10 Beste streamingapparatuur en apparatuur voor professioneel gamen

Veel gamers hebben hun gameplay live gestreamd op YouTube, Twitch en andere platforms. Het is niet alleen een leuke tijd voor gamers geworden, maar sommigen van hen zijn ook fulltime gaan streamen.

Als je denkt aan het streamen van games, zouden de dingen die in je opkomen zoiets zijn als leuke ervaringen, tonnen kijkers, lange uren communicatie met fans en een fortuin verdienen 💰.

Ja, het is allemaal mogelijk, het kost tijd, maar met de juiste apparatuur is het haalbaar!

Wat is een basisconfiguratie voor gamestreaming?

Het eerste en belangrijkste dat je nodig hebt, is een apparaat om op te streamen. De meest populaire keuze onder gamers is een pc of Mac. Het apparaat is afhankelijk van het type inhoud dat u streamt. Je kunt zelfs gaan voor streaming vanaf een smartphone of console. Ten tweede moet je een betrouwbare en snelle internetverbinding hebben om je live game-streamingsessies op de streamingplatforms te verzenden.

Er zijn veel apparaten betrokken bij streaming. Ex – audio, video, switchers, LED-ringen, lichtbron, statief, camera, etc.

Laten we snel enkele van de basiszaken vinden om in gedachten te houden voor audio- en videobronapparaten.

Geluidsbron

De audiobron is niets anders dan microfoons. Op basis van het verbindingstype en de geluidskwaliteit zijn er drie verschillende microfoons op de markt verkrijgbaar. Uit meerdere bronnen blijkt dat geluid belangrijker is dan beeld. Dit is de reden waarom investeringen in geluid uw hoogste prioriteit moeten zijn.

Het meest populaire microfoon keuze onder gamers voor live streaming is de USB-microfoon. Het heeft de mogelijkheid om rechtstreeks verbinding te maken met uw pc en biedt ook een betere geluidskwaliteit. Een USB-microfoon wordt als een goedkopere optie beschouwd omdat er geen extra apparaten nodig zijn. Als u daarentegen een XLR-microfoon wilt gebruiken, moet u eerst een speciale audiomixer aanschaffen. Als je meer belang hecht aan audio, dan moet je zeker voor de XLR-microfoon gaan.

  • De ingebouwde microfoons bieden de laagste geluidskwaliteit.
  • De USB-microfoons zijn relatief goedkoper en leveren een relatief betere geluidskwaliteit.
  • De XLR-microfoons zijn duurzaam en bieden geluid van de hoogste kwaliteit, maar het is een dure optie. U moet ook een audiomixer aanschaffen om deze te gebruiken.

Video bron

Een professionele videocamera zou meer mensen naar je stream trekken, en het zou ook je toewijding aan gamestreams uitbeelden. Er zijn 4 hoofdtypen videocamera’s voor livestreaming:

webcams

Als u overweegt een eenvoudige live streaming-setup te ontwikkelen die betaalbaar is, dan is een webcam uw eerste gedachte. Webcams kunnen gemakkelijk worden aangesloten op uw pc’s, zijn perfect voor gamestreams en livestreams, hebben ingebouwde microfoons en nog veel meer. Moderne webcams kunnen een videoresolutie van ten minste 720p bieden en ze worden beschouwd als de meest betaalbare optie voor gamers om livestreams uit te voeren.

DSLR-camera’s

Als je klaar bent om wat meer uit te rekken met een videobronbudget, kun je een DSLR-camera gebruiken voor een betere videokwaliteit. Een compactere versie van de DSLR-camera is de spiegelloze camera. De spiegelloze camera biedt een ultrahoge beeldresolutie en een uitstekende videokwaliteit. Samen met een DSLR-camera of spiegelloze camera moet je een video-encoder aanschaffen om je video’s op verschillende streamingplatforms te verzenden.

Camcorders

Een camcorder wordt als de perfecte optie beschouwd als je het budget hebt om je volledig in te zetten voor het streamen van live games. Camcorders kunnen kristalheldere HDMI-uitgangen en een 4K-resolutie produceren die de voorkeur heeft van professionele gamers en streamers.

