10 manieren om het probleem met TikTok-video’s die niet worden afgespeeld op te lossen

TikTok is een populair social media platform en wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. De mobiele applicatie is een van de meest gedownloade apps in de Google App Store. Vaak kunnen meerdere gebruikers echter problemen met de app tegenkomen, zoals TikTok-video’s die niet worden afgespeeld. Het is een veelvoorkomend probleem en kan uw app-ervaring aanzienlijk beïnvloeden. Het probleem met TikTok-video niet beschikbaar kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals slecht internet of serverproblemen. Als je merkt dat TikTok-video’s niet worden geladen op je apparaat, helpt deze gids je om het probleem op te lossen. Soms kunnen mensen, samen met de feedvideo’s, ervaren dat TikTok-livevideo’s ook geen probleem spelen. Lees verder om alle mogelijke methoden te ontdekken om de TikTok-video op te lossen die niet op Android wordt afgespeeld.

Hoe TikTok-video’s op te lossen die niet worden afgespeeld

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom video’s niet worden afgespeeld op TikTok; enkele van de mogelijke redenen worden hier genoemd.

  • Vertragingsproblemen op je telefoon kunnen ervoor zorgen dat TikTok-video’s niet correct worden geladen.
  • Een slechte internetverbinding is een veelvoorkomende reden voor dit probleem.
  • Dit probleem kan worden veroorzaakt doordat de applicatie niet goed werkt vanwege bugs en vertragingen.
  • Corrupte of overtollige cachegegevens zijn ook verantwoordelijk voor het probleem.
  • TikTok-serverproblemen kunnen de functies van de app beperken en dit probleem veroorzaken.
  • Onjuiste app-toestemming is ook verantwoordelijk voor het probleem.
  • Een verouderde TikTok-applicatie kan ook leiden tot verschillende fouten, zoals de video speelt niet af.
  • Andere onderliggende problemen met de applicatie kunnen ervoor zorgen dat deze niet goed werkt.

In deze gids hebben we methoden besproken om het probleem met TikTok-video’s die niet worden afgespeeld op uw Android-smartphones op te lossen.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingsopties hebben en ze van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste instellingen wijzigt voordat u iets wijzigt. De volgende methoden zijn van de Moto G60-smartphone.

Methode 1: Start het apparaat opnieuw op

Als je een probleem hebt met TikTok-video niet beschikbaar op je apparaat, is het altijd een goed idee om je apparaat opnieuw op te starten om het probleem met het laden van TikTok-video’s op te lossen. Als u TikTok-livevideo’s niet afspeelt op uw apparaat, kan dit te wijten zijn aan telefoonvertraging of bugs. Het opnieuw opstarten van het apparaat kan u helpen bij de meeste telefoonproblemen die worden veroorzaakt door vertragingen en bugs. U kunt het gedeelte Hoe uw Android-telefoon opnieuw opstarten of opnieuw opstarten bekijken? gids om uw telefoon veilig opnieuw op te starten om het TikTok-videoprobleem op te lossen.

  Hoe krijg je gratis TikTok-munten

Methode 2: problemen met de netwerkverbinding oplossen

Een van de meest voorkomende redenen waarom TikTok-video’s niet worden geladen, is een slechte netwerkverbinding. Als uw netwerk zwak en onstabiel is, kunt u problemen ondervinden bij het navigeren door het TikTok-platform. Daarom is de eerste stap die u moet overwegen, het oplossen van de netwerkproblemen die mogelijk problemen veroorzaken met de TikTok-applicatie op uw telefoon.

Stap I: Start Wi-Fi Router opnieuw op

Een van de eerste dingen die u kunt doen om het probleem met TikTok-video’s die niet worden afgespeeld op te lossen, is controleren of uw wifi-router correct is verbonden met uw mobiel. Over het algemeen worden netwerkverbindingsfouten op mobiele telefoons veroorzaakt door onjuiste routerverbindingen. Als je dus geen video’s kunt afspelen op TikTok, zorg er dan voor dat je je router goed hebt aangesloten.

