10 sites die u betalen om naar muziek te luisteren [2023]

In plaats van gratis naar muziek te luisteren in je galatijd, krijg je wat rendement in de vorm van geld terwijl je ook nieuwe deuntjes ontdekt.

Ja, dat kan met behulp van verschillende luister- en verdiensites. Deze websites betalen je om naar muziek te luisteren. Is dat niet echt geweldig?

Laten we er meer over leren nadat we de voordelen van het luisteren naar muziek hebben begrepen!

Voordelen van het luisteren naar muziek

Een van de dingen die de gezondheid van de hersenen ten goede kunnen komen, is luisteren naar muziek. Het helpt de hersenen actief te houden, omdat de hersenen ons helpen bij het uitvoeren van alle dagelijkse activiteiten. Laten we eens kijken naar enkele andere voordelen van het luisteren naar muziek.

Muziek verbetert de geheugencapaciteit

Genieten van muziek kan verschillende hersengebieden stimuleren die betrokken zijn bij het verwerken van herinneringen, waaronder de prefrontale cortex. Bovendien kan deelname aan muzikale activiteiten, zoals het bespelen van een instrument, het geheugen en de cognitieve prestaties verbeteren door de hersenconnectiviteit en neuroplasticiteit te verbeteren.

Vermindert stress en verbetert de gezondheid

Cortisol niveaus kunnen dalen als gevolg van het luisteren naar muziek. Luister naar muziek om je te helpen ontspannen na een stressvolle dag. Zing mee en beweeg je voeten op het ritme voor optimale therapeutische effecten.

Muziek moedigt altruïsme aan

Misschien verrassend genoeg kan muziek zelfs een gevoel van gemeenschap en mededogen bevorderen. Een ander hormoon dat vrijkomt als je naar muziek luistert, is oxytocine. Het staat bekend als het ‘liefdeshormoon’ omdat het gevoelens van vertrouwen en nabijheid bevordert.

Muziek bevordert intelligentie

Een toename van het IQ kan natuurlijk optreden omdat het verwerken van muziek het hele brein vereist. De hersenhelften moeten communiceren om de geluiden die door elk oor worden ontvangen te begrijpen en te koppelen. Het corpus callosum heeft meer neuronale verbindingen en is vitaler bij het luisteren naar muziek. Je kunt gedachten en ideeën sneller verbinden door de snellere verbindende verwerkingskracht die volgt.

Verbetert creativiteit en productiviteit

Recente onderzoeken tonen aan dat muziek de creativiteit en productiviteit kan stimuleren. Zet een opbeurende soundtrack op als je moeite hebt met schrijven of een innovatief concept moet bedenken. Door de tempoverhoging ontwikkel je nieuwe methoden om je mening over te brengen.

Luisteren naar je favoriete muziek is de meest kalmerende en revitaliserende activiteit. Als je uitgeput bent, kan muziek je helpen ontspannen. Het heeft de kracht om iemands emoties onmiddellijk te veranderen.

Hoewel het misschien absurd lijkt, is geld verdienen terwijl je geniet van muziek haalbaar. Steeds meer mensen krijgen een vergoeding voor het luisteren naar hun favoriete muziek. Maar hoeveel? Laten we er meer over leren.

Hoeveel geld kun je verwachten te verdienen door naar muziek te luisteren?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor u als u geld wilt verdienen terwijl u van muziek geniet.

Afhankelijk van het platform dat u gebruikt, zijn er verschillen in hoeveel u kunt verdienen. Sommige sites betalen u bijvoorbeeld $ 0,02 tot $ 0,2 voor elk nummer, terwijl andere $ 1 tot $ 15 betalen. Als je je bijbaantje serieus neemt, kun je verwachten dat je tussen de €100 en €200 per maand verdient door gewoon van muziek te genieten.

Uw gemiddelde maandelijkse winst kan echter veranderen omdat elke site anders betaalt. Specifieke platforms kunnen ook extra mogelijkheden bieden om geld te verdienen, zoals het indienen van recensies en het beoordelen van muziekafspeellijsten.

  Wat is een stakeholderkaart en hoe maak je er een? [5 Tools]?

Laten we nu meer te weten komen over de apps die u kunnen betalen terwijl u naar muziek luistert.

Huidig

Met de installatie van op Android en iOS gebaseerde mobiele software Current, kunt u jaarlijks ongeveer $ 600 krijgen voor het luisteren naar muziek op uw telefoon. Als je geld wilt verdienen terwijl je passief naar muziek luistert, behoort dit tot de meest lonende app.

U verzamelt punten wanneer u verbinding maakt met de zenders van uw keuze, van hiphop tot country. Als je steeds meer blijft luisteren, stijgt je inkomen. Stroom brengt je niets in rekening om naar zorgvuldig geselecteerde muziek te luisteren. U kunt punten verdienen door herhaaldelijk op de afspeelknop te tikken.

Het meest opvallende kenmerk van dit programma is dat u geld kunt verdienen tijdens het sporten, werken op de werkplek of zelfs reizen. Uw punten kunnen worden gebruikt om cadeaubonnen te kopen, muziekopnamen te maken voor offline luisteren of uitbetalen met PayPal.

Afspeellijst pushen

Playlist Push is een app waarmee je geld kunt verdienen voor het schrijven van muziekrecensies. Het doel van betalen om naar muziek te luisteren is om opkomende muzikanten en artiesten te ondersteunen. Deze website is geschikt voor jou als je een uitstekend oor voor muziek hebt en bedreven bent in het schrijven van recensies.

Om geld te verdienen door hier van muziek te genieten, moet je in aanmerking komen. Op elk van deze muziekafspeellijsten, inclusief die op YouTube, Spotify en Apple Music, moet de persoon de eigenaar zijn en veel volgers hebben. De app is gemakkelijk te gebruiken en je hoeft alleen maar goed te zijn in het schrijven van recensies om aan de slag te gaan.

Playlist Push biedt een uitstekend salaris. Je krijgt $ 12 betaald voor elk nummer dat je recenseert. Het geld wordt rechtstreeks overgemaakt naar uw geregistreerde bankrekening. Het is een top-app met topfuncties met als enig doel artiesten met elkaar te verbinden.

Hit Voorspeller

Een ander uitstekend muziekonderzoeksbedrijf dat nummers vooraf test voordat ze worden uitgezonden, is Hit Predictor. Gebruikers ontvangen betaling in ruil voor het luisteren naar muziek en het geven van recensies. Hier hoeven gebruikers zich alleen maar aan te melden, hun favoriete genre te selecteren, naar het aangeboden voorbeeld te luisteren en het een beoordeling te geven.

Gebruikers van Hit Predictor hebben toegang tot een omvangrijke database met gloednieuwe en nog niet uitgebrachte muziek. Wanneer u zich aanmeldt, kunt u de muziek kiezen die u wilt horen. Geef daarna het nummer dat je net hebt beluisterd een waardering.

Klanten ontvangen punten van het bedrijf. U ontvangt 3 punten, gelijk aan $ 1, voor elk nummer dat u beoordeelt. Als je voldoende punten hebt, kun je ze inruilen voor beloningen zoals Amazon Gift Cards. Gebruikers kunnen ook profiteren van het rangschikken van muzikanten.

Snijd de taart

Slice The Pie is een van de meest bekende betaalde beoordelingswebsites online. Als je het op prijs stelt om je muzikale ideeën te delen, kan dit een van de beste manieren zijn om extra geld te verdienen. Geef recensies voor het nummer nadat je hebt ontspannen en naar wat muziek hebt geluisterd.

Het niveau van de beoordeling en het muziekgenre hebben invloed op uw beloning. De typische betaling voor elke beoordeling ligt echter tussen de 2 en 20 cent. Het geld dat u verdient, kan ook worden overgemaakt naar uw PayPal-rekening.

Om een ​​nummer op de website te beoordelen, moet je er minimaal 90 seconden naar luisteren. Het beste deel is dat je ernaar kunt luisteren terwijl je het bekijkt. Stel dat u ongelooflijk productief bent en doe 40 beoordelingen in één uur. Daar krijg je waarschijnlijk een schokkende $ 4 voor.

Muziekxray

Met Musicxray kunnen muzikanten hun deuntjes bijdragen en daarvoor betaald krijgen. Het is een website die linkt. Het zijn geen scouts met artiesten. Door hun liedjes op de site te plaatsen en volgers te krijgen, kunnen deze muzikanten reclame maken voor hun muziek en een schare fans ontwikkelen tegen een vast bedrag.

  Hoe WOW-fout # 134 Fatale toestand op te lossen?

Om naar hun favoriete muziek te luisteren, kunnen gebruikers zich registreren als fans. Het merendeel van de opnames duurt slechts 30 seconden. Musicxray gebruikt alleen PayPal om zijn gebruikers te betalen. Ze geven gebruikers 10 cent voor elk nummer. De minimale uitbetalingsvereiste is $ 20. De app moedigt zijn gebruikers ten zeerste aan om geld te verdienen terwijl ze naar muziek luisteren als bijbaantje.

Verdienbaar

Een betaalde website genaamd Earnably betaalt zijn leden voor het doen van specifieke taken. Gebruikers moeten taken voltooien waarvoor ze punten ontvangen. Voor elke opdracht krijg je een wisselend aantal punten. Deze activiteiten omvatten het luisteren naar de radio, het bekijken van commercials of muziekvideo’s, of het doen van enquêtes.

De organisatie biedt een scala aan cadeaubonnen en snelle incentives via partnerschappen met meer dan 30 partners, zodat u uw punten kunt inwisselen wanneer u maar wilt. De app biedt een van de beste platforms om wat extra geld te verdienen.

Gebruikers van Earnably worden betaald via verschillende apps zoals PayPal, Bitcoin en Amazon Gift Cards. Het absolute minimale opnamebedrag is $ 2, of 225 punten. Aanmelden is een moeiteloze taak en duurt nauwelijks een paar minuten. Wat geld verdienen is gemakkelijk, en wat gemakkelijk geld verdienen via deze app raakt nooit uit de mode.

RadioVerdienen

RadioEarn is de naam van zowel een radiostation als een applicatie. Aanmelden is gratis. Na het aanmaken van een account op hun website kun je naar de radio luisteren. U kunt de radio opnemen in uw homepage zodat bezoekers kunnen luisteren.

Passief inkomen genereren is ook mogelijk met deze optie. U kunt deze link naar het radiostation op uw website of sociale media-profielen opnemen om geld te verdienen telkens wanneer iemand doorklikt naar het radiostation. Voor jou en onze partners biedt de app een stabiele puntenuitwisseling en tal van veiligheidsmaatregelen.

U kunt uw winst opnemen via Bitcoin, Amazon Gift Cards of bankoverschrijvingen. Vanaf de volgende maand worden deze punten omgezet in USD.

Geluidshalla

Op de muziekbeloningswebsite Soundhalla kunnen muziekliefhebbers geld verdienen door naar hun favoriete liedjes te luisteren. Het bedrijf is gespecialiseerd in softwareontwikkeling en wil het voor gebruikers gemakkelijker maken om populaire liedjes te ontdekken.

Installeer de app en meld u aan door uw gegevens in te vullen en u bent klaar om te gaan. Met de app kun je populaire liedjes opzoeken en luisteren naar muziek die bij je stemming past. Het vinden van edelstenen kan je tot $50 opleveren. Die edelstenen worden vervolgens omgezet in geld en u kunt het geld elke 90 dagen op uw rekening krijgen.

Het platform helpt ook verschillende genres van artiesten door hun werk te promoten. Je kunt ook extra edelstenen verdienen door een verwijzingslink naar je vrienden en familie te sturen.

Contant 4 minuten

Een website genaamd Cash4minutes compenseert zijn gebruikers voor het bellen en luisteren naar de radio. Gebruikers registreren een account en verstrekken hun contactgegevens, inclusief vaste nummers. Je ontvangt berichten met bijbehorende opdrachten om af te ronden na het instellen van je profiel.

Na registratie kunt u de landen op de webpagina en hun telefoonnummers vinden. Door gewoon het nummer te kiezen, kunnen gebruikers het radioprogramma aan de andere kant horen. De uitbetalingsperiode mag maximaal 35 dagen zijn en voor internationale gesprekken kan deze oplopen tot 50 dagen.

Gebruikers hebben de keuze om af te stemmen op elk momenteel uitgezonden radiostation. Luisteraars van Cash4minutes ontvangen ongeveer $ 0,08 per minuut. U kunt de betalingen ontvangen via PayPal, Bitcoin of Litecoin, of zelfs Amazon Gift Cards gebruiken om uw uitbetaling te ontvangen.

Muziek poort

Music Gateway is een service die muzikanten helpt hun muziek op de markt te brengen en te distribueren op bekende streamingwebsites, waaronder Spotify, Soundcloud en Apple Music. Ze bieden redelijke kosten en laten gebruikers het volledige eigendom van hun royalty’s behouden.

  9 oplossingen om onenigheid te verhelpen Krisp werkt niet

Music Gateway biedt ook een gratis proefaccount voor muziekdistributie. Gebruikers kunnen zelfs profiteren door mensen naar de dienst te verwijzen. De app geeft je een behoorlijke hoeveelheid uitbetaling als passief inkomen. Als je echt de tijd neemt om de website van Music Gateway te bekijken, zul je versteld staan ​​hoe divers het aanbod en de producten zijn.

Op het eerste gezicht zou het bedrijf zich kunnen richten op de ontwikkeling van artiesten en muziekpromotie. U kunt al uw muzikale afspeellijsten, nummers, gegevens en projecten opslaan op de Music Gateway-cloudservice. Artiesten kunnen nu moeiteloos hun nummers ordenen met behulp van een zeer veilige database.

Lijst met deeltijd-/voltijdbanen om geld te verdienen terwijl u naar muziek luistert

Hier zijn enkele deeltijdbanen waarmee u geld kunt verdienen terwijl u naar muziek luistert.

#1. Werken in een platenzaak

U kunt uw toegang tot een breed muziekaanbod als platenwinkelmedewerker op verschillende manieren gebruiken om inkomsten te genereren. Het starten van een blog of podcast met muziekrecensies is een keuze. U kunt naar nieuwe albums luisteren, ze bekritiseren en geld verdienen door middel van sponsoring en advertenties.

Klanten kunnen ook persoonlijke muziekaanbevelingen van u ontvangen voor een prijs, persoonlijk of online. U kunt ook afspeellijsten maken, deze verkopen op services zoals Spotify of Apple Music en voor elke stream worden betaald.

#2. Werkzaam als DJ

Er zijn tal van manieren waarop een DJ geld kan verdienen met zijn liefde voor muziek. De eerste manier om aan geld te komen is door op feesten, clubs en bijeenkomsten te spelen. Uw vergoeding zal variëren afhankelijk van uw niveau van populariteit, ervaring en de reikwijdte van het evenement.

Bovendien kunt u geld verdienen door muziekgerelateerde bedrijven en producten te onderschrijven en te sponsoren. U kunt geld verdienen met uw aanwezigheid op sociale media door muziekgerelateerde inhoud zoals afspeellijsten of video’s te produceren en door met bedrijven samen te werken om gesponsorde berichten te maken.

#3. Streaming-curator

Je kunt als streaming-curator geld verdienen door afspeellijsten van verschillende muziekgenres te maken en op de markt te brengen. U kunt advertentie- of sponsorpartnerschappen sluiten met bedrijven die uw publiek willen bereiken door afspeellijsten van hoge kwaliteit te maken die een aanzienlijk publiek trekken.

Met je kennis als curator kun je advies geven aan mensen die hun afspeellijsten willen maken of aan mensen die in de muziekbusiness werken.

#4. Teksten transcriberen

Het transcriberen van songteksten is een waardevolle service die auteurs, muziekuitgevers en artiesten kan helpen om ervoor te zorgen dat de songteksten correct zijn en voldoen aan de wet. Je kunt als freelancer werken om geld te verdienen door songteksten te transcriberen. U kunt ook prijzen instellen op basis van de moeilijkheidsgraad van de songtekst of de deadline voor voltooiing, en u kunt factureren per nummer of per uur voor het transcriberen van arbeid.

#5. Start een website, podcast of YouTube-kanaal om muziek te recenseren

Het creëren van een op muziek gerichte website of YouTube-kanaal kan op verschillende manieren geld opleveren. Inkomsten via advertenties is een methode. Door volgers te krijgen, kunt u geld verdienen door adverteerders advertenties op uw website of YouTube-kanaal te laten plaatsen.

Een andere benadering is door middel van affiliate marketing, waar u goederen op de markt kunt brengen die verband houden met muziek en geld kunt verdienen met aankopen die zijn gedaan met behulp van uw aangesloten link.

#6. Schrijven voor sites met muziekrecensies

Websites met muziekrecensies huren vaak onafhankelijke schrijvers in om over muziek te schrijven voor hun artikelen of recensies. U kunt geld verdienen door met een publiek in contact te komen terwijl u muziek beluistert, analyseert en bespreekt door u aan te melden als schrijver voor deze websites. U kunt meer geld verdienen door meer artikelen te schrijven.

Conclusie

Kortom, muzikanten en contentproducenten die hun werk online willen commercialiseren, kunnen via muzieksites geld verdienen. Artiesten kunnen geld verdienen door websites zoals Spotify en YouTube te gebruiken om te profiteren van streaming royalty’s, advertenties, goederenverkoop en ondersteuning van fans.

Het is dus tijd om van je hobby, het luisteren naar muziek, een nevenoptreden te maken om dat extra geld binnen te halen.

Je kunt ook enkele apps verkennen om geld te verdienen door je internet te delen