scrum-tools voor startende tot middelgrote bedrijven

Scrum-tools zijn behoorlijk beroemd geworden op het gebied van projectmanagement. Ze helpen je om je team en projecten effectief te beheren en zorgen naast andere voordelen voor een soepele samenwerking en een snellere time-to-market.

Deze tools vergemakkelijken scrum-methodologie die inzet, respect, moed, focus en openheid omvat – waarden die een goede bedrijfscultuur tot stand brengen. Afgezien van het aanbieden van kwaliteitsproducten, moeten bedrijven deze waarden incorporeren die ertoe kunnen leiden dat ze een groter klantenvertrouwen opbouwen.

Gelukkig zijn bedrijven tegenwoordig begonnen deze concepten te herkennen en agile en Scrum-methodologieën te omarmen. Dit heeft geleid tot de groei van scrum-tools en nu kun je tal van opties vinden.

En om het je gemakkelijk te maken om de beste scrumtool voor je bedrijf te kiezen, heb ik dit artikel bij je geplaatst. Het legt een paar dingen uit over Scrum, scrum-tools, hun voordelen voor uw bedrijf en de beste tools om te vergelijken.

Wat zijn Scrum-tools?

Scrumtools zijn softwaresystemen die worden gebruikt voor projectmanagement. Ze zijn gebaseerd op een scrum-framework – een onderdeel van de agile-methodologie die vooral wordt gebruikt voor softwareontwikkeling.

Scrum-tools bieden functies en mogelijkheden die zijn afgestemd op het verbeteren van het projectbeheerproces, de productkwaliteit en teamsamenwerking op basis van scrumtechnieken zoals sprints, burndown-diagrammen, storypoints, scrumvergaderingen en meer. Met deze tools kunnen teams scrumprojecten effectief plannen, volgen en beheren door één enkel dashboard te bieden om alle processen af ​​te handelen.

Maar wat is Scrum?

Nu, om scrum-tools te begrijpen, is het relevant om een ​​idee te hebben van Scrum.

Scrum, in projectmanagement, is een raamwerk dat softwareontwikkelingsteams helpt op een gestroomlijnde manier samen te werken. Het is een methode voor het ontwikkelen, bouwen en leveren van producten met een betere snelheid, kwaliteit en efficiëntie.

In deze methodologie worden complexe projecten opgesplitst in kleinere delen en wordt de werklast ook verdeeld in kortere perioden die ‘sprints’ worden genoemd. Dit biedt een effectieve manier om projecten te beheren, met de nadruk op snelle feedback en continue verbetering.

Stel bijvoorbeeld dat een team getuige is van inefficiëntie in een proces. In dat geval kunnen ze het snel oplossen omdat de taak in kleinere delen is opgedeeld en er dagelijkse vergaderingen worden gehouden om te beoordelen. Op deze manier kunnen teamleden snel feedback krijgen van de verantwoordelijke belanghebbenden om te verbeteren. De fundamentele eenheid van Scrum is een klein team, bestaande uit:

 • Een product owner die verantwoordelijk is voor het maximaliseren van de team deliverability en het waarborgen van een goede output
 • Een scrummaster die verantwoordelijk is voor het wegnemen van obstakels voor het team, zodat ze de productdoelen binnen de tijd kunnen bereiken
 • Ontwikkelaars of de teamleden die helpen bij het bouwen van de producten

Ontwikkelaars zijn niet alleen softwareontwikkelaars. In plaats daarvan is deze term van toepassing op alle teamleden, zoals programmeurs, onderzoekers, ontwerpers, architecten, analisten, statistici, ingenieurs, testers, dataspecialisten, enz.

Afgezien van softwareontwikkeling, wordt scrum-methodologie ook toegepast op andere gebieden, zoals opkomende technologieën, verkoop en marketing, onderzoek en meer.

Wat is het gebruik van Scrum-tools?

Scrumtools worden ingezet voor projectmanagement, een brede term met veel taken en processen. Het kan gaan om:

 • Sprints uitvoeren: Scrum-tools helpen een team om sprints uit te voeren door hen in staat te stellen de achterstand te beheren, taken toe te wijzen en complexe taken op te splitsen in kleinere taken.
 • Samenwerken: Scrum-tools werken aan scrum-technieken die helpen bij een effectieve samenwerking tussen uw teamleden. Het houdt het hele team gefocust en gemotiveerd en maakt het gemakkelijk om feedback op te nemen, zodat de ontwikkelaars waar nodig kunnen verbeteren.
 • Transparantie mogelijk maken: Scrum-tools bieden transparantie door vast te houden aan scrum-waarden. Het zal laten zien wie aan welke taak werkt en de voortgang ervan. Het houdt alle leden op dezelfde pagina voor meer transparantie.
 • Werk versnellen: u kunt naar het dashboard kijken en inzicht krijgen in de status van al het werk dat gaande, voltooid en in behandeling is. Het zal u helpen te bepalen of u de snelheid mist om het te verbeteren om de levering op tijd en met kwaliteit te leveren.

