10 Raspberry Pi-hoes om uw minicomputer veilig en gezond te houden

Heb je een Raspberry Pi mini-computer? Zo ja, dan mag u deze gevallen niet missen om het veilig te houden.

Raspberry Pi is nuttig voor verschillende doeleinden, zoals een mediacenter, een console voor vintage videogames, een hub voor domotica, een controller voor een robot en een leermiddel voor studenten en hobbyisten.

De Raspberry Pi is een populaire optie voor fabrikanten en doe-het-zelvers over de hele wereld. Het is vanwege de lage prijs en het aanpassingsvermogen. Het is een veelzijdige tool die in veel projecten en toepassingen kan worden gebruikt vanwege het kleine formaat, het lage stroomverbruik en de compatibiliteit met veel randapparatuur.

Het is erg belangrijk om deze tool veilig en uit de buurt van externe schade te houden, aangezien de grootte van Raspberry Pi extreem klein is. Dit artikel bespreekt wat een Raspberry Pi-behuizing is en waarom het nuttig is. We zullen ook kijken naar enkele van de beste Raspberry Pi-behuizingen om uw minicomputer veilig en gezond te houden.

Wat is Raspberry Pi?

De Raspberry Pi Foundation in het VK ontwikkelde een reeks compacte, redelijk geprijsde single-board computers, bekend als Raspberry Pi. De eerste introductie van de Raspberry Pi vond plaats in 2012. Daarna zijn er meerdere iteraties van het bord beschikbaar gemaakt, elk met verbeterde functies en functionaliteiten.

De Raspberry Pi is bedoeld om individuen een gemakkelijk beschikbare en goedkope manier te bieden om meer te weten te komen over elektronica, informatica en programmeren. De boards hebben een CPU, geheugen, opslag en verschillende invoer- en uitvoerpoorten.

Het geheel is ongeveer zo groot als een creditcard. Ze kunnen in veel programmeertalen zijn geschreven, waaronder C, C++, Python en Scratch, en ze werken op een op Linux gebaseerd besturingssysteem.

Wat is een Raspberry Pi-behuizing?

Een Raspberry Pi case is een veilige afdekking voor de single board computer Raspberry Pi. De behuizing van de Raspberry Pi geeft toegang tot alle poorten en aansluitingen van het bord en beschermt het tegen vuil, puin en onbedoelde schade.

Eenvoudige plastic behuizingen tot complexere behuizingen van hout, metaal of zelfs legostenen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele verschillende ontwerpen en materialen die beschikbaar zijn voor Raspberry Pi-behuizingen. Sommige koffers kunnen bovendien extra componenten bevatten, waaronder montagebeugels of koelventilatoren.

Waarom hebben we een Raspberry Pi Case nodig?

Een pleidooi houden voor de Raspberry Pi is om een ​​aantal redenen cruciaal:

  • Omdat de Raspberry Pi een elektrisch apparaat is, is het kwetsbaar voor schade door omgevingselementen zoals stof en vuil. De Raspberry Pi wordt beschermd tegen mogelijke gevaren door een behuizing, die als beschermende laag fungeert.
  • Een behuizing geeft de Raspberry Pi een stevige basis die hem op zijn plaats houdt en voorkomt dat hij beweegt tijdens het gebruik. Dit is vooral van vitaal belang als de Raspberry Pi wordt gebruikt in een onderneming of toepassing waarbij betrouwbaarheid cruciaal is.
  • Een behuizing kan ook het aansluiten en loskoppelen van randapparatuur en accessoires eenvoudig maken door snelle toegang tot de vele poorten en aansluitingen van de Raspberry Pi mogelijk te maken.
  • Een hoesje kan de Raspberry Pi er eleganter en competenter uit laten zien, waardoor het algehele uiterlijk nog beter wordt.
  Een vragenlijst maken in Microsoft Forms

Een Raspberry Pi-behuizing is een eenvoudige investering die de functionaliteit en esthetiek van het apparaat kan verbeteren, terwijl het wordt beschermd en de levensduur wordt verlengd.

Wat zijn de voordelen van een Raspberry Pi Case?

Raspberry Pi Case biedt tal van voordelen. Een hoesje kan je Raspberry Pi beschermen tegen fysieke schade, inclusief deuken, stoten en zelfs onbedoelde vallen. Een behuizing kan helpen bij de warmteafvoer van de interne onderdelen van de Raspberry Pi, waardoor het risico op oververhitting en eventuele schade aan het apparaat wordt verkleind.

Omdat een hoesje een meer solide en veilige methode biedt om het apparaat vast te houden, is het misschien eenvoudiger om je Raspberry Pi te verplaatsen. De poorten en aansluitingen op de Raspberry Pi zijn allemaal toegankelijk via een behuizing, waardoor randapparatuur en extra’s eenvoudig kunnen worden aangesloten zonder de behuizing te verwijderen.

Nu heb je een perfect idee waarom je een Raspberry Pi Case nodig hebt. Laten we dus eens kijken naar enkele van de beste cases die u kunt kopen.

Pironman Raspberry Pi 4-behuizing

De Pironman Aluminium Tower Case is compatibel met Raspberry Pi 4, hoewel het mogelijk niet compatibel is met het Pi 3-model. Het is aangepast met een Ice Tower-koeler met een koperen buis van 5 mm en een stille RGB-ventilator met temperatuurregeling om respectievelijk voldoende warmte- en geluidsbeheersing te weerstaan.

Het heeft een ingebouwde USB naar M.2 SATA SSD en ondersteunt TRIM en UASP, maar NVME/PCIe SSD wordt niet ondersteund. De beschikbare afmetingen zijn 22 mm x 30 mm, 42 mm, 60 mm en 80 mm. Het flexibele display is ingeschakeld met programmeerbare 0,96″ OLED om CPU/RAM/ROM-gebruik weer te geven. Het kan ook de CPU-temperatuur en het IP-adres weergeven.

IR-ontvanger is ook ingeschakeld voor media-invoer zoals Kodi of Volumio. Men kan ook veilig afsluiten met de aan/uit-knop. Aangezien spanningen en stopcontacten van land tot land verschillen, is het altijd beter om een ​​adapter of omvormer te gebruiken.

iUniker Raspberry Pi 4-hoes

De iUniker Pi 4 Case heeft een koelsysteem met een 40mm ventilator die je Pi 4 board perfect beschermt. U kunt ook de lopende status van uw Pi-bord in realtime controleren.

Hoogwaardige koellichamen helpen de warmteafvoer en koelen de Pi 4 B CPU, GPU en RAM snel af. De iUniker Raspberry Pi 4 B Case heeft een 5V 4A Type-C voeding en UL veiligheidscertificering. Deze ventilator presteert beter bij warmteafvoer dan standaard ventilatoren.

De Pi 4-voeding wordt geleverd met een schakellengte van 1,5 m (5 voet) en brengt geen overstroom- of overspanningsrisico met zich mee. Een consument kan 18 maanden garantie en levenslange technische ondersteuning krijgen.

  Wat is DLC in videogames?

Argon EON Pi NAS-behuizing

Met de Argon AEON-behuizing kunt u de efficiëntie van uw Raspberry Pi 4 verbeteren met 4-Bay SATA-hardeschijfpoorten die compatibel zijn met twee (2) 3,5″ SATA HDD en twee (2) 2,5″ SATA HDD/SSD.

Het heeft passieve koeling in de vorm van een aluminium Pi 4-behuizing met een geïntegreerd koellichaam en actieve koeling in de vorm van een PWM 60 mm-ventilator. Het Argon AEON-script kan worden geconfigureerd om de ventilatorsnelheid aan te passen en de Raspberry Pi 4 te helpen bij het handhaven van een geschikte temperatuur. De aluminium behuizing beschermt het circuit tegen blootstelling en houdt het koel.

U kunt het apparaat eenvoudig op afstand bedienen met behulp van de Argon IR-afstandsbediening, terwijl u veilig kunt afsluiten. U kunt het Argon AEON-script configureren via OLED om de vereiste parameters weer te geven. Met de ingebouwde RTC-module kunt u eenvoudig automatisch opstarten en afsluiten plannen.

KKSB Raspberry Pi 4-behuizing

De KKSB Raspberry Pi 4 Case is compatibel met het Raspberry Pi 4-model. Het biedt ruimte voor een PoE-hoed, een koellichaam en een ventilator. De ventilator wordt op het koellichaam geïnstalleerd. Er is voldoende ruimte beschikbaar als men een extra koellichaam of koeler wil installeren.

Er is 100% compatibiliteit in termen van KKSB met uitsparingen voor Raspberry Pi 4-interfaces en connectoren. De GPIO-kabel loopt via een uitsparing in de zijwand van de behuizing. Het is eenvoudig te monteren met slechts vier schroeven voor het bevestigen van het deksel en de basis, en de montage is eenvoudig. De behuizing kan met behulp van twee montagegaten aan de muur of andere oppervlakken worden bevestigd.

Vilros doorzichtige slanke compacte hoes

Je kunt je Raspberry Pi 4 in het onderste gedeelte van de Vilros Clear Transparent Slim Compact Case-cover schuiven en in elkaar klikken om hem te beschermen. Bevat drie delen: een geventileerd bodemdeel en twee hoezen om uit te kiezen. Beide covers bieden eenvoudige toegang tot de USB-, HDMI- en audio-aansluitingen.

Eén klep heeft een gesloten bovenkant voor een strak uiterlijk en gevoel, en de andere klep heeft een open GPIO-poort en cameramodulebevestiging. Het Vilros casusscript maakt het eenvoudig om een ​​tijdschema op te stellen. Haal het meeste uit uw Raspberry Pi 4-behuizing door gebruik te maken van verschillende Raspberry Pi-apps. Het is compatibel met Raspberry Pi OS, Ubuntu, Kodi/LibreElec en Retropie.

Argon ONE M.2 aluminium behuizing

Argon ONE M.2 aluminium behuizing is de krachtigste Raspberry Pi 4-behuizing. Het heeft een M.2 SATA SSD-draagbord, een aan/uit-knop, een regelbare interne 30 mm-ventilator en een IR-sensor.

Het bevat een M.2 SATA-uitbreidingskit voor gebruik met M.2 SATA SSD B-key of B+M key, evenals voeding en overdracht via de USB 3.0-poort. Met een ventilator van 30 mm kunt u de veilige uitschakelknop en software regelen.

GPIO is toegankelijk via een verwijderbare magnetische hoes. Het heeft een eenvoudig netsnoer, twee (2) full-size HDMI-beeldschermaansluitingen, GPIO-accessoires en ingebouwde IR. U kunt het potentieel van de Pi 4 als singleboardcomputer optimaal benutten door hem om te vormen tot een kleine desktop, mediaspeler, retroconsole of server. Compatibel met de Raspberry Pi 4 Model B (1GB, 2GB, 4GB en 8GB).

  Sorteeralgoritmen Implementaties in Python

Anidees Aluminium Extra High Pi Case biedt gemakkelijke toegang tot alle in- en uitgangen. In vergelijking met plastic of ABS-materialen biedt aluminium een ​​veel betere warmteafvoer.

Aluminium heeft een behuizing met perforaties voor de GPIO-, camera- en DSI-beeldschermkabels. Men kan effectief werken met minder rommel en open toegang tot twee (2) full-size HDMI-displaypoorten en GPIO-pinnen.

Een intelligent kabelbeheersysteem op uw Raspberry Pi 4-behuizing voorkomt schade en verhoogt de kabelprestaties. Gebruik de ingebouwde veilige uitschakelknop om onnodige schade en gegevensverlies als gevolg van het loskoppelen van de RPI 4 tot een minimum te beperken. U moet uw gegevens en SD-kaart beveiligen met een enkele push-safe afsluitopdracht.

Argon NEO Raspberry Pi 4-behuizing

De betrouwbare Argon NEO Raspberry Pi 4 Case houdt de Raspberry Pi 4 koel tijdens het werken. De constructie van de aluminium Pi 4-behuizing die als koellichaam fungeert, maakt het mogelijk om lange perioden van passieve koeling te garanderen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over oververhitting.

Het is compatibel met een Argon-ventilatorhoed voor actieve koeling op aanvraag. Het nette kabelbeheersysteem vermindert het risico op schade en verbetert de kabelprestaties. Het biedt onderweg ononderbroken toegang tot RPI 4-poorten. Je kunt de levensduur van je Pi verlengen met een aluminium behuizing om de circuits te beschermen en koel te houden.

Om snel aan je projecten te werken, kun je een magnetisch schuifdeksel gebruiken om toegang te krijgen tot GPIO-pinnen, een cameramodule, een displaymodule en Raspberry Pi HAT’s.

ElectroCookie Raspberry Pi 4-hoes

ElectroCookie Raspberry Pi 4 Case wordt geleverd met een miniatuur desktop-achtige behuizing. De matzwarte aluminium behuizing en transparante donkergrijze acryl kap geven hem een ​​stijlvolle en strakke uitstraling. Het grote koellichaam en de 4000 RPM-ventilator zorgen voor een effectief CPU-koelsysteem.

Het zorgt voor een stille werkomgeving met zijn geluidsarme 17dBA koelventilator. Het veranderende RGB-sfeerlicht met een instelbare helderheidsregelaar kan uw werkruimte transformeren door middel van verschillende lichttinten.

GeeekPi aluminium NAS-behuizing

Deze Raspberry Pi NAS Case is compatibel met de Raspberry Pi 4 (8GB/4GB/2GB/1GB). Het wordt geleverd met een aluminium behuizing, een ICE Tower Cooler en een M.2 SATA SSD-adapterkaart. U kunt uw eigen NAS-apparaat maken met behulp van een M.2 SATA SSD-adapterkaart en een M.2 SATA SSD.

De SSD-schijf moet een M.2 SATA SSD 2280 zijn om door de adapterkaart te worden ondersteund. Via de opdracht raspi-config kan het officiële Raspberry Pi-besturingssysteem de ventilator direct configureren om de snelheid te wijzigen als reactie op de CPU-temperatuur.

Andere besturingssystemen vereisen mogelijk dat u uw eigen software maakt en GPIO-pinnen gebruikt om PWM-signalen te leveren om de snelheid van de ventilator te regelen.

Conclusie

Om samen te vatten, een Raspberry Pi-behuizing is essentieel voor elke Raspberry Pi-configuratie. Het biedt eenvoudige toegang tot alle poorten en connectoren. Het beschermt het apparaat ook tegen fysieke schade, helpt warmte af te voeren, voegt wat flair toe aan uw opstelling en maakt het draagbaarder.

Iedereen kan een Raspberry Pi-hoes kiezen die bij zijn smaak past vanwege de verscheidenheid aan beschikbare kleuren en patronen. Door te investeren in een behuizing van hoge kwaliteit gaat je Raspberry Pi langer mee en wordt je algehele gebruikerservaring verbeterd.

Vervolgens kunt u ook Rasberry Pi vs. Arduino lezen: wat beter is.