10 Polygon (MATIC) NFT-marktplaatsen om te kopen/verkopen

Polygon, voorheen bekend als Matic Network, is het grootste laag 2-netwerk, schaalbaarheidsplatform en framework voor het verbinden en ontwikkelen van Ethereum-compatibele blockchain-netwerken.

Het Polygon-netwerk is inheems in Ethereum en ontworpen om compatibel te zijn met al zijn huidige en toekomstige infrastructuur. Polygon biedt een basis voor zijn interoperabiliteit met andere laag-2-oplossingen, soevereine blockchains en zijketens.

De primaire missie van Polygon, ook wel het “Ethereum’s internet van blockchains” genoemd, is het samenbrengen van schaalbare oplossingen die cruciaal zijn bij het ondersteunen van het multichain-ecosysteem van Ethereum. Als laag-2-aggregator wil Polygon een multichain-ecosysteem bouwen met verbeterde interoperabiliteit van blockchains die compatibel zijn met Ethereum.

Hoe goed ken jij de Polygon Blockchain?

Idealiter is een laag 2-netwerk een aanvullend raamwerk of protocol dat gelaagd is over een bestaand blockchain-systeem. Het primaire doel van deze protocollen is om de schaal- en transactiesnelheidsproblemen van de grote blockchain-netwerken aan te pakken. Als een laag over het Ethereum-netwerk geniet Polygon dezelfde beveiliging als op Ethereum.

Polygon heeft zijn eigen Plasma-implementatie in de vorm van Polygon Plasma Chains. Naast het bieden van een basis voor dApps, maken Polygon Plasma Chains het mogelijk transacties te verplaatsen van de primaire blockchain naar secundaire ketens om goedkopere en snellere transacties mogelijk te maken. De mogelijkheid van deze Polygon biedt een eenvoudige basis voor nieuwe en huidige blockchain-applicaties om op Ethereum te ontwikkelen zonder schaalbaarheidsbeperkingen.

Hoe Polygon verschilt van Ethereum en Solana

Polygon’s onderscheid van Ethereum:

Ethereum is de grootste Layer 1-blockchain ter wereld en luidt een gedecentraliseerd, open source en gedistribueerd computernetwerk in. Dit netwerk zorgt voor de creatie van duizenden gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten. Polygon daarentegen is een Layer 2-schaaloplossing die bovenop Ethereum is gebouwd. Het doel van de Polygon-zijketen is om Ethereum te helpen groeien in effectiviteit, veiligheid, schaal en bruikbaarheid.

Ethereum is momenteel een Proof of Work (PoW) blockchain met plannen om over te stappen naar Proof of Stake met de lancering van ETH 2.0. Aan de andere kant is Polygon puur een Proof of Stake (PoS) consensusketen. In tegenstelling tot 12-25 TPS van Ethereum, kan Polygon tot 65.000 TPS verwerken. Dit alles met een naadloze schaalbaarheid en lagere gastarieven. Het is interessant om op te merken dat Polygon geen directe concurrent is van Ethereum.

Polygon’s onderscheid van Solana

In tegenstelling tot Polygon is Solana een directe concurrent van Ethereum. Het is ook een laag 1-blockchain die draait op een hybride protocol van proof-of-stake (PoS) en proof-of-history (PoH). Dit biedt ontwikkelaars een uniek platform om gebruikersgerichte applicaties te ontwikkelen. Solana kan tot 50.000 transacties per seconde (TPS) aan, wat lager is dan de 65.000 TPS van Polygon.

In de loop van de tijd heeft Polygon bewezen veerkrachtiger te zijn als netwerk in vergelijking met Solana. Zoals het er nu uitziet, heeft Solana meer netwerkstoringen gehad. Ter vergelijking: Polygon heeft verschillende enorme partnerschappen gesloten die gericht zijn op NFT-integraties. Dit omvat onder meer sociale media-giganten Facebook, Instagram en Reddit.

  11 Do's & Don'ts bij het kiezen van een juist WordPress-thema

Waarom kopen of verkopen op Polygon NFT Marketplace?

Lage gaskosten: de vele redenen die Polygon tot een van de meest geschikte blockchain maken om NFT’s te kopen en verkopen, zijn ook voornamelijk verantwoordelijk voor verschillende van de reguliere integraties die Polygon de afgelopen maanden heeft bereikt. Als een laag 2-blockchain met een robuuste, schaalbare infrastructuur, zijn de standaard gastarieven van Polygon redelijk betaalbaar. Momenteel zitten ze op meestal minder dan $ 0,01 per transactie.

Finaliteit van snelle transacties: De term “transactiefinaliteit” beschrijft het punt waarop alle partijen een transactie als succesvol afgesloten kunnen beschouwen. Precies op dit punt kan een transactie die aan de blockchain is toegevoegd niet worden gewijzigd of teruggedraaid. Polygoonboost van een transactiefinaliteit van 2,1 seconden per transactie ten opzichte van de finaliteit van Ethereum van 1 minuut.

De thuisbasis van duizenden NFT’s: vanwege de toegenomen schaalbaarheid van Polygon en verschillende andere voordelen die al zijn beschreven, heeft de blockchain een groot aantal spraakmakende NFT-projecten aangetrokken. Volgens Dune Analytics zag Polygon een recordhoogte van 2,68 miljoen NFT’s die alleen al in januari 2022 werden verkocht op verschillende NFT’s-marktplaatsen.

Laten we nu eens kijken naar de populaire Polygon NFT-marktplaatsen.

Open zee

OpenSea, opgericht in 2017, blijft ’s werelds grootste gedecentraliseerde peer-to-peer-uitwisselingsmarkt voor het kopen en verkopen van NFT’s. Gebruikers kunnen transacties met elkaar uitvoeren op een onmiddellijke, absolute en betrouwbare manier. OpenSea, oorspronkelijk gebouwd voor de Ethereum-blockchain, herbergt nu de grootste Polygon NFT-marktplaats met een recordhandelsvolume.

De Polygon NFT-marktplaats van OpenSea is volledig vrij van vrijheidsbeneming; het maakt gebruik van zelfuitvoerende slimme contracten om platformtransacties te ondersteunen. Dit garandeert in wezen eerlijke handel. Ofwel voeren de partijen helemaal geen transacties uit, ofwel resulteren de transacties in win-winscenario’s voor de koper en verkoper – waardoor beide partijen worden afgewikkeld.

Voor elke succesvolle transactie heft Opensea een vergoeding van 2,5 procent. Hoewel dit misschien veel klinkt, biedt OpenSea lagere transactiekosten dan de meeste Polygon NFT-marktplaatsen, waarvan sommige wel 5% in rekening kunnen brengen.

Verfijnbaar

Refinable is een gedecentraliseerde marktplaats met meerdere ketens die de drempels van gebruikers voor het ontdekken, verkennen, creëren en uitwisselen van NFT’s verlaagt. De Refinable Marketplace is ontworpen om gebruikers meer vrijheid en flexibiliteit te bieden als het gaat om hoe ze omgaan met NFT’s. Refinable toont NFT’s die zijn gemaakt als resultaat van samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers en andere cryptocurrency-projecten. Het presenteert bekende NFT’s die zijn gemaakt door de Refinable-gemeenschap.

Het is interessant om op te merken dat Refinable tot de eerste Polygon NFT-marktplaats behoort en tot dusver super innovatief is geweest in zijn productaanbod. Op dit moment rekent de Refinable NFT-marktplaats 2,5% van de waarde van elke NFT die op de markt wordt verhandeld.

Tofu NFT

TofuNFT is een Polygon NFT Marketplace die voorheen bekend stond als de ‘SCV NFT-marktplaats’ en werkt met de combinatie van DeFi- en NFT-marktplaatsfuncties. De uiteindelijke rebranding naar TofuNFT positioneerde het als een NFT-gericht platform, waarbij de DeFi-functies werden verpest.

  Wifi Collector scant en verzamelt informatie over draadloos netwerk

De bètaversie werd uitgebracht in september 2021 en een volledige versie van de lancering werd later in het jaar gelanceerd. Zowel de vaste prijs als de veilingfragmenten laten gebruikers profiteren van gasvrije aanbiedingen. Bovendien kunnen makers en verzamelaars NFT’s met prijskaartjes in verschillende valuta’s kopen en uploaden.

TofuNFT is een van de weinige polygone NFT-marktplaatsen die in veel opzichten innovatief is gebleken. De marktplaats ondersteunt momenteel verschillende portefeuilles, waaronder MetaMask, Wallet Connect, TokenPocket, TrustWallet, imToken, SafePal, Math Wallet en Coinbase Wallet.

PlayDapp

De PlayDapp MarketPlace is een C2C Polygon NFT-marktplaats waar u eenvoudig in-game NFT’s (Non-Fungible Tokens) en andere digitale activa op basis van de blockchain kunt kopen en verkopen. Het ecosysteem is gericht op het belonen en ondersteunen van gamers en ontwikkelaars. Aangezien alle PlayDapp-games compatibel zijn met elkaar, kunt u een grote verscheidenheid aan games spelen met uw aangeschafte NFT’s.

Het doel van PlayDapp is om het voor iedereen mogelijk te maken om toegang te krijgen tot en te profiteren van digitale middelen. PlayDapp wil meer mensen in de wereld van cryptocurrency-gaming brengen door gamers een platform te bieden om digitale verzamelobjecten en in-game-activa uit te wisselen.

Buit

Loot is momenteel een van de populaire Polygon NFT-marktplaatsen. Loot, vaak beschreven als de ultieme NFT-marktplaats voor gaming-NFT’s, is een hub voor het verhandelen, kopen en uitwisselen van gaming-gerelateerde niet-vervangbare tokens.

Twee secties vormen de Polygon NFT Marketplace: Algehele NFT Marketplaces zonder enige link naar Gamefi en NFT’s van alle soorten en de Specialized Marketplace gebouwd voor specifieke videogameprojecten die uitsluitend essentiële in-game activa verkopen.

Loot rekent een commissie van 5% op al zijn NFT-transacties. Een aanzienlijk deel van deze commissie gaat terug naar de ecosysteemgebruikers als gemeenschapsbeloningen.

Element

Element is een groeiende Polygon NFT-marktplaats die door veel individuen wordt gebruikt. Element is gebouwd op drie kernpijlers – makers, gebruikers en gemeenschap, om een ​​groot aantal mensen op de NFT-markt te verwelkomen en de integratie tussen de reguliere markt en de crypto-economie aan te moedigen.

De platformfunctionaliteit van Element bestaat voornamelijk uit drie functies: Maken, Ontdekken en Uitwisselen. Als het gaat om productontwerp, houdt Element rekening met alle aspecten van uploaden, opslaan en verhandelen om een ​​gebruiksvriendelijke marktomgeving voor alle gebruikers te creëren.

Andere belangrijke kenmerken van Element zijn de ondersteuning voor 4 mainstream gedecentraliseerde opslag, bescherming van de rechten van makers, verbod op kwaadwillige botbiedingen, optimalisatie van NFT’s zoeken, Engelse veilinggasvergoeding, laagste transactiekosten en interoperabiliteit tussen ketens.

NFT-sleutel

NFTKey is een gedecentraliseerde Polygon NFT-marktplaats. Het platform debuteerde officieel op 26 maart 2021. Zonder enige afhankelijkheid van gecentraliseerde servers, stelt het platform u in staat om NFT te verhandelen, wedden, kopen en verkopen op Polygon en andere compatibele blockchains. Om maximale openheid en toegankelijkheid te garanderen, worden al deze acties en gebeurtenissen grondig gedocumenteerd op blockchain.

NFTKey belangrijkste kenmerken:

  • Stabiele markt voor hoogwaardige kunstwerken en ontwerpen.
  • Beschikbaarheid van vertrouwde NFT-verzameling.
  • Multichain-ondersteuning voor NFT-verzamelobjecten van Polygon, BSC, AVAX, ETH en FTM.
  • Ondersteuning voor een breed scala aan crypto-wallets.
  Wat is een internettrol? (en hoe om te gaan met trollen)

NFTrade

NFTrade is het eerste cross-chain cum blockchain-agnostische NFT-platform. Iedereen kan gemakkelijk NFT’s maken, kopen, verkopen, ruilen, bewerken en gebruiken in verschillende blockchains dankzij NFTrade, dat alle NFT-marktplaatsen verzamelt en de volledige NFT-levenscyclus host. Naast andere ketens biedt NFTrade ook ondersteuning voor de Polygon NFT-marktplaats, waardoor gebruikers worden blootgesteld aan een breed scala aan op polygoon gebaseerde NFT’s.

NFT-projectgemeenschappen die op zoek zijn naar een meer interactief en gemeenschapsgericht platform, kunnen intrinsieke waarde krijgen van NFTrade, dat speciale functies met toegevoegde waarde biedt, zoals P2P-swaps, NFT-landbouw, toegankelijkheid met meerdere ketens en nul transactiekosten.

NFTrade introduceert alle functies die ontbreken op de meeste marktplaatsen en platforms in één gebruiksvriendelijk platform. Zo bestaat escrowed NFT-swapping op de meeste NFT-marktplaatsen niet, waardoor gebruikers gedwongen worden risicovolle OTC-handel uit te voeren. Deze functie is beschikbaar op NFTrade als een betrouwbare P2P-swapping.

AirNFT’s

AirNFTs is een nieuwe NFT-marktplaats die oorspronkelijk is opgericht op de BNB Chain. Tegenwoordig biedt het ondersteuning voor op Polygon gebaseerde NFT-marktplaatsen. Het primaire doel van AirNFT’s is om de uitdagingen met de huidige NFT-marktplaatsen op te lossen. AirNFTs is op een missie om een ​​revolutie teweeg te brengen in de markt voor crypto-verzamelobjecten door de problemen van hoge kosten, lange wachttijden en slechte gebruikerservaring aan te pakken.

AirNFT heeft een beloningssysteem dat marktdeelnemers beloont – zowel makers van inhoud als NFT-kopers. De native token $AIRT van AirNFT wordt gebruikt om verkopers en kopers op het platform te stimuleren.

Schatgebied

Treasureland is een multichain NFT-uitgifte- en handelsplatform waarmee gebruikers met slechts één klik moeiteloos NFT’s kunnen kopen, verhandelen of veilen en NFT’s kunnen minten. De Treasureland NFT-markt is naar verluidt gecreëerd door enkele ontwikkelaars van het DEGO-project. Naast BNB Chain biedt Treasureland ook ondersteuning voor Polygon NFT-marktplaats en kunnen gebruikers verbinding maken vanuit hun favoriete portemonnee, waaronder Metamask, SafePal, Math-portemonnee, Trust Wallet, ONTO-portemonnee en Token Pocket.

Afsluitende gedachten

Polygon blijft zichzelf vestigen als de go-to layer 2-blockchain voor alle NFT’s. Vooral dankzij de verschillende voordelen die de blockchain heeft ten opzichte van andere netwerkinfrastructuren. Naarmate meer en meer mensen de wereld van cryptocurrency betreden, heeft de congestie die wordt ervaren op bekende netwerken zoals Ethereum, gebruikers geleid naar zeer schaalbare ecosystemen zoals Polygon terwijl ze oplossingen zoeken op snelle, gasvriendelijke netwerken.

Onnodig te zeggen dat de instabiliteit en netwerkstoringen die worden ervaren op populaire blockchains zoals Solana, gebruikers ook hebben beïnvloed om de Polygon NFT-markt wereldwijd te omarmen. Met dit huidige groeitraject ligt Polygon op schema om de go-to blockchain te worden voor veel aankomende NFT-collecties.

gerelateerde berichten