10 DKIM-recordgeneratoren om te gebruiken

U kunt maximale afleverbaarheid van marketing-e-mails krijgen door een DKIM-handtekening toe te voegen met behulp van DKIM-recordgeneratortools.

E-mailphishing en spoofing zijn de twee meest voorkomende cyberaanvallen. Volgens een Statista-rapport vormen deze 54% van de cyberkwetsbaarheden. Een andere cyberaanval-gerelateerde statistiek van Proofpoint zegt dat fraudeurs dagelijks 3,1 miljard domein-spoofing-e-mails verzenden.

De oplossing is het verifiëren van inkomende e-mails door een e-mailserver met behulp van versleutelde cryptografische sleutels. De beste technologie die wereldwijd werkt, is de DKIM-handtekening.

Als u een digitale marketeer bent voor een bedrijf, lees dan dit artikel tot het einde om enkele toptools voor het genereren van DKIM-records te ontdekken, samen met de basisprincipes van DKIM.

Als u e-mails alleen voor persoonlijk gebruik gebruikt en u wilt beschermen tegen phishing- en spoofingaanvallen, helpt dit artikel u door kennis op basisniveau aan te bieden.

Wat is een DKIM-record?

DKIM is een technologie voor e-mailverificatie die bekend staat als DomainKeys Identified Mail. De e-mailserver van de e-mailontvanger valideert de integriteit en afzender van de e-mail met behulp van DKIM.

In DKIM voeg je een DKIM-handtekening toe aan de broncode van je e-mail. U stelt het in in uw e-mailserviceclient-app en geeft de app de opdracht om de handtekening toe te voegen als kopbericht voor alle e-mails die u verzendt vanuit het e-maildomein. Ook gebruikt de e-mailapp cryptografische codering om de handtekening te coderen.

Nu gebruikt de e-mailserver van de ontvanger een sleutel (openbare sleutel) om het cryptografische slot te ontcijferen en de handtekening te lezen. Deze sleutel en andere DKIM-teksten staan ​​algemeen bekend als een DKIM-record.

U kunt het DKIM-record niet zien of lezen in de moderne weergave van een e-mail. U moet de optie Origineel weergeven selecteren in het menu van een e-mail die toegankelijk is via Gmail om het DKIM-record te zien. Andere e-mailclients hebben ook een vergelijkbare optie in hun e-mailapps.

Allereerst ziet u het volgende in het originele bericht van een e-mail:

DKIM: 'PASS' with domain abc.com

Ten tweede kun je een beetje naar beneden scrollen om de tekst “DKIM-Signature:” in het originele bericht te vinden. Het is het begin van het DKIM-record en bestaat uit de volgende alfabetische tags:

v=1: the DKIM version
a= the signing algorithm
c= a standardization algorithm for DKIM record body and header
d= DKIM signing domain
s= DKIM selector
t= timestamp of email signing
bh= hashed email body
h= header list
b= the digital signature   

U kunt geen DKIM-record maken door simpelweg een paar regels code in te typen. DKIM-tools voor het genereren van records zijn degenen die u moet gebruiken. Dergelijke tools zijn ook handig omdat u in een paar minuten duizenden DKIM-handtekeningen kunt maken.

Een DKIM-record maken

DKIM-records zijn essentieel voor marketing- en zakelijke e-mails, aangezien de ontvangende e-mailservers van de meeste bedrijven niet-DKIM-e-mails blokkeren.

Zelfs als u zich op persoonlijke gebruikers richt, moet u een DKIM-record gebruiken, aangezien e-mailproviders zoals Gmail, Outlook, Yahoo, enz. ook niet-DKIM-e-mails blokkeren of naar de spammap sturen.

  Wat is RDP (Remote Desktop Protocol) en hoe het te gebruiken?

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van een DKIM-record met behulp van een van de DKIM-recordgeneratoren die verderop in dit artikel worden genoemd:

 • Bezoek een van de onderstaande DKIM-recordgeneratoren.
 • De meeste tools zullen u vragen om de volgende gegevens in te voeren: domein, selector en sleutellengte.

 • Voer de domeinnaam in een duidelijk formaat in, zoals abc.com. Voeg de https://-tag niet toe.
 • Voor Selector hoeft u alleen maar een naam in te typen, zoals koffie, thee, slimme apparaten, marketing, enz. U moet de naam opslaan om later een DKIM-selector te recyclen.
 • Kies een coderingssleutellengte uit de reeksen zoals 1024, 2048, 4096, enz.
 • Klik nu op Genereer.
 • Over een tijdje zal de tool u DKIM-gegevens in twee secties laten zien.
 • Het gedeelte Recordwaarde is het belangrijkste DKIM-record.
 • Het gedeelte Sleutel toont u de privésleutel en de openbare sleutel.