Actiecamera’s

Actiecamera’s zijn compacte en meeslepende videocamera’s die zijn ontworpen voor het vastleggen van actievolle scènes. Deze camera’s zijn een ideale optie voor het live streamen van sportgames.

Accessoires

Het laatste dat u nodig heeft, is wat extra streamingapparatuur, ongeacht uw budget. Enkele van de extra benodigde apparatuur is een statief om uw camera vast te houden, een groen scherm om uw achtergronden te veranderen, lichtstatieven, LED-ringen, een arm om uw microfoon stabiel te houden en verschillende soorten kabels om al uw audio- en videobronnen aan te sluiten.

Laten we de uitrusting verkennen ️…

Microfoons 🎤 voor gamers

HyperX QuadCast

Als je op zoek bent naar een volledig uitgeruste standalone microfoon voor live streaming games, dan moet je eens kijken op de HyperX QuadCast microfoon. De microfoon heeft ook een anti-vibratie schokdemper om de microfoon te isoleren. Het helpt bij het onderdrukken van omgevingsgeluiden met behulp van elastische touwophanging.

  Hoe een eBook over te zetten naar Kindle met Calibre

Er zouden geen audio-ongelukken meer zijn omdat je de simplistische tap-to-mute-functionaliteit kunt gebruiken. De LED-microfoonstatusindicator helpt bij het bepalen of de microfoon is gedempt of niet. De actieve status van de microfoon wordt bepaald wanneer het licht aan is, terwijl de microfoon gedempt is wanneer het licht uit is.

HyperX QuadCast ondersteunt vier polaire patronen voor het verbeteren van de audio tijdens het streamen. Stereo, Cardioid, Omnidirectioneel en Bi-directioneel zijn de vier zonnepatronen die beschikbaar zijn in deze microfoon. Met de microfoon kun je je uitzendingsconfiguratie optimaliseren en je meer concentreren op de geluiden die je kijkers willen horen. Alle vier de polaire patronen moeten worden begrepen om het vloeiend te kunnen gebruiken.

Je kunt de gevoeligheid van je microfoon eenvoudig aanpassen met de draaiknop aan de onderkant. Of je hem nu aansluit op je pc, Mac of een andere console, je geluid zou luid en duidelijk te horen zijn. De QuadCast-microfoon is gecertificeerd door TeamSpeak en Discord. U kunt uw geluid zelfs in realtime volgen door de 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan te sluiten.

Door de HyperX NGenuity-software te gebruiken, kunt u de RGB-verlichting volledig aanpassen om de microfoon te personaliseren. Je zou de stralende en dynamische effecten van de microfoon kunnen synchroniseren met je andere gaming-uitrusting.

PreSonus Revelator

De PreSonus Revelator is een professionele microfoon die handig is voor gaming, livestreaming, podcasting en nog veel meer. Revelator is ontworpen om met gemak professioneel en gepolijst geluid te leveren. Het is een perfecte streaminguitrusting waar gamers naar op zoek zijn voordat ze als streamer beginnen.

De microfoon biedt verschillende stemeffecten om het geluid te polijsten, maar je kunt het zelfs volledig transformeren. De beschikbare presets blijken behoorlijk handig te zijn voor verschillende scenario’s. Revelator heeft een esthetisch ontwerp dat er elegant en professioneel uitziet wanneer u een belangrijke video op de camera opneemt. Met behulp van een ingebouwde hoofdtelefoonversterker kun je in realtime naar al je uitvoeringen en streams luisteren.

Stel dat je tijdens het gamen begint met je solo livestream; u moet de Cardioid-modus starten zodat de microfoon alleen geluiden oppikt die u wilt oppikken. Als u het voor een conferentie gebruikt, moet u overschakelen naar de omnidirectionele modus om geluiden van overal rond de microfoon op te vangen. De modus Figuur 8 is handig tijdens interviews waarbij u de ene kant van de microfoon kunt gebruiken terwijl de gast de andere kant gebruikt.

