10 manieren om op te lossen Kan geen streams bekijken op Kodi-fout

Kodi is een geweldig platform voor diegenen die geen maandelijks premiumpakket willen betalen om on-demand films en tv-programma’s te bekijken en ervan te genieten. Het werkt goed voor bijna alle apparaten, het is foutloos, maar af en toe kunnen er fouten optreden in het platform. Veel gebruikers kunnen geen streams over Kodi-problemen bekijken wanneer ze video-inhoud op het platform proberen te streamen. Deze gids helpt je bij het oplossen van Kodi no stream available error.

Hoe op te lossen Kan geen streams bekijken op Kodi-fout

Als u geen streams op Kodi op uw Windows 10-pc kunt bekijken, kunt u eenvoudig de meest mogelijke oorzaken verkleinen die het probleem veroorzaken. Analyseer deze lijst met redenen die het probleem op uw apparaat veroorzaken.

  • Corrupte Kodi-installatie of enkele noodzakelijke Kodi-installatiebestanden zijn kapot of beschadigd.
  • Verkeerd geconfigureerde databasebestanden op uw apparaat die alleen kunnen worden opgelost als u ze volledig verwijdert.
  • Er zijn nog maar weinig Kodi-processen actief op uw apparaat. Als u dus doorgaat met de laatste sessie, kunt u geen nieuwe openen.
  • De cachebestanden van Kodi zijn beschadigd.
  • De Kodi-add-ons zijn verouderd of niet volledig bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  • De grafische stuurprogramma’s in uw apparaat zijn verouderd of niet compatibel.
  • Geografische locatie is beperkt tot uw apparaat.

Hier is een lijst met methoden voor het oplossen van problemen waarmee u geen stream beschikbaar op Kodi-probleem kunt oplossen. Volg ze in dezelfde volgorde om de beste resultaten te bereiken.

Methode 1: basismethoden voor probleemoplossing

De basismethoden voor het oplossen van problemen met het bekijken van streams op Kodi worden in dit gedeelte uitgelegd.

1A. Herstart systeem

Dit is een eenvoudige oplossing die u zal helpen om op uw gemak geen streams op Kodi op een Windows-pc te bekijken. Het herstarten van de Kodi-mediaspeler is een van de eenvoudigste oplossingen die alle problemen met de speler en media-inhoud verhelpt.

De eerste benadering om de fout ‘Geen stream beschikbaar’ op te lossen, is door uw pc geforceerd opnieuw op te starten. Druk op de Windows-toets, klik op de aan/uit-knop en klik op de optie Opnieuw opstarten om de storingen op uw pc op te lossen.

1B. Problemen met internetverbindingen oplossen

Om te genieten van de mediastreamingservices op Kodi zonder Kodi geen probleem met stream beschikbaar, moet uw computer voldoen aan de basisinternetvereisten. Een goede internetverbinding is nodig om gegevens van Kodi-servers te verzenden en te ontvangen. U kunt de internetverbinding controleren door 8.8.8.8 te pingen. Dit is de primaire internetverbindingstest en als de verzonden en ontvangen pakketten gelijk zijn, geeft dit aan dat uw internetverbinding goed werkt.

1. Druk op de Windows-toets en typ cmd. Klik op Als administrator uitvoeren zoals weergegeven.

2. Typ nu Ping 8.8.8.8 in het opdrachtvenster en druk op Enter.

3A. Als het aantal verzonden pakketten gelijk is aan het aantal ontvangen pakketten (0% verlies), dan werkt je internetverbinding goed.

3B. Als het aantal verzonden pakketten niet gelijk is aan het aantal ontvangen pakketten (n% verlies), heb je problemen met je internetverbinding. Probeer uw Restart Router of Modem opnieuw op te starten of over te schakelen naar een Ethernet-verbinding om het probleem aan te pakken.

Afbeelding van Simon via Pixabay

U kunt ook onze gids volgen om netwerkverbindingsproblemen op Windows 10 op te lossen.

1C. Verwijder alle tijdelijke bestanden

De talrijke cachebestanden op uw pc kunnen een reden zijn voor de Kodi no stream available-fout. U kunt proberen alle tijdelijke bestanden op de pc te verwijderen. Lees de methode op de hier gegeven link om alle tijdelijke bestanden op uw pc te wissen om de fout te herstellen.

