10 manieren om Xbox One-controller te repareren die willekeurig wordt losgekoppeld

Het loskoppelen van de Xbox One-controller is een probleem dat elke gamer niet zou willen ervaren. Vanwege de compatibiliteit wordt de Controller ook gebruikt om games op de computer te spelen; daarom kan het zijn dat de Xbox One-controller willekeurig wordt losgekoppeld van het pc-probleem. De methoden om een ​​willekeurig probleem met de Xbox One-controller op te lossen, worden in dit artikel uitgewerkt, zowel op gameconsoles als op pc’s met Windows 10.

De oorzaken van het probleem met betrekking tot de Xbox-controller worden hieronder vermeld:

 • Lege batterijen – Mogelijk zijn de batterijen van de Xbox-controller leeg en werkt deze mogelijk niet.

 • De controller is niet in de buurt van de console. De controller bevindt zich mogelijk op een afstand van de console, waardoor deze buiten bereik is.

 • Er zijn veel controllers aangesloten op de console. Met de console kunt u maximaal 4 controllers tegelijkertijd aansluiten. Dus als de limiet wordt overschreden, kunt u de controller mogelijk niet gebruiken.

 • Verouderde Xbox-controller-firmware- De controller-firmware is mogelijk verouderd en kan storingen op de controller veroorzaken.

10 manieren om Xbox One-controller te repareren die willekeurig wordt losgekoppeld

Als u de controller op uw Windows-pc gebruikt, kan het probleem met het loskoppelen van de Xbox One-controller om de volgende redenen optreden:

 • Verouderde GPU-driver- Als de NVIDIA GPU-driver verouderd is, kunt u de controller mogelijk niet op uw pc gebruiken.

 • Een probleem met de Device Association-service – De Device Association-service op uw Windows-pc kan ervoor zorgen dat u de controller niet meer kunt gebruiken.

 • Een probleem met de configuratie van het energiebeheer – De energiebesparende modus die op uw controller is ingeschakeld, kan ervoor zorgen dat u de controller niet kunt gebruiken.

 • Verborgen adapters voor Xbox 360- De verborgen adapters voor de Xbox 360 kunnen een probleem vormen met de controller.

De andere redenen waarom het probleem met het willekeurig loskoppelen van de Xbox One-controller kan optreden, worden hieronder beschreven:

 • Ontbrekende Xbox Accessoires-app – De Xbox Accessoires-app is een noodzaak voor het bedienen van de Xbox-controller, dus de ontbrekende app kan dit probleem veroorzaken.

 • Meerdere Bluetooth-ontvangers- Als u een extra Bluetooth-ontvanger van derden gebruikt in combinatie met de geïntegreerde Bluetooth op uw pc, kunt u dit probleem ondervinden.

 • Willekeurige bug op de controller – Er is mogelijk een willekeurige bug op de controller waardoor u de controller mogelijk niet kunt gebruiken.

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

Dit gedeelte bevat de basismethoden voor probleemoplossing die kunnen worden uitgevoerd om het probleem met het loskoppelen van de Xbox One-controller op te lossen.

1. Plaats de Xbox-controller dichter bij de gameconsole

Als u de Xbox-controller gebruikt vanaf een verre plaats en weg van de gameconsole, kunt u de Xbox-controller mogelijk niet gebruiken om de game te spelen.

 • Zorg ervoor dat de draadloze Xbox-controller zich in de buurt van de gameconsole bevindt, omdat de verbinding met het apparaat kan worden verbroken vanwege de Bluetooth-verbinding.
 • Zorg er bovendien voor dat de Xbox-controller naar de voorkant van de gameconsole is gericht en in lijn is met de console.

2. Interferentie van andere apparaten verwijderen

 • Als er veel draadloze apparaten in de buurt van de Xbox-console zijn, kunt u de Xbox-controller mogelijk niet gebruiken. In dit geval moet u de draadloze apparaten zoals magnetrons, draadloze telefoons, draadloze routers, laptops, enz. binnen het bereik plaatsen om interferentie te voorkomen.
 • Als er fysieke barrières zoals metalen deuren of planken in het bereik zijn, kun je de Xbox-controller mogelijk niet gebruiken. Probeer in dit geval de Xbox-controller op de grond te plaatsen en sluit de controller vervolgens aan.
 • De Xbox-consoles zoals Xbox 360 kunnen tot 4 Xbox-controllers tegelijkertijd accepteren. Zorg ervoor dat de Xbox-controller die u probeert te verbinden met de Xbox-console binnen deze toegestane limiet valt, namelijk dat er maximaal 3 Xbox-controllers op de console zijn aangesloten.

