10 CSS-rastergeneratoren om complexe lay-outs visueel te bouwen

epcdream.nl

Cascading Style Sheets, CSS, blijft een van de hoekstenen van front-end development. CSS is geen programmeertaal maar een declaratieve taal die beschrijft hoe kleuren, lettertypen en lay-outs moeten worden gepresenteerd in opmaaktalen zoals HTML en XML.

CSS is erg breed. Een CSS-rasterlay-out presenteert een op rasters gebaseerd lay-outsysteem met kolommen en rijen. Rasterlay-out maakt het gemakkelijker om lay-outs te maken dan bij het gebruik van tabellen.

Om te demonstreren hoe CSS Grid Layout werkt, kunnen we deze code nemen;

<!DOCTYPE html>

<html lang="en">

<head>

    <meta charset="UTF-8">

    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">

    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

    <title>Document</title>

    <style>

.the-grid {

  display: grid;

  grid-template-columns: auto auto auto;

  background-color: #2196F3;

  padding: 10px;

}

.grid-item {

  background-color: rgba(30, 148, 38, 0.8);

  border: 1px solid rgba(0, 0, 0, 0.8);

  padding: 10px;

  font-size: 20px;

  text-align: center;

}

</style>

</head>

<body>

<div class="the-grid">

  <div class="grid-item">1</div>

  <div class="grid-item">2</div>

  <div class="grid-item">3</div>  

  <div class="grid-item">4</div>

  <div class="grid-item">5</div>

  <div class="grid-item">6</div>  

</div>

</body>

</html>

Wanneer u de bovenstaande app-code weergeeft, krijgt u het volgende;

Wat is een CSS Grid Layout Generator en waarom zou u deze gebruiken?

U kunt de bovenstaande aanpak gebruiken om complexe visuele lay-outs te maken en te bouwen. In plaats van de volledige code te schrijven, kunt u echter Grid Layout Generators gebruiken; deze tools bieden kant-en-klare, eenvoudig aanpasbare CSS Grid Layout-codeblokken die u kunt gebruiken in uw webtoepassing.

U profiteert van het volgende wanneer u CSS Grid Layout Generators gebruikt;

 • Kortere ontwikkeltijd: met generatoren kunt u codeblokken kopiëren en plakken die u in uw webapp kunt gebruiken.
 • Consistente ontwerpen: een goede app moet op alle pagina’s een consistent ontwerp hebben. Dat bereik je door een CSS Grid Generator te gebruiken voor de grids in je applicaties.
 • U kunt ze gebruiken als leermiddelen: u kunt de opties en instellingen verkennen die een generator biedt om te begrijpen hoe CSS-rasterlay-outs onder de motorkap werken.
 • Kan u helpen bij het maken van complexe lay-outs: Het bouwen van complexe lay-outs kan tijdrovend zijn. Gelukkig kun je generatoren krijgen die je kunnen helpen bij het maken van lay-outs met slechts een paar aanpassingen.

Dit zijn enkele CSS-rastergeneratoren die u kunt gebruiken om de gewenste lay-out te maken

Raster LayoutIt

Rasterlay-outHet genereert CSS-lay-outcode door ontwerpers in staat te stellen rasters te definiëren en de gebieden voor hun apps te selecteren.

  Zoeken in alle streamingdiensten naar een film of tv-programma

Belangrijkste kenmerken:

 • Verscheidenheid aan lay-outs: Grid LayoutHiermee kunt u een expliciet raster of impliciet raster maken, op basis van uw behoeften.
 • Aanpasbaar: met deze tool kunt u code overschrijven, herschrijven en elementen toevoegen om aan uw behoeften te voldoen.
 • Eenvoudig te gebruiken: u kunt de Grid LayoutIt-generator gebruiken, zelfs als u niet begrijpt hoe u code moet schrijven.
 • Voorbeeldmodus: u kunt visualiseren hoe de code in uw toepassing wordt weergegeven terwijl u de dimensies beschrijft.

Grid LayoutIt is een open-source tool waarvan de code wordt gehost op GitHub.

CSS Grid Layout Generator van Angry Tools is een tool waarmee ontwerpers een tweedimensionale lay-out op een webpagina kunnen maken. Deze tool neemt gebruikers mee naar de basisprincipes van CSS Grids door de basisprincipes van een rasterlay-out uit te leggen; de rastercontainer en het rasteritem.

Belangrijkste kenmerken

 • Eenvoudig te gebruiken: CSS Grid Layout Generator heeft een duidelijke gebruikersinterface die u kunt gebruiken om uw ideale Grid Layout te kiezen.
 • Aanpasbaar: u kunt de rastersjabloonkolommen, de rastersjabloonrijen instellen en hoe u wilt dat uw raster de opening en hoogte van uw rasters weergeeft.
 • Verschillende lay-outs om uit te kiezen: de toolrasterlay-outs voor verschillende functies, zoals paginalay-outs, prijsplannen, apps met één pagina, schaakborden en collages.
 • Voorbeeldmodus: deze tool heeft een online compiler waarmee u een voorbeeld van de rasterlay-out kunt bekijken voordat u deze naar uw toepassing exporteert.

CSS Grid Layout Generator van Angry Tools is een gratis tool.

CSS-rasterlay-outgenerator.pw

CSS Grid Layout Generator.pw is een rastergenerator met impliciete rastersporen. Deze tool wordt geleverd met een online compiler waarmee u kunt visualiseren hoe uw code eruit zal zien voordat u deze naar uw app exporteert.

Belangrijkste kenmerken

 • Aanpasbaar: deze tool heeft een instellingentabblad waarmee u de rasterlay-outs kunt configureren om aan uw behoeften te voldoen. U kunt items toevoegen, aanpassen of verwijderen uit de gepresenteerde boilerplate-code.
 • Responsief: met deze tool kunt u rasterlay-outs ontwerpen die reageren op verschillende schermformaten.

CSS Grid Layout Generator.pw is een gratis, open-source project.

Willekeurige CSS-rastergenerator

Random CSS Grid Generator is een rastergenerator die wordt gehost op Codepen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudig te gebruiken: u kunt de code van deze tool eenvoudig naar uw applicatie kopiëren en plakken.
 • Aanpasbaar: met Random CSS Grid Generator kunt u elementen toevoegen of verwijderen om aan uw behoeften te voldoen. U kunt ook het aantal kolommen in uw raster instellen, waarbij drie het minste is en twaalf het maximum.
 • Insluitbaar: in plaats van de code te kopiëren en te plakken, kunt u deze in uw toepassing insluiten zodat u er gemakkelijk naar kunt verwijzen.
  5 redenen om Bright Data te gebruiken voor proxy- en webscraping-behoeften

Random CSS Grid Generator is een gratis te gebruiken tool.

CSS-rastergenerator

Met deze CSS Grid Generator kunnen webontwerpers de aantallen en eenheden van kolommen en rijen instellen om CSS-rasters te genereren. Hoewel de tool eenvoudig is, kunt u complexe lay-outs maken die zich aanpassen aan verschillende schermformaten.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijk: u hoeft geen webontwikkelaar of ontwerper te zijn om deze tool te gebruiken. De tool is eenvoudig; u hoeft alleen maar cijfers in te voeren en code te genereren.
 • Aanpasbaar: CSS Grid Generator wordt geleverd met standaardcode. U kunt het echter aanpassen om het aantal rijen en kolommen in uw raster te bepalen.
 • Preview-modus: u kunt visualiseren hoe de rasters in de web-app verschijnen voordat u uw code exporteert.

CSS Grid Generator is een gratis, open-sourceproject.

Griezelig

Griddy is een eenvoudig hulpmiddel om het CSS-raster te leren kennen en rasterlay-outs aan uw toepassing toe te voegen. De CSS-rasters van deze tool kunnen worden gebruikt in alle grote browsers zoals Chrome, Safari en Firefox.

Belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudig in gebruik: u kunt Griddy ook gebruiken als u niet vertrouwd bent met CSS.
 • Online compiler: u kunt de rasters visualiseren via de online compiler van deze tool voordat u de code naar uw toepassing kopieert.
 • Aanpasbaar: Met deze tool kunt u kolommen en rijen toevoegen en de rijafstand en kolomafstand aanpassen.

Griddy is een gratis tool.

Raster Wiz

Grid Wiz is een tool die u kunt gebruiken om CSS Grid-frameworks te maken.

Grid Wiz is een npm-pakket; die u met deze opdracht kunt installeren;

npm installeer grid-wiz

Om deze tool te gaan gebruiken, moet u deze importeren als;

importeer gridWiz van “grid-wiz”;

Belangrijkste kenmerken:

 • Aanpasbaar: u kunt verschillende aspecten van uw rasters aanpassen, zoals de grootte, het aantal kolommen, rugmarge en marge.
 • Responsief: u kunt de met deze tool gegenereerde rasterlay-outs gebruiken op apparaten met verschillende schermformaten.
 • Wordt geleverd met een online compiler: Grid Wiz genereert code en start een ontwikkelingsserver om u te helpen uw code te visualiseren.

Grid Wiz is een gratis, open-sourceproject.

  Welke oude componenten kunt u hergebruiken bij het bouwen van een nieuwe pc?

ZURB CSS-rasterbouwer

ZURB CSS Grid Builder is een flexibel rasterframework dat gebruikers helpt bij het ontwerpen en prototypen van rasters op webapplicaties.

Belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudig te gebruiken: u hoeft niets op uw app te installeren om ZURB CSS Grid Builder te gebruiken. Pas de rasters naar wens aan en kopieer en plak de code in uw toepassing.
 • Aanpasbaar: U kunt verschillende dingen wijzigen, zoals het aantal kolommen, gootbreedte, schermbreedte en kolombreedte.
 • Preview-modus: u kunt een voorbeeld bekijken van hoe de rasters in uw uiteindelijke toepassing zullen verschijnen met behulp van de online compiler.

ZURB CSS Grid Builder is een gratis te gebruiken tool.

Ng Eenvoudige CSS-rastergenerator

Ng Simple Css Grid Generator is een op Angular gebaseerde CSS Grid Generator die u kunt gebruiken voor uw Angular-projecten.

Belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudig te gebruiken: u hoeft Angular of CSS niet te kennen om Ng Simple CSS Grid Generator te gebruiken.
 • Aanpasbaar: u kunt div’s toevoegen/verwijderen, sjabloonrijen en -kolommen instellen en de hoogte van uw div’s instellen vanuit de online editor van deze tool.
 • Wordt geleverd met een online compiler: u kunt visualiseren hoe de rasters in uw app verschijnen, aangezien deze tool een ontwikkelingsserver uitvoert.

Ng Simple CSS Grid Generator is een gratis, open-source tool.

Met deze CSS Grid Generator van CSS Supertools kunt u complexe rasterlay-outs genereren na het specificeren van rijen en kolommen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudig te gebruiken: de tool heeft standaard boilerplate-code voor een raster met twee rijen en drie kolommen. U kunt deze code kopiëren en plakken zoals deze is en deze in uw applicatie gebruiken.
 • Aanpasbaar: u kunt het aantal rijen en kolommen aanpassen en indelingen per cel, kolom en rijopeningen wijzigen.
 • Responsief: de rasterlay-outs die zijn gemaakt met CSS Grid Generator van CSS Supertools reageren op verschillende schermformaten.

CSS Grid Generator van CSS Supertools is een gratis tool.

Conclusie

CSS-rasterlay-outs kunnen waardevolle hulpmiddelen zijn voor ontwikkelaars/ontwerpers die op zoek zijn naar gebruiksvriendelijke, visueel aantrekkelijke en consistente lay-outs in hun webapplicaties. De aanwezigheid van CSS Grid Generators stelt u in staat uw verbeelding tot leven te brengen.

De keuze van een generator hangt af van uw einddoelen, smaken en voorkeuren. Er zijn gevallen waarin u meer dan één generator in dezelfde toepassing kunt gebruiken.

U kunt ook enkele top-CSS-animatiebibliotheken verkennen voor webontwerpprojecten.