11 Best Rank Tracking en Keyword Manager SEO Tools

Het is niet eenvoudig om topposities te behalen in zoekmachines zoals Google. Maar als je de juiste mix van SEO-tools en strategie hebt, is het ook niet zo moeilijk.

Dat gezegd hebbende, trefwoorden vormen een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), en daarom moet u weten hoe ze presteren op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s).

Hiervoor is het bijhouden van trefwoordrangschikkingen en het analyseren en beheren van trefwoorden belangrijk voor een online bedrijf om te groeien. Het helpt u bij het meten van de positie van uw site in zoekmachines, de effectiviteit van uw SEO-strategie, welke zoekwoorden belangrijk voor u zijn, wat moet worden verbeterd, enzovoort.

Dit artikel behandelt deze aspecten in detail en laat u kennismaken met tools voor het bijhouden van topposities en trefwoordbeheer om u te helpen uw SEO-strategie vorm te geven en betere resultaten te behalen.

Wat is de behoefte aan deze hulpmiddelen?

Met hulpmiddelen voor het bijhouden van rangschikkingen kunt u de rangschikking voor meerdere zoekwoorden in de loop van de tijd volgen op meerdere zoekmachines en URL’s. Sommige van deze tools worden ook geleverd met functies zoals geografische targeting, zoekwoordsuggesties, afzonderlijke tracking voor desktop- en mobiele zoekrangschikkingen, en meer.

Hulpprogramma’s voor trefwoordbeheer helpen u trefwoordonderzoek en gegevensanalyse uit te voeren, deze trefwoorden op groepen te sorteren en ze gemakkelijk te beheren om uw SEO-spel te verbeteren.

Deze tools helpen u de prestaties van uw SEO-strategie en optimalisatie-inspanningen te meten. Er zijn nog veel meer redenen waarom je deze tools nodig hebt.

Zichtbaarheid vergroten

Met behulp van een tool voor het bijhouden van zoekwoorden kunt u bepalen hoe goed uw zoekwoorden momenteel in de SERP’s staan. Het helpt u de best presterende zoekwoorden te identificeren die uw zichtbaarheid vergroten.

Rangposities bewaken

Door de rangorde te volgen, kunt u bepalen welke zoekwoorden goed voor u werken. Als de positie daalt, kunt u ook de reden achter de ondergang controleren, zoals concurrenten die uw site overtreffen, technische fouten, enz. Gebruik deze informatie om het probleem op te lossen en uw positie te verbeteren.

Beoordeel uw concurrenten

Gebruik de tools om de zoekwoorden te vinden die voor uw concurrenten werken bij het bereiken van hoge posities. U kunt ook zien welke zoekwoorden ze missen en hoe ze presteren voor uw doelzoekwoorden. Bovendien vindt u hun best presterende inhoud, backlinks, online aanwezigheid, sociale betrokkenheid, enz.

Met de tools kunt u de juiste zoekwoorden voor uw site slim selecteren om op te ranken en weloverwogen beslissingen te nemen.

Zoekwoordmogelijkheden vinden

Wanneer u voortdurend belangrijke zoekwoorden voor uw site bijhoudt, wordt het gemakkelijker om betere zoekwoordmogelijkheden te vinden op basis van zoekvolume, rangschikking van pagina’s, zoekintentie en concurrentie, waardoor u zoekwoorden efficiënt kunt prioriteren.

Laten we dus eens kijken naar de tools voor het bijhouden van topposities en het beheer van zoekwoorden voor uw site.

Semrush

Zoekwoordonderzoek, analyse en rangschikking worden eenvoudig gemaakt met Semrush, een platform waar veel digitale marketeers over de hele wereld dol op zijn. Van de 40+ tools in verschillende digitale marketingdomeinen, zijn 13 tools gerelateerd aan trefwoordonderzoek en het volgen van posities.

Semrush biedt 6 tools voor SEO-zoekwoordonderzoek om u te helpen zich te onderscheiden van de massa en de SEO-ranglijst te verbeteren. Dit zijn:

  • Zoekwoordoverzicht: met deze tool kunt u de waarde van elk zoekwoord vinden, de geschatte waarde ervan samen met de concurrentie beoordelen en ontdekken hoe het bij uw marketingdoelen kan passen
  • Organisch onderzoek: u kunt met deze tool de volledige lijst met organische zoekwoorden van uw concurrent analyseren. Het helpt u de organische zoekwoorden te ontdekken die het beste presteren in uw niche en SERP’s te winnen.
  • Keyword Magic Tool: deze enorme database van meer dan 20 miljard trefwoorden is uw goudmijn voor het doen van trefwoordonderzoek en wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke en eenvoudige interface
  • Keyword Gap: Lanceer effectieve SEO-strategieën door het zoekwoordprofiel van de concurrent te vergelijken met dat van jou
  • Keyword Manager: analyseer maximaal 1000 zoekwoorden in één keer en bekijk in realtime wijzigingen binnen topconcurrenten of SERP-functies voor een specifiek zoekwoord
  • Organische verkeersinzichten: kruisverwijzingsgegevens om de zoekprestaties van uw website te beoordelen en het zoekwoord ‘niet verstrekt’ van Google Analytics te achterhalen

Semrush biedt 3 tools voor het volgen van posities, zodat u de SEO-prestaties van uw site kunt volgen en uw digitale aanwezigheid kunt verbeteren.

  • Positietracking: houd zoekwoorden, concurrenten en domeinen bij op Google. Het helpt u ook de voortgang van uw campagne te volgen, kannibalisatie te vinden en op te lossen, en de targetinginspanningen te optimaliseren met nauwkeurige, dagelijks bijgewerkte gegevens.
  • Sensor: volg Google en Baidu SERP-volatiliteiten op basis van rangwijzigingen. Houd de borden in de gaten die de algoritme-updates van Google en meer aangeven.
  • Rangen: Onderzoek domeinen met de hoogste organische zichtbaarheid, betaald verkeer, betaald trefwoord, enz., in verschillende wereldwijde markten en haal de gegevens op.

Afgezien hiervan biedt Semrush tools voor PPC-zoekwoordonderzoek om u te helpen meer contact te maken met uw doelgroep en hen te voorzien van inhoud, producten/diensten die ze van u verwachten. Ze helpen u PPC-campagnes te optimaliseren, zoekwoorden te ordenen, negatieven in te stellen en CPC-gegevens en lokaal volume te doorzoeken.

Seobase

Verbeter uw positie in zoekmachines, analyseer zoekwoorden en presteer beter dan de concurrenten in uw niche met behulp van de krachtige en gratis SEO-tools door Seobasedat wordt vertrouwd door meer dan 15.000 klanten wereldwijd.

Krijg betere controle over uw online aanwezigheid door nauwkeurige rangschikking, trefwoordbeheer en maandelijkse, wekelijkse of dagelijkse analyse van rapporten met behulp van hun intuïtieve gebruikersinterface. De statistieken geven bijgehouden sitegegevens weer op basis van de huidige zoekwoordposities en zoekvolumes.

  14 Beste PDF-zoekmachines om gratis eBooks te vinden in 2022

Seobase helpt u zoekwoordstatistieken te bekijken door verschillende datums te kiezen. U kunt ook binnen enkele seconden gemakkelijk tracking maken en dagelijks rangschikkingsupdates ontvangen om te zien hoe uw website presteert op mobiele en desktopplatforms.

Om georganiseerd te blijven, kunt u gekleurde tags gebruiken voor specifieke zoekwoorden. Gebruik geavanceerde zoekwoordfiltering naast het in één keer bekijken van alle gerelateerde informatie in het dashboard.

Sitechecker

Positiebewaking is een handig hulpmiddel om automatisch wijzigingen in posities voor trefwoorden te volgen, gegevens te verkrijgen over de voortgang van indexering en advies over het verbeteren van posities in de zoekresultaten. De dienst is onderdeel van de Sitechecker ecosysteem – een platform voor bedrijfseigenaren, marketeers en SEO-analisten.