  18 Elke hoofdbaas in Elden Ring in volgorde vermeld

1D. Sluit achtergrondprocessen

Mogelijk zijn er tal van toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd. Dit verhoogt het CPU- en geheugengebruik, waardoor de prestaties van de computer worden beïnvloed. In dergelijke gevallen kunt u een programma of een toepassing sluiten met behulp van Taakbeheer. Maar als u geconfronteerd wordt met een Kodi no stream available-fout, zult u moeten zoeken naar de antwoorden op het geforceerd sluiten van een programma zonder Taakbeheer. Volg hiervoor onze gids over Taak beëindigen in Windows 10.

Als al deze basismethoden voor probleemoplossing niet werken, gaat u verder met de volgende methode voor probleemoplossing.

Methode 2: grafische driver bijwerken of opnieuw installeren

Het grafische stuurprogramma op uw pc is mogelijk beschadigd of verouderd en u kunt de zoekfunctie in de Kodi-app mogelijk niet gebruiken. Lees de methode om het grafische stuurprogramma op uw pc bij te werken met behulp van de hier verstrekte link om de fout Kodi no stream available op te lossen.

Veel problemen kunnen ontstaan ​​als gevolg van een defecte driver, waardoor u zich achter de oren kunt krabben. Door het verwijderen en opnieuw installeren van systeemstuurprogramma’s wordt het huidige stuurprogramma dat in het systeem is geïnstalleerd, verwijderd en vervangen door de nieuwste versie. U kunt grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10.

Methode 3: Cache wissen van Kodi Media Player

Kan geen streams bekijken op Kodi-probleem kan optreden op de pc als er veel cachebestanden op de Kodi-mediaspeler staan. In dit geval kunt u proberen de cache van uw add-on of mediaspeler te verwijderen om het streamingprobleem op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Kodi en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Add-ons in het linkerdeelvenster van het venster.

3. Klik vervolgens op het tabblad Mijn add-ons in het linkerdeelvenster van het volgende venster om alle geïnstalleerde add-ons in de Kodi-app te zien.

4. Klik nu op uw add-on in het gedeelte Video-add-ons om het Exodus-add-on-scherm te openen.

5. Klik vervolgens op het tabblad Tools op het scherm.

6. Klik op de optie Cache wissen in de weergegeven lijst om alle cachebestanden te wissen.

7. Klik ten slotte op de knop OK om de selectie te bevestigen en de Kodi-app opnieuw te starten.

Methode 4: Hardwareversnellingsfunctie uitschakelen

Verschillende Windows-gebruikers hebben bevestigd dat Kodi geen stream beschikbaar probleem is opgelost door de hardwareversnellingsfunctie in de mediaspeler uit te schakelen. We raden u aan deze stappen te volgen om de functie uit te schakelen zoals hieronder aangegeven.

1. Start de Kodi-speler zoals aangegeven in de bovenstaande methode.

2. Ga nu naar Instellingen door op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm te klikken, zoals weergegeven.

3. Selecteer nu de Player-optie zoals gemarkeerd.

Opmerking: als u een oude versie van Kodi gebruikt, moet u op Spelerinstellingen klikken.

4. Klik nu op het tandwielpictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm totdat u de optie Expert vindt.

5. Schakel nu Hardwareversnelling toestaan ​​​​uit door het uit te schakelen en controleer of dit u helpt het besproken Kodi-streamingprobleem op Windows 10-pc op te lossen.

Methode 5: Kodi-add-ons bijwerken

Als de Kodi-add-ons verouderd of beschadigd zijn, ziet u mogelijk een probleem met geen stream beschikbaar op Kodi op de pc. Volg de onderstaande stappen om de add-on bij te werken en het probleem op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Kodi en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Add-ons in het linkerdeelvenster van het venster.

3. Klik op het tabblad Mijn add-ons met de rechtermuisknop op uw add-on in het gedeelte Video-add-ons en klik op de optie Informatie in het gegeven menu.

4. Klik nu op de knop Update op het scherm om de add-on bij te werken.

Opmerking: u kunt ook de knop Auto-update op het scherm inschakelen om de updates van uw add-on automatisch in de Kodi-app te installeren.

  Hoe WordPress snel in te stellen op VPS en Cloud? [8 Solutions]

Herhaal deze stappen om alle beschikbare add-ons op Kodi bij te werken en controleer of u het besproken probleem kunt oplossen.