Waarom zou je Scrum-tools gebruiken?

U denkt misschien dat het gebruik van nog een softwaretool in uw bedrijf kostbaar en moeilijk te beheren zou zijn en uw ontwikkeling in de weg zou staan. Het is echter niet het geval.

Dit is waarom het gebruik van scrum-tools zowel start-ups als middelgrote bedrijven ten goede kan komen.

Betere productkwaliteit

Elk project heeft een bepaald doel. Het gebruik van projectbeheersoftware zoals scrumtools kan u helpen dat doel gemakkelijk en snel te bereiken, waardoor u verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande resultaten waar uw eindgebruikers of klanten van houden. Deze tools bieden de juiste methodologieën en projectkaders om u te helpen bij het plannen, uitvoeren en voltooien van de taak met kwaliteit.

  Wat is contacttracering en hoe kan het pandemieën bestrijden?

Het kan fungeren als een enkel referentiepunt om de projectvereisten te verduidelijken, zodat de teamleden geen verwarring hebben of de behoefte voelen om de superieuren meerdere keren om meer duidelijkheid te vragen.

Effectieve samenwerking

Het hele team kan effectief samenwerken met een gedefinieerde product owner, scrum master en developers. Het zal dagelijkse scrumvergaderingen vergemakkelijken, zodat taken dagelijks kunnen worden herzien. Het kan het team helpen te begrijpen waar het kan worden verbeterd en waar het vervolgens naartoe moet. Ze kunnen ook begeleiding zoeken waar ze dat nodig achten en zich bewust worden van de voortgang van de taken.

Snellere time-to-market

Scrum-tools helpen de projectontwikkeling te versnellen in vergelijking met traditionele opstellingen. Het is een van de twee componenten van het agile raamwerk voor softwareontwikkeling dat de nadruk legt op snelheid en kwaliteit.

Zo kunt u het product snel op de markt brengen en zien hoe het presteert. Het geeft u een goed moment om de feedback van de eindgebruikers te nemen en het product te verbeteren, wat zal helpen om meer waarde aan klanten te leveren en tot hogere tevredenheidspercentages te leiden.

Verhoogde ROI

Wanneer u waarde levert aan uw klanten, ziet u een hogere acceptatie van uw producten in de markt. Het zal uw rendement op uw investering helpen verhogen en u kunt goede winsten maken. Dit komt omdat u de producten snel kunt leveren, vroegtijdig feedback kunt geven en op tijd verbeteringen kunt aanbrengen om de klanten tevreden te stellen.

Lijkt interessant?

Hier zijn enkele van de beste scrum-tools die u kunt overwegen voor uw volgende project.

Jira

Jira is een van de beste ontwikkeltools die wordt gebruikt door agile teams. Het is gebouwd om het werk voor elk teamlid te vergemakkelijken om geweldige producten te volgen, plannen en ontwikkelen. Het helpt je bij het creëren van problemen en gebruikersverhalen, het verdelen van taken en het ontwerpen van sprints binnen je team, het prioriteren van het werk van je teams en het bespreken in volledige context met volledige zichtbaarheid.

Zorg ervoor dat alles wat je hebt altijd up-to-date is, zodat je met meer vertrouwen kunt verzenden. U kunt ook de prestaties van uw teams verbeteren op basis van visuele en realtime gegevens en ze aan dat onderdeel laten werken voor verbetering. Elk lid heeft een uniek proces en elk team is anders in verzendsoftware. Daarom stelt Jira je in staat om een ​​workflow te creëren of een kant-en-klare workflow te gebruiken die bij je activiteiten past.

U kunt het product verbeteren met de beste integratietools en uw team sneller en beter laten werken. Bouw daarnaast slimmere plannen voor je leden en organisatie om betrouwbaarder en sneller te verzenden en gefocust te blijven en beter te werken met Jira-automatisering om meer tijd te besparen.