Rank Tracker werkt met de vier grootste zoekmachines (Google, Yahoo, Bing en Yandex). Om relevante gegevens te verkrijgen, zijn individuele bewakingsinstellingen beschikbaar (per type apparaat, geografie, enz.).

Er is een handig algoritme voor het werken met trefwoorden geïmplementeerd: u kunt een of meerdere filters gebruiken om snel de benodigde zoekopdrachten te vinden, evenals woorden filteren op bestemmingspagina’s, het aantal zoekopdrachten in de zoekresultaten, posities, paginagroepen, enz. Daarnaast kunt u de lijst met trefwoorden sorteren op het aantal positiewijzigingen: van 1 tot 90 dagen, waardoor het mogelijk is om de meest succesvolle verzoeken te bepalen. De optie van bulkwerk met trefwoorden is beschikbaar: verwijderen, kopiëren naar het klembord, groeperen en toewijzen van bestemmingspagina’s.

Monitoringgegevens worden weergegeven in een handig tabelformaat. Tegelijkertijd zijn flexibele weergave-instellingen beschikbaar voor de gebruiker. Het is mogelijk om aan te passen welke kolommen moeten worden weergegeven, de meest relevante te corrigeren, ze te verwisselen.

Rank Tracker biedt een vergelijking van posities over een aangepast datumbereik. Het is voldoende om het in de ingebouwde kalender te selecteren om de rangschikkingsresultaten te analyseren, de positiewijzigingen te controleren na de volgende algoritmewijziging of na een grote revisie van de site.

Een handige tool voor het bijhouden van zoekwoorden laat u precies zien welke zoekopdrachten uit de relevante URL’s worden gerangschikt. Deze trefwoorden in de tabel zijn gemakkelijk te herkennen dankzij de rode markeringen.

Een andere handige optie is de analyse van de resultaten van zoekmachines voor elk verzoek (trefwoord). De gebruiker heeft de mogelijkheid om de effectiviteit van het promoten van de pagina’s van zijn eigen site te controleren en deze te vergelijken met de rangschikkingsresultaten van sites van concurrenten.

Het is handig om met monitoringresultaten te werken: het is bijvoorbeeld mogelijk om notities achter te laten en deze te delen met het team (of opdrachtgevers). Rapporten kunnen worden geëxporteerd in PDF-formaat (Bovendien is branding van dergelijke documenten beschikbaar) of CSV.

Een rapport over de monitoringresultaten wordt dagelijks naar het opgegeven e-mailadres gestuurd (dit zijn gegevens over de dynamiek van veranderingen voor de geselecteerde zoekwoorden) en wekelijks (gegevens over posities voor woorden die het grootste gewicht hebben voor groei in organische zoekresultaten).

U kunt kiezen uit een van de beschikbare tariefplannen: Basic vanaf $ 29, Startup vanaf $ 49 en Growing vanaf $ 99. De verschillen zitten in het aantal sites en trefwoorden dat beschikbaar is voor monitoring.

Serpstat

Serpstat is een handig hulpmiddel voor PPC- of SEO-professionals, grote digitale bureaus en marketingexperts. Hiermee kunnen ze analyses uitvoeren op een hele site, semantiek verzamelen, concurrenten analyseren, clustering uitvoeren, dagelijkse rangorde volgen en backlinks controleren.

Zoek naar de website van uw concurrent in dezelfde niche en verzamel semantiek met indicatoren, zoals concurrentie, moeilijkheidsgraad van zoekwoorden, populariteit en volume. U kunt ook alle trefwoordopties en suggesties vinden om een ​​inhoudsplan voor de blog te maken.

Analyseer bovendien de seizoensinvloeden en trends van zoekwoorden en vind nicheleiders op basis van hun advertentievoorbeelden en zoekwoorden. U kunt 18-statistieken gebruiken om de lijst met domeinen te controleren om de SEO te analyseren en naar gezaghebbende sites te zoeken om links te plaatsen. Bovendien kunt u uw verkeer verbeteren met zoekwoorden van hoge kwaliteit.