1. Druk lang op de aan/uit-knop op uw wifi-router.

Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

2. Nadat de router is uitgeschakeld, koppelt u de routerkabel los van de hoofdschakelaar.

3. Wacht een paar minuten, sluit de kabel opnieuw aan en zet de router aan.

Als dit het probleem met TikTok-video niet beschikbaar niet oplost, ga dan verder met de volgende methode.

Stap II: Netwerkprovider controleren

Als het probleem met het niet laden van TikTok-video’s niet is veroorzaakt door de wifi-router, is je netwerkprovider mogelijk verantwoordelijk voor het probleem. Overweeg om contact op te nemen met je internetprovider om er zeker van te zijn dat je stabiele en sterke signalen ontvangt om te voorkomen dat TikTok-livevideo’s geen problemen vertonen. Als je mobiele data gebruikt, zorg er dan voor dat je een actief internetabonnement hebt om de internetdiensten te gebruiken. Als u een trage internetservice heeft, moet u de Slow Internet Connection? 10 manieren om uw internet te versnellen! gids om methoden te vinden om het internet te versnellen.

Methode 3: Controleer de TikTok-serverstatus

Soms wordt het probleem niet veroorzaakt door de TikTok-applicatie, maar door serverproblemen. Wanneer de TikTok-servers niet beschikbaar zijn of routineonderhoud ondergaan, heb je mogelijk enige tijd geen toegang tot de applicatie. Dit is echter geen groot probleem en lost zich vanzelf op. Je zult gewoon moeten wachten tot het probleem is opgelost aan de kant van de TikTok-ontwikkelaar. Ondertussen kunt u de Down Detector Uitval Kaart om te zien of andere gebruikers problemen ondervinden met de TikTok-applicatie.

Methode 4: Start de TikTok-app opnieuw

Controleer met de TikTok-app op je telefoon of de app niet goed werkt en het probleem veroorzaakt dat TikTok-video’s niet worden afgespeeld. U kunt proberen de toepassingsproblemen op te lossen door de app geforceerd te stoppen. Als de TikTok-app op je Android-apparaat niet goed werkt, zul je verschillende problemen tegenkomen als je door de app navigeert en video’s afspeelt. Dit probleem kan worden opgelost door TikTok op uw apparaat te stoppen.

  Hoe kunt u verwijderde TikTok-video's herstellen

1. Open Instellingen vanuit het telefoonmenu.

2. Zoek en klik nu op de Apps.

3. Tik hier op de knop Alle apps bekijken en selecteer vervolgens TikTok.

4. Zoek en tik op het pictogram Forceer stop.

Methode 5: Cache van TikTok-app wissen

Cachebestanden zijn tijdelijke toepassingsbestanden. Normaal gesproken zouden deze bestanden geen problemen moeten veroorzaken met TikTok. Als de cachebestanden echter corrupt zijn of te groot zijn, kan de app verschillende problemen tegenkomen, zoals het probleem met TikTok-video niet beschikbaar of de feed die niet wordt vernieuwd. U kunt de cachebestanden voor TikTok wissen om het probleem met het laden van TikTok-video’s op te lossen. TikTok is een van de weinige sociale-mediaplatforms waarmee gebruikers cachebestanden uit de applicatie kunnen wissen. Volg deze eenvoudige stappen om de cachegegevens te wissen om het probleem met TikTok-livevideo’s die niet worden afgespeeld op te lossen.

1. Tik op het pictogram Instellingen in de app-lade.

2. Tik hier op Apps-instelling.

3. Zoek en tik op de TikTok-app om naar de app-info te gaan.

4. Selecteer nu de optie Opslag.

5. Tik ten slotte op Cache wissen en vervolgens op Opslag wissen.

Methode 6: Toestemmingen voor TikTok-achtergrondgegevens toestaan

Als je TikTok geen app-machtigingen hebt verleend, werkt de app mogelijk niet correct en kun je sommige functies niet gebruiken. Over het algemeen wordt het probleem met het niet afspelen van TikTok-video geassocieerd met uitgeschakelde achtergrondgegevensmachtigingen voor TikTok. Daarom, als je een soortgelijk probleem ervaart, controleer en schakel de toestemming voor achtergrondgegevens voor TikTok in.

