10 cloudplatforms die gratis tier of tegoed bieden voor praktische ervaring

Cloudplatforms bieden vaak een gratis laag waar u de computerbronnen van deze platforms kunt gebruiken voor kleine projecten of praktische ervaring kunt opdoen met het gebruik van de verschillende services die ze aanbieden.

Vandaag zullen we kijken naar de lijst met alle grote cloudplatforms die een gratis laag bieden.

Wat is cloudcomputing?

Cloud computing is een op internet gebaseerde computerservice die wordt gesynthetiseerd door de mogelijkheid om on-demand IT-bronnen te gebruiken voor computers, gegevensopslag, netwerken en applicaties in gedeelde omgevingen op een geïntegreerde manier via internet, overal en platformonafhankelijk, zonder moeten investeren in apparatuur.

In de cloud is de prijs per gebruik; je betaalt voor wat je verbruikt. Het voordeel van deze aanpak is niet alleen de verlaging van de kosten met on-premises servers; de cloud is een dynamische manier om de IT-resourcebehoeften van uw bedrijf op een eenvoudige, veilige en kosteneffectieve manier aan te passen.

In tegenstelling tot standaardmodellen bestaat de cloud uit een reeks servers die een groot opslag- en gegevensverwerkingsapparaat vertegenwoordigen, waardoor volledige elasticiteit in alle beschikbare bronnen mogelijk is.

U kunt de bronnen van deze gekoppelde servers voor uw gebruik toewijzen en de verwerkingscapaciteit, ruimte, geheugen en bandbreedte op aanvraag aanpassen. Dit alles zonder iets opnieuw te hoeven installeren en zonder tijdverlies.

  Wat betekent "ICYMI" en hoe gebruikt u het?

Hieronder volgen enkele van de beste cloudplatforms die een gratis laag bieden om praktische ervaring op te doen bij het bouwen, implementeren en testen van cloudapplicaties.

Google Cloud

In zijn gratis laag biedt Google Cloud 20 gratis producten, waaronder Compute Engine, Cloud Storage en BigQuery, die u zonder enige tijdslimiet kunt gebruiken. Het biedt ook 90 dagen lang meer dan $ 300 aan gratis tegoeden. Credits zijn exclusief de gratis producten en worden alleen gefactureerd wanneer u de maximale limiet overschrijdt.

Amazon AWS

Amazon AWS, in zijn gratis laag, biedt meer dan 200 services. Diensten zoals Amazon SageMaker en Amazon Redshift zijn twee maanden gratis, terwijl andere diensten zoals Amazon EC2 en Amazon EC2 een jaar lang gratis zijn met een limiet van 750 uur/maand. AWS biedt ook diensten aan die altijd gratis zijn, zoals Amazon DynamoDB en AWS Lambda.

IBM Cloud

IBM Cloud biedt 350+ gratis producten die u kunt gebruiken om praktijkervaring op te doen. Altijd gratis producten zijn onder meer IBM Watson Machine Learning en IBM Watson Studio. De gratis laag wordt geleverd met een tegoed van $ 200 en een proefperiode van 30 dagen, inclusief IBM Cloud Kubernetes Service en Code Engine.

  14 Beste coachingsoftware om uw klanten te volgen en te beheren [2022]

Oracle Cloud

Oracle Cloud biedt een gratis tegoed van $ 300 om 30 dagen lang cloud-applicaties te maken en te testen. De gratis laag wordt geleverd met meer dan 25+ altijd gratis services, waaronder Oracle Autonomous Databases en Arm Ampere A1 Compute.

Azure Cloud

Azure Cloud’s free tier biedt meer dan 40 gratis services, waaronder AVM en Azure SQL Database, gedurende 12 maanden. De gratis laag omvat gratis Azure DevOps en AKS voor 30 dagen en gratis $ 200, die u kunt gebruiken om toegang te krijgen tot elke Azure-service.

Digitale Oceaan

De gratis laag van Digital Ocean biedt $ 100 voor 60 dagen, die u kunt gebruiken om praktijkervaring op te doen met het werken met de cloud. De services waartoe u toegang hebt met het gratis tegoed, zijn onder meer droplets, Kubernetes, Load Balancer, zwevende IP’s, verschillende beheerde databases en Terraform.

epcdream.nl-gebruikers krijgen een tegoed van $ 100 op Digital Ocean.

Linode

Het Linode-cloudplatform biedt 60 dagen lang een gratis tegoed van $ 100, waardoor u toegang krijgt tot services zoals Kubernetes, MultiCloud, API en andere services vanaf verschillende geografische locaties.

epcdream.nl-gebruikers krijgen een tegoed van $ 100 op Linode.

AliBaba

Alibaba De gratis laag van Cloud Platform biedt 50+ gratis services ter waarde van ongeveer $ 1700- $ 8500 voor een maand. Het biedt ook een gratis enterprise-laag. De gratis laag omvat verschillende altijd gratis en proefservices, waaronder ECS en Global Accelerator.

  Autocorrectie uitschakelen op Grammarly's browserextensie en mobiel toetsenbord

OVH Cloud

OVH biedt een gratis openbare cloud-laag die wordt geleverd met een tegoed van $ 100 dat u 60 dagen kunt gebruiken. De services van OVH Cloud in zijn gratis laag omvatten Kubernetes, Redis en beheerde MongoDB.

Tencent Cloud

Tencent Cloud biedt twee verschillende gratis niveaus voor particulieren en bedrijven. Het individuele niveau geeft u $ 50 tegoed om 10+ producten te gebruiken, en het zakelijke niveau biedt $ 100 tegoed om 100+ producten te gebruiken.

Laatste woorden

De meeste grote cloudplatforms bieden gratis niveaus, maar hun services variëren, dus het is essentieel om een ​​cloudplatform te kiezen dat past bij de service die u wilt proberen. Een ander belangrijk ding is om meer te weten te komen over hun factureringsbeleid voordat u de gratis laag gebruikt om onnodige kosten te voorkomen.

U kunt ook kijken naar enkele van de beste cloudplatforms voor ondernemingen.

gerelateerde berichten