11 beste gitaarleer-apps voor Android en iOS

Als je van gitaarspelen houdt, mag je dit artikel niet missen, want het gaat allemaal om een ​​aantal waardevolle gitaarleer-apps die je kunt proberen.

Als je begint met het leren van gitaar, zul je je realiseren dat je rigoureus moet oefenen om zelfs maar een klein deuntje te spelen. Het is niet gemakkelijk om gitaar te leren spelen als er niemand is om je te begeleiden. Je moet bereid zijn om tijd en moeite te steken om beter te worden in gitaar spelen.

Het is niet voor iedereen gemakkelijk, en dit is waar gitaarleer-apps voor jou een game-changer kunnen zijn.

Er zijn tegenwoordig tal van e-learningbronnen beschikbaar. Verschillende kunnen worden gebruikt om je reguliere persoonlijke gitaarlessen te verbeteren, terwijl andere ze volledig kunnen vervangen. We hebben een lijst samengesteld met de beste apps om gitaar te leren spelen die je kunt proberen.

Is het mogelijk om gitaar te leren via een app?

Gitaar oefenen met een app kan een goede manier zijn om te beginnen. Programma’s kunnen worden aangepast aan uw leermethode en u bereiken als u midden in uw creatieve avontuur zit. Dit helpt je op een geordende manier te haasten. Zodra je 10 minuten over hebt, pak je je telefoon en oefen je een paar akkoorden op de gitaar.

Gitaartoepassingen kunnen tijdens het spelen ook real-time feedback geven. In plaats van een nummer met het verkeerde akkoordarrangement te repeteren tot je sessie de volgende week, toont een app je fouten zodat je ze kunt verbeteren. Een gitaar-app kan een prettige en stressvrije methode zijn om gitaar te leren spelen.

Kies een applicatie die geschikt is voor uw leeftijd en trainingsaanpak. Gelukkig kunnen tal van gratis smartphone-applicaties je helpen gitaar te leren spelen. Ook al ben je een beginneling, die Android- en iOS-applicaties kunnen je helpen de gitaar sneller te begrijpen en je robuuster te voelen.

Voordelen van het gebruik van Guitar Learning-apps

Geschikt voor op reis

Als u vaak de stad uit bent, kan het moeilijk zijn om persoonlijke sessies bij te houden. Als je regelmatig reist, is een gitaar-app handig. Een app voor het leren van gitaar is een draagbare gitaarleraar in zakformaat. Met een gitaar-app kan iedereen zijn ambities nastreven en gitaar leren spelen, waar hij of zij hem ook naartoe leidt.

Goedkoop

Omdat apps goedkoper zijn dan persoonlijke lessen, geven veel mensen er de voorkeur aan. Gitaartoepassingen kunnen slechts $ 20 per maand kosten. Veel lidmaatschapsaanvragen bieden ook gratis proefversies voordat u een abonnement aanschaft, zodat u kunt zien of het een perfecte match is. Er zijn ook enkele gratis gitaarapplicaties voor Android en iPhone beschikbaar.

Een typische gitaarles varieert van $ 30 tot $ 60 per uur. Wekelijkse cursussen kunnen tot $ 250 per maand kosten. Tegen die vergoeding kun je een jaar lang elke dag oefenen met de gitaar-app.

Speel in je eigen tempo

Met een gitaar-app kun je in je eigen tempo gitaar oefenen. Neem even de tijd om te oefenen als je je groei wilt versnellen. Als je maar een beperkte hoeveelheid tijd hebt, kun je het programma pauzeren wanneer je maar wilt. Je kunt ook eerdere lessen doorlopen om je vaardigheden te verbeteren. Het is niet nodig om voor je tutor op te treden terwijl je een gitaar-app gebruikt. U kunt ontdekken wanneer en hoe het voor u het meest effectief is.

Functies van de Guitar Learning-app

Bij het selecteren van de ideale app voor het leren van gitaar draait alles om functionaliteit. Nieuwe platforms passen zich aan verschillende soorten gamers aan op basis van hun vaardigheidsniveau en publieke eisen. Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte app voor het leren van gitaar voor jezelf, moet je de volgende punten in gedachten houden.

  Fix Kan GarageBand niet installeren op iOS

Een gitaarstemmer

Elke doorgewinterde gitarist zal je vertellen dat een betrouwbare gitaarstemmer een essentieel hulpmiddel is voor alle gitaristen. Je gitaar op het gehoor afstellen is een optie, maar een professionele tuner zorgt voor een veel preciezere afstelling. Hulpmiddelen voor gitaartuners kunnen nuttig zijn, maar ze kunnen soms kostbaar en omslachtig zijn. Probeer in plaats van een gitaartuner mee te sjouwen, tunersoftware te installeren die even goed werkt, zo niet beter.

