10 Cheatsheets voor de opdrachtregel voor Windows, Linux en macOS

epcdream.nl

Command Line Interface (CLI) geeft u betere controle over uw computer en helpt u uw productiviteit te verhogen.

Zelfs in het tijdperk van draadloze muizen is CLI voor velen onvervangbaar. U kunt uw computer of besturingssystemen zoals Windows, Linux/Unix of Mac bedienen door voor verschillende taken opdrachten te typen op een visuele prompt die op uw computer wordt weergegeven.

Er zijn talloze opdrachten beschikbaar om u te helpen bij het uitvoeren van taken zoals het zoeken naar een bestand, het beheren van bestanden en mappen, het wijzigen van instellingen, het beheren van controlepanelen en nog veel meer. Het is echter vervelend en tijdrovend om ze allemaal te onthouden.

Daarom hebben we de beste spiekbriefjes voor de opdrachtregel voor Windows, Linux/Unix en macOS samengesteld om u te helpen dit probleem op te lossen.

Neem eens een kijkje!

Git-tower.com: Deze opdrachtregel-spiekbrief van Tower is voor Windows en macOS. Het bevat handige opdrachten en tips en trucs om het voor mensen gemakkelijk te maken om met een opdrachtregelinterface te werken. Deze spiekbrief van twee pagina’s is ontworpen om de lezers niet te overweldigen met lichte kleuren en categorieën. Het heeft opdrachten voor mappen, bestanden, zoeken, uitvoer, netwerk, machtigingen, processen, pijltoetsen, “TAB” -toets, “CTRL” -toets, het combineren van opdrachten, het sturen van uitvoer, thuismap en meer.

cheatografie: Dit is een vrij populaire site voor spiekbriefjes, waar je ook een uitstekend spiekbriefje voor de commandoregel voor Linux kunt vinden. Het is gemaakt door Dave Child en bevat belangrijke Linux-commando’s met pop-uplinks die naar de pagina’s verwijzen. Deze spiekbrief van 2 pagina’s bevat bash-commando’s, directorybewerkingen, nano-snelkoppelingen, bash-snelkoppelingen, zoekbestanden, Is-opties, bestandsrechten, bestandsbewerkingen, bash-variabelen, IO-omleidingen, procesbeheer, commandolijsten en meer. Maak er dus een bladwijzer van in uw browser of download het PDF-bestand.

  Fix AdbwinApi.dll ontbreekt fout in Windows 10

rode Hoed: Dit spiekbriefje op de commandoregel is voor Linux en is handig voor iedereen die op zoek is naar snelkoppelingen van basis- tot geavanceerde niveaus. Bovendien hebben ze goede voorbeelden opgenomen om u te helpen begrijpen of uw code juist is. Om deze gratis bron te downloaden, moet u een account aanmaken. Het zal je ook veel leren over het werken met Linux voor het programmeren en scripten van de commandoregel. Het omvat commando’s zoals SSH, pwd, Is, whoami, cd target, cat, man cat, top, who, env, head [file]en veel meer.

MaakTechGemakkelijker: Deze is voor jou als je op zoek bent naar een commandoregel-spiekbriefje voor Windows. Het toont de taaknaam waarnaar u zoekt tussen alle 148 met een korte uitleg voor elk. Deze gemakkelijk te begrijpen spiekbrief bevat opdrachten voor taaknamen zoals, een apparaat toevoegen, over Windows, geavanceerde gebruikersaccounts, back-up en herstel, autorisatiebeheer, rekenmachine, certificaten, Bluetooth-overdracht, wijzigen van computerprestatie-instellingen, standaardlocatie, configuratiescherm, weergave, schijfopruiming en -beheer, enz.