De Loopback-audiofunctie combineert de audio van meerdere applicaties terwijl u live streamt. Het biedt twee speciale kanalen om het hele proces veel eenvoudiger te maken op zowel Windows als macOS. Hiermee kunt u tegelijkertijd twee applicaties van uw apparaat en uw stem opnemen.

PreSonus Revelator wordt geleverd met professionele software om uw stem naar wens aan te passen.

Shure MV7

De Shure MV7 is een dynamische microfoon met zowel XLR- als USB-uitgangen voor gebruik met zowel computers als professionele interfaces. De microfoon wordt geleverd met Voice Isolation Technology om je het gevoel te geven van een professionele opname en om omgevingsgeluiden weg te laten.

U kunt de ingebouwde 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting gebruiken om uw geluid te controleren en de monitormix, het hoofdtelefoonvolume en de microfoonversterking aan te passen. Alles kon worden afgehandeld met behulp van het ingebouwde aanraakscherm. Hij is niet alleen USB-compatibel, maar je kunt deze professionele dynamische microfoon ook gebruiken in professionele opname-omgevingen via XLR-technologie.

Voordat u uw volgende livestream uitvoert, kunt u uw stem volledig configureren en aanpassen met de ShurePlus MOTIV-app. Je kunt kiezen voor de automatische modus als je wilt dat de app al het werk doet, of je kunt ook voor de handmatige modus gaan om alle functies zelf te beheren.

Tijdens het uitvoeren van live gamestreams zou je wat ver van de microfoon zitten. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, want u kunt overschakelen naar de “verre” microfoonpositievoorinstelling, en het zou uw stem met verbeterde helderheid opvangen. Zelfs als je wilt klinken als op een radio, kun je het aanpassen met behulp van de applicatie.

Camera’s 📹 voor gamers

Logitech C922 Pro

Wanneer je live streamt op YouTube en Twitch, kies dan voor superieure videokwaliteit met de Logitech C922 Pro HD Stream Webcam. Nu kun je doorgaan met livestreamen met Full 1080p bij 30 FPS of zelfs met de hypersnelle 720p bij 60 FPS. De camera bestaat uit een glazen lens en een autofocusfunctie en een diagonaal gezichtsveld van 78°.

  Hoe weet u of uw telefoon is afgetapt?

Als je van serious gaming houdt, is de hypersnelle framerate essentieel voor een soepele werking van de video. De C922 levert 60 FPS bij 720p voor een soepele livestream zonder problemen met vertraging of vervorming. Elk detail wordt vastgelegd met heldere en natuurlijke kleuren.

De automatische lichtcorrectie en HD-autofocusfunctie werken perfect om uw lichtomstandigheden te verbeteren en high-definition video te produceren. Zelfs als je in een donkere lichtomgeving zit, zou de video op je livestream kristalhelder zijn vanwege de automatische lichtcorrectie.

De camera is uitgerust met twee omnidirectionele microfoons voor het vastleggen van realistisch geluid vanuit verschillende hoeken. Tijdens het streamen lijkt je geluid natuurlijk en helder. Met de Capture-app kun je je streams zoomen, bewerken, pannen en aanpassen voor betere overgangen en tekstoverlays.

Als je op zoek bent naar een professionele videobron om je live gamestreams vast te leggen, dan is de C922 zeker de moeite waard.

Razer Kiyo

Zodra je de Razer Kiyo-webcam hebt gemonteerd, heb je het gevoel dat je vrienden en fans slechts één klik van je verwijderd zijn. Het wordt als uitstekend beschouwd voor videogesprekken en livestreaming vanwege de Full HD-mogelijkheden en studio-achtige verlichting. De firmware-updates van Razer Kiyo zijn gemaakt om het ideaal te maken voor gamen en streamen.

U kunt de camera volledig aanpassen door te schakelen tussen automatische en handmatige scherpstelling. Hiermee kunt u ook de witbalans, het contrast, de verzadiging en de helderheid aanpassen. Er zijn verschillende voorinstellingen voor afbeeldingen beschikbaar voor verbeterde aanpassing. U kunt zelfs verschillende profielen maken voor verschillende doeleinden en deze opslaan in Razer Synapse 3.

