10 virtuele ijsbrekers om uw team op afstand te leren kennen

In de post-pandemische cultuur van werken op afstand en hybride werken kan het een uitdaging zijn om uw team te leren kennen.

Maar u wilt ook dat uw afdelings- of projectteams elk lid kennen om een ​​cultuur van samenwerken te creëren.

Hier komen virtuele ijsbrekers. Deze games of activiteiten zijn even geschikt voor externe, hybride en on-site werknemers. Nieuwe en bestaande medewerkers leren elkaar kennen en voelen zich vrij om samen te werken aan projecten of taken.

Lees verder om enkele belachelijk moeiteloze virtuele ijsbrekers te vinden die u kunt oefenen op de werkplek, virtuele vergaderingen, online klaslokalen, externe kantoren en meer.

Cultuur op afstand in de post-pandemische wereld

Vóór de COVID-19-pandemie was op afstand of thuiswerken een voordeel dat slechts enkele werknemers in een bedrijf konden ervaren. Tijdens de COVID-19-pandemie is werken op afstand essentieel geworden voor een bedrijf om te overleven.

Maar hoe zit het met de wereld na de pandemie?

Na de pandemie kiezen sommige digitale bedrijven er nog steeds voor om op afstand te werken. Omdat het de overheadkosten van het runnen van een bedrijf verlaagt. Er zijn echter ook risico’s van teambeheer op afstand.

Ondanks alle uitdagingen van werken op afstand, blijkt uit enkele essentiële marktonderzoeken en statistieken dat werken op afstand een trendcultuur is geworden. Hieronder vindt u enkele zorgvuldig uitgekozen voorbeelden:

  • Volgens Findstack werkt 16% van de bedrijven volledig op afstand en heeft 40% van de bedrijven gekozen voor een hybride werkmodel.
  • Andere betrouwbare onderzoeksgegevens van Owl Labs laten zien dat 84% van de ondervraagde werknemers in de VS de voorkeur geeft aan werken op afstand, zelfs met een salarisverlaging.
  • Uit dezelfde enquête van Owl Labs blijkt ook dat externe werknemers zich 22% gelukkiger voelen dan degenen die op de locatie werken.
  • Intuition hield een onderzoek naar werken op afstand onder 669 CEO’s, en 78% van deze groep zegt samenwerking op afstand te overwegen als een langetermijnstrategie voor bedrijfsvoering.

Uitdagingen van het werken met teams op afstand

#1. Realtime communicatie

Werken op afstand is asynchroon.

U kunt een teamlid sms’en of bellen voor onmiddellijke hulp. Maar het kan zijn dat een collega niet direct beschikbaar is. Je moet wachten tot iemand in het Slack-kanaal van de groep is om te helpen.

#2. Samenwerking

Je kunt niet ineens het hele team bijeenroepen voor een vergadering. U moet elke vergadering minstens 10 tot 15 minuten van tevoren plannen.

#3. Geïsoleerd gevoel

Werknemers voelen zich tijdens het thuiswerken meestal geïsoleerd tijdens werkuren. Op een fysieke werkplek kunt u persoonlijk contact opnemen met andere collega’s als u vastloopt op uw werk. In WFH is dergelijke deskundige hulp niet gemakkelijk beschikbaar.

  Doe mee met het bètaprogramma van Apple en maak kennis met Mavericks-builds

#4. Introductie van nieuwe medewerkers

Het introduceren van nieuwe medewerkers via Slack-berichten in het algemene bedrijfs- of teamkanaal is een uitdaging.

#5. Evenwicht tussen het professionele en persoonlijke leven

Het kan verleidelijk zijn om thuis te komen wanneer u vanuit een thuiskantoor werkt. Als alternatief, als je een workaholic bent, werk je altijd op je laptop.

Het combineren van werk en privéactiviteiten is dus ook een uitdaging.

#6. afleidingen

Er zijn verschillende afleidingen in een thuiskantoor. Familieleden trekken rond; kinderen maken geluiden, huisdieren proberen je aandacht te trekken, gasten, verkopers, enzovoort.

Dergelijke afleidingen kunnen de focus op het werk gemakkelijk verminderen.

#7. Administratief toezicht

Het bedrijfsbeheerteam moet altijd door veel apps, spreadsheets en e-mails bladeren om het personeel te beheren.

#8. Tijdsbeheer

Urenstaten bijhouden in een extra app, op het juiste moment in- en uitklokken, alle gefactureerde uren bekijken, etc. zijn enkele extra taken die je moet doen.

Alle bovenstaande uitdagingen dragen dus bij aan de algemene prestaties van het bedrijf of het individuele team, vooral tijdens samenwerking.

Ice Breaker-spellen om uw externe collega’s te leren kennen

Als het gaat om beter teamwerk, moeten teams op afstand zich richten op verbindingen. Wanneer uw collega’s een sterke band met elkaar hebben, zullen de teams productiever worden.