Gebruik Serpstat om uw websitepositie wereldwijd bij te houden, samen met uw naaste concurrenten. Hiermee kunt u rangorde-tracking plannen voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapporten. Bovendien kunt u de hulp krijgen van geanalyseerde zoekwoorden om het marktaandeel bij te houden. Serpstat biedt toegang tot API voor de tools die u wilt bij elk plan en maakt integratie met andere platforms mogelijk om uw werk beter en gemakkelijker te maken. Met de Serpstat Website SEO Checker-extensie kun je ook elke website analyseren.

De prijs is $ 48 / maand en je krijgt toegang tot meer dan 20 tools.

Ahrefs

Een ander platform waar marketeers absoluut dol op zijn, is Ahrefs. Het is een complete SEO-toolset die uw SEO-game kan versterken, zelfs als u geen SEO-professional bent, en die u helpt hoger te scoren en meer siteverkeer te klokken.

Het wordt ook geleverd met GRATIS leermiddelen samen met gepassioneerde ondersteuning en community om u te helpen uw SEO-kennis te verbeteren. Ahrefs biedt ook veel gratis SEO-tools, waaronder trefwoordgenerator, SERP-checker, keyword rank checker en keyword moeilijkheidscontrole. Afgezien hiervan bieden ze hulpprogramma’s voor zoekwoorden voor YouTube, Amazon en Bing.

Hun Keywords Explorer helpt u zoekwoordideeën te ontdekken uit duizenden opties en de moeilijkheidsgraad en het verkeerspotentieel te analyseren. Het draait op een enorme database met meer dan 7 miljard zoekwoorden die elke maand worden bijgewerkt en ondersteunt marketeers uit 171 landen.

Ahrefs gebruikt clickstream-gegevens om hun zoekvolumes elke maand te verfijnen, zodat ze altijd up-to-date zijn. Het geeft een moeilijkheidsgraad voor zoekwoorden, toont het geschatte aantal klikken op de site, toont bovenliggende onderwerpen voor doelzoekwoorden en geavanceerde SEO-statistieken zoals retourpercentage, percentage klikken en betaalde klikken, klikken/zoeken en meer.

  Wat u moet doen voordat u uw iPhone verkoopt, weggeeft of verhandelt

Naast al deze kunt u SERP-overzichten en positiegeschiedenis bekijken, trefwoorden opslaan en categoriseren in verschillende lijsten, en meer. Ontdek en prioriteer trefwoorden met behulp van filters op trefwoord moeilijkheidsgraad, zoekvolume, SERP-functies, enz.

Hun Rank Tracker helpt u Google-ranglijsten op mobiel en desktop uit 170 landen te volgen. Importeer of voer trefwoorden in, voeg landen/zoekwoorden toe en voer URL’s van uw concurrenten in. Vervolgens zal de tool de gegevens volgen en regelmatig updates uitvoeren.

Met behulp van de interactieve grafieken kunt u de SEO-voortgang visualiseren door het percentage klikken op uw site uit organisch zoekverkeer te controleren. Het laat je ook rangschikkingsposities volgen in groepen zoals 1-3, 11-50, enzovoort, naast het tonen van de gemiddelde positie en verkeer met de snapshots van SEO-prestaties in de loop van de tijd.

Krijg inzichten met behulp van de “share of voice”-functie om de concurrentie rond een zoekwoord te zien. Krijg geavanceerde statistieken zoals de voortgang van de rangschikking, zoekvolumes, CPC, retourpercentage, enz., en ontvang geplande rapporten via e-mail.

SE-ranglijst

SE-ranglijst biedt nauwkeurige tracking van trefwoorden op apparaten, locaties en zoekmachines zoals Google, YouTube, Yahoo, Bing, Yandex, enz. Naast het volgen van rangschikkingen volgen ze ook Google Maps-resultaten, SERP-functies zoals video’s, fragmenten, enz. Advertenties rangschikken.

U kunt de SEO-prestaties van uw site analyseren en naar topconcurrenten zoeken – bekijk de zichtbaarheidsclassificaties samen met uw concurrenten gesorteerd op de zichtbaarheidsscore, die is gebaseerd op trefwoorden. U kunt maximaal 5 concurrenten toevoegen, hun ranglijst analyseren en gedetailleerde rapporten krijgen waarin ze worden vergeleken met uw ranglijst.