1. Open Instellingen vanuit het telefoonmenu en selecteer Apps.

2. Selecteer nu Bekijk alle apps en tik op TikTok.

3. Selecteer hier Mobiele data & Wi-Fi

4. Zoek en schakel de schakelaar Achtergrondgegevens in.

Methode 7: VPN-service gebruiken

Veel gebruikers meldden dat het gebruik van een VPN hen hielp dit probleem op te lossen. Daarom is het een goed idee om een ​​VPN-provider op je apparaat te installeren. Als je meer wilt weten over VPN en hoe het werkt, ga dan naar Wat is VPN? Hoe het werkt? gids. Er zijn verschillende gratis VPN-applicaties in de Google Play Store; de meeste gratis VPN’s zijn echter niet veilig en kunnen uw persoonlijke gegevens lekken. Zorg er daarom altijd voor dat je een vertrouwde VPN-aanbieder gebruikt. Bekijk onze gids over de top 9 beste gratis onbeperkte VPN voor Android.

Methode 8: TikTok-app bijwerken

Wanneer de TikTok-app op je apparaat lange tijd niet is bijgewerkt, kunnen de bestaande bugs tot verschillende fouten leiden, zoals het niet afspelen van TikTok-video’s. Daarom is het belangrijk om de app altijd up-to-date te houden. Als u herhaaldelijk hetzelfde probleem ondervindt, kunt u overwegen de TikTok-app bij te werken.

1. Open de Google Play Store vanuit het telefoonmenu.

2. Tik hier op je profielpictogram.

3. Ga vervolgens naar Apps en apparaat beheren.

  TikTok-video's downloaden zonder watermerk

4. Tik op de optie Updates beschikbaar.

5. Zoek de TikTok-app en selecteer de optie Bijwerken.

6. Wacht tot de update is geïnstalleerd en start de TikTok-app opnieuw.

Methode 9: TikTok-app opnieuw installeren

Als het probleem niet is opgelost met het updaten van de TikTok-app, kun je overwegen deze opnieuw te installeren om bestaande problemen op te lossen.

1. Open de Google Play Store op uw smartphone.

2. Tik op het profielpictogram.

3. Selecteer vervolgens Apps en apparaat beheren.

4. Ga naar het tabblad Beheren, vink het aan TikTok app en tik bovenaan op het prullenbakpictogram.

5. Selecteer hier de knop Verwijderen en wacht tot de app is verwijderd.

6. Zoek vervolgens naar TikTok app.

7. Tik ten slotte op de optie Installeren om het opnieuw te installeren TikTok app.

Methode 10: Neem contact op met TikTok-ondersteuning

Als geen van de methoden werkt en het probleem niet is opgelost, kunt u overwegen contact op te nemen met TikTok-ondersteuning. U kunt de ambtenaar bezoeken TikTok-helpcentrum pagina voor meer oplossingen om het probleem op te lossen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de TikTok-klantenservice om oplossingen voor uw probleem te bespreken.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom worden TikTok-video’s niet afgespeeld?

Ans. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit probleem, zoals een slechte netwerkverbinding of serverproblemen met TikTok.

Q2. Hoe los ik problemen met de TikTok-app op mijn Android-apparaat op?

Ans. U kunt proberen de TikTok-applicatie op uw apparaat geforceerd te stoppen om achterblijvende problemen met de app op te lossen.

Q3. Hoe weet ik of TikTok goed werkt?

Ans. Een van de gemakkelijkste manieren om te weten of de TikTok-app beschikbaar is of niet, is door de serverstatus te controleren. U kunt controleren of de app problemen heeft door de serverstatus voor TikTok te controleren.

Q4. Hoe wis ik de TikTok-cache op Android?

Ans. U kunt de cachegegevens voor TikTok wissen vanuit de TikTok-applicatie zelf. U hoeft alleen maar naar het profiel te navigeren en vanaf daar de cachegegevens te wissen.

Q5. Hoe los ik TikTok-videoproblemen op?

Ans. Je kunt verschillende methoden gebruiken om videofouten op TikTok op te lossen, zoals internetproblemen oplossen, cachegegevens wissen of TikTok-achtergrondgegevens toestaan.

***

We hopen dat deze gids je heeft geholpen en dat je het probleem met TikTok-video’s die niet worden afgespeeld hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode voor u heeft gewerkt. Als u suggesties of vragen voor ons heeft, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte.