10 beste Shopify-back-up-apps in 2023 om uw winkel veilig te houden

Uw Shopify-winkel is niet alleen een digitaal platform, het is het resultaat van uw harde werk en passie. Het vertegenwoordigt uw merk en producten en is een cruciaal onderdeel van uw e-commercebedrijf. Het is dus essentieel om het te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen die een negatieve invloed kunnen hebben op uw bedrijf.

Helaas stoppen veel Shopify-winkels om verschillende redenen met werken, waaronder menselijke fouten, onbedoeld gegevensverlies, kwaadwillige aanvallen of rouge-software die dingen verandert zonder toestemming. Shopify maakt wel een back-up van zijn systemen, maar is niet beschikbaar voor herstel van individuele accounts.

Zonder adequate back-ups kunnen gegevens permanent verloren gaan en moet u uw Shopify-winkel mogelijk volledig opnieuw opbouwen. Gegevensback-ups en internetbeveiliging moeten dus de hoogste prioriteit hebben om downtime van de site, omzetverlies en woedende klanten te voorkomen. Daarom bespreken we welke Shopify-gegevens een back-up nodig hebben, verschillende back-upmethoden en enkele van de beste back-up-apps via dit artikel.

Shopify-gegevens waarvan een back-up nodig is

Het is essentieel om een ​​back-up te maken van Shopify-gegevens, zodat kritieke informatie niet verloren gaat in het geval van een ramp. Bijvoorbeeld serverstoringen, menselijke fouten of kwaadaardige aanvallen. Hier zijn enkele van de meest kritieke Shopify-gegevens waarvan routinematig een back-up moet worden gemaakt:

Productgegevens: Dit omvat alle productgerelateerde informatie, zoals beschrijving, afbeeldingen, prijzen en voorraadniveaus. Deze gegevensback-up zorgt ervoor dat de productcatalogus van uw winkel altijd up-to-date is.

Klantinfo: dit verwijst naar alle informatie met betrekking tot uw klanten, inclusief hun profielen, factuur- en verzendinformatie en bestelgeschiedenis. Deze categorie omvat ook andere relevante informatie met betrekking tot uw klanten.

Verkoop- en bestelgegevens: dit omvat alle gegevens over geplaatste bestellingen, verkochte producten, het totale bestelnummer en transportinformatie van de klanten.

Transactiegegevens: Dit omvat informatie over ontvangen betalingen, terugbetalingen, belastingen en andere financiële en transactiegegevens. Deze informatie is essentieel voor het afhandelen van de financiën van uw Shopify-winkel.

Verzend- en trackinginformatie: bevat details zoals de vervoerder die wordt gebruikt voor verzending, trackingnummer, bezorginformatie en bezorgstatus van bestellingen.

Cadeau- en kortingscode: het bevat gegevens over git-kaartinformatie, resterende kaarten, saldi, enz. Evenzo bevatten kortingscodegegevens informatie over gemaakte, uitgegeven en gebruikte kortingscodes, kortingsbedrag, vervaldatum en algemene voorwaarden. Een back-up van deze gegevens is essentieel om promoties en incentives aan de klanten te kunnen blijven aanbieden.

Feedback en recensies van klanten: dit verwijst naar opmerkingen van klanten over de goederen of pagina’s van uw winkel. Deze informatie is essentieel om de reputatie van de winkel bij de klanten te behouden.

Door een back-up te maken van alle bovengenoemde Shopify-gegevens, kunt u er zeker van zijn dat u verloren gegevens onmiddellijk kunt herstellen. Zo kunt u uw winkel zo snel mogelijk weer aan de praat krijgen.

Methoden voor het maken van back-ups van Shopify-gegevens

Er zijn verschillende back-upmethoden beschikbaar als het gaat om het maken van back-ups van Shopify-gegevens. Laten we die methoden eens bekijken, zodat u er een kunt toepassen wanneer dat nodig is.

  10 goede bronnen om Blockchain te leren en gecertificeerd te worden

Handmatige back-up

De handmatige back-uptechniek is de eerste manier om een ​​back-up te maken van Shopify-gegevens. Met deze techniek moeten de gegevens van de Shopify-winkel handmatig worden gedownload en vervolgens worden opgeslagen.