SE Ranking biedt inzicht in de beste honderd zoekresultaten en hun dynamiek om u te helpen uw online reputatie en rankings te beheren. U kunt alle zoekspelers taggen voor snelle identificatie, zoals recensies, catalogi, concurrenten, satellieten, enzovoort.

Met behulp van de whitelabel-functie kunt u uw klanten toegang geven tot de tool voor het bijhouden van rangschikkingen met uw merklabel, en deze kan via uw domein worden gedeeld. Op deze manier kunt u uw klantrelaties verbeteren en tegelijkertijd hun vertrouwen en respect winnen.

Ze bieden ook een API als je meer nodig hebt dan alleen een tool voor het rangschikken van sites met toegang tot het beheerdersgebied. U kunt alle SEO-gegevens extraheren en gebruiken zoals u wilt. SE Ranking helpt u ook bij het organiseren van SEO-werkruimte met subaccounts met verschillende toegangsniveaus tot projecten en gegevens.

Ze zorgen ook voor gegevensbeveiliging en de informatie die u verstrekt, wordt niet gelekt naar openbare zoekhulpmiddelen voor zoekwoorden. Hun prijzen beginnen bij $ 35,1 / maand.

SERPWatcher

Overtref uw concurrenten met behulp van SERPWatcher met behulp van geavanceerde tools voor trefwoordbeheer en tracking, samen met indrukwekkende functies.

Om u te helpen de organische verkeersprestaties van uw site te leren kennen, hebben ze hun prestatie-index ontworpen op basis van de huidige rangschikking van zoekwoorden met hun zoekvolumes. U kunt uw siterangschikking dagelijks controleren in de SERP-previews en belangrijke wijzigingen in rangorde ontvangen via e-mails.

Ze bieden een uitgebalanceerde mix van zowel geavanceerde als eenvoudige gegevens die nuttig zijn om mee te werken voor zowel ervaren als nieuwelingen. Gebruik nauwkeurige lokale gegevens voor het volgen van posities, met meer dan 50k locaties over de hele wereld, en de tool ondersteunt mobiele en desktop-zoekresultaten.

Laat uw teamgenoten en klanten de ranglijst van sites bekijken met behulp van een interactieve voorziening voor het delen van rapporten. U kunt zelfs op gebeurtenissen gebaseerde waarschuwingen plannen en op de hoogte blijven van recente wijzigingen.

Hun basisplan begint vanaf $ 29,90 / maand voor 100 zoekacties op trefwoorden / dag, 200 zoekwoordsuggesties / zoeken, 100 SERP-zoekacties / dag, 25 zoekwoorden / zoekopdrachten van concurrenten, 200 bijgehouden zoekwoorden / dag, 20 sitezoekacties / dag en 100.000 backlinkrijen / maand.

Ranktracker

Onderzoek trefwoorden, volg de rangorde en analyseer de concurrentie rond een trefwoord met behulp van een enkel maar krachtig platform van Ranktracker. Het maakt gebruik van wereldwijde gegevensbronnen en helpt u uw SEO voor te blijven, of u nu een startup of een gevestigd bedrijf bent.

Bekijk de zoekresultaten van uw site voor een gekozen zoekwoord, hun posities naast het verkeer dat u ontvangt via zoekopdrachten. Voeg filters toe om gegevens te verfijnen en uw positie te visualiseren op verschillende apparaten op verschillende locaties.

De unieke set tools van Ranktracker, zoals Keyword Finder en SERP Checker, bieden nauwkeurige inzichten die u helpen uw SEO te optimaliseren, van planning, analyse en tracking tot probleemoplossing, zodat u slimme zakelijke beslissingen kunt nemen.

Gebruik Ranktracker door uw favoriete zoekwoorden in te voeren en controleer vervolgens de site-rankingprestaties voor die zoekwoorden. Met de Keyword Finder kunt u gemakkelijk op trefwoorden zoeken die meer bezoekers naar uw website kunnen trekken. Genereer meer verkeer in minder tijd door zoekwoorden te vinden met een hoog zoekvolume en weinig problemen.

