10 beste sluipschutterspellen waarmee je je een echte scherpschutter voelt

Wil je genieten van de spanning van een schietgame-ervaring die je scherpschuttervaardigheden op de proef stelt?

Zoek niet verder, want we brengen de beste sluipschutterspellen om je het gevoel te geven dat je een echte scherpschutter bent. Maar, van meeslepende graphics tot intense gameplay, maak je klaar om te vergrendelen en te laden terwijl we de wereld van virtuele sluipschutters induiken. Laat ons u begeleiden om meer te weten te komen over sluipschutterspellen.

Wat zijn sluipschutterspellen?

In een sluipschutterspel gebruikt de speler een sluipschuttersgeweer om doelen van een afstand uit te schakelen terwijl hij de taak van een sluipschutter uitvoert. De spelers van deze games hebben vaak stealth, nauwkeurigheid en strategische voorbereiding nodig om missies te voltooien of doelen te bereiken.

Bovendien, om spelers een meeslepende ervaring te geven, hebben sluipschutterspellen vaak realistische graphics, inclusief elementen als wind en het laten vallen van kogels. De sluipschuttermissies uit de Sniper Elite-, Hitman- en Call of Duty-serie zijn bekende voorbeelden van sluipschutterspellen.

Waarom zijn Sniper Games massaal aantrekkelijk?

Hier zijn enkele redenen waarom iedereen tegenwoordig van sluipschutterspellen houdt:

 • Aparte gameplay: Sniper-games bieden een onderscheidende gameplay-ervaring in vergelijking met andere shooter-games. Om te winnen, moeten spelers geduld en strategie oefenen in plaats van forceren of run-and-gun-strategieën.
 • Tactische uitdaging: Sniper-spellen vereisen dat spelers strategisch nadenken en hun bewegingen zorgvuldig plannen. Als gevolg hiervan zouden gamers die van de uitdaging houden om effectief een plan te maken en uit te voeren, dit aantrekkelijk kunnen vinden.
 • Realistische ervaring: Sniper-games streven vaak naar realisme in hun graphics en gameplay-mechanismen. Hierdoor kunnen spelers zich meer ondergedompeld voelen in een realistische vechtomgeving.
 • Competitieve gameplay: Sniper-games bevatten vaak multiplayer-modi waarin spelers tegen elkaar kunnen strijden. Dit kan gamers aanspreken die van het competitieve aspect houden.
 • Adrenalinekoorts: aangezien spelers hun schoten precies moeten richten en timen en ontdekking moeten vermijden, zorgen sluipschutterspellen vaak voor spanning en opwinding. Als spelers hun doelen elimineren, kan dit een adrenalinestoot en een gevoel van voldoening veroorzaken.

Laten we eens kijken naar enkele van de beste sluipschutterspellen waarmee je je een echte scherpschutter voelt.

Arma 3

Arma 3 is een militair simulatiespel ontwikkeld en uitgegeven door Bohemia Interactive. De game speelt zich af op de Egeïsche eilanden Altis en Stratis en biedt spelers een uitgestrekte open wereld met diverse terreinen, waaronder bossen, bergen en woestijnen.

  Beste 10 RGB-voeding voor uw pc

Spelers kunnen deelnemen aan verschillende gameplay-modi, zoals infanteriegevechten, oorlogvoering met voertuigen en luchtgevechten, met verschillende wapens en voertuigen tot hun beschikking.

Naast een campagne voor één speler biedt de Arma 3-game meerdere multiplayer-modi, waaronder coöperatief en competitief spel.

Sinds de eerste release heeft het talloze updates en uitbreidingen ontvangen, nieuwe inhoud toegevoegd en de gameplay-ervaring verbeterd.

 • Uitgave: 12 september 2013
 • Uitgever/ontwikkelaar: Bohemia Interactive
 • Platformen: Windows, Linux en macOS

Call of Duty Modern Warfare 2

Infinity Ward ontwikkelde en Activision publiceerde het first-person shooter-spel, dat onlangs aandacht heeft gekregen als Call of Duty: Modern. Als vervolg op het ongelooflijk populaire Call of Duty 4: Modern Warfare draait deze game om een ​​fictieve hedendaagse oorlog.

De game heeft echter een meeslepend verhaal voor één speler met uitdagende missies en een gloednieuwe multiplayer-modus waarmee spelers kunnen strijden in verschillende spelstijlen en kaarten.

De game biedt ook toegang tot de Call of Duty-community, waar spelers in contact kunnen komen met andere fans. Ze delen hun ervaringen en nemen deel aan evenementen en challenges.

 • Uitgave: 10 november 2009
 • Uitgever/ontwikkelaar: Activision/Infinity Ward
 • Platformen: Xbox 360, PlayStation 3 en Microsoft Windows

Counter-Strike: wereldwijd offensief

Global Offensive (ook wel CS: GO genoemd) is snel populair geworden toen het first-person shooter-spel op de markt werd gebracht. Spelers in CS: GO kunnen ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij de Counter-Terrorists of de terroristische kant.

Het doel van het spel kan verschillen, afhankelijk van de spelmodus. Het omvat meestal het uitvoeren van missies zoals het plaatsen of onschadelijk maken van bommen, het redden van gijzelaars of het verslaan van het andere team.

Er zijn verschillende wapens beschikbaar in het spel, waaronder pistolen, jachtgeweren, aanvalsgeweren en sluipschuttersgeweren. Bovendien kunnen spelers hun geld gebruiken door games te winnen of missies te volbrengen om aan het begin van elke ronde uitrusting en wapens te kopen.

 • Uitgave: 21 augustus 2012
 • Uitgever/ontwikkelaar: Valve Corporation en Hidden Path Entertainment
 • Platformen: Xbox 360, PlayStation 3 en Microsoft Windows

Far Cry 6

De setting van Far Cry 6 is het fictieve Caribische eiland Yara, bestuurd door de meedogenloze Anton Castillo, die Giancarlo Esposito speelt. Dani Rojas, een guerrillastrijder die de regering van Castillo wil omverwerpen en het eiland wil bevrijden, is het personage dat de speler aanneemt.

Door de open wereld van de game kunnen spelers Yara verkennen en verschillende uitdagingen en taken aangaan. Het biedt ook nieuwe gameplay-elementen, waaronder de mogelijkheid om “resolver” -wapens te maken. De innovatieve mechanica, gevarieerde cast en open wereld zorgen voor een meeslepende en meeslepende gameplay-ervaring.

 • Vrijgave: 7 oktober 2021
 • Uitgever/ontwikkelaar: Ubisoft
 • Platforms: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox Xbox Series X/S, One, PlayStation 5 en Stadia-platforms
  Hoe u een ITIL-certificering krijgt in 2022

Ghost Recon-breekpunt

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint is een third-person tactisch schietspel. De game, die zich afspeelt in de fictieve archipel van Aurora, vertelt het verhaal van de Ghosts, die de taak hebben om in een raadselachtig signaal te kijken dat van een eiland komt.

Wanneer ze aankomen, ontdekken ze dat Sentinel, een malafide militaire aannemer onder leiding van voormalig Ghost Cole D. Walker (Jon Bernthal), de controle over het eiland heeft overgenomen.

Dankzij de uitgestrekte open wereld van de game kunnen spelers het eiland verkennen en verschillende uitdagingen aangaan. Andere gameplay-mechanismen worden ook in het spel geïntroduceerd, zoals het blessuresysteem, dat de mobiliteit en doelen van de speler aanpast, afhankelijk van hun verwondingen.

 • Vrijgave: 4 oktober 2019
 • Uitgever/ontwikkelaar: Ubisoft
 • Platformen: Microsoft Windows, PlayStation 4 en Xbox One

HITMAN 2: Stille huurmoordenaar

HITMAN 2: Silent Assassin is een stealth-videogame, de tweede versie van de Hitman-serie. Agent 47, gedwongen om zijn leven van afzondering achter zich te laten, vertelt zijn verhaal over het redden van zijn maatje Father Vittorio in het spel.

De game biedt een verscheidenheid aan missies waarbij de speler bepaalde doelen moet vernietigen en speelt zich af op tal van locaties over de hele wereld. Dit omvat Japan, Afghanistan en Rusland.

De herspeelbaarheid van de game is lovenswaardig, met verschillende paden en benaderingen die toegankelijk zijn voor elke taak in de gameplay. De rijkdom en complexiteit ervan werden geprezen voor de plot.

