10 vervelende problemen die u kunt oplossen met Smarthome-apparaten

epcdream.nl

Smarthomes zijn gemakkelijker dan ooit in elkaar te zetten. Hoewel ze nog steeds geen noodzaak zijn, zijn ze nuttig voor het oplossen van vervelende problemen in uw huis.

Geen huisgeschreeuw meer

Smarthomes werken niet altijd goed in gezinssituaties. Automatisering is vooral moeilijk in gezinnen met gezinnen en muziekintegratie kan tot accountproblemen leiden. Maar een gebied waar Smarthomes schitteren, is communicatie. Als je ooit een kind hebt gevraagd om de familie te vertellen dat er eten is, en het enige wat ze deden was zo hard mogelijk ‘eten’ roepen, dan zul je zowel de intercomfuncties van Amazon Echo als Google Home waarderen.

Intercoms zijn normaal gesproken vervelend en moeilijk te installeren in een huis, vereisen bedrading en soms moeten er gaten in de muur worden gemaakt. Maar met een Echo of Home in verschillende kamers, kunt u de functie Echo’s Announce of Google Home’s Broadcast gebruiken.

Met de aankondigingsfunctie van de Echo kun je een eenrichtingsbericht verzenden naar alle andere Echo’s in je huis (ervan uitgaande dat ze op hetzelfde Amazon-account staan), maar mensen kunnen niet op de aankondiging reageren. De Broadcast-functie van Google Home is echter in twee richtingen; mensen kunnen antwoorden en je hoort het op het Home-apparaat van waaruit je uitzendt.

Alexa’s heeft wel een drop-in-functie waarmee je een tweerichtingsgesprek op gang kunt brengen, maar het werkt alleen tussen twee Echo-apparaten.

Laat de lichten nooit meer aan

Het gebeurt vaak genoeg om echt vervelend te zijn. Je komt thuis van je werk en er branden een of meer lampen. Of je loopt door je huis en ziet dat de kinderen overal het licht hebben aangedaan en nooit uitgedaan.

Als u geen automatisering gebruikt, zou u dat moeten doen. Als uw lichten elke dag uitgaan nadat u naar uw werk bent vertrokken, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u ze per ongeluk aan laat staan. Je kunt je lampen ook vastmaken aan je Nest om uit te gaan wanneer je weg bent, wat kan helpen wanneer mensen de lichten aandoen en vergeten ze weer uit te doen. Bewegingssensoren kunnen ook bij dit probleem helpen.

Weet altijd dat de garagedeur gesloten is

Misschien nog erger dan de lichten aan te laten, is de garagedeur open laten staan. Dat maakt uw garage, en misschien de rest van uw huis, kwetsbaar voor slechte acteurs.

Als je een slim garagesysteem hebt, zoals MyQ, kun je meldingen ontvangen wanneer de garagedeur wordt geopend en deze op afstand bedienen. U hoeft nooit meer helemaal terug naar huis te rijden met het idee dat u de garagedeur misschien open heeft gelaten.

U kunt zelfs de garagedeur aan het eind van de dag automatisch laten sluiten, voor het geval u dat vergeet wanneer u thuiskomt. Veel huiseigenaren vertrekken en komen via de garage aan, waardoor dit toegangspunt eerder open blijft dan een voordeur.

  Hoe kom je erachter wie de eigenaar is van een website of domein?

Wees de eerste die weet wanneer er een lek is

Waterlekken zijn gemakkelijk over het hoofd te zien en veroorzaken snel schade, vooral wanneer ze zich voordoen op een afgelegen plek in uw huis of, erger nog, wanneer u weg bent.

Een waterleksensor is waarschijnlijk de meest over het hoofd geziene smarthome-sensor die u kunt installeren. Als u een plek in huis heeft die vatbaar is voor lekkage (een kelder die onder water staat, een apparaat dat lekt, overal waar u uw boiler heeft), moet u absoluut een waterleksensor gebruiken. Vroegtijdig weten is de sleutel tot het stoppen van een tragedie voordat het water enorme schade aanricht aan uw huis. Zonder die vroege waarschuwing kunt u vloer, muren en andere materialen verliezen door schimmel, vuil en schade.

Nooit meer een afstandsbediening kwijt

Op de een of andere manier heeft de afstandsbediening van de tv een manier om diep in de plooien van een bank te verdwalen. Of helemaal naar een andere kamer dwalen. En als je eenmaal gewend bent aan een goede filmmarathon, wil je eigenlijk niet meer opstaan ​​om die te vinden. Met een beetje smarthome-magie doe je het zonder je afstandsbediening, tenminste in een mum van tijd.