SERP checker tool van Ranktracker helpt je te onderzoeken hoeveel concurrentie er is voor een zoekwoord. Het geeft u gedetailleerde resultaten die de beste kansen benadrukken om uw site te rangschikken en ondersteunt meer dan 50 landen. Ze combineren zelfs gegevens uit Majestic en Moz voor een hogere nauwkeurigheid.

U kunt zelfs webaudits uitvoeren om de problemen op uw hele site te analyseren die uw SEO-voortgang kunnen vertragen en de impact van uw SEO-strategie kunnen verminderen. U kunt deze problemen vinden, aanbevelingen krijgen om ze op te lossen voor betere SEO-prestaties, rapporten downloaden of ze naar uw teamgenoten e-mailen.

Nachtwacht

Verhoog het organische verkeer van uw site, analyseer belangrijke zoekwoorden in uw niche en laat uw SEO-inspanningen zien met Nightwatch. Het helpt u uw organische bereik te vergroten en meer omzet te genereren met zijn krachtige tools voor het volgen van ranglijsten, backlinks, site-audit en rapportage.

Het maakt niet uit of u zich op lokale of wereldwijde locaties richt, ze bieden u nauwkeurige rangorde-tracking. Het bespaart kostbare tijd voor SEO-professionals door rangschikkingsgegevens zeer toegankelijk te maken nadat ze zijn verzameld uit verschillende bronnen zoals Google Analytics, Zoekwoordplanner, Search Console en andere SEO-bronnen.

  Wat is het verschil tussen draagbare en installeerbare apps?

Nightwatch zet deze gegevens vervolgens om in gemakkelijk te importeren en professioneel ogende rapporten die u aan uw klanten kunt laten zien. Uniek aan Nightwatch is dat het toegang heeft tot elk datacenter van Google, en wanneer het afwijkingen detecteert, zoals het verdwijnen of verschijnen van zoekwoorden, maakt het snel kruisverwijzingen om ervoor te zorgen dat u de meest nauwkeurige gegevens krijgt.

Daarnaast heeft Nightwatch een manier ontwikkeld om locatiegegevens te schrapen die van invloed kunnen zijn op zoekresultaten. Vervolgens gebruiken ze deze gegevens om een ​​van deze locaties gemakkelijk te simuleren in zoekopdrachten. Het houdt in dat de rangschikkingsgegevens van Nightwatch een grotere nauwkeurigheid hebben voor het volgen van lokale zoekwoorden.

Bovendien biedt het u ook de flexibiliteit om te experimenteren met de locatie-impact op de positie van zoekwoorden om een ​​betere strategie voor uw site te vinden. Bouw snel prachtige whitelabel-rapporten die gemakkelijk te interpreteren zijn met behulp van hun drag-and-drop-interface.

U kunt ook meer tijd besparen door te automatiseren wanneer en hoe de rapporten aan u of uw klanten worden geleverd. Verbeter uw vindbaarheid met behulp van hun Keyword Discover-functionaliteit door een specifieke URL in te voeren en deze vervolgens te ordenen om uw campagnestrategie te creëren.

Rangtracker

Voer onbeperkt rank-tracking en trefwoordonderzoek uit met behulp van een andere handige SEO-tool Rank Tracker. Naast het volgen van onbeperkte zoekwoorden, kunt u posities in belangrijke SERP’s controleren, de rangorde voor verschillende locaties bekijken en de prestaties van de trefwoordrangschikking analyseren met slechts één enkele tool.

Hun Rank Tracker is een zeer op maat gemaakte tool waarmee u aan de slag kunt, of u nu de top 50 of top 1000 resultaten wilt onderzoeken, Map- en Universal-vermeldingen wilt volgen, wekelijks of dagelijks rangschikkingen wilt volgen en de trefwoordrangschikking van uw concurrenten wilt beoordelen. Naast al deze kunt u zelfs de zichtbaarheidsscore en gemiddelde positie van uw site volgen.

Gebruik deze tool om te observeren hoe de positie van uw site verschuift en analyseer wanneer uw specifieke zoekwoorden bovenaan staan ​​of ontvang de featured snippet via de SERP van Google. Of je nu wilt rangschikken, of het nu een specifiek land, staat of stad is, Rank Tracker biedt geo-specifieke ranglijsten voor onbeperkte locaties, zelfs voor een bepaald adres.

Ze bieden in totaal 23 hulpprogramma’s voor zoekwoorden in hun Rank Tracker, waaronder Keyword Planner, Domain Search, Competition Search, Autocomplete tools, Google Analytics, Related Questions, Related Searches, Search Console en meer.

Al deze bronnen kunnen, wanneer ze samen worden gebruikt, u voorzien van ontelbare trefwoorden die nuttig en belangrijk zijn in uw niche, en de tool groepeert de trefwoorden ook automatisch op onderwerp, waardoor u de hele trefwoordgroepen tegelijk kunt targeten en analyseren.

Deze tool is uitzonderlijk voor zoekwoordanalyse en helpt u de beste voor uw strategie te kiezen en deze vervolgens ook te prioriteren. Afgezien van SEO-statistieken zoals concurrentie en gegevensvolume, berekent de tool moeilijkheidsgraden om de zwakke en sterke punten van SEO te bepalen.

Met Rank Tracker kunt u de zoekwoordstrategie van uw concurrent beoordelen, hun racks meten, de ranglijstgeschiedenis vastleggen en gebieden vinden waar u kunt verbeteren. Maak gebruik van de kracht van automatisering om ranglijsten en planningstaken te controleren. Het genereert 100% aanpasbare rapporten die kunnen worden voorzien van een wit label, eenvoudig kunnen worden gedeeld en op verschillende apparaten kunnen worden bekeken.

Moz

Met meer dan 500 miljoen zoekwoorden die het verkeer stimuleren, Moz’s Keyword Explorer is een behoorlijk nuttige SEO-tool voor het zoeken naar zoekwoorden. Ga aan de slag met deze tool door een trefwoord of URL in te voeren om prioriteiten te stellen en de best mogelijke zoekwoorden te ontdekken die u kunt targeten.

Moz helpt u bij het uitvoeren van kwaliteitszoekwoordonderzoek in minder tijd. U zult het ook gemakkelijk vinden om de zoekwoorden te identificeren waarvoor uw website momenteel moet ranken met suggesties met een hoge impact.

U krijgt tot 500 miljoen zoekwoordsuggesties, resultaten van 170 zoekmachines en 180 miljoen zoekwoorden die vers op de SERP’s staan. Bovendien wordt het uitvoeren van gedetailleerde SERP- en trefwoordanalyse eenvoudig met deze tool.

Analyseer zoekwoorden op basis van hun zoekvolume, prioriteer ze per onderwerp met uitgebreide scores, genereer zoekwoordenlijsten en sla ze op. U kunt zelfs uw zoekwoordsuggesties, lijsten en analyses exporteren naar goed opgemaakte CSV’s met veel statistieken.

Versla de concurrentie door longtail-zoekwoorden met een hogere relevantie en gerelateerde zoekwoorden of onderwerpen in vraagformaten te gebruiken. Sorteer zoekwoorden eenvoudig op moeilijkheidsgraad, organische klikfrequenties en volume en stel ze op voor wereldwijde locatiegebaseerde targeting. Naast Keyword Explorer biedt Moz verschillende andere SEO-tools GRATIS aan.

Conclusie

Het monitoren van de positie van uw site in zoekmachines en het analyseren van zoekwoorden die u kunnen helpen betere SEO-prestaties te bereiken, zijn essentiële factoren om de online aanwezigheid van uw website, het organische bereik en het verhogen van de conversiepercentages te vergroten.

Bekijk daarom deze tools voor rangschikking en trefwoordbeheer die ik in dit artikel heb genoemd en ga met iedereen mee die je geschikt vindt.

gerelateerde berichten