Methode 6: update Kodi naar de nieuwste versie

Als u een verouderde versie van Kodi gebruikt, moet u deze bijwerken naar de nieuwste versie om de fout Kodi no stream available op te lossen. In dit geval moet u Kodi bijwerken zoals hieronder aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets en typ Windows Store. Klik vervolgens op Openen.

2. Ga nu naar het zoekmenu en typ Kodi.

3. Zoek vervolgens de Kodi-speler en klik op de knop Ophalen om te controleren of er updates beschikbaar zijn.

4A. Als er updates beschikbaar zijn, volgt u de instructies op het scherm om deze bij te werken.

4B. Als de Kodi-mediaspeler al is bijgewerkt, gaat u verder met de volgende methode voor probleemoplossing.

Methode 7: Kodi-databasebestanden verwijderen

Soms kun je geen streams op Kodi bekijken vanwege corrupte, beschadigde of incompatibele Kodi-databasebestanden op je pc. In dit geval moet u al deze oude databasebestanden verwijderen zoals hieronder aangegeven om probleemloos van uw video te genieten.

1. Start de Kodi-app zoals aangegeven in bovenstaande methoden en ga naar het menu Instellingen.

2. Klik vervolgens op Bestandsbeheer.

3. Navigeer nu naar het Profile Directory-menu van de speler.

4. Ga vervolgens naar Database en druk vervolgens op addons.DB.

Opmerking: dit addons.DB-bestand wordt geleverd met enkele versies en nummers zoals addons20.DB.

Verwijder vervolgens deze databasebestanden en controleer of het probleem is opgelost of niet.

Methode 8: Herstellen naar de standaardinstellingen van Kodi

Als het gebruik van een VPN-verbinding u niet helpt om geen stream beschikbaar op Kodi op uw Windows 10-pc op te lossen, kunt u de onderstaande stappen volgen om uw Kodi-mediaspeler terug te zetten naar de standaardinstellingen.

1. Start Kodi en klik op de optie Fabrieksherstel op het startscherm.

2. U krijgt nu een prompt om toestemming te verlenen. Bevestig alle vragen door op Ja te klikken.

3. Wacht nu tot al deze processen zijn voltooid en start de Kodi-mediaspeler opnieuw als u klaar bent.

4. Importeer alle mediabibliotheekbestanden om uw video’s zonder onderbrekingen af ​​te spelen.

Methode 9: installeer Kodi opnieuw

Maar als je nog steeds geen streams op het Kodi-probleem kunt bekijken, zelfs niet nadat je de mediaspeler naar de standaardinstellingen hebt hersteld, is het hoogstwaarschijnlijk dat je Kodi-mediaspeler een bug in het probleem heeft. U moet alle Kodi-gegevens op uw computer verwijderen en helemaal opnieuw starten om het opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om Kodi opnieuw te installeren.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Klik nu op Een programma verwijderen in het menu Programma’s, zoals weergegeven.

3. Selecteer nu Kodi in de lijst en klik op Verwijderen zoals weergegeven. Bevestig vervolgens elke prompt die in het volgende venster verschijnt.

4. Open nu de Verkenner en ga naar het tabblad Weergave en vink het vakje Verborgen items aan in de sectie Weergeven/verbergen.

5. Navigeer vervolgens naar de volgende locatie.

C:UsersYOURUSERNAMEAppDataRoamingKodi

6. Verwijder alle bestanden in de Kodi-map. Nadat u alle Kodi-bestanden van uw pc hebt verwijderd, start u uw computer opnieuw op.

Opmerking: als u een melding ontvangt dat Kodi-bestanden niet kunnen worden verwijderd omdat er maar weinig programma’s in gebruik zijn, probeer dan alle Kodi-processen te sluiten en ze allemaal te verwijderen.

7. Download Kodi Installer volgens uw vereisten van zijn officiële websitezoals getoond.

8. Kies waar u het bestand wilt downloaden. Voer vervolgens het gedownloade Kodi 19.3 Matrix 64-bit installatieprogramma uit door erop te dubbelklikken.

