10 eenvoudige manieren om apps op Mac te verwijderen

Het verwijderen van apps van je Mac is geen gemakkelijke taak.

Hoewel het lijkt op een simpele sleep-en-neerzettaak, kan het verwijderen van applicaties aanvullende bestanden op uw computer achterlaten. Door apps van uw Mac te verwijderen, kunt u de opslagruimte vergroten.

Er zijn verschillende manieren om apps van uw apparaat te verwijderen, waarvan er vele vrij eenvoudig te volgen zijn, zodat u onnodige applicaties met een paar klikken kunt verwijderen.

Om uw leven gemakkelijker te maken, hebben we manieren samengesteld om apps handmatig van uw Mac te verwijderen en de software te gebruiken.

Laten we erin duiken!

Apps op Mac handmatig verwijderen

Hoewel softwaretools u veel tijd kunnen besparen, biedt Mac ingebouwde functies waarmee u apps kunt lokaliseren en verwijderen. Lees de verschillende methoden om u te helpen bij het verwijderen van uw ongewenste apps.

Launchpad gebruiken

Een manier om applicaties voor uw Mac te verwijderen, is door gebruik te maken van het ingebouwde Launchpad. Op deze manier is het effectief en worden de apps direct van je apparaat verwijderd. Hier is hoe het te doen:

Stap 1: Open Launchpad op het startscherm van je Mac.

Stap 2: Klik op de app die u wilt selecteren en houd deze ingedrukt. Er moet een X verschijnen in de linkerhoek van de app.

Stap 3: Klik op de X om verder te gaan.

Stap 4: Uw macOS-systeem vraagt ​​om een ​​bevestiging om het te verwijderen. Klik op ‘Verwijderen’ om de app van uw Mac te verwijderen.

Finder gebruiken

Finder is een macOS-standaardbestandsbeheerder waar u elk bestand of elke toepassing op uw apparaat kunt vinden. Volg deze stappen om applicaties via Finder te verwijderen.

Het proces is vrij eenvoudig. Open Finder, zoek naar de app die u wilt verwijderen en sleep deze naar de prullenbak op uw startscherm.

De terminal gebruiken

Er is geen enkele taak die niet kan worden uitgevoerd met Terminal-opdrachten. Terminal in Mac is een opdrachtregelinterface die wordt gebruikt door technische gebruikers die een actie willen starten. Dit is wat u moet doen:

Stap 1: druk op Command en de spatiebalk op uw toetsenbord. Hiermee wordt Spotlight gestart.

Stap 2: Typ Terminal en druk op Return.

Stap 3: Typ deze opdracht: “sudo uninstall file://”

Stap 4: Sleep de app van de applicaties op Finder naar Terminal. Druk vervolgens op Terug.

Opmerking: u moet uw beheerderswachtwoord invoeren om door te gaan en de applicatie te verwijderen.

Optie Verplaatsen naar prullenbak gebruiken

Misschien is de meest gebruikelijke manier om programma’s op uw Mac te verwijderen, de prullenbak- of prullenbakfunctie op het apparaat te gebruiken.

  8 Beste Crypto- en Bitcoin-waarschuwingstools om de prijs te volgen

Deze Mac-geïntegreerde tool helpt je om snel onnodige apps te verwijderen. Als gevolg hiervan verwijdert u de app en maakt u meer opslagruimte vrij voor uw computer.

U kunt eenvoudig de app in Finder doorzoeken, met de rechtermuisknop klikken en ‘Verplaatsen naar prullenbak’ selecteren.

Gebruik de Native Uninstaller

Veel programma’s die u van internet downloadt, worden geleverd met hun verwijderprogramma. Dit ingebouwde verwijderingsprogramma is een hulpprogramma voor zelfvernietiging dat bij de hoofdapp wordt geleverd.

Dus in plaats van het in de prullenbak te legen zonder de resterende bestanden te verwijderen, kunt u een app-specifiek verwijderprogramma gebruiken om de app te beëindigen en te verwijderen.

Dit verwijderingsproces varieert per app, maar het basisidee is om het verwijderprogramma in de app-map te vinden en de procedure te voltooien.

Verwijder apps op Mac met software

Door software te gebruiken, hoeft u niet alle vervelende handmatige stappen te doorlopen om uw onnodige apps te verwijderen.

Door speciale software te gebruiken, kunt u alle sporen van andere toepassingen die mogelijk op uw Mac zijn achtergebleven, verwijderen. U kunt met een paar klikken honderden apps verwijderen in plaats van de restbestanden handmatig te lokaliseren.

