10 manieren om uw Slack-account te personaliseren

Slack is een populaire communicatiedienst die voornamelijk wordt gebruikt in werkomgevingen. De standaardinstellingen zijn verstandig en het ziet er mooi uit. U kunt uw Slack-account echter personaliseren, zodat het eruitziet en werkt zoals u dat wilt.

Voeg een foto of avatar toe

Het is erg handig om te kunnen zien hoe iemand eruitziet, vooral voor teams op afstand. U kunt een foto of avatar toevoegen om mensen te helpen u te leren kennen.

Om een ​​afbeelding toe te voegen (als u een bedrijfswerkruimte gebruikt, volg dan de richtlijnen van uw bedrijf), klik op de pijl naast de naam van de werkruimte om het hoofdmenu te openen en selecteer vervolgens de optie “Profiel en account”.

U ziet dan uw profiel aan de rechterkant van de werkruimte. Als u informatie over uzelf wilt wijzigen die andere gebruikers kunnen zien, klikt u op ‘Profiel bewerken’.

Klik

Klik op ‘Een afbeelding uploaden’.

Klik

Dubbelklik in het dialoogvenster dat wordt geopend op de foto of avatar die u wilt gebruiken. Verplaats in het paneel dat wordt geopend de stippellijnen om de afbeelding op de juiste manier bij te snijden en klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Om de afbeelding op te slaan, klikt u op ‘Wijzigingen opslaan’.

Klik

Je afbeelding verschijnt nu naast je naam wanneer je een kanaal of collega een bericht stuurt.

Kies een meldingsgeluid

Als je Slack op een mobiel apparaat gebruikt, kun je het meldingsgeluid kiezen dat Slack gebruikt. Open hiervoor de mobiele app, tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op ‘Instellingen’.

Kraan

Tik in het gedeelte ‘Meldingen’ op ‘Instellingen’. Als alternatief kunt u ook op “Meldingen” tikken om het menu te openen.

  Hoe een verwijderde miniatuur van de nieuwe tabbladpagina van Chrome te herstellen

Kraan

Tik nu op ‘Geluid’.

Kraan

Kies het gewenste meldingsgeluid en tik vervolgens op ‘Opslaan’.

Kies het gewenste meldingsgeluid en tik vervolgens op

Wijzig uw tijdzone

Voor nieuwe accounts probeert Slack automatisch te achterhalen in welke tijdzone u zich bevindt vanaf het apparaat dat u gebruikt. Voor oudere accounts – of als Slack er niet achter komt – staat je account standaard op Pacific Time.

Als de tijdzone onjuist is, werken je instellingen voor Niet storen en meldingen (die we hieronder bespreken) niet correct.

Als u wilt controleren welke tijdzone Slack gebruikt of deze wilt wijzigen, klikt u op de pijl naast de naam van de werkruimte om het hoofdmenu te openen en klikt u vervolgens op ‘Voorkeuren’.

Klik op de pijl om het hoofdmenu te openen en klik vervolgens op

Klik op “Taal en regio” om te controleren welke tijdzone Slack gebruikt. Als het onjuist is, klikt u op de vervolgkeuzepijl en selecteert u de juiste tijdzone.

Klik

Als “Tijdzone automatisch instellen” is geselecteerd, moet u de selectie ongedaan maken om de tijdzone te wijzigen. Er is hier geen knop ‘Opslaan’ – alle wijzigingen die u aanbrengt, worden automatisch opgeslagen.

Stel “Niet storen”-uren in

Nadat u uw tijdzone heeft ingesteld, kunt u de uren ‘Niet storen’ kiezen. Wanneer deze functie is ingeschakeld, stuurt Slack geen meldingen naar uw apparaten. Klik in het menu “Voorkeuren” op “Meldingen”.

Klik

Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Niet storen’. Zorg ervoor dat het selectievakje ‘Meldingen automatisch uitschakelen van’ is geselecteerd. Klik op elke vervolgkeuzepijl en selecteer de begin- en eindtijd van de door u gewenste ‘Niet storen’-periode.

Selecteer de

Nu ontvang je alleen buiten deze uren meldingen op je apparaat.

Kies modi, thema’s of unieke kleuren

Op Slack kun je een lichte of donkere modus selecteren (we zijn grote fans van de donkere modus). Als geen van beide de juiste plek is, kun je echter ook overschakelen naar een ander kleurenpalet of de kleur voor elk element afzonderlijk in de gebruikersinterface selecteren.