3. Gebruik in plaats daarvan een bedrade Xbox-controller

 • Probeer een bedrade Xbox-controller te gebruiken in plaats van een draadloze Xbox-controller om onderbrekingen te verminderen en problemen met de verbinding te voorkomen.
 • Om de controller op uw pc of console aan te sluiten, gebruikt u een Micro USB Type-A-kabel, omdat deze een hogere frequentie heeft die geschikt is voor de Micro USB-poort die eraan is gekoppeld.

4. Sluit alle opslagapparaten opnieuw aan op de Xbox-gameconsole

Als u veel opslagapparaten of harde schijven hebt aangesloten op de gameconsole,

 • Schakel de Xbox-gameconsole uit en koppel alle harde schijven los die op de console zijn aangesloten.
 • Sluit alle harde schijven aan op de gameconsole en zet hem aan en speel.

5. Vervang de batterijen van de Xbox-controller

Bekijk de batterij-indicator op het startscherm en controleer of de batterij voldoende is om de controller te bedienen.

 • Als het batterijniveau laag is, vervangt u de batterijen op de controller om het genoemde probleem op te lossen.
 • Het wordt aangeraden om wegwerpbatterijen van AA te gebruiken in plaats van oplaadbare batterijen.

6. Herstart of schakel de Xbox One-gameconsole uit

Met de optie Power cycle op de Xbox One-controller kun je alle problemen op de Xbox One-console oplossen door hem geforceerd opnieuw op te starten.

 • Houd de Xbox-knop aan de voorkant van de Xbox One-gameconsole ongeveer 10 seconden lang ingedrukt.

 • Druk nogmaals op de Xbox-knop op de Xbox One-console om de console in te schakelen.
 • Sluit uw Xbox-controller aan op de console en controleer of het probleem is opgelost.

7. Geïntegreerde Bluetooth-ontvanger uitschakelen op Windows 10 pc

Als je een probleem hebt met het gebruik van de Xbox One-controller, kun je proberen de geïntegreerde Bluetooth op de pc uit te schakelen.

1. Druk op de Windows-toets en klik op het pictogram Instellingen.

2. Klik op de optie Apparaten in het weergegeven menu.

3. Klik op het tabblad Bluetooth en andere apparaten en schakel de optie Bluetooth op het weergegeven scherm uit om de geïntegreerde Bluetooth uit te schakelen.

8. Schakel over naar een andere Xbox-controller

Als je meerdere Xbox-controllers voor de Xbox-gameconsole hebt, kun je proberen een andere Xbox-controller te gebruiken voor het gebruik van de Xbox-console.

 • Als de andere Xbox-controller werkt, ligt het probleem bij de Xbox-controller die u gebruikte.
 • Anders ligt het probleem mogelijk bij de Xbox-spelconsole die moet worden gerepareerd door een technicus.

9. Sluit Steam Client op pc

Als je de Xbox-controller hebt aangesloten om pc-games te spelen, kun je de controller mogelijk niet gebruiken terwijl de Steam-client op de achtergrond draait. Om dit op te lossen,

1. Start Taakbeheer door op de toetsen Ctrl + Shift +Esc te drukken.

2. Selecteer de Steam Client Bootstrapper-app in de lijst.

3. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Taak beëindigen zoals hieronder afgebeeld.

4. Als je de Oculus Home op je pc hebt geïnstalleerd, moet je deze op dezelfde manier sluiten.

Methode 2: Download de DS4Windows-app

Als u een oudere versie van Windows gebruikt, kunt u proberen de DS4Windows-app te installeren om het loskoppelen van de Xbox One Controller op uw pc-probleem te verhelpen.

1. Start de Google Chrome-app met behulp van de zoekbalk op uw pc, zoals weergegeven.

2. Open de DS4Windows webpagina en klik op de DOWNLOAD knop op het scherm.

3. Voer het gedownloade bestand uit en start de DS4Windows-app op uw pc. Het registreert de invoer van de controller-invoer naar de pc als een Xbox 360-controller.

Methode 3: Apparaatkoppelingsservice uitschakelen

Het probleem met het loskoppelen van de Xbox One-controller kan optreden als de Device Association-service is ingeschakeld op uw pc.

1. Start de Services-app door deze in de Windows-zoekbalk te typen en op Openen te klikken.

2. Selecteer de Device Association-service in de lijst en klik op de optie Stop deze service in het linkerdeelvenster, zoals gemarkeerd.