Voordelen van een DKIM-record

 • Het helpt de e-mailserver om te weten of er met de e-mail is geknoeid of niet sinds deze de server van de afzender van de e-mail heeft verlaten.
 • Het DKIM-record is een authentiek bewijs van het domein van de afzender van de e-mail. Als u een betalingslink van een leverancier ontvangt en zijn DKIM komt niet overeen, gebruik de link dan niet voor betalingen.
 • Als u AMP-e-mailtools gebruikt om dynamische marketing-e-mails te maken, moet u alle uitgaande e-mails ondertekenen met een DKIM-record, anders staan ​​Gmail, Yahoo, enz. geen AMP-e-mails toe.
 • DKIM vereist cryptografische controlesommen voor elke e-mail, wat gewoon een zware belasting is voor de berekening. Spammers kunnen dus geen bulk phishing-e-mails verzenden met behulp van DKIM-technologie, omdat dat te duur zou zijn.

Wat is een DKIM-kiezer?

DKIM-selector is een cruciaal onderdeel van het DKIM-record van uw e-mail. Hiermee kunt u meerdere DKIM-sleutels gebruiken op de e-maildomeinnaam.

Wanneer de inkomende e-mailserver een DKIM-handtekening op een e-mailheader detecteert, gaat deze op zoek naar de openbare sleutel in de DNS om de e-mail te valideren. De DKIM-selector instrueert de server waar de openbare sleutel te vinden is.

De DKIM-selector is ook gekoppeld aan de privésleutel waarmee de openbare sleutel overeenkomt om de authenticiteit te waarborgen.

U kunt deze selector vinden via de S-tag in het DKIM-record. In de bovenstaande afbeelding van het DKIM-recordvoorbeeld gebruikte Google DKIM-selector 20210112 om een ​​marketing-e-mail te verzenden vanaf het YouTube.com-domein.

Tot nu toe hebt u de basisprincipes van een DKIM-record, de componenten ervan, en hoe u er een kunt genereren, doorgenomen. Nu is het tijd om meer te weten te komen over enkele populaire en betrouwbare DKIM-recordgeneratoren die u kunt gebruiken in uw marketing-e-mailcampagnes.

EasyDMARC

Het eerste item op onze lijst is EasyDMARC. Met dit platform maakt u eenvoudig een DKIM-record aan. Het heeft een eenvoudige interface waar u het volledige domein moet invoeren, een naam aan de Selector moet toevoegen en de sleutellengte tussen 1024, 2048 en 4096 moet kiezen.

Klik op de knop Genereer en ontvang de records binnen enkele seconden. De geldige recordwaarde is beschikbaar om met één klik te kopiëren.

Bovendien genereert het een privésleutel en een openbare sleutel die u kunt kopiëren en gebruiken waar nodig. U kunt ook het volgende DNS TXT-record in het subdomein publiceren.

  Schakel T9-invoer in op iPhone 5s-kiezer [Jailbreak]

DMARCLY

DMARCLY is een ander platform met een minimalistische GUI voor het genereren van DKIM-records.

Voeg gewoon het domein en de DKIM-selector toe terwijl u de lengte van de DKIM-sleutel selecteert in het vervolgkeuzemenu. Klik ten slotte op de knop Generate DKIM Record om de resultaten te krijgen.

Deze tool genereert RSA-privésleutels die u moet selecteren en kopiëren om ergens anders te gebruiken. Bovendien wordt de DKIM-sleutel in tekst weergegeven.

SparkPost

DKIM Wizard van SparkPost is een tool die u kunt gebruiken om naadloos een paar openbare en privésleutels te maken. Men kan deze sleutels gebruiken voor DomainKeys en DKIM-ondertekening.

Houd er echter rekening mee dat de polisrecords niet in deze records zijn opgenomen omdat ze geen onderdeel meer zijn van DKIM.

Voor het genereren van records moet u de domeinnaam van het Van of het kopadres invoeren. Voer ook de DKIM-kiezer in en kies de sleutelgrootte in bits tussen 1028 en 2048. Klik op Sleutels maken en het platform genereert een openbare en een privésleutel voor u.

Vermogen DMARC

Het handmatig aanmaken van DKIM-records vergt niet alleen veel tijd en moeite van de gebruikers, maar brengt ook het risico van menselijke fouten met zich mee. Gebruik in plaats daarvan de Power DMARC DKIM-wizard om direct een foutloos TXT-record voor uw domeinen te maken.

Dit betrouwbare platform vereist dat u de selector en een geldige domeinnaam invoert zonder het voorvoegsel https://.

Vervolgens kan het een DKIM-record en privésleutel voor u genereren. Deze toetsen worden geleverd met knoppen voor kopiëren naar klembord voor moeiteloos kopiëren. Deze tool heeft echter geen optie om de sleutelgrootte te selecteren.

SocketLabs

Als u openbare en privésleutels van DKIM wilt maken, is de on-demandservice van SocketLabs er voor u. Voer eenvoudig het domein in van waaruit u de e-mails verzendt en de selector voor uw openbare sleutel.

In tegenstelling tot platforms waar slechts een beperkt aantal sleutelgroottes beschikbaar is voor selectie of geen selectieoptie beschikbaar is, wordt deze tool geleverd met een verscheidenheid aan opties voor de sleutelgrootte. U kunt de sleutelgrootte kiezen uit 1028, 1280, 1536, 1792 en 2048.