Met de Razer Kiyo-webcam is het niet nodig om verschillende lichten in te stellen voor verlichting op de camera. De camera houdt de hoeveelheid licht vast en elimineert ook eventuele harde schaduwen. Met behulp van instelbare helderheidsniveaus wordt het vrij eenvoudig om het licht in te stellen.

Je fans krijgen vloeiendere en scherpere videoresultaten terwijl je streamt met 720p bij 60 FPS. Je kunt ook streamen in 1080p-resolutie bij 30 FPS voor Full HD om je fans onder te dompelen in je streams. Monteer deze uitstekende camera om te beginnen met je streamingreis en bouw een sterke community van toegewijde kijkers op.

Logitech Brio

Als u op zoek bent naar een premium 4K-webcam die HDR ondersteunt, dan is de beste optie de Logitech Brio Ultra HD Pro Zakelijke webcam. Het staat bekend als de meest geavanceerde zakelijke webcam die een verleidelijke ervaring van ultra 4K HD-video biedt. Het maakt niet uit wat de lichtomgeving om je heen is, je ziet er het beste uit dankzij HDR-technologie.

Brio is een opmerkelijke webcam voor het produceren van kristalheldere video’s terwijl je je favoriete games streamt. Het biedt 5x HD-zoom, autofocus, uitstekende resolutie met verbeterde details en kleuren en een uitstekende framesnelheid. Het levert HD 720p met 30, 60 of zelfs 90 FPS voor verbluffende helderheid en vloeiendheid, Full HD 1080p met 30 of 60 FPS en 4K Ultra HD met 30 FPS.

U kunt kiezen uit drie verschillende gezichtsvelden om een ​​perfect frame voor uw video te creëren. U kunt kiezen tussen 65°, 78° of 90° diagonaal, afhankelijk van uw gemak. De camera beschikt ook over dubbele omnidirectionele microfoons met ruisonderdrukkingstechnologie. De audio zou volledig helder zijn zonder dat er omgevingsgeluiden worden opgepikt.

Als u met Windows 10 werkt, is de Brio-camera handig voor u. Dankzij de veilige en nauwkeurige gezichtsherkenning voor Windows hoeft u geen wachtwoord voor Windows in te voeren. Het enige dat u hoeft te doen, is naar de lens kijken om u aan te melden. De Logi Tune Desktop-app is handig om alle noodzakelijke aanpassingen aan te brengen en verschillende voorinstellingen uit te proberen voor ononderbroken videosamenwerking.

Vanwege de hoge framesnelheid die Brio in alle lichtomstandigheden biedt, zou er geen vertraging of vervorming zijn tijdens je live gamestreams.

Accessoires voor livestreaming

Als het gaat om extra accessoires, moet je ook op zoek naar gamingheadsets en andere handige apparatuur om je gameplay te verbeteren.

Elgato Licht

Verlichting is essentieel voor het opnemen en uitvoeren van professionele livestreams. De Elgato Key Light Air zou je gamestreams er professioneel uit laten zien, en je zult het ook graag voor elk opnamedoel gebruiken. De industriële LED’s werken urenlang met dezelfde intensiteit en houden u koel.

De Elgato-lamp is gemaakt met 80 premium OSRAM-leds, waarvan 40 warm en 40 koud. In tegenstelling tot de studioverlichting, zou het behoorlijk zacht zijn voor je ogen. U krijgt ultrazachte verlichting dankzij de meerlaagse diffusietechnologie die is gekoppeld aan de edge-lit LED-architectuur.

  Hoe werkt gezichtsherkenning?

De Key Light Air heeft een compact ontwerp dat in elke opstelling past en past bij zijn esthetiek. U kunt de draaibare montage in de perfecte stralingshoek vergrendelen, terwijl u met de telescopische paal de hoogte nauwkeurig en nauwkeurig kunt aanpassen.