Bepaalde organisaties leggen misschien de nadruk op individuele prestaties, maar dat is niet zo belangrijk als een gevoel van gemeenschap onder de teamleden.

U kunt zich afvragen hoe u betere verbindingen tussen teamgenoten kunt ontwikkelen, vooral wanneer ze zich op verschillende afgelegen locaties bevinden? Het antwoord is ijsbrekers.

IJsbreker verwijst naar activiteiten en games die helpen om gesprekken tussen de werknemers op gang te brengen. Het doel van deze activiteiten is om “het ijs te breken” dat zou kunnen bestaan ​​tussen de oude werknemers en nieuwe medewerkers. Zodra het ijs breekt, kunnen collega’s elkaar beter leren kennen.

Een ijsbreker is een bewezen aanpak om nieuwe mensen op een leuke manier aan de teamleden voor te stellen. Het stelt beide partijen in staat om met elkaar vertrouwd te raken en verbindingen te ontwikkelen.

Fusie van afdelingen en bedrijven is een andere gelegenheid om een ​​virtueel ijsbrekerevenement te organiseren. Omdat beide groepen mensen elkaar zullen kennen, zullen aanvankelijke twijfels en aarzelingen verdwijnen en zal een gevoel van vertrouwen groeien.

Deze virtuele ijsbrekers zijn dezelfde dingen, maar sommige via videogesprekken. Er bestaat een grote verscheidenheid aan ijsbrekers, maar deze behoren voornamelijk tot drie hoofdcategorieën:

  • Activiteiten
  • Spellen
  • Vragen

Het maakt niet uit welke ijsbrekermethode je gebruikt, het kan beknopt of uitgebreid zijn, afhankelijk van de tijd of middelen die je voor deze activiteiten hebt. Als je bijvoorbeeld een klein team hebt, is het stellen van vragen over zichzelf of het deelnemen aan games geweldige manieren om het ijs te breken.

Als je ijsbrekers wilt hebben voor je virtuele team, plan ze dan in aan het begin van een videoconferentie. Bedrijven moeten echter vermijden dergelijke evenementen te organiseren wanneer de vergadering geacht wordt een crisis te bespreken.

Voordelen van virtuele ijsbrekers

#1. Introductie van teamleden

Virtuele ijsbrekers elimineren de onhandigheid om jezelf op afstand aan het team voor te stellen. Omdat iedereen zichzelf voorstelt tijdens spelactiviteiten, voelt het als leuk.

  Wat is de locatie van de FFXIV-screenshot?

#2. Inwerken van nieuwe medewerkers

Gewelddadige training Professionele seksuele intimidatie

In virtuele en hybride werkculturen kan het stimuleren van nieuwe medewerkers leuker en boeiender worden. Het kost je ook minder. Je hoeft alleen maar een ijsbrekerspel te spelen met behulp van je middelen online of door het team naar een virtueel teambuildingplatform te brengen.

#3. Een sfeer van samenwerking creëren

Individuen die samenwerken om leuke activiteiten te voltooien, dragen dezelfde geest bij samenwerking. Nu de barrière weg is en je al met een teamlid hebt gespeeld, wordt het gemakkelijk om werkideeën en resoluties met de collega te delen.

#4. Stimuleert creativiteit

Je hebt 10 tot 15 minuten tijd voor virtuele ijsbrekerspellen die de creativiteit van de teamleden stimuleren. Deze oefening is effectief voordat u een brainstormsessie organiseert om producten, websites, apps, enz. Te ontwerpen.

#5. Teamrapportage bouwen

Teammanagers kunnen eenvoudig een band opbouwen met hun teams via virtuele ijsbrekerevenementen. Je kunt je minder professioneel met het team mengen, persoonlijke ervaringen delen en hun vertrouwen winnen.

#6. Effectief communiceren

Wanneer u deelneemt aan een ijsbrekersessie, onderzoekt u de juiste manieren om met verschillende groepsleden te communiceren. De een houdt misschien van een persoonlijke aanpak, de ander houdt van professionele teksten, enzovoort.

#7. Aanpassen aan een nieuw team

Virtuele ijsbrekers zijn zeer effectief in het opbouwen van vertrouwen tussen teams uit verschillende werkspectra.

Bedrijfsleiders gebruiken deze faciliteringstechniek ook om teams van verschillende bedrijven na een bedrijfsfusie te introduceren.

Voorafgaand aan de ijsbrekersessie heb je misschien veel vragen over de andere teams. Als de barrière eenmaal weg is, is het echt gemakkelijk om elkaar te vertrouwen in een nieuw team of bedrijf.

