10 hulpmiddelen om een ​​typetest met woorden per minuut uit te voeren

Weet hoe snel uw vingers over een toetsenbord kunnen gaan en de typnauwkeurigheid behouden blijft.

Wanneer we beginnen na te denken over de noodzakelijke vaardigheden die nodig zijn voor professioneel succes, komt typen nooit in ons op. We bespreken vaak high-end competenties zoals Engelse vaardigheden, technische vaardigheden, enz.

Maar feit is dat moderne apparaten de pen en het papierwerk hebben vervangen. Nu hebben computers en pc’s de taken van het opnemen en verzenden van informatie overgenomen. Dit toont duidelijk aan dat typen een van de essentiële vaardigheden is die je zeker moet beheersen.

Er is een groot verschil tussen het indrukken van de toetsen met een paar vingers en blind typen. Blind typen is de vaardigheid waarin u typt zonder naar het zoekwoord te kijken.

U kunt efficiënter en sneller werken als u een meester bent in blind typen. Uiteindelijk heeft het een grote impact op je prestaties.

Er zijn online tal van typetesttools beschikbaar waarmee u uw typesnelheid kunt identificeren en zo kunt verbeteren.

Waarom is een typetest essentieel?

Een typetest is een krachtige manier om uw vermogen om te typen te beoordelen. Het is een test die uw typesnelheid controleert. Een typetest kan u de volgende voordelen bieden.

  • Analyseer uw huidige typerendement.
  • Test uw vingerbeweging op het toetsenbord.
  • Identificeer uw zwakke punten die uw snelheid belemmeren en werk eraan.
  • Verbeter de typesnelheid door regelmatig te oefenen.

Bij een typetest wordt gekeken naar de typesnelheid en de nauwkeurigheid van getypte letters. De combinatie van nauwkeurigheid en getypte woorden wordt berekend en uw typesnelheid wordt geïdentificeerd. Om uw typevoortgang te meten, moet u ervoor zorgen dat u binnen een minuut het aantal woorden kunt typen.

De meeste typetests duren meestal ongeveer 10 minuten. Bij sommige typetesttools kunt u de duur van uw keuze kiezen. De score komt uit in de vorm van het aantal woorden per minuut. Het wordt berekend door het totale aantal nauwkeurige woorden dat u typt te delen door de tijd die nodig is voor de test.

  Wat is een betere projectmanagementtool in 2022?

In wat voor soort functieprofielen helpt goed typen?

Hoewel typen een vaardigheid is die uw prestaties op alle gebieden van werk en beroepen verbetert, zijn er hieronder bepaalde functieprofielen die bedoeld zijn voor typmeesters. Je bent perfect geschikt voor deze functieprofielen als je een hoge typesnelheid hebt.

#1. Schrijvers/Bloggers: schrijfwerk vereist een goede typesnelheid, omdat het uiteindelijk gaat om het typen op verschillende teksteditors.

#2. Persoonlijke assistent: Persoonlijke assistent is het functieprofiel van het bij elkaar houden van een kantoor of bureau. Een goede typesnelheid kan je belonen voor deze functie.

#3. Virtuele assistent: het omvat kantoorwerk met een breed scala aan taken, zoals e-mailcommunicatie, schrijven, bewerken, follow-ups en meer.

#4. Webontwikkelaar: Webontwikkeling omvat het omgaan met schrijfprogramma’s die uiteindelijk efficiënte typevaardigheden vereisen.

#5. Klantenservice: Klantenservice of ondersteuningsmedewerkers zijn verantwoordelijk voor het oplossen van vragen van klanten via verschillende communicatiekanalen. Deze omvatten mondelinge of schriftelijke communicatie.

Laten we nu eens kijken naar tools om de typesnelheid te verbeteren.

Typing.com

Typing.com is een online typetestplatform waarmee je gratis je woord per minuut typsnelheid kunt testen. Het resultaat zal zijn in de vorm van uw typesnelheid en nauwkeurigheid. Er zijn hoofdzakelijk zes typetests beschikbaar die u kunt doen.

Drie daarvan zijn getimede tests met een timing van 1, 3 of 5 minuten, en de overige drie zijn paginatests. Dit platform biedt ook typelessen en games die u kunt gebruiken om uw typevaardigheid te verbeteren. Het biedt ook premium-services waarmee u toegang hebt tot de premium-inhoud.

Live chat

Met LiveChat kun je online je typevaardigheid testen door een typetest van 60 seconden af ​​te leggen. Uw prestaties op het gebied van nauwkeurigheid en snelheid in de test laten uw typesnelheid zien. Het biedt typsnelheid in drie formaten: woorden per minuut, tekens per minuut en nauwkeurigheidspercentage.

