10 hulpmiddelen om de leesbaarheid van inhoud te controleren en te verbeteren

Leesbaarheid is een onderschat aspect van het maken van inhoud dat een dealbreker kan zijn voor lezers. Gelukkig zijn er krachtige tools beschikbaar om de leesbaarheid van de inhoud te verbeteren en deze toegankelijker te maken voor bezoekers.

Het bezit van de nodige vaardigheden is een geweldige plek om te beginnen, maar je hebt ook de juiste tools nodig. Het hebben van de juiste tools is uw enige kans om inhoud te produceren die zich onderscheidt van de rest. De beste SEO-bedrijven gebruiken deze strategieën.

In dit artikel zullen we kijken naar de beste hulpmiddelen voor het verbeteren van de leesbaarheid van inhoud, maar laten we eerst de leesbaarheid van inhoud op een betere manier begrijpen.

Wat is leesbaarheid van inhoud?

U zult waarschijnlijk de term ‘leesbaarheid’ tegenkomen, of u nu verantwoordelijk bent voor het maken van alle inhoud voor uw website of slechts voor één blogbericht. Het verzoek om ervoor te zorgen dat uw bericht “leesbaar” is, kan afkomstig zijn van uw baas. Je hebt misschien ook gehoord dat “leesbaarheid” je SEO-ranking verhoogt.

Afgezien van het vage idee dat uw inhoud ‘gemakkelijk leesbaar’ moet zijn, weet u misschien niet wat die zin betekent.

Leesbaarheid in de context van webschrijven en inhoudsontwikkeling heeft betrekking op hoe eenvoudig het voor lezers is om uw bericht te begrijpen en ermee om te gaan.

Een leesbaarheidsscore is een beoordeling die wordt bepaald door een computerprogramma dat rekening houdt met het aantal elementen om te bepalen hoe leesbaar uw inhoud is, zoals woordenschat, verschillende bijwoorden, gebruik van actieve of passieve stem, de lengte van een alinea, grammatica en meer!

Voordelen van leesbaarheid van inhoud

Leesbaarheid is overal belangrijk. Maar het is vooral cruciaal voor SEO-doeleinden, omdat het de bruikbaarheid vergroot en lezers omzet in kopers.

Alleen als lezers kunnen begrijpen wat u schrijft, zullen uw woorden als marketeer ertoe doen. Lange of complexe tekst zal de lezers snel vervelen, waardoor het betrokkenheidspercentage wordt verlaagd en het bouncepercentage wordt verhoogd. Laten we eens kijken naar de andere voordelen van leesbare inhoud.

Hogere rangschikking

De snelheid waarmee bezoekers uw site verlaten, is iets waar Google en andere topzoekmachines rekening mee houden. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder een slechte leesbaarheid. Resultaten van zoekmachines plaatsen leesbare websites meestal hoger.

Lezers keren terug naar websites die volgens hen toegankelijk zijn. Daarom zullen meer mensen uw inhoud vinden en gebruiken als u deze leesbaar maakt.

Extra verkeer

Bij het zoeken naar inhoud gebruiken mensen ook woorden waarmee ze vertrouwd zijn. Uw tekst verschijnt alleen in de zoekresultaten als deze boordevol gebruiksvriendelijke termen staat. Als je wilt dat meer mensen je vinden via de zoekmachine, spreek dan hun taal.

  Hoe een GPS-locatie op een iPhone te vervalsen

Meer conversies en betrokkenheid

Hoogwaardige, leesbare inhoud stimuleert conversies en vergroot de kans op zakelijk succes. Houd bij het maken van content rekening met uw conversiedoelen. Onthoud kleine conversies zoals klikken op een link of het bekijken van een video. Een uitstekende manier om conversies te verhogen, is door meer leesbare inhoud te produceren.

Hoe de leesbaarheid van inhoud te verbeteren? (Manieren en tips)

Hier zijn enkele tips waarop u zich moet concentreren als u uw schrijven wilt stroomlijnen zonder de kwaliteitsaspecten op te offeren.

Korte paragrafen

U moet de langere paragrafen inkorten om aanzienlijke winst te behalen. Het zal alleen werken om een ​​paar woorden en details op één plek te proppen met een goede regelafbreking.

Spreek uw publiek toe in hun taal

Je publiek moet je goed kennen. U moet woorden kiezen die eenvoudig te begrijpen zijn. Schrijf alsof u tegen de lezer praat om uw inhoud natuurlijk te laten klinken. Maak uw tekst meer casual en minder formeel. Houd daarom rekening met uw doelgroep en schrijf om hen aan te spreken.

Formaat en ontwerp

Het lettertype maakt een groot verschil. Kies een koplettertype dat opvalt ten opzichte van het hoofdlettertype. Zorg ervoor dat uw lettertypen leesbaar en groot genoeg zijn. Sterk schrijven moet sterke ideeën volgen. Houd uw taal eenvoudig om de impact ervan te maximaliseren.

Kies voor hulpmiddelen voor leesbaarheid van inhoud

Een leesbaarheidstool is een van de beste dingen die u kunt doen om de leesbaarheid te verbeteren. Bekijk uw leesbaarheidsscore voordat u een tekst publiceert. Deze simpele actie heeft een aanzienlijk effect op uw inhoud.

De Yoast SEO-plug-in geeft u automatisch een leesbaarheidsscore en suggesties voor verbetering als u inhoud maakt in uw WordPress CMS. Krijg groen licht door zijn advies op te volgen!

Als we het hebben over hulpmiddelen om de leesbaarheid van inhoud te controleren en te verbeteren, zijn hier enkele andere hulpmiddelen om te overwegen.

Hemingway-editor

Ernest Hemingway, beschouwd als een van de beste schrijvers in de Amerikaanse geschiedenis, stond bekend om zijn directe benadering van zijn schrijven. Op basis van zijn vaardigheden streeft de redacteur van Hemingway ernaar om schrijvers van inhoud te helpen bij het stroomlijnen van hun werk voor meer duidelijkheid.

De redacteur ziet zwakke schrijfmomenten die uw leesbaarheidsscore en de algehele kwaliteit van het artikel zullen verminderen. Een visuele editor geeft aan welke zinnen kunnen worden gesplitst of ingekort – de app onderscheidt zeer complexe zinnen. De tool kan ook passieve stem en overmatig gebruik van bijwoorden identificeren.

AISEO

De Readability Improver-tool van AISEO past de regels van de Hemingway Editor toe op uw inhoud en gebruikt met slechts één klik de superkrachten van AI om het leesbaarder te maken. Het analyseert tekst met behulp van eigen algoritmen om complexe zinnen en paragrafen te identificeren om de leesbaarheid van de inhoud te verbeteren.

AISEO Readability maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om fouten te identificeren. Deze tool kan de leesbaarheid van een stuk schrijven verbeteren door suggesties te doen.

  Wat moet u doen als u een phishing-e-mail ontvangt?

Grammaticaal

Grammatica behoort tot de beste en meest betrouwbare bewerkingstools met betrekking tot de leesbaarheid van inhoud. Grammaticaal verbetert de toon en flow van de inhoud. Het vestigt de aandacht op te complexe woorden en controleert of zinnen precies en duidelijk zijn.

Het is een cloudgebaseerde tool en breidt ook zijn functionaliteit uit in de vorm van een browserextensie die op efficiënte wijze inhoudsproblemen detecteert, zoals slechte grammatica, spelling, beknoptheid en toon.

Het suggereert ook alternatieven voor cryptische woorden en zinnen met behulp van kunstmatige intelligentie. Bovendien heeft het ook een functie voor het controleren van plagiaat. Er zijn drie prijsniveaus voor Grammarly: een gratis basisplan, twee betaalde abonnementen en een premiumplan.

Leesbaar

Readable is de meest geavanceerde tool voor het scoren van leesbaarheid. Het heeft veel functies, waaronder functies die speciaal voor websites zijn gemaakt. Het heeft zijn standaarden, die uw tekst een cijfer tussen A en E geven in plaats van de Flesh-Kincaid-score te gebruiken.

Bovendien heeft het bereikstatistieken die u kunt gebruiken om te bepalen hoeveel uw publiek de inhoud kan begrijpen.

De website-leesbaarheidstool evalueert, beoordeelt en bewaakt continu alle tekst op uw website, inclusief kop- en voetteksten en tekst die geen deel uitmaakt van de hoofdinhoud. U kunt het ook gebruiken om uw zoekwoorddichtheid te controleren om u te helpen weg te blijven van Google’s boetes voor het volproppen van zoekwoorden.

Longshot-AI

Longshot AI is een eersteklas hulpmiddel om de leesbaarheid van uw inhoud te verbeteren. De groei van elk bedrijf hangt af van het produceren van inhoud van hoge kwaliteit, maar dit proces kost tijd.

Aan het einde van dit alles bepaalt u nog steeds hoe goed uw inhoud zal resoneren met lezers. Je hebt een meer innovatieve strategie nodig om goedgeschreven, leesbare bloginhoud te creëren om de verkoop te verhogen.