Je kunt een Fire Tv-kubus bedienen met Alexa, waardoor er minder behoefte is aan een stem.

Roku-apparaten hadden vroeger een app van derden nodig om met Google Home te werken, maar hebben onlangs native integratie geïntroduceerd. Het is nog niet perfect. Je kunt je Roku bedienen en er begint enige integratie met kanalen te gebeuren, maar je kunt de meeste Roku-apps, zoals Netflix, niet met je stem bedienen.

Een krachtigere route is het opzetten van een Harmony Hub en een stemassistent.

Controleer ook of uw apparaat een smartphone- of tablet-app heeft die als afstandsbediening werkt. De meeste wel. Je wilt het misschien niet altijd gebruiken – op echte knoppen op een afstandsbediening drukken is meer bevredigend – maar het is best handig in een mum van tijd.

Bewaar de thermostaat waar u hem wilt hebben

Het mislukt nooit. Je komt thuis en ziet dat het huis aan het braden is. Als je oma vraagt ​​waarom de hitte zo hoog staat, heeft ze het niet eens gemerkt. Dat is het moment waarop je zesjarige toegeeft dat hij een grap met oma probeerde uit te halen terwijl ze aan het babysitten was en het vuur op 90 zette. (Dit ongelooflijk specifieke scenario kan al dan niet een echt voorbeeld zijn; ik geef niets toe.)

Zelfs als kinderen geen grappen uithalen, begrijpen de mensen die in het huis wonen en de rekeningen niet betalen niet altijd wat het kost om het huis die extra paar graden te verwarmen en te koelen die ze willen.

Voer de slimme thermostaat in, waarmee je schema’s kunt instellen (en zelfs je verwarmingsvoorkeuren kunt achterhalen en automatisch kunt toepassen). Ze zijn een geweldige manier om uw huis te verwarmen of te koelen zoals u dat wilt, en zelfs om dingen op afstand te controleren.

Met een Nest-thermostaat kun je zelfs een stap verder gaan door een pincode in te stellen om de bediening te vergrendelen. Als je vrijgevig bent, kun je een minimum- en maximumtemperatuur instellen die mensen kunnen instellen voordat de pin vereist is. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

  Alternatieve tekst toevoegen aan een object in PowerPoint

Verminder energievampieren

Veel elektrische apparaten blijven kleine hoeveelheden stroom verbruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Moderne consoles, zoals de Xbox One en de PlayStation 4 gaan helemaal niet uit! Ze gaan in een slaapstand, vergelijkbaar met laptops, zodat ze updates op de achtergrond kunnen downloaden en installeren. Hoewel dit handig is als u uw consoles veel gebruikt, kost het wel stroom. Voeg je tv, je stereo en andere apparaten in de kamer toe en plotseling wordt er (relatief gezien) veel stroom verbruikt als er niets rechtstreeks door jou wordt gebruikt.

Soms is het logisch om deze apparaten hun ding te laten doen. Als je de stroom naar je tv bijvoorbeeld helemaal hebt uitgeschakeld wanneer je hem niet gebruikt, kun je hem niet aanzetten met de afstandsbediening. Voor andere apparaten is het niet zo belangrijk.

Een optie is om uw apparaten op hun gebruikelijke stekkerdoos aan te sluiten en die stekkerdoos in een slimme stekker te steken. Als je op je werk bent en niemand tv kijkt of games speelt, kun je de slimme stekker uitschakelen (of zelfs plannen om automatisch uit te schakelen), zodat al deze apparaten geen stroom verbruiken. Wanneer je thuiskomt (of volgens een schema), zet je de stekker aan. Er zijn zelfs slimme stekkerdozen met meerdere stopcontacten die fungeren als onafhankelijke slimme stekkers.

Je kunt zelfs een timer instellen om deze apparaten ’s nachts uit te schakelen, waardoor je zowel het voordeel hebt dat je de energievampiers afsnijdt, maar je dwingt naar bed te gaan terwijl je de gamesessies laat op de avond doodt.

Maak dingen moeilijker voor verandadieven

Helaas neemt portiekdiefstal toe. Hoe meer Amazon en andere bedrijven verkopen en thuisbezorgen, hoe verleidelijker het wordt om naar boven te lopen, een pakketje te pakken en weg te rennen. Maar een Video Doorbell kan helpen.

