10 beste WooCommerce-beveiligingstips om uw online winkel veilig te houden

WooCommerce is een populaire plug-in voor WordPress om u te helpen bij het opzetten van een online winkel. In feite gebruikt meer dan 22% van de totale WordPress-sites WooCommerce.

Hoewel het een wenselijke keuze is vanwege zijn flexibiliteit en gebruiksgemak, zit het boordevol verschillende functionaliteiten.

Als u voor het eerst een WordPress-site of een eCommerce-platform bouwt, moet u mogelijk de officiële documentatie doornemen om alles te begrijpen wat wordt aangeboden.

En zodra u uw online winkel heeft opgezet, wordt de beveiliging van uw platform de hoogste prioriteit.

Vooral als je bedenkt dat new age-consumenten de voorkeur geven aan online winkelen en dat cybercriminaliteit met e-commerce datalekken en fraude voortdurend toeneemt.

En om u daarbij te helpen, zijn hier enkele van de beste WooCommerce-beveiligingstips om uw winkelwebsite te beschermen.

WooCommerce is standaard veilig, maar niet kogelvrij

WooCommerce is een open-source platform dat actief wordt onderhouden. Normaal gesproken ontvangt het regelmatig functies en beveiligingsupdates om de ervaring veilig te houden.

Een beveiligingsprobleem kan echter als een verrassing opduiken, net als een kritieke kwetsbaarheid voor SQL-injectie ontdekt in 2021.

Hoewel het in één keer werd gepatcht, betekent dit dat beveiligingsproblemen hoe dan ook kunnen ontstaan.

Dingen die u moet weten voordat u beveiligingstips verkent

U hoeft geen WordPress-expert te zijn om deze tips te volgen. Er zijn echter een paar punten die u moet weten voordat u doorgaat:

  • Gebruik bij voorkeur een lokale WordPress-ontwikkeltool om de opties te testen en te verkennen.
  • Voer een handmatige back-up uit voordat u beveiligingswijzigingen op uw site probeert door te voeren.
  • Als u wijzigingen wilt aanbrengen aan uw live site, zet deze dan in de onderhoudsmodus.
  • Kies bij voorkeur voor een managed WooCommerce hostingoplossing als je hulp wilt bij het implementeren van deze tips.
  Hoe de Apple-betaalmethode te wijzigen

Vermijd goedkope hosting

Wat je ook doet: als je host onveilig is, kan niets de bijbehorende beveiligingsnachtmerrie oplossen.

Dus als u overweegt om WooCommerce op uw WordPress-site te gebruiken om een ​​winkelportaal te lanceren, moet u kiezen voor premium WordPress-hosting.

Niet alleen voor de veiligheid, maar er zijn verschillende redenen om goedkope hosting voor WordPress in het algemeen te vermijden.

Twee-factor-authenticatie inschakelen

U moet ongeautoriseerde toegang voorkomen om te voorkomen dat een aanvaller toegang krijgt tot uw site.

Meestal is het vaak een zwakke inlogbeveiliging die resulteert in het kapen van de site.

Om aan de slag te gaan, moet uw eerste stap de toevoeging zijn van tweefactorauthenticatie (2FA) voor toegang tot de website. Indien ingeschakeld, hebt u een authenticatiecode nodig nadat u zich met uw wachtwoord hebt aangemeld. U kunt 2FA-apps gaan gebruiken zoals Authy voor het opzetten ervan.

Helaas biedt WordPress je niet de mogelijkheid om standaard 2FA toe te voegen. Dus je moet een aantal van de beveiligingsplug-ins of 2FA-plug-ins.

U kunt ook een aantal WooCommerce-add-ons vinden waarmee gebruikers accounts kunnen registreren/beveiligen via hun mobiele nummers en OTP’s.

Sterk wachtwoordbeleid voor accounts

Als 2FA is ingeschakeld, betekent dit niet dat u moet vertrouwen op een zwak en gemakkelijk te onthouden wachtwoord. U hebt een veilig wachtwoord nodig om het voor een hacker moeilijk te maken om te raden of om met brute kracht in te loggen.

Gewoonlijk moet u alfabetten, hoofdletters/kleine letters, cijfers en speciale tekens (zoals !,#,@) combineren om een ​​complex wachtwoord te vormen.