Jira biedt je de zekerheid van veilige software voor je organisatie die wordt geleverd met enterprise-grade oplossingen. Het wordt ondersteund door afgedwongen authenticatie in twee stappen, SAML SSO, geautomatiseerde gebruikersregistratie en meer. Ze bieden ook een uptime-garantie van 99,99%, onbeperkte opslag, premium-ondersteuning en meer.

Voor maximaal 10 gebruikers is Jira-software elke maand GRATIS. Als uw teamgrootte tussen 1-100 is, is de prijs $ 7,50/maand, 7 dagen gratis.

maandag.com

Krijg flexibele, wendbare beheersoftware die uw team nodig heeft in een dynamische omgeving. Monday.com maakt multifunctioneel werken gemakkelijk. Van pre-planning en ontwikkeling tot gebruikersfeedback, iedereen krijgt agile methodologieën in één enkel platform. Het is gemakkelijk voor agile teams, beginners en Scrum-masters om hun werk te controleren in weergaven, zoals een Kanban-bord.

Monday biedt realtime rapporten die de voortgang, continue verbetering en productachterstand van het team laten zien. Je kunt bugs volgen en ze gemakkelijk op één plek rapporteren en prioriteit geven aan elk probleem met kleurgecodeerde labels, zodat je team weet welke bugs kritiek zijn.

Plan sprint volgens uw team en verdeel het werk tussen leden om het minder complex te maken. Lanceer daarnaast producten met succes en plan elke fase. Het helpt je te bepalen wie waar precies aan werkt en wanneer.

Maandag is voor altijd GRATIS voor maximaal 2 stoelen en kost $ 8 per stoel per maand als je team groter is.

Quickscrum

Quickscrum biedt een efficiënte Scrum-tool voor teams om sprintverzorging, sprintretrospectief, sprintbeoordeling, dagelijkse stand-up en sprintplanning uit te voeren. Het helpt je bij het beheren, prioriteren en splitsen van verhalen om de juiste waarde te leveren. U kunt zelfs enkele of meerdere taken tegelijk plannen om uw teamvisie af te stemmen en sneller te leveren.

Gebruik Quickscrum om de beschikbaarheid van leden binnen de sprint te beheren en de voortgang visueel bij te houden vanaf het Scrum-bord om met uw team samen te werken met nauwkeurige resultaten. U kunt ook alle feedback op een rij zetten en er direct naar handelen om uw service te verbeteren.

  Een PDF-bestand converteren naar PowerPoint

Volg bovendien de voortgang van het individu of het team binnen de sprint en kies voor een dagelijks teamgezondheidsrapport. U kunt ook gemakkelijk het verschil zien tussen gepland werk en voltooid werk. Daarnaast vind je veel redenen om voor Quickscrum te kiezen, zoals een alles-in-één Scrum-tool, customer success manager, gratis onboarding-training, procesadvisering, coaching, maatwerk, integratie, datamigratie en meer.

Krijgen Quickscrum voor $ 5 / gebruiker / maand en neem de GRATIS proefversie.

Hubstaff-taken

Bereik hogere productiviteitsniveaus met Hubstaff-taken, flexibele projectmanagementsoftware waarmee uw teamleden meer kunnen benaderen met minder inspanning. Het zal helpen bij het verbeteren van de communicatie en samenwerking tussen teams.

Met Hubstaff Tasks kun je grote klussen sneller afmaken, fouten voorkomen door routinematige check-ins, kleine problemen opsporen en teamwork bevorderen. Je zult ook de eenvoudigste manier ontdekken om sprints te plannen en op de hoogte te blijven van wat er wordt gedaan.

Stel aangepaste workflows in om uw taken sneller te verplaatsen door te voorkomen dat taken opnieuw worden toegewezen. Controleer wat iedereen doet en vraag uw team om te updaten met de dagelijkse of wekelijkse status. U kunt zelfs uw persoonlijke takenlijst maken om te controleren wat er vandaag, morgen en volgende week moet gebeuren.

Analyseer hoeveel tijd nodig is voor elke taak en krijg volledige inzichten via de tijdregistratiesoftware van Hubstaff. Het bespaart u ook tijd met meer dan 40 aanpasbare sjablonen voor elk type project. Schakel tussen verschillende weergaven om het werk van uw team te begrijpen.

Hubstaff Tasks is GRATIS voor maximaal 5 gebruikers en kost je $5/gebruiker voor meer voordelen. Neem een ​​gratis proefperiode van 14 dagen van het betaalde abonnement om het beter te begrijpen.