Je kunt hem draadloos verbinden met je Android-apparaat, Mac, pc en iPhone. Dit maakt het vrij eenvoudig om de helderheid en kleur van de verlichting te regelen met de Control Center-app en ook realtime feedback op je scherm te ontvangen. Zo heb je de volledige controle over de verlichting binnen handbereik.

Het is ook compatibel met streamdecks voor het uitvoeren van verschillende functies. U kunt de helderheidsniveaus, de kleurtemperatuur eenvoudig aanpassen en zelfs het licht AAN of UIT zetten met behulp van het Streaming Deck.

Koop vandaag nog op Amazon.

Magnus-statief

Als je op zoek bent naar een stabiel en stevig videostatief, dan is het Magnus Tripod System een ​​perfecte keuze. Het is een duurzaam en duurzaam statief. Met de vloeiende sleepkop kun je de camera pannen en kantelen, zodat er geen problemen zijn met vervormde afbeeldingen of video’s.

Het heeft een 2-traps pootontwerp waarmee u de hoogte van het statief kunt aanpassen aan uw vereisten van 27,6″ tot 59″. De middelste spreider zou de statiefpoten in een vergrendelde positie houden voor meer stabiliteit. Of je het nu wilt gebruiken voor het streamen van live-games binnenshuis of voor een ander doel voor buitenopnamen, het Magnus-statief kan beide werken aan.

De grondspikes komen goed van pas tijdens buitenopnames, terwijl de rubberen voetjes best handig zijn tijdens de binnenopnames en live gamestreams.

Elgato groen scherm

Het Elgato Collapsible Green Screen is een pop-uptechnologie die alleen uit de aluminium behuizing hoeft te worden opengeklapt. Het is ideaal, zelfs voor vrij kleine speelruimtes. Je krijgt een chromagroen oppervlak dat kreukvrij is. Het enige wat je hoeft te doen is wat lichten aan te doen en wat creatieve magie te gebruiken om je achtergrond te verbeteren met het groene scherm.

Als je een professionele gamer bent en dagelijks livestreams uitvoert, heeft het de voorkeur om een ​​aangepaste achtergrond voor je streams te hebben. Het beste is dat je de achtergrond eenvoudig kunt wijzigen en nodig hebt met een enkele klik. U hoeft niet afhankelijk te zijn van uw lege muren wanneer u uw creativiteit de vrije loop kunt laten met het Elgato Green Screen.

Elgato Stream Deck

Krijg de kans om je volledig op je publiek te concentreren tijdens het live streamen op YouTube en Twitch met de nieuwste technologie van Elgato. Met het Elgato Stream Deck kun je creatiever zijn tijdens het streamen van je favoriete games. Als je serieus bent over livestreaming, moet je overwegen om het te kopen.

Met de 15 LCD-toetsen die op het deck aanwezig zijn, heb je controle over je streams. Hiermee kunt u verschillende acties uitvoeren, zodat u geen sneltoetsen hoeft te onthouden. U kunt audio aanpassen, media starten, van scène wisselen en nog veel meer terwijl u streamt binnen handbereik. De visuele feedback zou bevestigen dat de opdracht is uitgevoerd.

U kunt uw favoriete streamingplatforms eenvoudig integreren met het streamdeck om elke actie met een snelle tik op de toets te besturen. De aanpassing van het streamingdeck is vrij eenvoudig, waarbij u slechts een paar acties hoeft te slepen en neer te zetten. U krijgt de mogelijkheid om aangepaste pictogrammen te maken en speciale profielen voor verschillende games op te slaan.

Je kunt je kenmerkende intro’s en outro’s met één tik inzetten om je streaming naar een hoger niveau te tillen.

Conclusie

Als je serieus bent over het streamen van live games en erover denkt om er een carrière in op te bouwen, moet je je uitrusting upgraden. De kwaliteit van video en de apparatuur die u gebruikt, hebben veel invloed op uw streamingactiviteiten. Dus ga je gang, koop een gamebureau, gamestoel en meer coole streamingapparatuur om je streamingcarrière naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek vervolgens enkele van de beste game-opnamesoftware om gameplay op te nemen.

gerelateerde berichten