  Is het touchscreen van je telefoon beschadigd? Vermijd deze slechte reparatietips

WPM-test

Met WPM Test kunt u uw typedoelen bereiken door consequent te oefenen. Dit platform biedt meerdere testmethoden, waaruit u kunt kiezen. U kunt typen van 1 minuut of 5 minuten selecteren. Deze tests zijn een onbeperkt aantal keren toegankelijk.

U kunt ook de complexiteit van de typetest selecteren op basis van uw typevaardigheid. De drie complexiteitsmodi zijn eenvoudig, gemiddeld en moeilijk. U kunt uw typeresultaten delen op meerdere sociale-mediakanalen zoals Facebook, WhatsApp of Twitter.

Sleutelheld

Key Hero is een typetestplatform waarmee je typetests kunt doen in ongeveer 25 talen, waaronder Engels. Het berekent uw typesnelheid in woorden per minuut samen met het nauwkeurigheidspercentage.

Met deze typetool kunt u fouten herstellen met de backspace-toets. En als u fouten niet oplost, benadeelt dit uw totale score voor woorden per minuut. U kunt zich registreren bij Key Hero en uw typevoortgang regelmatig volgen.

Menselijke benchmark

Human Benchmark is een eenvoudige online typetool om je typesnelheid te testen. Het houdt rekening met de standaard formule voor het berekenen van de typsnelheid, namelijk:

(aantal tekens / 5)/benodigde tijd

De score waarmee het uitkomt is WPM * Accuracy. U kunt regelmatig oefenen met het gebruik van deze tool en uw typesnelheid en nauwkeurigheid verbeteren.

Ratatype

Met Ratatype kunt u uw typesnelheid testen in woorden per minuut in het Engels, Frans en Spaans. Je kunt hier snel gratis de typetest doen. Het biedt certificaten aan de deelnemers. Er zijn drie soorten certificaten Platina, Goud en Zilver. Deze worden afgegeven op basis van uw prestaties in de test.

Het duurt slechts 2-3 minuten om een ​​typetest op Ratatype te maken. Hiermee kun je zoveel oefenen als je wilt.

10FastFingers

10FastFingers is een populaire online typetesttool waarmee je je typesnelheid in meerdere talen kunt testen. Het biedt verschillende aanpassingsopties om een ​​aangepaste typetest te maken en uw snelheid te bepalen.

U kunt aangepaste testtekst toevoegen en die gebruiken voor het maken van uw test. U kunt ook testtijden naar keuze kiezen van 30 seconden tot 10 minuten.

Het resultaat wordt berekend zodra de tijdslimiet van de test voorbij is. U kunt zich registreren bij 10FastFingers en genieten van verschillende ledenvoordelen.

  Hoe u kunt zien welke apps uw locatie op de iPhone volgen

Typingtest.com

Test je typesnelheid met Typingtest.com en werk dienovereenkomstig aan je typefficiëntie. U kunt een testduur kiezen uit 1 minuut, 2 minuten, 3 minuten, 5 minuten of 10 minuten.

Er is een uitgebreid scala aan typen typetests die u wilt afleggen. Deze variëren van eenvoudig, gemiddeld, moeilijk, benchmark, certificaat, lastige spellingen, verhaaltypen, enz.

Je kunt ook de typetrainerlessen proberen en je typevaardigheid verbeteren. Dit online typeplatform heeft ook een paar typegames die je kunt spelen.

AREALME

Met Arealme kunt u uw typesnelheid direct in slechts 60 seconden controleren. Het levert snellere resultaten op zodra u uw typetest hebt voltooid. Afhankelijk van uw behoefte kunt u kiezen uit verschillende testduuropties.

De typetest is ontworpen door meer dan 500 aanhalingstekens en 1000 woorden te gebruiken om uw echte typemogelijkheden te testen. Het registreert ook uw testresultaten en maakt een tabel met snelheden die u hebt bereikt.

TypenKat

TypingCat is een competitieve tool voor het testen van typesnelheid waarmee je direct je typesnelheid kunt bepalen. Het toont ook toppresteerders in verschillende soorten typetests die het biedt.

U kunt ook uw voortgang opslaan en uw ranglijst achterhalen door u te registreren op dit online platform. U kunt typetests doen met een duur van 1, 3 of 5 minuten. U kunt ook profiteren van de online typecursussen en uw snelheid verbeteren.

Conclusie

Dit zijn de beste typetesttools die resultaten genereren in woorden per minuut. U kunt deze tools gebruiken, uw typefficiëntie verkennen en aanzienlijke verbeteringen ervaren.

Misschien wilt u ook de beste gaming-toetsenborden voor professionele gamers verkennen.

gerelateerde berichten