Miro

Miro is de ultieme agile tool voor agile teams die je helpt je ideeën om te zetten in echte actie met borden zoals Kanban, Jira, Asana en meer. In plaats van hard te werken aan documentatie, kunt u externe gebruikers inschakelen voor online sprintplanningen en retrospectieven. Je kunt ook storymaps maken, taken organiseren en de achterstand prioriteren in sprints met behulp van Kanban-borden.

Gebruik meer dan 120 sjablonen om uw reis te beginnen en taken uit Asana, Rally, Azure of Jira in Miro te importeren en de grote taken te visualiseren om te coördineren en met uw team te bespreken. U kunt workloads beheren, aanpassingen maken en afhankelijkheidslijnen tekenen om gefocust en op schema te blijven. Pas daarnaast Agile-methodologieën toe met flexibiliteit tussen squadrons, Scrum- of tribes-teams en maak teamoverschrijdend werk mogelijk in het enkele platform en schaalprocessen.

Miro is GRATIS voor onbeperkte teamleden, maar de limiet is aan boord. Krijg meer samenwerkingskracht en onbeperkte boards voor $ 8 / lid / maand.

Azure-borden

Bespreek, volg en plan het werk met uw teams via Azure-borden en repareer elk werk met Kanban-borden, teamdashboards, aangepaste rapportage en achterstanden. U kunt ook uitgebreide traceerbaarheid combineren met flexibele werkitems en sprintplanning met slepen en neerzetten om het perfecte ideeënhuis van groot tot klein te krijgen.

Houd uw ideeën bij in elke ontwikkelingsfase en stem uw team af op de codewijzigingen die aan uw werkitems zijn gekoppeld. U kunt uw teams ook helpen bij het uitvoeren van stand-ups en het plannen van vergaderingen en sprints met ingebouwde scrumborden. De tool biedt inzicht in de status en gezondheid van het project met dashboardwidgets en krachtige analysetools.

Verbind uw GitHub-repository, begin met het koppelen van PR’s en toezeggingen aan de werkitems en gebruik productiviteitstools om uw bedrijf te schalen. Probeer Azure Boards GRATIS of haal in elke fase de beste waarde uit uw cloudreis.

sinaasappelscrum

Rond uw project succesvol af binnen budget en op tijd met sinaasappelscrum en word 47% productiever, verhoog tot 61% winst en verbeter tot 69% CSAT. Breek de taak van begin tot eind en wijs elke taak toe aan een ander teamlid om het project met succes te voltooien. Het helpt u hun werklast te volgen en de juiste beslissing op het juiste moment te nemen.

Krijg een compleet overzicht van resources en taken met Scrum, Kanban-borden en rapporten. Voer elke taak met duidelijkheid uit via aangepaste status, taaklabels, taaktypen en taakkoppeling. U kunt ook gebruikersrollen en taken beheren, tijd bijhouden, bronnen gebruiken, taakrapporten, Gantt-diagrammen en meer krijgen.

Orangescrum helpt u de taak, tijd en middelen te beheren om uw organisatie vooruit te helpen en klanten tevreden te stellen. Met de vooraf gebouwde sjablonen kunt u het product ontwikkelen, inhoud beheren, bugs volgen en meer.

Neem een ​​gratis proefperiode van 14 dagen en krijg alle toegang tot de functies. Of kies een abonnement voor maximaal 10 gebruikers voor $ 8 per maand en profiteer van een geld-terug-garantie van 30 dagen. Het geeft je onbeperkte projecten, taken, subtaken, tijdregistratie en 100 GB opslagruimte voor maximaal drie gebruikers.

Taiga

Lever de beloofde functionaliteit binnen uw budget en op tijd met de Taiga projectmanagementtool. Het heeft uitgebreide functies en is heel eenvoudig te starten met zijn intuïtieve gebruikersinterface. Definieer deliverables met uw teams en leg de kennis van teams vast voor een veilige buy-in.

  Scan en bewerk afgedrukte foto's in bulk op uw iPhone met Pic Scanner

Stem de deliverables af en geef ze prioriteit aan de eindgebruiker en zorg ervoor dat de deliverable met de hoogste prioriteit binnen de tijd wordt voltooid. Deel de voortgang en bespreek de problemen om een ​​risicovrije omgeving te creëren voor het individu en de teams.

Hiermee kunt u uw eindgebruikers meer transparantie bieden en een beter inzicht krijgen in uw inspanningen voor elk product. Wijzig workflows wanneer nodig en activeer nieuwe functies om de productiviteit te verbeteren. U krijgt ook betrouwbaarheid, kwaliteit, onafhankelijkheid, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, transparantie, prestaties, stabiliteit en veiligheid.

