11 beste apps om kleding online te verkopen

Wat als uw oude kleren u goed geld opleveren?

Heb je kleding in je kast die je niet meer draagt? Het is het juiste moment om te wennen aan goede dingen en wat geld te verdienen.

Ja, het is mogelijk, aangezien sommige meerdere platforms en applicaties u een manier bieden om uw oude kleding gemakkelijk te verkopen. U hoeft geen professionele verkoper of eigenaar van een winkel te zijn. Wat je nodig hebt, is een kledingproduct in goede staat.

Bij de meeste platforms moet je foto’s van je kleding toevoegen en de prijs bepalen. De gemeenschap van gebruikers op deze platforms kunnen potentiële kopers zijn die geïnteresseerd zijn in uw gebruikte kleding.

Volgens een studie werd de wereldwijde marktwaarde van de wederverkoop van stoffen geschat op ongeveer 96 miljard dollar in 2021. De totale waarde van deze markt zal naar schatting tegen 2025 meer dan verdubbeld zijn. In 2026 wordt geschat op ongeveer 218 miljard dollar. .

U ziet dus hoe groot deze wederverkoopmarkt voor stoffen is. En verschillende wederverkoopplatforms weten dit feit heel goed. Als gevolg hiervan bieden tal van apps en websites een plek om gebruikte kleding te verkopen.

Maar voordat we dergelijke platforms verkennen, laten we eerst enkele voordelen begrijpen van het verkopen van gebruikte kleding en hoe u dit op de juiste manier kunt doen.

Voordelen van het verkopen van gebruikte kleding

Er zijn meerdere voordelen aan het verkopen van oude kleding; laten we een paar belangrijke bekijken.

  • Geld verdienen: dit is natuurlijk een van de belangrijkste redenen om uw gebruikte artikelen te verkopen. Het feit dat je zelfs een behoorlijk bedrag kunt verdienen met je oude spullen, kan bijna iedereen fascineren.
  • Milieuvriendelijk: naast het vullen van uw portemonnee, kan doorverkopen ook het milieu helpen. Dit komt omdat snelle mode onze natuur in gevaar brengt. Fabrieken over de hele wereld lopen achter met het wegpompen van miljarden producten per dag. Door gebruikte artikelen te verkopen, kunt u bijdragen aan het langer behouden van mode en daarmee het milieu helpen.

Laten we vervolgens enkele tips bekijken voor het online verkopen van kleding.

Tips voor het online verkopen van kleding

U moet bepaalde tips volgen om de beste resultaten te krijgen voor uw advertenties met gebruikte kleding. Laten we ze eens bekijken.

  • Maak aantrekkelijke en authentieke foto’s van uw kleding bij natuurlijk licht.
  • Voeg beschrijvende details van uw kledingstukken toe om geïnteresseerden er alles over te laten weten.
  • Maak een lijst van de informatie met betrekking tot het kledingmateriaal.
  • Ontdek wat uw concurrenten verkopen en hoe zij hun kleding te koop aanbieden. Dit geeft u een idee om uw vermeldingen te verbeteren.
  • Stel adequate prijzen vast. Op basis van de staat en levensduur van uw product kunt u scherpe prijzen vaststellen.
  • Promoot uw wederverkoopvermelding om deze online zichtbaarheid te geven. Dit zal geïnteresseerde mensen helpen meer te weten te komen over uw product dat te koop is.
  • Voordat u uw gebruikte kleding online plaatst, moet u ervoor zorgen dat deze vrij is van gebreken. Het mag geen vlekken, gaten of meer bevatten, omdat de meeste platforms dergelijke producten niet accepteren.
  Oefen uw SQL-vaardigheden op deze 6 coderingsplatforms

Laten we nu eens kijken naar enkele goede app-opties die u kunt proberen om uw kleding te verkopen.

Tradesy

Tradesy is een modeplatform dat je helpt bij het verkopen en verzenden van je gebruikte kleding. Dit platform richt zich op het omgaan met merken waar mensen vaak naar op zoek zijn. Het beste deel hiervan is dat hun prijzen redelijk echt zijn.

Met Tradesy kun je verdienen aan de kledingstukken die je niet wilt gebruiken. Tegen een laag tarief kunt u hier beginnen met verkopen. Hier krijg je je item nooit meer terug. Hiermee kunt u uw artikelen gratis aanbieden en wordt er dus een commissie van 15% per verkoop in rekening gebracht.

U moet uw product vermelden door afbeeldingen, beschrijvingen, prijzen, enz. toe te voegen. En uw product is klaar om verkocht te worden. De speciale apps van Tradesy maken het gemakkelijker om kleding te verkopen met je Android- en Apple-apparaten.

Mercari

Mercari is een geweldig platform dat je garderobe nieuw leven inblaast door je gebruikte kleding te verkopen. Hiermee kunt u uw items aanbieden, verkopen en uw betaling direct ontvangen. Het proces van het opsommen van de items is ook vrij eenvoudig. U moet afbeeldingen, beschrijvingen en gerelateerde details over het item toevoegen.

Jij bent degene die de prijs van het product plus de verzendkosten bepaalt. Hier krijg je een bod van de koper, of ze kopen ronduit. Mercari verzendt uw artikelen via FedEx of USPS. U krijgt uw geld zodra de koper het artikel ontvangt en u als verkoper beoordeelt.

U kunt bijna alles op Mercari kopen of verkopen met behulp van de Google Play Store- en App Store-apps.

Facebook Marktplaats

Facebook Marketplace is een geweldige plek om te verkopen, hoewel het niet de eerste keer in ons opkomt. Hiermee kunt u contant geld verdienen voor uw gebruikte items, zoals kleding.

Bron

Facebook Marketplace heeft speciale groepen die u helpen uw items te categoriseren. Dit is niet alleen handig voor verkopers zoals jij, maar ook voor kopers. Omdat ze de groep gemakkelijk kunnen verkennen op basis van de items die ze willen. Als u bijvoorbeeld ‘Top’ wilt verkopen, kunt u dit vermelden in de groep ‘Tops te koop’.

Hier vindt u ook locatiespecifieke groepen. Als u dus in een bepaald gebied wilt verkopen, kunt u dit ook doen. Als je een speciale winkel hebt, kun je die koppelen aan Facebook Marketplace. Of u kunt uw producten op uw Facebook-pagina vermelden.

Etsy

Etsy is een creatieve marktplaats waar verkopers en ondernemers in contact kunnen komen met miljoenen kopers van over de hele wereld. Hiermee kunnen verkopers handgemaakte artikelen, vintage producten of meer verkopen. Hierdoor kunnen professionals en verkopers zoals jij hun gebruikte spullen verkopen.

  Een PDF invoegen in Microsoft PowerPoint

U kunt uw item aanbieden voor 0,20 USD en u hoeft alleen te betalen voor betalingsverwerking en externe advertenties. Het brengt geen commissie in rekening bij verkoop. Het betekent dat je een behoorlijk bedrag kunt verdienen als je een deal sluit. Je kunt een account aanmaken bij Etsy en binnen enkele minuten je kleding te koop aanbieden.

De app is te downloaden in de Google Play Store en App Store.

eBay

eBay is een gerenommeerde en gereputeerde online marktplaats voor het kopen of verkopen van bijna alles. Het enorme gebruikersbestand vormt een geweldige gemeenschap van kopers voor geïnteresseerde verkopers. Dus als u uw gebruikte kleding wilt verkopen, kan dit de beste plek voor u zijn.

Hier moet u uw product vermelden door kwaliteitsfoto’s en beschrijvingen toe te voegen. U moet de prijs van het artikel instellen. eBay geeft je advies over welke bezorgservice je kunt gebruiken. U kunt ook eBay-bezorglabels gebruiken voor extra besparingen op verzendkosten.

Voor het lokaal verkopen van je kleding kun je gebruik maken van Local Pickup. Het rekent 10-15% op het uiteindelijke bedrag van een verkoop. U kunt de app downloaden op Android- en Apple-apparaten.

chique

Poshmark biedt u een manier om geld te verdienen met uw gebruikte kleding. Maak gewoon een lijst van uw items op Poshmark door passende foto’s en details toe te voegen. Je moet het ook labelen met de juiste prijs.

Deel uw productvermelding met uw volgers zodat potentiële kopers meer te weten kunnen komen over uw product. Tijdens het verzenden kunt u het Poshmark-label gebruiken om zo snel mogelijk betaald te krijgen.

U kunt uw gebruikte kleding direct vanaf uw Apple- of Android-apparaat weergeven.

TheRealReal

TheRealReal-marktplaats claimt uw producten veel sneller te verkopen dan elk ander platform. Het claimt al uw producten binnen 30 dagen te verkopen.

Naast kleding kun je er ook alles verkopen wat met kinder-, dames- en herenmode te maken heeft. Dit kunnen schoenen, horloges, sieraden, woonaccessoires, enz. Zijn. Er zijn bepaalde productnormen waaraan uw artikel moet voldoen. Hier kunt u ongeveer 85% van de verkoopprijs verdienen.

Download de Android- of Apple-app voor een betere en snellere gebruikerservaring.

Vinted

Dankzij de groeiende gemeenschap van Vinted kun je gemakkelijk je gebruikte kleding tegen redelijke prijzen verkopen. Naast kleding kun je met Vinted woonaccessoires, speelgoed, modeproducten en meer verkopen.

Het biedt een gemakkelijke manier om uw items te vermelden. Maak gewoon een paar duidelijke foto’s van je items en upload ze met de prijs en beschrijving. U ontvangt regelmatig updates wanneer iemand uw vermelde product koopt of zelfs leuk vindt. Hiermee kunt u uw verzendlabel downloaden en het pakket blijven volgen.

Je kunt de Vinted-app downloaden van Google Play Store of App Store en beginnen met het aanbieden van je items. Het in-app betalingssysteem maakt het innen van betalingen snel en gemakkelijk.

Depop

Wilt u uw gebruikte kleding in contanten omzetten? Depop kan hiervoor uw ideale bestemming zijn. Je kunt beginnen met het gratis verkopen van je gebruikte spullen met Depop. Het stelt je in staat om je producten in een circulaire economie te houden en helpt modeverspilling tegen te gaan.

  9 opties voor tv-achtergrondverlichting om uw kijkervaring voor films en series te veranderen

U moet maximaal vier foto’s maken van de kleding die u wilt verkopen en deze vermelden met beschrijvingen en prijzen. Zodra uw eerste verkoop is voltooid, kunt u al uw verkopen en betalingen op één plek beheren. Dit is mogelijk met behulp van de Android- en Apple-apps.

thredUP

Of je nu je oude kleren wilt verkopen of wilt doneren aan een sociaal doel, met thredUP kun je dit doen. Hiermee kunt u gemakkelijk gebruikte kinder- en dameskleding verkopen via de Android- en Apple-applicaties.

Hiervoor moet je een gratis verzendlabel of een Clean Out Kit bestellen via de verkoopapp. Vul de tas gewoon met kinder- en dameskleding van merken als Zara, Lululemon etc. en stuur het naar hen terug.

Het thredUP-team zal deze items inspecteren, foto’s maken en ze vervolgens te koop aanbieden. Zij zullen ook verantwoordelijk zijn voor het verzenden van producten voor u.

Kidizen

Kidizen is een ouder-tot-ouder marktplaats waar je gemakkelijk gebruikte kleding en andere modeproducten van je kinderen kunt verkopen. Naast kleding kun je er kinderschoenen, speelgoed, tassen, kinderkamers, boeken, kamerdecoratieartikelen en meer verkopen. Je kunt er ook zwangerschapskleding, draagzakken, luiertassen etc. verkopen.

Maak foto’s van uw producten en plak er een prijs op. Er zijn geen plaatsingskosten op Kidizen. U kunt zich direct aanmelden en beginnen met het aanbieden van uw items.

Download ook de Android- of Apple-app voor uw smartphone of tablet en maak het verkopen een stuk gemakkelijker.

Veelgestelde vragen

Is online kleding verkopen winstgevend?

Door uw gebruikte kleding te verkopen, kunt u een bedrag verdienen dat uw toestand waard is. Elke afzonderlijke deal kan niet winstgevend zijn, omdat het afhangt van hoe uitstekend de staat van uw producten is. Kleding in goede staat en recente vraag kan u meer winst opleveren dan wat dan ook.

Welke app is geweldig voor beginners?

Als je een beginner bent, kan Facebook Marketplace de perfecte plek zijn om te beginnen, omdat er geen plaatsingskosten in rekening worden gebracht, wat een pluspunt is voor mensen die net beginnen.
Bovendien kan Facebook Marketplace u een betere zichtbaarheid bieden, aangezien het al een gerenommeerd platform voor sociale media is.

laatste woorden

Dus als je een kledingkast vol items hebt die je niet gebruikt, begin ze dan te verkopen met een van deze apps. Deze kunnen u helpen er wat geld mee te verdienen en bijdragen aan het verminderen van het storten van afval.

Misschien wilt u ook enkele innovatieve ideeën voor kleine bedrijven verkennen om te beginnen.

gerelateerde berichten