10 beste videoverbeterende AI-tools om video’s van professionele kwaliteit te krijgen

Of je nu een professionele filmmaker bent of een beginnende YouTuber die gewoon professioneel ogende video’s wil maken, het verbeteren van je video’s om de resolutie en kwaliteit te verbeteren is noodzakelijk om een ​​langdurige impact op je publiek achter te laten.

Traditioneel werd dit bereikt door de video handmatig te bewerken met behulp van videobewerkingssoftware die zelden de verwachte resultaten opleverde. De vooruitgang van technologie en de komst van AI-software voor videoverbetering heeft echter een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we de videokwaliteit verbeteren.

Met deze geavanceerde tools kun je nu verbluffende video’s van hoge kwaliteit maken met opmerkelijk gemak en efficiëntie.

In dit artikel gaan we dieper in op het domein van software voor het opschalen van AI-video’s en verkennen we de vele voordelen ervan voor uw video-inhoud. Van het verhogen van de videoresolutie tot het verrijken van de algehele visuele aantrekkingskracht van uw beeldmateriaal, AI-software voor het opschalen van video’s staat klaar om uw video’s naar nieuwe hoogten te tillen.

Dus neem afscheid van de dagen van wazige en korrelige video’s!

Voordelen van video-verbeterende AI-tools

Video-verbeterende AI-technologieën en -software kunnen enorm helpen bij het bereiken van video’s van professionele kwaliteit door verschillende functies en mogelijkheden te bieden. Dit zijn enkele manieren waarop deze tools nuttig kunnen zijn:

 • Resolutieverbetering en opschaling: AI-systemen kunnen op intelligente wijze beeldmateriaal met een lagere resolutie upgraden, details verbeteren en de algehele beeldkwaliteit verbeteren. Deze procedure kan helpen bij het converteren van films van lage kwaliteit naar hoge resolutie of zelfs 4K-resolutie, waardoor een duidelijkere en esthetischere einduitvoer wordt geproduceerd.
 • Ruisonderdrukking: visuele ruis, meestal in video’s die bij weinig licht of hoge ISO-instellingen zijn gemaakt, kan de kwaliteit van het eindproduct verminderen. Door AI aangedreven tools kunnen ruis herkennen en elimineren, terwijl cruciale functies behouden blijven, waardoor schonere en meer gepolijste films worden geproduceerd.
 • Kleurgradatie en correctie: Het bereiken van consistente en visueel aantrekkelijke kleuren is cruciaal voor professionele video’s. AI-tools kunnen op intelligente wijze kleuren analyseren en aanpassen, witniveaus balanceren en de kleurnauwkeurigheid in de hele video verbeteren om een ​​meer samenhangende visuele presentatie te creëren.
 • Stabilisatie: Beverige beelden kunnen een uitdaging zijn om te bekijken en kunnen een amateuristische indruk wekken. Op AI gebaseerde stabilisatie-algoritmen kunnen de bewegingspatronen in de video analyseren en ongewenste camerabewegingen verminderen, wat resulteert in vloeiendere en stabielere beelden.
 • Geautomatiseerde bewerking en postproductie: AI-tools kunnen helpen bij het automatiseren van verschillende aspecten van het bewerkingsproces. Hun algoritmen kunnen sleutelmomenten identificeren en bewerkingen voorstellen of uitvoeren, zoals clips bijsnijden, knippen of herschikken. Dit stroomlijnt de bewerkingsworkflow, bespaart tijd en handhaaft professionele standaarden.

Als u op zoek bent naar de beste AI-videoverbeteringssoftware om aan uw professionele behoeften te voldoen, vindt u talloze opties die uiteindelijk de verwarring zullen vergroten.

Om u te helpen de juiste keuze te maken, hebben we de beste op de markt geprobeerd en getest en stellen we degenen voor die indruk op ons hebben gemaakt met hun functies en mogelijkheden. Dus laten we ze allemaal eens nader bekijken.

  Hoe de gebruiker te authenticeren en autoriseren met behulp van JWT in NodeJS

CutOut Pro

Of je nu een professionele filmmaker bent die filmische frames wil genereren of een individu die de kwaliteit van gecomprimeerde video’s die van sociale media zijn gedownload, wil verbeteren, CutOut Pro heeft het voor je.