Hier is een snelle vergelijkingstabel die de voordelen van het gebruik van software vergelijkt met handmatige verwijdering:

Mac Cleaner Software Handmatig verwijderenBenodigde tijd Een minuut Enkele minuten tot een uur (afhankelijk van het aantal bestanden) Bulkverwijdering van apps JaNeeRuim overgebleven bestanden op Ja Ja, maar het kan moeilijk zijn om ze te vinden Professionele kennis nodig NeeJa

Nektony

Nektony is een efficiënte, intuïtieve en slimme oplossing die is ontworpen om je Mac op te ruimen en je extensies te beheren. Het helpt om alle restjes veilig te verwijderen en ook opstartprogramma’s uit te schakelen.

Functies

 • Apps verwijderen: verwijder applicaties en ongewenste ongewenste bestanden
 • Apps stoppen: opstartprogramma’s kunnen de prestaties van uw Mac vertragen. Het schakelt dus onnodige systeemdaemons en startagenten uit
 • Verwijder Mac-systeemextensies: verwijder en schakel Mac-systeemextensies uit, zoals browserextensies, installatiebestanden, schermbeveiligingen, internetplug-ins, Mac-widgets en voorkeurenpanelen
 • Resterende bestanden opschonen: elimineer de overblijfselen van de reeds verwijderde apps die mogelijk op de schijf achterblijven wanneer u uw applicaties naar de prullenbak sleept
 • Wijzig de standaardapp voor specifieke bestandstypen: hiermee worden de bestandskoppelingen beheerd, zodat u beslist hoe u specifieke bestandstypen opent
 • App-restjes detecteren: er wordt een slimme melding verzonden om u eraan te herinneren de restjes op te ruimen
 • Basic- of Expert-modus: in de Basic-modus kunt u met één klik apps verwijderen, terwijl u in de Expert-modus de app-bestanden in detail kunt bekijken en controleren.
 • Lijst overslaan: verberg specifieke toepassingen door het verwijderprogramma en voorkom dat ze per ongeluk worden verwijderd.
 • Talen: de app-cleaner kan worden ingesteld op negen verschillende talen, zoals Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Chinees, Japans en meer

De software is betaalbaar en wordt geleverd met een heleboel functies om applicaties op Mac op te schonen en te verwijderen.

MacPaw

MacPaw’s CleanMyMac X is misschien wel een van de krachtigste tools voor het optimaliseren en onderhouden van een macOS-apparaat.

  Hoe EXIF-gegevens van een JPEG in Firefox te wissen?

Functies

 • Opschonen: ruimt de rommel in alle hoeken van uw apparaat op door ongewenste bestanden te verwijderen, zoals mislukte downloads, verouderde achtervolgingen, nutteloze lokalisaties en logboeken. Het elimineert rommel die op de loer ligt in uw Foto’s, Mail, iTunes en andere verborgen bestanden, allemaal met een enkele klik.
 • Veiligheidsdatabase: de in de CleanMyMac X geïntegreerde veiligheidsdatabase kan gemakkelijk ongewenste bestanden uit belangrijke bestanden identificeren en u helpen deze snel te verwijderen.
 • Smart Assistant: dit leidt u door routinematige schijfopruimingen en vertelt u welke gebieden op uw computer moeten worden opgeschoond.
 • Snelheid: CleanMyMac X biedt een volledige reeks versnellingsfuncties om onderhoudsscripts uit te voeren, RAM vrij te maken en opstartagenten, inlogitems en vastgelopen applicaties te beheren.
 • Bescherming: de software bestrijdt ransomware, adware en malware die specifiek zijn voor macOS. Eenmaal gedetecteerd, snijdt het het onmiddellijk af.
 • Applicatiebeheer: deze tool helpt bij het verwijderen van niet-zo-nodige apps terwijl uw belangrijkste software direct wordt bijgewerkt.

CleanMyMac X is beschikbaar in verschillende abonnementen. Het is het beste als u als bedrijf van deze software gebruik wilt maken, omdat de prijs stijgt afhankelijk van het aantal Macs dat u bezit.

MacKeeper

MacKeeper biedt een verscheidenheid aan privacy-, beveiligings- en afstemmingsfuncties die zijn ontworpen voor Mac, allemaal binnen een gebruiksvriendelijke en eenvoudige interface.

