10 Beste Vim Cheat Sheets voor ontwikkelaars en Sysadmin

Vim (Vi IMproved) is een beroemde en krachtige op Unix gebaseerde teksteditor die door veel ontwikkelaars en systeembeheerders wordt gebruikt.

Deze open-source en gratis tool is ontworpen als een aparte applicatie of vanuit een Command Line Interface (CLI). Het kan je helpen productiever te worden tijdens het bewerken en coderen van tekst met duizenden Vim-commando’s die er zijn.

Het probleem met Vim is echter dat het een beetje moeilijk is om te leren met een grote verscheidenheid aan opdrachten om te onthouden en te gebruiken. Als gevolg hiervan kan het schrijven of bewerken van bestanden een uitdaging zijn in Vim. Maar met een robuuste lijst met opdrachten in een Vim-spiekbriefje aan je zijde, wordt het gemakkelijker om met Vim te werken.

We hebben de lijst met de beste Vim-spiekbriefjes samengesteld om u te helpen tijd, moeite en energie te besparen bij het werken met tekstbewerking met Vim.

Laten we ze eens bekijken! 👨‍💻

Vim.rtorr.com: Overweeg deze als u op zoek bent naar een eenvoudig en moeiteloos Vim-spiekbriefje waarnaar u kunt verwijzen bij het uitvoeren van tekstbewerking. Ze hebben Vim-commando’s samengesteld die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals globaal, cursorbeweging en invoegmodus voor het invoegen of toevoegen van tekst. Het heeft ook opdrachten voor bewerken, tekst markeren, visuele opdrachten, registers, markeringen en posities, macro’s, knippen en plakken, tekst inspringen, afsluiten, zoeken en vervangen, tabbladen, meerdere bestanden en meer.

cs.cmu.edu: Dit is nog een geweldige plek om Vim-commando’s te vinden die zijn gesynthetiseerd in een document van twee pagina’s. Het bevat praktische ideeën die nuttig zijn voor computerwetenschappers en andere professionals die werken met op tekst gebaseerde grafische bewerking. Hier vindt u Vim-commando’s voor navigatie, moduswisseling, kopiëren/plakken, bewerken, vervangen en zoeken. Daarnaast bevat het enkele handige trucs en waardevolle bronnen die niet beschikbaar zijn op Google.

  Hoe omleidingen in Chrome te stoppen

Vimsheet.com: Van beginners tot gevorderden, alle professionals kunnen deze Vim-spiekbrief gebruiken voor tekstbewerking. Het heeft een lijst met nuttige Vim-commando’s die vaak worden gebruikt. Daarnaast heeft de maker ook enkele instructies toegevoegd om je te helpen het meeste uit Vim te halen, aangezien het gemakkelijk is zonder configuratie. Deze spiekbrief bevat verschillende essentiële Vim-commando’s voor cursorbeweging, tekstbewerking, operators, tekstmarkering, klembord, afsluiten en zoeken/vervangen. Het heeft ook geavanceerde opdrachten voor cursorbeweging, zoeken naar tekens, visuele modus, tekstbewerking, bestandstabbladen, visuele modus, markeringen en tekstobjecten.

Phoenixnap.com: Deze site heeft bijna elk Vim-commando dat je kunt gebruiken voor verschillende tekstbewerkingstaken. Het is handig bij het verplaatsen binnen een bestand door tekens, tokens, woorden, regels of schermen; tekst invoegen, tekst bewerken, tekst markeren, zoeken, afsluiten, opslaan, werken met verschillende bestanden, markeringen en sprongen, macro’s en kleurenschema’s inschakelen in Vim. Dit spiekbriefje is gratis te downloaden, of je kunt er een bladwijzer voor maken om het indien nodig opnieuw te bekijken.