FOSSwire: Dit spiekbriefje op de commandoregel is voor Unix/Linux. Het is een pagina-pagina-document dat u kunt downloaden en afdrukken om op een muur te bevestigen om te kijken wanneer u een opdracht moet gebruiken terwijl u in een V-env of VM werkt. Het is een handige bron voor iedereen, met definities en syntaxis voor elke opdracht. Het omvat bestandscommando’s, systeeminfo, procesbeheer, compressie, bestandsrechten, netwerk, snelkoppelingen, SSH, zoeken en installatie.

  Oplossing Kan cumulatieve update KB5008212 niet installeren in Windows 10

Makeuseof.tradepub.com: U kunt deze cheatsheet voor de opdrachtregel beschouwen als samengesteld voor de Mac-terminal als u een macOS-gebruiker bent. Krijg meer controle over uw Mac-computer met behulp van de opdrachtregel voor verschillende taken. Het is beschikbaar om te downloaden met uw LinkedIn-account. Hier vindt u de opdrachten met hun duidelijke beschrijvingen om u te helpen het gebruik ervan snel te begrijpen.

cmdref.net: Een ander spiekbriefje voor de opdrachtregel voor Windows is hier met handige voorbeelden voor een beter begrip. Dit is een uitgebreide bron waarnaar u verwijst terwijl u met de Windows-opdrachtregel werkt. Het begint met een duidelijke inhoudsopgave die als richtlijn dient voor het kiezen van de opdrachtregel die u wilt gebruiken. Het heeft de juiste uitleg en voorbeelden voor elke sectie om u te helpen leren. Het bevat verschillende opdrachten voor systemen, software, help, map, configuratiescherm, DNS, bestand, tijd, poort, proxy-instellingen en pakket. Daarnaast vindt u referentietabs op Linux en HP-UX opdrachtregeluitleg met voorbeelden.

cs.columbia.edu: Dit spiekbriefje voor de commandoregel is van Columbia University en bevat veelgebruikte Windows-commando’s. Je kunt dit spiekbriefje downloaden en opslaan op je pc om het indien nodig te bekijken zonder alles te onthouden. Ze hebben de lijst met opdrachten samengesteld, samen met hun gebruik en wat ze op uw pc doen. Hier vind je commando’s als dir, cd, copy, rm, md, move, ren, del, exit, echo, type, fc, cls en help.

StationX: Dit cyberbeveiligingsplatform voor loopbaanontwikkeling bevat een goede spiekbrief voor de commandoregel die u eenvoudig met een klik kunt downloaden. Ze hebben de spiekbrief ontworpen met een inhoudsopgave waarmee je snel door alle items kunt kijken en kunt kiezen welk commando je wilt gebruiken. Het heeft opdrachten voor systeem- en hardware-informatie, gebruikersinformatie en -beheer, prestatiebewaking en statistieken, bestands- en mapopdrachten, bestandsrechten, procesbeheer, netwerken, zoeken, schijfgebruik, SSH-aanmeldingen, archieven, pakketinstallaties, bestandsoverdrachten en directory navigatie.

  Tekstinvoervelden vergroten in Windows 10

WeTheGeek: Bezoek WeTheGeek om een ​​handig cheatsheet voor de opdrachtregel van een Mac-terminal te vinden die voor iedereen werkt. Ik hield van deze spiekbrief omdat het eenvoudige maar elegante gebruik van tekst- en kleurencombinaties lezen interessant en gemakkelijk maakt. Ze hebben opdrachten en hun gebruik weergegeven om u te helpen begrijpen wanneer u een opdrachtregel moet gebruiken. Het begint met basiscommando’s, snelkoppelingen, directory wijzigen, bestands- en directorybeheer, bestands- en schijfruimte, en gaat helemaal door tot netwerk, homebrew, zoeken en output.

Conclusie

De spiekbriefjes op de commandoregel die we zojuist hebben besproken, zullen u helpen betere controle over uw computer te krijgen, ongeacht het besturingssysteem dat u gebruikt: Windows, Linux/Unix of macOS. Download en bewaar uw favoriete spiekbriefje op uw apparaat of browser en raadpleeg ze om uw productiviteit te verhogen.