Scrum is de complete set borden om individuele sprints uit de backlog te tonen en te plannen, inclusief EPICS en subtaken. Je vindt er ook een sprinttaakbord samen met zwembanen voor elke zoomfunctie en elk verhaal van de gebruiker.

Taiga is GRATIS voor maximaal 15 gebruikers, maximaal 5 privéprojecten, onbeperkte openbare projecten en tot 300 MB opslagruimte. Krijg meer opslagruimte en onbeperkte functies voor slechts $ 5/gebruiker/maand en neem de gratis proefversie.

VivifyScrum

Ontgrendel het onbeperkte aantal borden, taken, werkruimten met VivifyScrum. Het is een webgebaseerde projectmanagementtool voor grote organisaties en kleine agile teams waarmee je alle projecten vanaf één plek kunt afhandelen.

VivifyScrum biedt een alles-in-één oplossing van het beheren van projecten tot het verzenden van facturen. Je krijgt onbeperkte Kanban- en Scrum-borden samen met onbeperkte items. U kunt processen ook efficiënt beheren door de projectvoortgang en het werk van teams te volgen.

Stel het volledig aanpasbare Scrum-bord in en werk efficiënt samen met uw teams. U kunt volledig inzicht krijgen in de beschikbaarheid van elk lid en hun werklast volgen. Gebruik daarnaast de VivifyScrum Time Tracker-tool om de tijd bij te houden die u besteedt aan automatische workloads en taken.

Gebruik elke functie voor uw team van maximaal 10 leden voor slechts $ 96 per jaar en krijg een onbeperkt aantal boards, organisaties. Profiteer van een GRATIS proefperiode van 7 dagen.

asana

Beheer agile projecten met asana, een projectmanagementtool waarmee uw team sneller kan werken en effectieve resultaten kan behalen. Het helpt u bij het plannen, organiseren en beheren van Scrum-sprints in een samenwerkingstool als uw team en flexibel.

Asana heeft alle functies die uw team nodig heeft, van borden en tijdlijnen tot afhankelijkheden en aangepaste velden. Volg iteraties en lanceringen, vereenvoudig sprintplannen en flexibele projectprocessen en communiceer effectief met uw leden om uw bedrijfsgroei te vergroten.

Volg en archiveer bugs op één plek en geef prioriteit aan de beschikbaarheid van de leden. Geef volledige transparantie van de workflow aan uw team om giswerk te voorkomen. Asana brengt veel applicaties samen, zodat u gerust een van de apps kunt gebruiken om effectief te beheren. Het helpt fouten te verminderen, minder tijd te besteden aan routine en de processen te stroomlijnen.

Voor individuen of kleine teams wordt Asana geleverd met een GRATIS abonnement en biedt het onbeperkte taken, projecten, berichten, activiteitenlogboeken, bestandsopslag en nog veel meer. Krijg geavanceerde functies met een betaald abonnement voor $ 10,99 per gebruiker/maand.

Dingen om te overwegen voordat u een Scrum-tool kiest

Er zijn tal van scrum-tools op de markt, elk met indrukwekkende functies en plannen om u aan te trekken. Maar hoe weet u welke het beste is voor uw zakelijke behoeften en budget?

Laten we dus eens kijken naar enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een scrum-tool kiest.

 • Een goede scrumtool zou je moeten helpen Sprints gemakkelijk uit te voeren door je achterstanden te prioriteren, complexe taken te verdelen, taken toe te wijzen en dieper in te gaan op inzichten.
 • Het moet u een moeiteloze manier bieden om achterstanden te creëren die werken als whiteboards om projectvereisten, taken, verantwoordelijkheden en andere details op te sommen. Het zal u helpen de taken te verdelen en hun betekenis beter te begrijpen, zodat u betere beslissingen kunt nemen.
 • De scrumtool die u kiest, moet een gebruiksvriendelijke interface hebben voor alle teamleden, zodat ze deze kunnen gebruiken zonder dat ze meer technische vaardigheden nodig hebben.
 • Controleer de prijzen en maak een lijst van degenen op basis van uw budget. U kunt ook de prijzen vergelijken met functies om de beste combinatie te kiezen.

Conclusie

Scrum-tools kunnen u helpen uw projecten effectief te beheren en bieden tegelijkertijd vele voordelen, zoals vlotte samenwerking, snellere time-to-market, hogere ROI en klanttevredenheid. Deze lijst met beste scrum-tools helpt u de beste te kiezen op basis van uw budget en functievereisten.

gerelateerde berichten