Zowel Amazon als Google bieden uitstekende videodeurbelopties. Een van de belangrijkste onderscheidende factoren is simpelweg of je een bedrade deurbel al dan niet kunt ondersteunen (als je dat niet kunt, moet je het Amazon-pad volgen). Maar videodeurbellen zijn zeer effectief om portiekdieven te stoppen.

Hiervoor zijn twee redenen. Ten eerste kun je een melding krijgen als er iemand naar de deur loopt. Je hoeft niet te wachten tot ze op de deurbel drukken. En veel deurbellen hebben luidsprekers, zodat je met de persoon op de veranda kunt praten (of je nu thuis bent of niet). Zelfs als ze het pakket beginnen op te halen, kun je ze vertellen dat je kunt zien wat ze doen en laat je ze weten dat je van plan bent de politie te bellen.

De tweede reden is dat dieven zich er steeds meer van bewust worden dat videodeurbellen een ding zijn. Nee, het hebben van een videodeurbel zal niet alle verandadieven stoppen, maar het kan sommigen misschien overtuigen om een ​​ander huis te kiezen om zich op te richten. En overal zijn video’s van dieven die een videodeurbel hebben gezien en van gedachten zijn veranderd,

Als alternatief voor videodeurbellen kunt u een beveiligingscamera gebruiken. Maar ze komen met hun eigen uitdagingen.

  Hoe iemand op Badoo te blokkeren

Reset eenvoudig uw router wanneer dat nodig is

Routers zijn vreemde apparaten. Ze handelen op, vertragen of stoppen gewoon helemaal met werken zonder duidelijke reden. U kunt veel tijd besteden aan het oplossen van problemen met een router. Maar je moet het ding waarschijnlijk gewoon opnieuw opstarten. Dit is tot op de dag van vandaag verbazingwekkend genoeg nog steeds een geldige oplossing die het probleem hoogstwaarschijnlijk zal oplossen.

Als je dit weet, kun je een supergeeky-route volgen om de router automatisch opnieuw op te starten, maar het is een stuk eenvoudiger om dit gewoon te automatiseren met een slimme plug. Met deze methode kunt u met de slimme stekker niet alleen een stroomcyclus plannen, maar kunt u het proces ook vanaf uw telefoon starten, zodat u niet van de bank hoeft op te staan ​​wanneer dit gebeurt.

Er is echter één belangrijk ding om op te merken. Dit kan handig zijn als uw netwerk glitchy is, maar waarschijnlijk niet handig als uw netwerk helemaal niet beschikbaar is. Je hebt immers een wifi-signaal nodig om die slimme stekker te activeren.

Stop met het uitdelen van sleutels aan uw huis

Je begon met twee sleutels. Dan heb je een derde gemaakt. En nu is die weg omdat je hem aan iemand hebt uitgeleend en hem nooit meer hebt gezien.

Je kunt fysieke sleutels niet intrekken, maar met een slim slot kun je codes maken om te delen met vrienden of familie. U kunt die codes vervolgens beheren, het gebruik ervan bekijken en ze intrekken wanneer mensen geen toegang meer tot uw huis nodig hebben. In een mum van tijd kun je zelfs op afstand een deur ontgrendelen voor een bezoeker, iemand die aan je huis is komen werken, of gewoon een echtgenoot die de code is vergeten. Houd er rekening mee dat elke extra code een ander kwetsbaar punt is, dus u wilt af en toe ongebruikte codes opruimen.

Het installeren van een slim slot is niet veel moeilijker dan het installeren van een standaard deurslot, dus dit valt goed in het doe-het-zelfgebied. En misschien merk je dat als je eenmaal bent overgestapt op een slim slot, je niet langer de behoefte voelt om een ​​huissleutel bij je te hebben. Het is een weldaad om niet in je zakken naar een sleutel te hoeven graven terwijl je handen vol boodschappen zitten. U kunt sommige sloten zelfs bedienen met de spraakassistent.

Smarthomes kunnen veel vervelende problemen oplossen, van klein tot groot. Het belangrijkste is om te bepalen met welke problemen u wordt geconfronteerd, aangezien geen twee huizen hetzelfde zijn. Als je die lijst eenmaal hebt gemaakt, kun je misschien beginnen met de gemakkelijkste of goedkoopste opties om je voeten nat te maken.