Allereerst moet u naar uw Shopify-account gaan, naar de pagina Instellingen navigeren en Exporteren kiezen. Het soort gegevens waarvan u een back-up wilt maken, kan worden gekozen, zoals producten, klanten, bestellingen of voorraden. Vervolgens kan het CSV-bestand met de productgegevens worden gedownload en op uw apparaat worden opgeslagen.

Geautomatiseerde back-up

Geautomatiseerde back-up is een andere veilige methode om een ​​back-up te maken van Shopify-winkelgegevens. Hoewel het dupliceren van de winkel mogelijk is met behulp van het CSV-bestand, zijn er enkele tekortkomingen. U loopt het risico essentiële gegevens zoals bestelinformatie, kortingscodes, cadeaubonnen, verkeersgegevens en meer te verliezen. U moet dus een back-up-app gebruiken om uw Shopify-gegevens te herstellen.

De Shopify app store biedt een aantal back-upservices en applicaties die de back-upprocedure kunnen automatiseren. Met deze tools kunt u doorgaans terugkerende back-ups plannen en deze veilig in de cloud opslaan.

Back-up van derden

De handmatige back-up met behulp van de AI-techniek is een andere manier om een ​​back-up te maken van Shopify-gegevens. Deze techniek omvat het programmatisch ophalen en back-uppen van uw Shopify-gegevens met behulp van de Shopify API. In vergelijking met de andere manieren heeft deze meer technische kennis nodig, maar biedt hij meer controle en flexibiliteit.

Om uw Shopify-gegevensback-up tot een minimum te beperken, vindt u hier enkele van de beste Shopify-apps die u zou moeten uitproberen:

Back-ups terugspoelen

Rewind Backups is een gerenommeerde app voor Shopify die een geautomatiseerde back-upoplossing biedt voor winkeleigenaren. Het is ontwikkeld om uw Shopify-winkel te beschermen tegen onbedoeld gegevensverlies of kwaadwillige datalekken. Zo wordt er automatisch een back-up gemaakt van uw winkelgegevens, waaronder producten, klanten, bestellingen, thema’s en meer.

Belangrijkste kenmerken:

 • Maakt elke dag automatisch een back-up van uw gegevens, maar u kunt ook handmatige back-ups inschakelen.
 • Herstelt snel gegevens afzonderlijk, op basis van categorie of volledig.
 • Biedt onbeperkte opslagruimte voor het maken van back-ups van gegevens uit uw winkel.
 • Aanpasbare back-upinstellingen volgens gebruikersvoorkeuren.
 • Gebruiksvriendelijke interface om back-ups eenvoudig te beheren en terug te zetten.
 • Compatibel met de meeste Shopify-apps en -integraties.
 • Beschermt gegevens met behulp van AES-256-codering tijdens verzending en opslag.

Talon-back-ups

Talon Backups is uw tool als het gaat om het volgen van de belangrijkste wijzigingen in uw winkels in de loop van de tijd. Hierdoor kunt u de nodige wijzigingen aanbrengen en alle wijzigingen in uw Shopify-winkel volgen. Bovendien kunt u het risico op verlies van gegevens in geval van nood voorkomen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Maakt een back-up van productinformatie, blogposts, specifieke pagina’s, back-ups van thema’s en meer.
 • U kunt precies zien waar en wanneer de wijzigingen hebben plaatsgevonden.
 • Herstel specifieke gegevens afzonderlijk of volledige gegevens op een specifieke datum.
 • Maakt binnen 24 uur een volledige momentopname van essentiële gegevens.
 • Dagelijkse, automatische en on-demand back-ups zijn beschikbaar.

Back-upMaster

BackupMaster kan u effectief helpen bij het beschermen van de gegevens van uw Shopify-winkel. Het maakt dagelijkse back-ups van cruciale winkelgegevens zoals producten, thema’s, bestellingen en meer. Bovendien garandeert het gegevensbeveiliging, zodat u uw winkel met vertrouwen kunt laten groeien.