Deze AI-aangedreven tool kan binnen enkele seconden blogberichten met een hoge conversieratio produceren! Dus met LongShot kunt u de leesbaarheid van uw nieuwe bericht in minder dan 10 minuten verbeteren in plaats van er uren aan te besteden!

Tekstschrijver

Copywritely is een leesbaarheidstool die expliciet is gemaakt voor tekstanalyse en inhoudsoptimalisatie. Het beoordeelt de leesbaarheid van uw inhoud en controleert op SEO-problemen om ervoor te zorgen dat het zowel lezers- als zoekmachinevriendelijk is.

Wanneer problemen met uw inhoud van invloed zijn op uw zoekrangschikking, markeren de SEO-functies ze en doen ze suggesties voor het bewerken, verwijderen of herschrijven ervan indien nodig.

De leesbaarheidscontrole gebruikt de Flesch-Kincaid-formule om dichte inhoud te identificeren en te corrigeren. De tool stelt u in staat om inhoud van lage kwaliteit te herschrijven, te vervangen en te verwijderen door interactieve schrijftips aan te bieden.

Webfx

Een snelle manier om te zien hoe goed uw inhoud wordt beoordeeld, is door de WebFX-leesbaarheidstest te gebruiken. Als u een hele pagina of alleen een bepaalde sectie wilt testen, kunt u tekst kopiëren en plakken, de URL van de pagina typen of insluitcode gebruiken.

Deze tool geeft een overzicht van het leesniveau van de tekst, de leeftijdscategorie waarvoor deze geschikt is en verschillende scores.

  Hoe Spotify-afspeellijstafbeelding te wijzigen

Je krijgt informatie over het gemiddeld aantal lettergrepen per woord, het aantal complexe uitdrukkingen en het aantal woorden per zin. Er zijn vijf opties die door WebFX worden geboden omdat er verschillende opvattingen zijn over welke leesbaarheidsstandaard het meest nauwkeurig is.

voorpostseo

De nieuwste maar zeer populaire gratis website voor het controleren van de leesbaarheid is Prepostseo.com. Met behulp van deze website kunt u de leesbaarheid en grammatica van een tekst controleren. Gebruikers kunnen ook de leesbaarheid van DOC-, DOCX-, TXT- en PDF-bestanden op deze website controleren door ze in te voeren.

Er worden vier verschillende methoden gebruikt – de Coleman Liau Index, de Automated Readability Index en de Flesch Kincaid Reading Ease – om de leesbaarheid van de tekst te beoordelen.

Om de uiteindelijke score voor de leesbaarheid van de tekst te bepalen, worden de resultaten van de vier testmethoden gemiddeld. Afgezien daarvan worden ook verschillende tekststatistieken weergegeven die zijn gekoppeld aan de invoertekst.

De schrijver

Op basis van hoe lang uw woorden en zinnen zijn, beoordeelt de leesbaarheidscontrole van TheWriter uw schrijven met behulp van de Flesch-schaal voor leesgemak. De methode om de inhoud te controleren is door deze te kopiëren en in de editor te plakken. U ontvangt statistieken over de algehele leesbaarheidsscore na het invoeren van uw exemplaar.

Het is volledig gratis om deze ongelooflijke leesbaarheidstool te gebruiken. De tool analyseert ook de toon van uw inhoud en doet indien nodig verbetersuggesties.

Ten slotte hebben we SEO Review Tools, een tool voor het controleren van de leesbaarheid die onmiddellijk de leesbaarheid van elke URL bepaalt. De methode om de tool te gebruiken is veel eenvoudiger; in plaats van de volledige inhoud te kopiëren en plakken, hoeft u alleen uw URL in te voeren om uw score te berekenen.

Hierna analyseert de tool zorgvuldig de leesbaarheid van uw inhoud op basis van de Flesch-formule voor leesgemak. De SEO-beoordelingstool biedt inhoudsanalyse zonder u een cent in rekening te brengen, en de tool is online beschikbaar.

Laatste woorden

Het behalen van een hogere kwaliteitsscore bij zoekmachines is het resultaat van het feit dat uw webpagina’s eenvoudiger te lezen en te begrijpen zijn. Maar zelfs de meest doorgewinterde schrijvers vinden het soms een uitdaging om inhoud te maken die eenvoudig te lezen is.

Gelukkig zijn er tal van handige tools beschikbaar om u te helpen bij het verbeteren van uw inhoudskopie, het verminderen van dubbelzinnigheid en het nauwkeurig overbrengen van informatie, wat allemaal voordelig zal zijn voor SEO.

U kunt ook enkele hulpmiddelen voor parafraseren verkennen om de kwaliteit van uw inhoud te verbeteren.

gerelateerde berichten