  Thunderbolt 3 versus USB-C: wat is het verschil?

Dus ga je gang en maak Slack in elke gewenste kleur!

Uw activiteitenfeed instellen

Een van de geweldige dingen van Slack is hoe gemakkelijk het is om met een emoji op een bericht te reageren. Helaas moet je alle berichten die je hebt gepost controleren om te zien of iemand heeft gereageerd met een emoji.

Om dit probleem op te lossen, biedt Slack een activiteitenfeed die u eventuele reacties op uw berichten laat zien, samen met eventuele vermeldingen. Om dit te zien, klikt u op het symbool “@” (ampersand) rechtsboven in de werkruimte.

Klik op de

Dit paneel toont reacties en vermeldingen. Als u wilt wijzigen wat de activiteitenfeed laat zien, klikt u op de knop Bekijk opties.

Schakel in het paneel “Opties voor activiteitenweergave” de selectievakjes in naast de activiteiten die u in de activiteitenfeed wilt zien en klik vervolgens op de knop “X” om het optiemenu te sluiten.

Selecteer de activiteiten die u in de activiteitenfeed wilt zien en klik vervolgens op de

De activiteitenfeed toont nu de activiteiten die je hebt geselecteerd.

Voeg je favoriete emoji’s toe

De standaardset emoji’s in Slack is redelijk goed, maar er zijn natuurlijk emoji’s beschikbaar die specifiek zijn voor uw team of geografisch gebied.

Als je lid of beheerder bent (gasten hebben deze mogelijkheid niet), kun je je eigen emoji’s toevoegen aan Slack. Om dit te doen, start u gewoon uw favoriete zoekmachine of grafische programma en zoekt of maakt u de emoji’s die u en uw team nodig hebben.

Stel uw status in

Een van de voordelen van Slack is dat je kunt zien wanneer mensen weg zijn, op afstand werken, met vakantie of een andere status hebben. De status van een persoon wordt weergegeven naast haar gebruikersnaam wanneer ze een bericht plaatst, en in de zijbalk als je die persoon onlangs een privébericht hebt gestuurd.

Om uw status in te stellen, klikt u op de pijl naast de naam van de werkruimte om het hoofdmenu te openen en klikt u vervolgens op ‘Status instellen’.

  Blokkeer alle pagina's met Star Wars

Klik op de pijl om het hoofdmenu te openen en klik vervolgens op

Dit opent het paneel “Een status instellen”, waar u elke gewenste emoji kunt toevoegen, samen met een statusbericht. U kunt ook een van de reeds bestaande statussen uit de lijst selecteren. Nadat u de gewenste status heeft geselecteerd, klikt u op ‘Opslaan’.

Selecteer een emoji en typ een statusbericht, of selecteer een status in de lijst en klik vervolgens op

Slack toevoegen aan uw apparaat

Slack wordt standaard geopend in de web-app, maar je kunt het ook openen via een client of mobiele app. Met de client-app heb je toegang tot Slack zonder een browser te gebruiken, en wordt je ook gewaarschuwd wanneer je wordt genoemd of een nieuw direct bericht hebt. De mobiele app waarschuwt u op dezelfde manier en geeft u toegang tot Slack wanneer u niet achter uw computer zit.

Om de client-app toe te voegen, klikt u op de pijl naast de naam van de werkruimte om het hoofdmenu te openen en klikt u vervolgens op ‘Open de Slack-app’.

Klik op de pijl om het hoofdmenu te openen en klik vervolgens op

Dit opent een nieuw tabblad waar de app automatisch wordt gedownload. Klik op “Bestand opslaan” om het installatieprogramma op uw standaard downloadlocatie op te slaan.

Klik

We installeren de Windows-versie, maar het is hetzelfde proces op een Mac. Ga naar uw map Downloads en voer het bestand SlackSetup.exe uit om Slack op uw client te installeren.

Om de gratis app aan uw mobiele apparaat toe te voegen, gaat u naar de Play Store (Android) of de App Winkel (voor iPhone en iPad), zoek naar ‘Slack’ en installeer vervolgens de app.

Leer alles over Slack

Slack heeft veel nuttige functionaliteit – veel meer dan we in één artikel kunnen behandelen. Ga zeker eens kijken bij Slack’s hoofd helppagina en ga door de tutorials. We raden vooral de “Tips, Tricks & More”-tutorials aan, omdat deze je zullen helpen functies te vinden waarvan je anders niet zou weten dat ze er zijn.

gerelateerde berichten