9. Klik op Volgende in het Kodi Setup-venster, zoals weergegeven.

10. Lees de licentieovereenkomst. Klik vervolgens op de knop Ik ga akkoord.

11. Kies de optie Volledig onder selecteer het type installatie: vervolgkeuzemenu.

12. Vink ook het vakje met de titel Microsoft Visual C++-pakketten aan. Klik vervolgens op Volgende.

13. Kies uw bestemmingsmap om de app te installeren door op Bladeren… te klikken en klik vervolgens op Volgende, gemarkeerd weergegeven.

  Wat is WHOOP-band?

14. Selecteer nu de map waarin u de snelkoppelingen van het programma wilt maken als Start Menu-map of nieuwe map. Klik vervolgens op Installeren.

Opmerking: in het onderstaande voorbeeld hebben we een map met de naam Kodi gemaakt.

15. Wacht tot het installatieproces is voltooid.

16. Klik ten slotte op de knop Voltooien. Nu kunt u de Kodi-app uitvoeren en gebruiken zoals uitgelegd in de volgende sectie.

Nadat u Kodi opnieuw hebt opgestart, zult u geen problemen ondervinden die hiermee verband houden.

Pro-tip: gebruik VPN (Virtual Private Network)

Vaker wordt het probleem met Kodi dat er geen stream beschikbaar is veroorzaakt wanneer uw internetprovider uw geografische locatie om privacyredenen blokkeert. Hierin moet u dus de juiste VPN-verbinding gebruiken om uw netwerkverkeer te versleutelen en uw media afspeelbaar te maken.

Om kort te gaan, hoewel de Kodi-software open-source, gratis en legaal is, kunt u met sommige van de beschikbare add-ons illegaal toegang krijgen tot inhoud. Uw lokale netwerkprovider controleert en rapporteert waarschijnlijk plug-ins voor livestreaming, tv en films aan de overheid en zakelijke autoriteiten, waardoor u elke keer dat u online gaat, wordt blootgesteld. Daarom kunt u een Virtual Private Network gebruiken om uzelf te beschermen tegen het bespioneren van de serviceproviders. VPN’s fungeren als een barrière tussen u en de gedownloade inhoud. Lees onze gids over Wat is VPN? Hoe het werkt?

Het is raadzaam om VPN te gebruiken tijdens het gebruik van Kodi om op te lossen dat er geen streams op Kodi kunnen worden bekeken. Hoewel het gebruik van Kodi officieel legaal is, zijn sommige add-ons in Kodi niet gemaakt of ontwikkeld door de officiële ontwikkelaars. Gebruik daarom een ​​vertrouwde VPN-service om uzelf te beschermen en inhoud uit alle delen van de wereld te bekijken, zonder uw ware locatie of informatie vrij te geven.

Opmerking: hier wordt NordVPN gebruikt als voorbeeld voor demonstratie. U kunt elke VPN gebruiken zoals u wilt.

1. Downloaden NordVPN door op de knop App downloaden te klikken, zoals weergegeven.

2. Klik in het Setup Nord VPN-venster op Bladeren… om de installatielocatie te kiezen en klik op Volgende.

3. Kies naar behoefte een of beide opties voor snelkoppelingen:

  • Maak een snelkoppeling op het bureaublad of,

  • Maak een snelkoppeling in het menu Start.

Klik vervolgens op Volgende, zoals hieronder afgebeeld.

4. Start de NordVPN-app en meld u aan.

5. Nadat u bent ingelogd op uw account, klikt u op het pictogram Instellingen, zoals hieronder aangegeven.

6. Selecteer aan de linkerkant Split tunneling.

7. Zet de schakelaar op Aan, zodat u kunt kiezen welke apps VPN-beveiligde verbindingen moeten gebruiken.

8. Klik op de optie VPN inschakelen voor alleen geselecteerde apps. Klik vervolgens op Apps toevoegen.

9. Selecteer Kodi in de lijst en klik op de knop Geselecteerde toevoegen.

10. Selecteer nu Uw server op de kaart om uw favoriete programma te bekijken.

11. Ga vervolgens naar de Kodi-desktopapp en klik op het Power-pictogram en vervolgens op Opnieuw opstarten, zoals hieronder afgebeeld.

Geniet van het kijken naar shows of films in Kodi met de grootst mogelijke privacy en anonimiteit. Het enige nadeel van het gebruik van Nord VPN is echter dat het soms traag kan zijn om verbinding te maken. Maar wij vinden het het waard!

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je kunt oplossen dat je geen streams op Kodi op je Windows 10-apparaat kunt bekijken. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, kunt u deze ook in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten