11 beste apparaten voor het bewaken van de luchtkwaliteit voor frissere longen

epcdream.nl

Zorg voor een goede gezondheid van uw gezin door de luchtkwaliteit van uw ruimte te volgen met apparaten voor het bewaken van de luchtkwaliteit.

Het inademen van schone en frisse lucht is een basisbehoefte voor iedereen om gezond en fit te blijven. Zelfs mensen over de hele wereld leven onder de dreiging van toenemende verontreinigende stoffen in de atmosferische lucht. Door de mens veroorzaakte vervuiling is de hoofdoorzaak van deze dreiging.

Als gevolg hiervan is het heel belangrijk geworden om de luchtkwaliteit te bewaken om een ​​goede gezondheid en levenskwaliteit te garanderen.

Het monitoren van de luchtkwaliteit is mogelijk met verschillende apparaten voor het monitoren van de luchtkwaliteit die op de markt verkrijgbaar zijn. Maar voordat we verder gaan met die apparaten, laten we eerst meer weten over luchtkwaliteit.

Wat is luchtkwaliteit?

Luchtkwaliteit geeft aan hoe vervuild of schoon de lucht om je heen is. Het bijhouden van de luchtkwaliteit is cruciaal omdat vervuilde lucht meerdere gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Het is de bepaling van het aantal verontreinigende stoffen in de lucht aanwezig in de atmosfeer.

Hoe wordt de luchtkwaliteit berekend?

Er zijn meerdere technologieën en methodologieën die helpen bij het bewaken van de luchtkwaliteit. De methoden die overheden, onderzoekers en meer gebruiken, zijn afhankelijk van de grootte en locatie van het meetgebied.

De luchtkwaliteit wordt berekend met AQI of Air Quality Index. Het werkt als een thermometer en loopt van 0-500 graden. Het is een manier om veranderingen in de hoeveelheid vervuiling in de lucht weer te geven.

Waarom is het monitoren van de luchtkwaliteit belangrijk?

Het bijhouden van de luchtkwaliteit binnenshuis gaat over het beschermen van uw gezin en uzelf tegen de schadelijke effecten van gevaarlijke gassen. Verschillende gassen, fijnstof, stof en rook hebben een negatieve invloed op de gezondheid.

  10 beste tools voor gegevensbeheer voor middelgrote tot grote bedrijven

Door de luchtkwaliteit te monitoren, kunt u effectieve maatregelen nemen om uw binnenlucht te zuiveren en zo een gezonde omgeving te bieden aan uw dierbaren.

Hoe helpen monitoringtools voor luchtkwaliteit?

De verschillende apparaten voor het bewaken van de luchtkwaliteit die zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis, bestaan ​​uit sensoren. Deze sensoren verzamelen luchtmonsters en berekenen de specifieke concentratie van gassen en deeltjes. Dit kan een continu proces zijn of een meting op een bepaald moment.

Laten we nu eens kijken naar enkele goede apparaten voor het bewaken van de luchtkwaliteit die u kunnen helpen uw binnenlucht effectief te volgen.

Langukou CO2-kooldioxidedetector

Deze indoor CO2 monitor van Langkou heeft een compact design. Het bestaat uit een groot LCD-scherm dat het lezen gemakkelijk maakt. Naast het bewaken van het kooldioxidegehalte, houdt het ook de vochtigheid en temperatuur bij met behulp van zijn luchthalfgeleidersensor.

De geavanceerde NDIR-technologie beoordeelt het CO2-gehalte nauwkeurig en waarschuwt u als dit wordt overschreden. De alarmwaarde is 1000 PPM. Het wordt geleverd met een batterij van 1600 mAh en een batterijduur van 8 uur. Het is ideaal voor je keuken, huis, school, auto, kantoor, camping of meer.

Qingping luchtkwaliteitsmonitor

Qingping biedt deze multifunctionele luchtkwaliteitsdetector die CO2, PM2.5, TVOC, vochtigheid en temperatuur bewaakt. Hierdoor krijgt u een gedegen beeld van de luchtkwaliteit binnenshuis. Deze monitor biedt realtime weersvoorspellingen, UV-index en AQI-gegevens.

Dit is een snel reagerende en betrouwbare monitor die bestaat uit een 1,2GHz 4-core A7 chipset. Deze luchtkwaliteitsmonitor maakt gebruik van een hoogwaardige sensor ondersteund door een multimode compensatie-algoritme.

Het beschikt over een 328 PPI en 3,1 inch IPS-touchscreen, dat ultrahelder is. Hiermee kunt u vijf statistieken op afstand volgen in de speciale app (Qingping +), op voorwaarde dat u deze verbindt met 2,4 GHz Wi-Fi.

Xetron Tempop M10 luchtkwaliteitsmonitor

Deze Temtop M10 luchtkwaliteitsmonitor helpt u uw dierbaren te beschermen tegen verontreinigende stoffen binnenshuis. Het biedt 4-in-1 functies voor het bewaken van de luchtkwaliteit waarmee het tegelijkertijd TVOC, HCHO, PM2.5 en AQI kan detecteren.

  Hoe te berekenen wat de CP van een Pokémon zal zijn na evolutie?

Het is uitgerust met sensoren van topmerken zoals Dart en Tempop die monitoring nauwkeuriger en betrouwbaarder maken. Het heeft een krachtige lithiumbatterij.