 • Uitgave: 1 oktober 2002
 • Uitgever/ontwikkelaar: Eidos Interactive/ IO Interactive
 • Platformen: Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox en GameCube

Opstand: zandstorm

Insurgency: Sandstorm is een actievolle first-person populaire sluipschuttergame van New World Interactive. De game plaatst twee teams van spelers tegen elkaar in intense tactische gevechten in een fictief land in het Midden-Oosten.

Naast de verhaalmodus voor enkelvoudige spelen, wordt deze game geleverd met coöperatieve en competitieve multiplayer-spellen die de aandacht van elke gamer waard zijn. Het legt de nadruk op strategie, teamwerk en communicatie door middel van een meeslepende en zeer realistische spelstijl.

Spelers kunnen een verscheidenheid aan wapens, gereedschappen en voertuigen, zoals tanks en helikopters, in het spel gebruiken om veldslagen te winnen.

 • Vrijgave: 12 december 2018
 • Uitgever/ontwikkelaar: New World Interactive
 • Platformen: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Metal Gear solide V

Vraag je je af wat het volgende beste sluipschutterspel op de lijst kan zijn? Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is de juiste keuze. Het is een actiegerichte stealth-videogame ontwikkeld door Kojima Productions en uitgegeven door Konami.

  Een introductiegids voor MapReduce in Big Data

Deze game werd van kracht in 1984, negen jaar na Metal Gear Solid V. De hoofdpersoon is Venom Snake, een huurling. Hij moet wraak nemen op de mysterieuze groep Cipher voor hun aandeel in zijn bijna-doodervaring.

De speler bestuurt het hele ding in het spel. Door de open wereld van de game kan de speler taken voltooien met behulp van verschillende strategieën, zoals stealth, vechten en doorkruisen.

 • Uitgave: 1 september 2015
 • Uitgever/ontwikkelaar: Konami
 • Platformen: Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Operatie Flashpoint: Dragon Rising

Operation Flashpoint: Dragon Rising is een strategische first-person perspectief sniper videogame ontwikkeld en uitgegeven door Codemasters. Spelers kruipen in de huid van soldaten in een gevecht tussen China en de Verenigde Staten op het fictieve eiland Skira in de Stille Oceaan.

Spelers moeten een reeks missies voltooien waarin ze stealth, strategie en vuurkracht moeten combineren om hun doelen te bereiken. Door een realistisch spelontwerp legt de game de nadruk op teamwerk, communicatie en strategisch denken.

Spelers kunnen het eiland verkennen en profiteren van het terrein dankzij de open wereld van het spel. Tanks, helikopters en boten zijn slechts enkele van de verschillende voertuigen die in het spel beschikbaar zijn voor spelers.

 • Uitgave: 6 oktober 2009
 • Uitgever/ontwikkelaar: Codemasters
 • Platformen: Microsoft Windows, PlayStation 3 en Xbox 360

Sniper Ghost Warrior-contracten 2

Bij het selecteren van het op één na beste sluipschutterspel om je schietervaring te verbeteren, is Sniper Ghost Warrior Contracts 2 de op één na beste. Het is een van de actie-avontuur first-person shooter-videogames van CI Games.

De game, die zich afspeelt in het Midden-Oosten, draait om Raven, een bekwame sluipschutter die belast is met het elimineren van prominente doelen in verschillende omgevingen. Spelers moeten hun scherpschutter-, stealth- en strategische talenten gebruiken tijdens moeilijke taken.

Spelers kunnen verschillende gereedschappen en wapens in het spel gebruiken, waaronder sluipschuttersgeweren, pistolen, granaten en drones, om hun doelen te bereiken. De game bevat ook verschillende locaties, elk met unieke moeilijkheden en gevaren die spelers moeten overwinnen.

 • Vrijgave: 4 juni 2021
 • Uitgever/ontwikkelaar: CI Games
 • Platformen: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S

laatste woorden

De wereld van sluipschutterspellen is enorm en opwindend, waardoor spelers echte scherpschutters kunnen worden in virtuele omgevingen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, of je nu houdt van een snelle, actievolle game of een game met meer realistische en tactische games.

Grijp nu je wapen, trek je vizier aan en maak je klaar om deze boeiende games te spelen om de ultieme sluipschutter te worden.

Bekijk vervolgens Battle Royale-games om nu te spelen.