Als u wilt, kunt u bovendien de opties Escape-records en Record splitsen selecteren. De eerste zal ontsnappen aan enkele tekens, terwijl de laatste de grote openbare sleutels in meerdere secties of strings zal splitsen. Kopiëren met één klik is beschikbaar voor beide toetsen.

ZeroBounce

Met ZeroBounce kunt u sleutels genereren voor het encryptie-aangedreven DKIM-protocol voor verificatie van het e-mailadres van de afzender.

Om deze tool te gaan gebruiken, voert u de domeinnaam in, de DKIM-kiezer en ten slotte de sleutelgrootte die het coderingsniveau van de sleutels aangeeft. Hier kunt u kiezen tussen 512, 1028, 2048 en 2072 tekens.

Klik op de knop VERZENDEN om openbare en privésleutels te genereren. Hoewel het selecteren en kopiëren van sleutels handmatig is, genereert het Selector Record en Policy Record die u moet opnemen in uw e-mailverzendsoftware en DNS.

DKIM-kern

DKIM Core is een simplistische DKIM-recordgeneratorsoftware die DKIM-kerntokens voor u kan maken. Het enige wat u hoeft te doen is de domeinnaam in te voeren. Het genereert de privésleutel en stelt u in staat deze te downloaden.

  Foto's en video's delen vanaf uw iPhone

Voor openbare sleutels biedt DKIM Core het in raw, tinydns en bind 9-formaten, terwijl u deze kunt downloaden.

Door een bladwijzer te maken voor de webpagina waar de gegenereerde belangrijke resultaten worden weergegeven, kunt u deze bewaren voor toekomstig gebruik. Er is geen garantie voor hoe lang de sleutels worden bewaard, maar de tool claimt ze minstens een maand te bewaren.

Voor extra veiligheid biedt het zelfs de mogelijkheid om de pagina te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen als je de sleutels van de server niet wilt houden of niet meer nodig hebt.

Skysnag

Als u vermoedt dat er tijdens het transport met uw e-mails kan worden geknoeid, kunt u dergelijke incidenten voorkomen door DKIM-records op Skysnag te genereren. Deze gratis tool is ideaal voor het genereren van publiek-private sleutelparen die kunnen worden gebruikt om e-mails digitaal te “ondertekenen”.

Nadat u de domein- en selectornamen hebt ingevoerd, moet u de sleutellengte kiezen tussen 1028, 2048 en 4096. Vervolgens maakt de tool een recordwaarde, een persoonlijke sleutel, een openbare sleutel en een subdomeinnaam.

Voor extra privacy wordt de privésleutel standaard verborgen gehouden. Om het te bekijken, moet u op de knop Toon sleutel klikken. Bovendien ondersteunen al deze gegevens een kopie met één klik.

Netcore

Met de DKIM-recordgeneratortool van Netcore kunt u een nieuwe set openbare en privésleutels krijgen. De platforminterface vereist dat u uw werkende e-mailadres, domeinnaam, sleutelkiezer invoert en de lengte van de sleutelhash selecteert.

De beschikbare opties voor de tekenlengte van de coderingssleutel zijn 1024, 1280, 1536, 1792 en 2048. Netcore genereert afzonderlijk openbare en privésleutels die u kunt kopiëren met kopieerknoppen met één klik.

DVANA

DVANA gelooft in het snel en eenvoudig maken van het DKIM-sleutelgeneratieproces. Daarom kunt u nauwkeurige sleutels of records genereren voor de Microsoft Office 365-integratie met DKIM. Onthoud dat dit platform alleen het genereren van Office 365 DKIM ondersteunt.

Hier moet u uw standaarddomein en de aangepaste domeinnaam toevoegen. Vervolgens komt het met de sleutels die u in de DNS moet invoeren.

Conclusie

Nu u weet wat de beste DKIM-recordgeneratoren zijn, kunt u ze allemaal proberen om uw marketing- en promotie-e-mails te verifiëren.

E-mailserviceproviders die beveiliging op bedrijfsniveau gebruiken, overwegen e-mails zonder DKIM om spoofing- of phishing-e-mails op te nemen. Daarom kunnen bedrijven uw e-mail niet ontvangen, tenzij u een DKIM-handtekening gebruikt.

Tegenwoordig gebruiken sommige premium en gratis e-mailserviceproviders ook beveiligingsmaatregelen om phishing-e-mails te blokkeren. Deze e-mailservers blokkeren voornamelijk e-mails die geen geldige DKIM-handtekeningheader tonen.

Als u dus een zeer lage e-mailbezorging heeft ondervonden, kunt u overschakelen naar DKIM-authenticatie door DKIM-records te maken met behulp van de bovenstaande tools.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze beste URL-scanners om te weten of URL’s in een e-mail- of websitepagina veilig zijn om te bezoeken.

gerelateerde berichten