Een van de belangrijkste mogelijkheden van CutOut Pro zijn de technieken voor het verbeteren van de videokwaliteit, waar professionals enorm van kunnen profiteren als ze eeuwenoude beelden willen herstellen of de algehele videokwaliteit willen verbeteren. Met geavanceerde functionaliteiten zoals video-opschaling, bewegingsinterpolatie en schokstabilisatie, helpt CutPro u bij het maken van meesterwerken met een hoge resolutie.

Functies:

 • Verander je portret in een cartoon-selfie met verschillende stijlen, zoals 3D Cartoon en 2D Anime.
 • Zet uw foto’s om in dynamische video’s die uw portretten tot leven brengen.
 • Verbeter de videoresolutie aanzienlijk, waardoor een kwaliteit tot 2K mogelijk is met een maximum van 30 frames per seconde.
 • Minimaliseer trillingen in uw opnamen om vloeiende slow-motion-effecten te bereiken.

ABeelden

AImages maakt gebruik van de kracht van AI om de visuele kwaliteit van uw video’s te verbeteren, zelfs als ze oorspronkelijk met een oudere technologie zijn gemaakt. Deze cloudgebaseerde tool is onderweg toegankelijk via elke webbrowser en biedt gemakkelijke toegang vanaf uw computer, smartphone of tablet zonder dat er enige installatie nodig is.

Het proces is snel en gemakkelijk; start gewoon uw favoriete webbrowser, upload uw mediabestanden en start het verbeteringsproces. Of u nu een kleine verzameling video’s bezit of een uitgebreid archief met duizenden uren aan beeldmateriaal, Aimages is uitgerust om er efficiënt mee om te gaan.

Functies:

 • Geen vereiste voor het downloaden of installeren van extra software.
 • Verbeter tegelijkertijd meerdere video’s rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet.
 • Verhoog de videoresolutie van uw video’s tot vier keer met behoud van ingewikkelde details en scherpte.
 • Transformeer uw video’s in vloeiende 60 frames per seconde (FPS) of zelfs hoger.

AVCLabs Video Enhancer AI

AVCLabs Video Enhancer AI is op dit moment een van de beste AI-aangedreven videoversterkers die video’s met een lage resolutie kan opschalen naar een hogere resolutie en de kwaliteit van oude video’s kan verbeteren. De software maakt gebruik van aangeleerde AI-modellen en algoritmen om de videokwaliteit te verbeteren en maakt gebruik van single- of multi-frame verbetering.

AVCLabs Video Enhancer kan ook het beeld verbeteren door duidelijke, organische elementen toe te voegen waardoor video’s er fantastisch uitzien. Met behulp van een door AI aangedreven kleurmodel kan het programma zwart-witbeelden omzetten in een levendige, opvallende ervaring.

Functies:

 • Automatische videoverwerking zonder fijnafstemming.
 • Functie voor automatische gezichtsverfijning om de details van gezichten te verbeteren.
 • Maakt gebruik van een convolutioneel neuraal netwerk met meerdere frames om de videokwaliteit te verbeteren.
 • Verwijdert overlay-ruis en korreligheid om natuurlijkere en verfijndere resultaten te bereiken.

Topaz Video-AI

Net als AVCLabs is Topaz Video AI een van de beste AI-aangedreven tools voor videoverbetering. Deze software kan bogen op het nauwkeurig schalen van video’s met een lage resolutie tot 8K UHD met maximaal 600%. De gebruiksvriendelijke gebruikersinterface geeft u snel toegang tot de ingebouwde videoverbeteringsopties.

Functies:

 • Creëer video met hoge resolutie van beeldmateriaal met lage resolutie.
 • Verbeter de videokwaliteit tot 8K, waardoor de resolutie en helderheid aanzienlijk toenemen.
 • Maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om talloze video’s te analyseren, waardoor een snelle efficiënte verwerking mogelijk is.
 • Maakt gebruik van de modernste technologie om indrukwekkende resultaten te bereiken in opschalende videokwaliteit.
  Hoe maak je een screenshot door op de achterkant van je iPhone te tikken

HitPaw-videoversterker

HitPaw Video Enhancer is erg handig als u moet werken aan beelden met een lage resolutie of wazige beelden. Deze tool maakt gebruik van geavanceerde opschalingsalgoritmen om de resolutie van video’s te verhogen, waardoor ze scherper en gedetailleerder worden.