  Hoe u uw WordPress-site kunt beschermen met iThemes Security Pro

De app biedt ook cloudback-up waarmee u uw gegevens op elk gewenst moment kunt openen, herstellen, downloaden of verplaatsen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Automatische cloudback-ups waarin alle gewenste opslaggegevens worden opgeslagen.
 • Herstelt bepaalde of volledige winkelgegevens op basis van uw voorkeur.
 • Download en bewaar gegevens als een ZIP-archiefbestand of op basis van een schema.
 • Gegevens kunnen veilig en snel tussen uw winkels worden uitgewisseld.
 • Maakt automatisch een back-up van Shopify-winkelgegevens in Google Drive.

AKlone

AClone geeft je de flexibiliteit om de inhoud van de Shopify-winkel te dupliceren en over te dragen naar een andere. Daarom worden uw producten, afbeeldingen, productbundels, productpagina’s, blogs en themabestanden direct naar verschillende winkels gekopieerd.

Belangrijkste kenmerken:

 • Bewaak de voortgang door middel van diepgaande informatie over de voltooiing van de overdracht met behulp van geavanceerde rapportage
 • Bespaart tijd door geautomatiseerde export en gegevensduplicatie in meerdere winkels.
 • Test nieuwe codes en thema’s om een ​​back-up van uw gegevens te maken zonder er een te verliezen.
 • Stel geplande exports in om te garanderen dat gegevens altijd behouden blijven.

Goshu

Bescherm je Shopify-winkel met een betrouwbare back-up- en hersteloplossing genaamd Goshu. U kunt op deze app vertrouwen wanneer er een gegevensfout optreedt, aangezien Shopify uw verloren gegevens niet zal herstellen. Deze app zorgt voor een veilige back-up van alle winkelgegevens die onmiddellijk kunnen worden hersteld wanneer dat nodig is. Bovendien kunt u met de app verschillende winkelgegevens exporteren voor bewaring.

Belangrijkste kenmerken:

 • Maakt back-up van bestellingen, klanten, producten, productbundels, media en thema’s mogelijk.
 • Van elke wijziging aan uw website wordt onmiddellijk en automatisch een back-up gemaakt.
 • U kunt afzonderlijke items of de hele winkel in een eerdere staat herstellen.
 • Exporteer bestellingen, productinformatie, blogs en pagina’s in CSV-bestandsformaat.
 • Maak een back-up van Metafields met klantfeedback van uw favoriete applicaties.

Filey

Met Filey kunt u eenvoudig winkelbestanden, producten, afbeeldingen en video’s exporteren en de gegevens van uw winkel beheren. Zo kunt u Shopify-winkelgegevens met een enkele klik verkrijgen via het gebied Instellingen > Bestanden! Bovendien krijgt u elk bestand in Zip-formaat met behoud van de bestandsnamen. U hoeft uw thema dus niet te wijzigen om uw geïmporteerde Shopify-bestanden in een nieuwe winkel te uploaden en te gebruiken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Kopieer en draag uw Shopify-winkelbestanden snel en gemakkelijk over.
 • Breng uw merkactiva en de documenten over.
 • Exporteer de productafbeeldingen, video’s en 3D-modellen voor uw Shopify-items.
 • Maakt een nauwkeurige back-up van uw Shopify-winkelbestanden.

Wandy

Gegevensverlies kan op elk moment optreden tijdens het repliceren van winkelinformatie, het verplaatsen ervan, het importeren van winkels, het wijzigen van winkeldetails, enz. Maar Wandy garandeert dat uw gegevens veilig zijn, zodat u uw Shopify-winkel met vertrouwen kunt beheren. Hiermee kunt u de wijzigingen moeiteloos terugdraaien en uw winkel terugbrengen naar de vorige staat. U kunt dus uw winkel dupliceren, uw thema bijwerken en ook andere wijzigingen aanbrengen.,

Belangrijkste kenmerken:

 • Maakt een back-up van alle essentiële Shopify-gegevens, inclusief bestellingen, klanten, producten, collecties, enz.
 • Hiermee kunt u een back-up van uw gegevens maken in beveiligde cloudopslag.
 • Maakt regelmatig en automatisch een back-up van de Shopify-winkel en beschermt deze.
 • U kunt elk record afzonderlijk of elk bestand op een bepaald moment herstellen.
 • Bekijk precies de wijzigingen die in uw bestanden zijn aangebracht met behulp van verschillende weergaven.
 • Bewaar uw gevoelige gegevens veilig in een volledig beveiligde cloudopslag die voldoet aan CCPA en GDPR.
  Ontvang een melding wanneer AirPods op voorraad zijn bij uw dichtstbijzijnde Apple Store

Storelapse

Maak direct een back-up en herstel uw producten naar de gekozen versie met behulp van Storelapse. Het biedt u een chronologisch overzicht van de wijzigingen die in de winkel zijn aangebracht. U krijgt alle nieuw toegevoegde items, bijgewerkte producten en verwijderde productinformatie via een momentopname. Bovendien kunt u een aantal producten uit een bepaalde momentopname kiezen en vervolgens herstellen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Toont de gegevenswijzigingen door de huidige versie te vergelijken en te plannen met de eerdere iteraties.
 • Ondersteuning van verschillende bestandsindelingen, waaronder CSV, XML, XLS, XLSX, EDI en meer.
 • Geeft een overzicht van de wijzigingen in producten door middel van een samenvatting van momentopnamen.
 • Selecteer bepaalde velden die u naar een oude versie wilt herstellen.
 • Plan bestandsupdates volgens een dagelijks of uurschema.

Matrixiseren

Met behulp van de Shopify-back-upoplossing Matrixify kunt u de back-up van uw hele winkel beheren. Hiermee kunt u Excel-, CSV- of Google Spreadsheets-bestanden massaal importeren en exporteren om de gegevens van uw bedrijf te verwerken. Bovendien biedt het persoonlijke klantenondersteuning en het creëren van aangepaste functies.

Belangrijkste kenmerken:

 • Update uw bestaande Shopify-winkelinformatie in bulk, inclusief producten, collecties, klanten, kortingen, bestellingen en meer.
 • Synchroniseer regelmatig uw voorraad, maak een back-up van uw winkel en werk uw gegevens bij door import- en exporttaken te automatiseren.
 • Verwerkt duizenden items per minuut en verwerkt enorme bestanden tot 7 GB.
 • Breng uw Shopify-gegevens over naar of repliceer ze naar andere Shopify-winkels.
 • Migreer de gegevens van uw bestaande e-commerceplatform naar de Shopify-winkel.
 • Bulk Update of verwijder alleen verplichte velden zonder alles opnieuw te importeren.
 • Datafeeds van dropshippers, leveranciers of verschillende bestandsformaten kunnen worden geconverteerd.
 • Bekijk taakgeschiedenissen, beheer export- en importactiviteiten in realtime,

Skyvia

Skyvia is een ideale tool voor het maken van een back-up van uw Shopify-gegevens. Het minimaliseert de impact van gegevensverlies in uw online winkel aanzienlijk. Of je Shopify-winkel nu niet beschikbaar is of wordt beëindigd, je gegevens zijn altijd beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken:

 • Maak indien nodig handmatig een back-up van uw Shopify-gegevens, vooral voordat u grootschalige updates uitvoert.
 • Bewaar uw gegevens in de cloud en open ze overal via de browser. Onderhoud, installatie of infrastructuur is niet vereist.
 • Configureer eenvoudig Shopify-back-up met behulp van een gebruiksvriendelijke GUI in slechts enkele minuten.
 • Maakt dagelijks automatisch een back-up zonder gegevens te verliezen.
 • Maak snel een back-up van enorme hoeveelheden gegevens

Laatste gedachten

Als u uw Shopify-winkel gemakkelijk wilt bedienen en onderhouden, moet u een back-up van uw gegevens maken. Het is essentieel om een ​​solide back-upstrategie te hebben, of u nu besluit om handmatige back-ups, geautomatiseerde back-ups of back-upsoftware van derden te gebruiken.

Besteed wat tijd aan onderzoek voordat u een app uit de bovengenoemde lijst kiest. Vergelijk deze apps vervolgens op basis van hun functies, prijzen, gebruiksgemak en uw zakelijke doelstelling. Nadat je er een hebt geselecteerd, begin je regelmatig met het maken van een back-up van je Shopify-gegevens.

Wacht niet tot het te laat is; begin onmiddellijk met het maken van een back-up van uw Shopify-winkelgegevens om uw bedrijf en uw klanten te beschermen.

U kunt ook enkele apps/tools verkennen om uw Shopify-winkelverkopen te stimuleren.