LEF Binnenluchtkwaliteitsmonitor

Schaf deze 4-in-1 luchtkwaliteitsmonitor aan die PM2.5, temperatuur, vochtigheid en tijd bijhoudt. Het professionele precisieontwerp draagt ​​een hoogwaardige sensor die nauwkeurige metingen biedt. Het werkt de PM2.5-index elke 5 seconden bij en de luchtvochtigheid en temperatuur elke 30 seconden.

Het volledige VA-LCD-scherm is omnidirectioneel en stelt u in staat de helderheid aan te passen tot een niveau van uw comfort. Deze gebruiksvriendelijke monitor wordt geleverd met vier knoppen om verschillende bewerkingen uit te voeren.

Temptop binnenthermometer

Deze Tempop-binnenthermometer helpt u bij het bewaken van de luchtvochtigheid, temperatuur en PM2,5-niveaus in uw binnenruimte. Het beschikt over sensorintegratietechnologie die vochtigheid, temperatuur en PM2.5 integreert.

Het vertoont resultaten met een nauwkeurigheid van 0,9°F en met een verversingssnelheid van 1,5 seconden. Het werkt in 4 modi: real-time, smart, interval en eco-modus.

EG Luchtkwaliteitsmonitor

EG biedt deze multifunctionele en wetenschappelijke luchtkwaliteitsmonitor die u nauwkeurige metingen van temperatuur en vochtigheid geeft. Daarnaast meet het de luchtkwaliteit op basis van verschillende statistieken zoals formaldehydeconcentraties, TVOC en PM2.5/PM1.0/PM10.

Dankzij het draagbare ontwerp kunt u de luchtkwaliteit bijna overal bewaken, inclusief uw kantoor, huis, auto, hotelkamer en meer. Het wordt geleverd met een lithiumbatterij die hem van stroom voorziet als er geen DC 5V micro-USB-oplading is. Het heeft een ingebouwde ventilator voor snelle en real-time metingen.

Temptop LKC-1000E luchtkwaliteitsmonitor

Dit is een voordelige optie als u een low-budget luchtkwaliteitsmonitor wilt. Het bevat hoogwaardige sensoren die nauwkeurig PM10, PM2.5, HCHO, deeltjes en AQI meten. De laserdeeltjessensor maakt gebruik van het PSO-algoritme, waardoor het deeltjes nauwkeurig kan meten.

De levensduur van de sensor is 20.000 uur. Het beschikt over een TFT-scherm dat duidelijk afleesbaar is. Het wordt geleverd met een ingebouwde lithium-ionbatterij.

Luchtdingen 2930 Wave Plus

Met de Airthings 2930 Wave Plus luchtkwaliteitsmonitor kunt u de zes binnenluchtfactoren meten, waaronder vochtigheid, CO2, VOS, temperatuur en luchtdruk. Hiermee kunt u via Bluetooth verbinding maken met de speciale app en grondig inzicht krijgen in de luchtkwaliteit.

  Fix Infinite Warfare-fout Bamberga

Hiermee krijg je twee AA-batterijen, Airthings-ondersteuning, een snelstartgids en een optionele verlengde garantie van 5 jaar.

AirKnight 9-in-1 binnenmonitor

AirKnight biedt deze 9-in-1 draagbare luchtkwaliteitsmonitor die ideaal is voor thuis, op kantoor of in de auto. Het bestaat uit ultraprecieze sensoren die acht verschillende soorten verontreinigende stoffen in realtime kunnen detecteren.

De dingen die het kan controleren, zijn onder meer AQI, CO2, PM2.5, PM10, VOC, vochtigheid, formaldehyde en temperatuur. Het wordt geleverd met een 3000 mAh lithium-ionbatterij die oplaadbaar is. Dankzij het heldere LCD-display is het heel gemakkelijk af te lezen.

Aiment Luchtkwaliteitsmonitor

Deze 5-in-1 luchtkwaliteitsmonitor van Aiment is multifunctioneel en kan de luchtkwaliteit nauwkeurig in realtime detecteren. Het kan CO2, formaldehyde, TVOC, AQI en CO bewaken. Het wordt geleverd met een 5,5-inch LED-scherm dat duidelijk real-time luchtgegevens weergeeft.

De oplaadbare batterij is groot en gaat tot 5 uur mee. Het is geschikt voor thuis, kantoor, auto, moeder- of kinderkamer, enz.

MOESAPU Binnenluchtkwaliteitsmonitor

MOESAPU-luchtkwaliteitsmonitor controleert in realtime meerdere metingen van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het bewaakt nauwkeurig HCHO, TVOC, PM2.5, vochtigheid en temperatuur. Het heeft een kleuren-lcd-scherm dat de luchtkwaliteit in vier graden labelt.

De oplaadbare lithiumbatterij van 1500 mAh wordt geleverd met een type-C-kabel. Als de luchtkwaliteit hoger is dan normaal, klinkt het alarm en verandert ook de kleur van de interface.

laatste woorden

Het inademen van lucht van goede kwaliteit is cruciaal voor iedereen om gezond en ziektevrij te blijven. Deze luchtkwaliteitsmonitoren kunnen u helpen bij het bijhouden van uw binnenluchtkwaliteit. Regelmatige monitoring zal u helpen effectieve maatregelen te nemen om uzelf en uw dierbaren te beschermen.

Vervolgens kun je apps bekijken om de luchtkwaliteit te controleren.