Methode 4: installeer verborgen adapters opnieuw (voor Xbox 360)

Als u de Xbox 360-controller gebruikt, moeten de verborgen adapters worden verwijderd om het probleem met de willekeurig losgekoppelde Xbox One-controller op te lossen.

1. Start de app Apparaatbeheer zoals weergegeven.

2. Klik op Beeld > Verborgen apparaten weergeven zoals weergegeven.

3. Klik met de rechtermuisknop op Xbox 360 draadloze adapter en klik op de optie Apparaat verwijderen om de adapter te verwijderen.

4. Start uw pc opnieuw op. Sluit vervolgens de controller opnieuw aan.

5. Start Apparaatbeheer opnieuw. Klik op Actie > Scannen op hardwarewijzigingen, zoals hieronder geïllustreerd.

Methode 5: Grafische kaartaanpassingen (voor NVIDIA GPU)

De wijzigingen die moeten worden aangebracht op de NVIDIA GPU grafische kaart om het probleem met het loskoppelen van de Xbox One-controller op te lossen, worden in dit gedeelte uitgelegd.

Optie I: NVIDIA grafische driver bijwerken

Het NVIDIA Graphics-stuurprogramma moet in de bijgewerkte versie zijn om de verschillende aangesloten apparaten te kunnen gebruiken. Volg de methoden om het NVIDIA Graphics-stuurprogramma handmatig op uw pc bij te werken.

Optie II: NVIDIA GeForce Experience Client verwijderen

De NVIDIA GeForce Experience Client is vaak in conflict met de aangesloten Xbox-controller vanwege een vergelijkbare grafische interface. Om dit probleem op te lossen, kunt u proberen de GeForce Experience Client op uw pc te verwijderen.

Optie III: NVIDIA Wireless Controller Service uitschakelen

De NVIDIA draadloze controller-service op uw pc kan het verbindingsprobleem met de Xbox One-controller veroorzaken. Schakel het dus als volgt uit:

1. Start de Services-app door ernaar te zoeken in de Windows-zoekbalk en op Openen te klikken.

2. Klik met de rechtermuisknop op NVIDIA draadloze controller-service en klik op de optie Eigenschappen in de weergegeven lijst.

3. Kies op het tabblad Algemeen de optie Uitgeschakeld in de vervolgkeuzelijst Opstarttype, zoals hieronder weergegeven.

4. Klik op de knoppen Toepassen en vervolgens op OK.

Optie IV: Experimentele streamfunctie uitschakelen

De Experimental Stream-functie op de GeForce Experience Client van de NVIDIA GPU moet worden uitgeschakeld om het probleem met de willekeurige verbinding van de Xbox One-controller op te lossen.

1. Klik op het pictogram GeForce Experience Client op het bureaublad en Uitvoeren als beheerder.

2A. Klik op het tabblad ALGEMEEN op de IN-GAME OVERLAY-optie om deze uit te schakelen.

2B. Schakel op het tabblad ACCOUNT het selectievakje ‘Experimentele functies toestaan’ uit zoals weergegeven.

Methode 6: Wijzig de instellingen van de Xbox-controller in Apparaatbeheer

Met de volgende methoden kunt u het probleem met de verbinding met de Xbox One-controller oplossen.

Optie I: Xbox One-controller opnieuw inschakelen

Het probleem met het loskoppelen van de Xbox One-controller kan worden opgelost door de controller als volgt uit en weer in te schakelen:

1. Start de app Apparaatbeheer zoals weergegeven.

2. Selecteer de Xbox One-controller in het gedeelte Human Interface Devices.

Opmerking: we hebben de stappen voor een HID-compatibele systeemcontroller als voorbeeld geïllustreerd.

3. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op de optie Apparaat uitschakelen zoals afgebeeld.

4. Klik op de knop Ja in het bevestigingsvenster om door te gaan met het uitschakelen van de controller.

5. Klik met de rechtermuisknop op de Xbox One-controller en klik op Apparaat inschakelen

Optie II: Energiebesparingsmodus uitschakelen

U moet de energiebesparende modus uitschakelen om het probleem met het loskoppelen van de Xbox One Controller op te lossen.

1. Start Apparaatbeheer zoals eerder en vouw het gedeelte Xbox-adaptervensters uit.

2. Klik met de rechtermuisknop op Xbox One Controller en klik op de optie Eigenschappen.

3. Klik bovenaan op het tabblad Energiebeheer.

4. Schakel hier de gemarkeerde optie Laat de computer het apparaat uitschakelen om energie te besparen uit en klik op de knop OK.