Afgezien hiervan kunt u met de tool de instellingen voor helderheid, contrast en gamma aanpassen, die op hun beurt hun algehele visuele kwaliteit verbeteren en de zichtbaarheid in donkere of slecht verlichte scènes verbeteren.

Functies:

 • Gebruik een getrainde AI-videoverbeteringstool voor het converteren van standard definition (SD)-video’s naar high definition (HD) of zelfs 4K-resolutie.
 • Toegankelijk voor verschillende gebruikers dankzij de gebruiksvriendelijke interface.
 • Vergroot de resolutie van uw video’s met superresolutietechnologie.
 • Biedt vier unieke AI-modellen die speciaal zijn ontworpen om graan en ruis uit video’s te verwijderen.

DVDFab Video Enhancer-AI

Een van de meest effectieve AI-video-upscale-applicaties is DVDFab Video Enhancer AI. Het ondersteunt een breed scala aan tools voor vloeiende video-opschaling en heeft een intuïtieve interface die voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is.

De tool upgradet automatisch video’s of films met een lage resolutie van 480p (SD) naar 1080p (Full HD) en van 1080p naar 4K. Het doet dit door gebruik te maken van geavanceerde AI-leer- en algoritmische technieken.

Functies:

 • Neuraal netwerk-getrainde AI-modellen gecombineerd met superresolutietechnologieën
 • Volledig automatische verwerking; geen configuratie van parameters of instellingen vereist.
 • Analyseert en verbetert elk frame van een film met behulp van deep learning-algoritmen.
 • Versnel het videoverbeteringsproces met GPU-versnelling.

Pixop

Pixop zorgt voor een revolutie in het proces van videoremastering door gebruik te maken van de kracht van geautomatiseerde AI- en ML-filters. Het is een snelle, gemakkelijke en kosteneffectieve oplossing voor het upgraden van uw digitale masters van SD helemaal naar UHD 8K, met een focus op het voldoen aan de eisen van de hedendaagse kijkers die de beste videokwaliteit wensen.

Voorbij zijn de dagen dat een dure installatie of substantiële gespecialiseerde training nodig was. De webapp van Pixop is bedoeld voor particulieren en organisaties met bescheiden archieven. Alles wat je nodig hebt is een Pixop-account, een browser en toegang tot internet.

Functies:

 • Geautomatiseerde AI- en ML-filters voor het remasteren van video’s van SD naar UHD 8K.
 • Toegankelijk via een webapp, waardoor het geschikt is voor particulieren met kleinere archieven.
 • Biedt video-activabeheer, analyse van videokwaliteit, transcodering en samenwerkingstools.
 • Biedt bulkkortingen, aangepaste prijzen en REST API-toegang.

Perfect duidelijk

Perfectly Clear Video onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid. Waar u het ook nodig heeft, u kunt deze geavanceerde technologie gebruiken. De opties zijn onbeperkt, of u het nu in uw app wilt opnemen, de videokwaliteit rechtstreeks op uw telefoon wilt verbeteren of het wilt gebruiken voor nabewerking van reeds gemaakte films.

Zeg vaarwel tegen korrelige, vervaagde beelden. Perfectly Clear Video maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om elk real-time frame te analyseren en te verbeteren. Het past de helderheid, het contrast en de kleurverzadiging aan om de ware levendigheid van uw inhoud naar voren te brengen. Het resultaat? Scherpe details, levendige kleuren en een verbluffende visuele ervaring zullen uw kijkers versteld doen staan.

  Fix Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen met Google Play Muziek

Functies:

 • Verwijdert elke ongewenste tint of kleurzweem uit het beeldmateriaal.
 • Herstelt op krachtige wijze hooglichten om meer details in heldere gebieden te onthullen.
 • Verbetert de contouren, diepte en kleurtoon van gezichten, wat resulteert in een visueel aantrekkelijker uiterlijk.
 • Verbetert levendig de lucht, waardoor ze er levendiger en boeiender uitzien.
 • Verbetert de kleur en levendigheid van het gebladerte, waardoor het er weelderiger en natuurlijker uitziet.