KattenWieCode: Als je een beginner bent, is deze Vim-spiekbriefje waardevol om in de basis van Vim te komen en commando’s voor verschillende taken te gebruiken. Het heeft Vim-commando’s voor het verplaatsen in een bestand, zoeken naar bestanden, knippen, kopiëren, plakken, vervangen, hoofdlettergebruik, bestandsverkenner, lezen en schrijven van bestanden, interactie met Unix, tabbladen en Windows; uitlijning, markeringen, automatisch aanvullen, venstersplitsing, afkortingen, syntaxisaccentuering en tekstinspringing. Ze hebben alle informatie professioneel weergegeven met koele kleuren en gemakkelijk te volgen tekst. U kunt ook een inhoudsopgave vinden om meteen te vinden wat u zoekt.

  Geluidsequalizer voor alle muziekapps op je iPhone [Jailbreak]

fprintf.net: Minimalisten die op zoek zijn naar een handig en duidelijk Vim-spiekbriefje, kunnen het meeste uit deze site halen voor tekstbewerking. De curator heeft de Vim-opdrachten weergegeven in verschillende categorieën, zodat u in één oogopslag de opdracht kunt vinden die u zoekt. Het heeft Vim-commando’s voor het afsluiten, het bewerken van een bestand, het invoegen van een tekst, het invoegen van een bestand, het verwijderen van een tekst, het wijzigen of vervangen van een tekst, het uitvoeren van vervangingen, het kopiëren en verplaatsen van een tekst, ongedaan maken/opnieuw uitvoeren/herhalen, verplaatsen, markeren , zoeken, een tekst selecteren, pauzeren en meer.

GitHub: Bezoek GitHub om deze geweldige Vim-spiekbrief te vinden met handige opdrachten en beschrijvingen. Het heeft 8 vorken en 41 sterren op GitHub. Deze spiekbrief bevat opdrachten die worden ondersteund in VSCodeVim voor Visual Studio Code door Microsoft. Het begint met een korte introductie tot Vim met commando’s, bewegingen/zelfstandige naamwoorden, modifiers en doelen om je te helpen coderen. Het heeft ook andere handige Vim-commando’s, registers en handige opmerkingen.

Factorpad.com: Maak je codeerleven minder overweldigend en gebruik dit Vim-spiekbriefje met 80 essentiële commando’s erop. Het is handig voor beginners en gevorderde programmeurs. De maker heeft waardevolle inzichten gegeven voor beginners, met uitleg over Vim-modi, opdrachtstructuur, bewerken, knippen/kopiëren/plakken, zoeken en vervangen, registers, tabbladen en opdrachtmodus. Daarnaast hebben ze wat gerelateerde inhoud toegevoegd om u meer te helpen.

QuickRef.ME: Deze site is een waardevolle verzameling van snelle referenties van Vim, samengesteld om u te helpen de Vim-editor snel te begrijpen. Ze hebben de informatie prachtig weergegeven met enkele voorbeelden, gevallen, gebruik en ontwerp. Het bevat bewegingsdiagrammen en opdrachten voor bewegingen, invoegen, opslaan en afsluiten, normale modus, knippen en plakken, visuele modus, herhalen, macro’s, operators, tekstobjecten, meerdere bestanden, zoeken en vervangen, Vimdiff en meer.

  Hoe het Marco Polo-profiel te verwijderen

Linuxhint: Deze site heeft een lijst met veelgebruikte Vim-commando’s met hun functionaliteiten weergegeven in een duidelijk, gemakkelijk te lezen vak met een witte achtergrond en koppen in rood gemarkeerd. Het heeft Vim-commando’s voor bestandsbeheer, navigatie, schakelen tussen modi, tekst invoegen of toevoegen, zoeken en vervangen, knippen, kopiëren, plakken, ongedaan maken en opnieuw uitvoeren, werken met verschillende bestanden, regelnummers instellen en visuele modusopdrachten.

Conclusie

Vim-commando’s maken tekstbewerking een stuk eenvoudiger en besparen u tijd bij het oproepen van een commando of het zoeken op internet. Gebruik de Vim-spiekbriefjes die we zojuist hebben besproken om ernaar te verwijzen tijdens het bewerken van tekst om het coderen te versnellen en uw productiviteit meervoudig te verhogen.

Vermijd deze 9 dingen op uw Developer- of Sysadmin-cv.

Hier zijn een paar Linux-commando’s om te weten voor een Sysadmin.

gerelateerde berichten