Functies

 • MacKeeper Smart Uninstaller: verwijder apps correct door de belangrijkste apps en overgebleven bestanden te verwijderen. Het helpt u verborgen apps, ongebruikte apps en restjes te identificeren.
 • Elimineer browserextensies: stop ongebruikte webbrowser-add-ons en -extensies die uw Mac verstoppen. U kunt ze met een enkele klik verwijderen, ze sorteren op grootte of extensies groeperen op browsers.
 • Widgets en plug-ins verwijderen: laat MacKeeper al uw voorkeurenvensters, widgets en plug-ins beheren die uw waardevolle schijfruimte in beslag nemen en uw Mac vertragen.
 • Bescherming: real-time bescherming tegen adware die u lastigvalt of virussen in quarantaine plaatst. Het heeft een antivirus-engine die real-time bescherming kan bieden tegen malware en nieuwe bedreigingen.
 • Geheugen: maak geheugen vrij door starttijden te verkorten en apps met één klik bij te werken.
 • Privacy: controleer op datalekken en surf op internet zonder advertenties.

MacKeeper biedt een gratis versie met eenmalige verwijdering om met het product te experimenteren. De volledige versie biedt echter meer functies, zoals bescherming tegen adware, VPN en meer.

Umate Mac-reiniger

Umate Mac Cleaner is alles-in-één software voor Mac die het apparaat opschoont en uw systeem optimaliseert voor betere prestaties.

Functies

 • Snel opschonen: met een enkele klik detecteert Umate Mac Cleaner automatisch onnodige bestanden die kunnen worden verwijderd en verwijdert u ze moeiteloos. Dit omvat systeemrommel, prullenbak, app-rommel en iTunes-rommel.
 • Diep opschonen: de modus voor grondig opschonen scant uw Mac en vindt specifieke ongewenste bestanden die kunnen worden verwijderd om meer schijfruimte vrij te maken, zoals iOS-rommel, downloads en ongebruikte schijfkopieën.
 • Dubbele bestanden: verwijder duplicaten volledig, waardoor uw harde schijf wordt opgeruimd.
 • Snelheid: de snelheidsfunctie helpt uw ​​Mac-apparaat op vier manieren sneller te werken: schakel inlogitems uit, verwijder opstartagenten, activeer zware verbruikers en geef RAM vrij. Deze items kunnen uw Mac-geheugen in beslag nemen en uw computer vertragen.
 • Privégegevens wissen: wis privacygegevens en gebruikssporen om privacylekken te voorkomen. De browser registreert bijvoorbeeld elke webpagina die u bezoekt, Wi-Fi-verbindingsgeschiedenis, waarden voor automatisch aanvullen, cookies, HTML5-opslag, downloadgeschiedenis en meer.
  Wat is een subproces in Python? [5 Usage Examples]

Umate Mac Clean is gratis maar biedt beperkte functies. Als u tevreden bent met het product, kunt u de tool jaarlijks kopen of een bepaald bedrag betalen om het levenslang te kopen.

AppZapper

AppZapper staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijke drag-and-drop-interface om alle ongewenste bestanden op één plek te verwijderen.

Functies

 • Slepen en neerzetten: deze functie maakt het zeer beginnersvriendelijk. Het enige dat u hoeft te doen, is items naar de prullenbak slepen.
 • Ondersteuningsbestanden: in tegenstelling tot Mac, waar ondersteuningsbestanden niet voor de hand liggen, toont AppZaper u alle bijbehorende verborgen en overgebleven bestanden die bij elke app horen
 • Grootte: de app toont u de grootte en details van elk bestand.
 • Hitlijst: met deze functie kunt u alle applicaties op uw macOS-apparaat visueel bekijken. Scroll, zoek en filter je een weg door elke app die je hebt geïnstalleerd. U kunt gerelateerde bestanden zien en de ongewenste bestanden vinden waarnaar u op zoek bent.
 • My Apps: App Zapper helpt je ook met het verzorgen van de app die voor jou belangrijk is. De functie Mijn apps is een manier om al uw meest cruciale apps op één plek op te slaan, vooral degene met de registratie- en licentiegegevens die u hebt gekocht.
 • Compatibiliteit: ondersteunt alle Mac-apparaten, inclusief verschillende iPad- en Macbook-versies.

Met hun betaalde abonnement kun je onbeperkte Zaps hebben, wat betekent dat je de volledige licentie krijgt om zoveel schoonmaaksessies uit te voeren als nodig is.

laatste woorden

Er zijn veel manieren om apps in uw macOS te verwijderen. Sommige zullen de rommel, overgebleven bestanden, restbestanden en andere overbodige bestanden van de app echter niet wissen.

Als je alle app-sporen volledig wilt verwijderen, wil je een van de vele externe Mac-opschoonprogramma’s gebruiken die we hebben genoemd. We raden aan om door onze lijst te bladeren en de juiste te kiezen op basis van uw behoeften en budget.

Zodra je het hebt geïnstalleerd, maak je je opslagruimte vrij en maak je ruimte voor belangrijkere applicaties op je macOS.

Vervolgens kunt u Mac-optimalisatiesoftware controleren voor betere prestaties en beveiliging.

gerelateerde berichten