Nu je hebt doorgenomen hoe belangrijk het is om virtuele ijsbrekerevenementen voor je team op afstand te organiseren, ben je misschien op zoek naar interessante spelideeën. Hieronder delen we in het kort enkele ijsbrekeractiviteiten:

Twee waarheden en een leugenspel

Dit is een populaire ijsbreker die teams virtueel kunnen spelen. In dit spel vertelt een medewerker drie uitspraken over zichzelf. Hiervan zullen er twee waar zijn, en één zal een valse bewering zijn. Andere deelnemers moeten uitzoeken welke de leugen is.

weetjes

Trivia is een ijsbrekerspel dat het competitieve zelf uit mensen haalt. Zelfs de werknemers die verlegen zijn voor creatieve activiteiten, zouden niet aarzelen om met hart en ziel aan dit spel deel te nemen.

Dit spel kan individueel worden gespeeld, of je kunt ze opdelen in meerdere teams. Door nieuwe medewerkers bij ervaren medewerkers te plaatsen, ontstaat er een band tussen hen.

Vertel ons een klop-klop-grap

Als je de ijsbrekende evenementen vol plezier en gelach wilt maken, is het tijd om wat klopgrappen op te nemen. Sommigen van jullie denken misschien dat deze grappen voor kinderen zijn, maar sommige zijn zo grappig dat je niet kunt stoppen met lachen.

Deel een meme

In dit tijdperk van sociale media delen de meesten van ons graag memes. Teams kunnen deze activiteit opnemen in hun ijsbrekerevenementen en iedereen vragen hun favoriete meme te delen. Je kunt het team ook vragen om een ​​meme te delen die hun persoonlijkheid beschrijft.

Bovendien, als iemand geïnteresseerd is om zelf memes te maken, kunnen ze hun memes met het team delen. Zo kunt u er ook achter komen wie de creatieveling in uw team is.

  Lijst met Google-producten die relevant zijn voor uw bedrijf

Deel de foto’s van uw huisdier

Als de meeste van uw teamleden een huisdier hebben, is het een goede manier om het ijs te breken door hen te vragen de foto van hun huisdier in de vergadering te delen. Als iemand de foto deelt, zal de ander vragen stellen over het huisdier, zoals de naam, leeftijd, gewoonte en karakter.

Dus als meerdere teamleden hetzelfde dier of hetzelfde ras als hun huisdier hebben, wordt het slechts een kwestie van tijd voordat ze een hechte band over dit probleem ontwikkelen.

virtuele boekenclub

Deze activiteit is anders dan alle andere taken en spellen om het ijs te breken. Het is geen spel dat je een keer regelt. Organisaties kunnen regelmatig virtuele boekenclubbijeenkomsten houden voor hun werknemers, waar mensen de recente boeken die ze lezen en hun feedback daarop bespreken.

Deze activiteit laat iemand weten welke van hun collega’s soortgelijke boekvoorkeuren hebben. Ze kunnen ook boekensuggesties vragen over een bepaald genre.

Dit of dat spel

Dit spel is vrij eenvoudig te spelen, zelfs als de deelnemers virtueel verbonden zijn. De gastheer kan de teamleden twee opties aanbieden en erachter komen welke de voorkeur heeft boven de ander. De opties kunnen grappig, saai of vervelend zijn.

Deel iets unieks over uw stad zonder uw stad een naam te geven

Niet veel virtuele ijsbrekers zijn zo perfect als deze game voor een team dat op afstand werkt. Hier praten werknemers over nieuwe kenmerken van hun stad zonder de naam van de stad te onthullen, en anderen moeten deze raden.

Wanneer iemand nieuw lid wordt van een team, zou dit spel erg leuk zijn als de HR de naam van de stad niet van tevoren onthult.

Raadsels

Hoewel trivia enkele serieuze of interessante vragen bevat, kunnen raadsels een leuke manier zijn om het ijs onder teamgenoten te breken. Nogmaals, dit kan individueel of teamgewijs worden gespeeld.

Als uw werknemers in verschillende uithoeken van de wereld wonen, kunt u hen vragen om lokale raadsels te delen en te kijken of anderen de antwoorden weten. Deelnemers kunnen ook bespreken of sommige buitenlandse raadsels vergelijkbaar zijn met hun lokale.

Dagelijks Wordle

Tegenwoordig speelt iedereen Wordle en deelt zijn score op sociale media. Maar je kunt hetzelfde doen tijdens een ijsbrekerbijeenkomst voor een betere teamrelatie. Als uw medewerkers soortgelijke games spelen, kunnen ze ook hun scores delen in deze evenementen.

laatste woorden

Als je het lastig vindt om samen te werken of te brainstormen als teammanager, kun je een van de bovenstaande ijsbrekerspellen met je team spelen. Dit zijn enkele van de meest effectieve faciliteringsoefeningen die professionele barrières doorbreken en werknemers laten samenwerken.

Bekijk ook enkele vitale teambuildingactiviteiten en WFH-tools voor kleine tot middelgrote bedrijven en startups.

gerelateerde berichten