OndertitelVideo

SubtitleVideo is een effectief hulpmiddel voor videoverbetering dat geavanceerde machine learning-technieken en geavanceerde algoritmen gebruikt om de kwaliteit, resolutie en visuele kenmerken van films aanzienlijk te verbeteren.

Met zijn uitgebreide functies kan het afbeeldingen verscherpen, kleuren veranderen, ongewenste ruis minimaliseren, videodetails verbeteren en de resolutie opschalen, wat de hele video-kijkervaring aanzienlijk verbetert.

Functies:

 • Zorgt ervoor dat de integriteit en authenticiteit van het originele beeldmateriaal behouden blijft tijdens het verbeteringsproces.
 • Ondersteunt verschillende videoformaten, waardoor compatibiliteit met een breed scala aan videobestanden wordt gegarandeerd.
 • Analyseert en verbetert op intelligente wijze fijne details in video’s.
 • Geavanceerde ruisonderdrukkingstechnieken om artefacten en ongewenste visuele verstoringen in de originele beelden te verminderen.
 • Verhoog de videoresolutie tot 4K.

Aiseesoft-videoversterker

Aiseesoft Video Enhancer biedt indrukwekkende mogelijkheden voor het verbeteren van de videoresolutie, waardoor het ideaal is voor het omzetten van SD-video’s in HD-kwaliteit of het converteren van 1080p-inhoud naar verbluffende 4K-films met uitzonderlijke beeldhelderheid.

Een van de verbazingwekkende functies is videostabilisatie waarmee je, naast het bewerken van video-effecten na de opname, moeiteloos wankele beelden kunt verwijderen.

Functies:

 • Hiermee kunt u uw video’s naar behoefte roteren of spiegelen.
 • Biedt een real-time preview-functie waarmee u de wijzigingen die u in uw video’s aanbrengt in real-time kunt zien.
 • Bevat een videostabilisatiefunctie die wankele beelden effectief vermindert of elimineert.
 • Geeft je de mogelijkheid om de verzadiging, het contrast en de helderheid van de video’s te wijzigen.

Video

Vidio is een allesomvattende videoverbeteraar die vele verbeteringsmethoden combineert om het uiterlijk van video’s te verbeteren. Het is bedoeld om toegankelijk en gebruiksvriendelijk te zijn voor zowel incidentele gebruikers als experts die hun videomateriaal willen verbeteren.

De algehele resolutie wordt verhoogd door algoritmen te gebruiken die de huidige pixels interpoleren om nieuwe te produceren.

Video’s die met verschillende camera’s zijn gemaakt, waaronder mobiele telefoons, digitale camera’s en zelfs materiaal met een lage resolutie, kunnen met Vidio worden verbeterd.

Functies:

 • Pas geavanceerde AI-algoritmen toe om de videokwaliteit automatisch te verbeteren.
 • Maakt gebruik van GPU-infrastructuur en geavanceerde webtechnologieën voor efficiënte levering.
 • Toegang tot de verbeterde video via een gebruiksvriendelijke webinterface.
 • Geniet van het gemak van direct downloaden zonder aanvullende softwarevereisten.

Conclusie

AI-tools kunnen verschillen, afhankelijk van de kwaliteit van het onbewerkte beeldmateriaal, de specifieke vereisten van het project en individuele voorkeuren. Het wordt daarom aanbevolen dat u met verschillende tools en instellingen experimenteert om degene te ontdekken die het beste aan uw behoeften voldoet.

Over het algemeen bieden de beste video-enhancer-AI-programma’s die hierboven zijn besproken robuuste functies en geavanceerde algoritmen en leveren ongetwijfeld uitstekende resultaten.

We mogen meer ontwikkelingen op dit gebied verwachten naarmate de technologie voortschrijdt, waardoor er nog complexere en efficiëntere tools komen om de videokwaliteit te verbeteren.

Je kunt ook enkele AI-tekst-naar-video-converters verkennen om binnen enkele minuten geweldige video’s te genereren.