Methode 7: Xbox-controller bijwerken via Xbox Accessories-app

Om het probleem met het loskoppelen van de Xbox One-controller op te lossen, kun je de Xbox Accessoires-app op je pc installeren en deze gebruiken om de controller bij te werken, zoals hieronder wordt uitgelegd:

1. Sluit de Xbox-controller aan op een Windows-pc met een USB-kabel of gebruik de Xbox draadloze adapter voor Windows.

2. Start de Google Chrome-app door in de Windows-zoekbalk te typen en op Openen te klikken.

3. Open de officiële Microsoft Store-website voor de Xbox-accessoires-app en klik op de knop Get in Store-app.

Opmerking: Klik op de Open Microsoft Store-knop in het pop-upscherm en installeer de Xbox-accessoires-app vanuit de Microsoft Store.

4. Start de app Xbox-accessoires op uw pc met behulp van de zoekbalk. De app identificeert automatisch de Xbox-controller die op uw pc is aangesloten en wordt op het scherm weergegeven.

5. Klik op de knop met de drie horizontale stippen op het scherm om de opties voor de geselecteerde controller te bekijken. Klik hier op het tabblad Update en wacht tot de update is voltooid.

Opmerking: als de controller wordt bijgewerkt, wordt in plaats daarvan het bericht Geen console-update beschikbaar weergegeven.

Methode 8: Sluit de Xbox-controller opnieuw aan op de gameconsole

U kunt proberen de Xbox-controller los te koppelen en vervolgens opnieuw aan te sluiten op de gameconsole om het probleem op te lossen.

Optie I: bekabelde Xbox-controller opnieuw aansluiten

1A. Koppel de verbindingsdraad van de Xbox-controller los en sluit deze opnieuw aan op de USB-poort van de gameconsole.

1B. Koppel de verbindingsdraad van de Xbox-controller los en sluit deze aan op een andere USB-poort op de gameconsole.

1C. Als de verbindingsdraad afneembaar is, koppelt u de verbindingsdraad los en probeert u een andere USB-kabel.

2. Houd vervolgens de synchronisatieknop op de console ongeveer 30 seconden ingedrukt.

3. Selecteer Doorgaan en volg de instructies op het scherm om het configuratieproces van de controller te voltooien.

Optie II: draadloze Xbox-controller opnieuw aansluiten

1. Druk op de knop voor draadloze verbinding op de Xbox-controller totdat de Xbox-knop op de controller knippert en aan blijft.

2. Druk op de Pair-knop op de Xbox-gameconsole totdat het lampje gaat knipperen.

3. Druk op de Windows +I-toetsen om Instellingen te openen en klik op de optie Apparaten zoals weergegeven.

4. Klik op het tabblad Bluetooth en andere apparaten op de knop Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

5. Klik op de Xbox-controller en koppel deze aan uw pc om de controller opnieuw te verbinden.

Methode 9: Xbox-gameconsole bijwerken

Met deze methode kunt u het systeem van de Xbox-console bijwerken om het probleem met het loskoppelen van de Xbox One Controller op te lossen.

1. Druk op de Xbox-knop op de Xbox-controller om de Guide te openen.

2. Navigeer naar Instellingen > Systeem.

3. Selecteer de optie Updates en downloads om beschikbare updates te bekijken.

4. Selecteer de knop START UPDATE op het scherm om de gameconsole bij te werken.

Opmerking: als er geen updates beschikbaar zijn, wordt het bericht Geen console-update beschikbaar op het scherm weergegeven.

Methode 10: Xbox-gameconsole resetten

Het probleem van het loskoppelen van de Xbox One-controller kan worden opgelost door de gameconsole als volgt opnieuw in te stellen:

1. Druk op de Xbox-knop om de Guide te openen.

2. Navigeer naar Instellingen > Systeem > Console-info, zoals hieronder geïllustreerd.

3. Selecteer Console resetten. U krijgt twee opties.

4A. Klik eerst op Reset en bewaar mijn games & apps, omdat hierdoor alleen de firmware en instellingen worden gereset.

Let op: hier blijven de spelgegevens intact en hoef je niet alles opnieuw te downloaden.

4B. Als dat niet het geval is, selecteert u Reset en verwijdert u in plaats daarvan alles.

***

Het probleem met het willekeurig loskoppelen van de Xbox One-controller werd in dit artikel besproken en ook de methoden om dit op te lossen. Laat uw suggesties en vragen over het artikel achter in de opmerkingen hieronder.

  Wat is Usenet? Is het legaal? Aan de slag met

gerelateerde berichten