Natuurlijk is het misschien niet mogelijk om complexe wachtwoorden te onthouden. Daarom wilt u misschien wachtwoordmanagers gebruiken om het u gemakkelijk te maken.

  Een screenshot maken op Chromebook

Niet alleen beperkt tot uw beheerdersaccount, u moet uw klanten ook aanmoedigen om sterke wachtwoorden te gebruiken.

Inlogpogingen beperken

Een hacker kan uitgebreid gebruik maken van een brute force-aanval om een ​​wachtwoordcombinatie te achterhalen (via social profiling, phishing en diverse andere technieken).

Om dat te voorkomen, kunt u eenvoudig de inlogpogingen op uw WordPress-site beperken met behulp van een plug-in zoals Loginizer. Als het aantal pogingen om toegang te krijgen tot een account een bepaalde limiet overschrijdt, wordt het IP-adres geblokkeerd, wat de taak van een aanvaller zwaar maakt.

Gebruik een beveiligingsplug-in

Als u geen volwaardige beveiligingsplug-in voor de 2FA-functie gebruikt, wilt u misschien een speciale beveiligingsplug-in toevoegen.

Een beveiligingsplug-in automatiseert de bescherming voor de meeste veelvoorkomende aanvallen die op een WordPress-website worden verwacht. U moet een paar opties schakelen en de instructies op het scherm raadplegen.

Er is geen technische expertise nodig om deze plug-ins te gebruiken.

Raadpleeg onze lijst met beveiligingsplug-ins die geschikt zijn voor de taak om u een voorsprong te geven.

Installeer een SSL-certificaat

U moet een SSL-certificaat op uw server activeren/installeren om de verbinding voor uw bezoekers te versleutelen en ook uw website te beveiligen.

Het is vaak gratis en eenvoudig om SSL in te schakelen bij een goede webhost.

Houd er rekening mee dat als je SSL niet actief hebt voor je site, je een paar dingen moet configureren voordat je overschakelt van HTTP naar HTTPS.

Pas verbeterde beveiligingspraktijken toe

Naast de security plugin zijn er nog enkele aanvullende maatregelen waar je voor kunt kiezen:

Sommige dingen kunnen zijn:

  • Een activiteitenlogboek hebben
  • Uptime-bewaking
  • Een cloudgebaseerde Web Application Firewall (WAF) implementeren
  • De beheerders-URL en gebruikersnaam wijzigen

U kunt kiezen voor enkele van de beste cloud-WAF’s en enkele van onze essentiële tips volgen om uw website te beveiligen om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

  Een wachtwoord toevoegen aan een bestaand archief

Regelmatige back-ups maken

Niets is 100% hackproof. Dus bereid je voor als de hel losbreekt.

En als u een back-up van uw site heeft, met name opgeslagen buiten de site, kunt u snel herstellen van gegevensverlies of kwaadaardige wijzigingen aan uw website.

U kunt ervoor kiezen om dit handmatig te doen of WordPress-back-upplug-ins te gebruiken.

Houd dingen up-to-date

Hoewel het lastig kan zijn om constant beschikbare updates voor thema’s, plug-ins en WordPress te testen, moet je ze zo snel mogelijk installeren.

Lokale WP-ontwikkeltools zoals DevKinsta kan u helpen de updates te testen voordat u ze naar de live site pusht.

Gebruik geen twijfelachtige bronnen om gratis premium plug-ins of thema’s te krijgen

Ik weet zeker dat het een dure onderneming kan zijn om een ​​perfecte WooCommerce-winkel op te zetten, maar val alsjeblieft niet voor gratis premium thema’s/plug-ins.

Ja, misschien doen ze het werk gratis. Maar uiteindelijk kan uw online winkel het slachtoffer worden van een cyberaanval, waardoor u mogelijk meer geld verliest.

WooCommerce-beveiliging is belangrijker dan ooit

Met de toenemende vraag naar online winkelen, speelt WooCommerce een belangrijke rol bij het versterken van WordPress-aangedreven sites.

Out of the box, het is toevallig veilig. Maar met kwaadwillende actoren die voortdurend in de mix groeien, is de beveiliging van uw eCommerce-winkel van het allergrootste belang.

gerelateerde berichten