Vaardigheidsniveau

Met verschillende leer-apps kun je de moeilijkheidsgraad kiezen die past bij je gitaartalenten en kennis.

Je begint met de basis. Zelfs als je de essentiële fase al voorbij bent, zijn ze een uitstekende gelegenheid om te leren via gitaar-apps. Zodra je je gitaristische talenten naar niveau 5 hebt gebracht, kun je echte nummers uit de songcatalogus spelen. Niveau 10 is voor ervaren spelers die de grondbeginselen en tal van geavanceerde gitaarvaardigheden, zoals solo’s en barré-akkoorden, al onder de knie hebben.

Lessen en moeilijkheden

Gitaar spelen kan ongelooflijk tijdrovend zijn, met alleen leermiddelen om te studeren. Als gevolg hiervan moet een goede gitaar-app leuke en stimulerende cursussen en moeilijkheden bieden die worden gegeven door gekwalificeerde leraren. Met vooraf opgenomen internetgitaarlessen kun je in je eigen tempo studeren wanneer het jou het beste uitkomt.

Liedjesverzameling

Wat is een betere manier om gitaar te leren spelen dan door te jammen op echte nummers? Het masteren van liedjes op gitaar is ook een uitstekende benadering om verschillende speelvaardigheden te verbeteren, waaronder hammer-ons, hammer-offs, alternative picking en slides. Je studeert lead- en slaggitaar met een uitgebreide muziekcollectie vol echte deuntjes.

Prijs

Een voordeel van het gebruik van gitaar-apps om te leren, is dat ze goedkoper zijn dan andere leermethoden. Hoewel persoonlijke gitaarlessen een uitstekende leermethode zijn, zijn ze vanwege de hoge kosten niet het beste alternatief voor iedereen. Veel applicaties bieden een gratis versie met beperkte functionaliteit of, op zijn minst, een gratis proefversie waarmee u de app kunt testen voordat u deze koopt.

Aanpasbaarheid

De meest uitstekende toepassingen voor gitaarspelen kunnen worden aangepast aan de specifieke vereisten van de speler. Slechts enkele gitaristen zijn rechtshandig. Hierdoor moet de software ook bruikbaar zijn voor linkshandige gitaristen. Afgezien van links- en rechtshandige gitaristen, kiezen sommige mensen voor een akoestische gitaar in plaats van een elektrische gitaar.

Het gebruik van een akoestische gitaar is geen probleem als de software je kan horen spelen. In deze situatie pikt de app het geluid op via de ingebouwde microfoon van je apparaat. Specifieke gitaartoepassingen maken het echter mogelijk om je elektrische of semi-akoestische instrument op je tablet aan te sluiten en te spelen.

Dus, hier is een complete lijst van enkele van de beste gitaarleer-apps voor iOS en Android die je zeker zou moeten bekijken.

Yousisch

Yousician is het ideale programma om gitaar te leren spelen, of je nu een beginner of een doorgewinterde professional bent. Jam mee met populaire nummers uit vele stijlen op een conventionele of elektrische gitaar en stel je vaardigheden op de proef met speurtochten en moeilijkheden.

De online gitaarlessen van Yousician worden gemaakt door enthousiaste en bekwame muziekdocenten die je via verschillende ideeën en uitvoeringsmethoden begeleiden, te beginnen met de meest elementaire gitaarriffs en gitaarelementen.

Het programma is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten, samen met computers, en biedt nog meer maatwerk tijdens het studeren en tokkelen.

Justins gitaar

Justin heeft zorgvuldig uitgekozen tracks voor elk niveau van de trainingsroute voor de app die je kunt trainen en uitvoeren. De app vereist een abonnement. Je kunt het vinden op zowel Android- als iOS-apparaten.

De software bevat meer dan 1000 nummers met veranderlijke synths, woorden en melodieën, waardoor het leren van nieuwe vaardigheden leuker en efficiënter wordt. Elke module bevat een zorgvuldig uitgekozen muziekafspeellijst om je te helpen je nieuwe vaardigheden te oefenen. De tracks zijn zorgvuldig uitgekozen om aan jouw vaardigheidsniveau te voldoen.

  Fix WhatsApp blijft crashen op Android

Je kunt de app zeven dagen uitproberen nadat je je hebt aangemeld voor de gratis proefperiode; daarom raden we u aan dit te doen! Na de gratis demo van 7 dagen kun je Module 1 blijven gebruiken, met uitzondering van 30 seconden muziekpreview.

Fender spelen

Fender Play is eigenlijk voor iedereen die de basis van gitaar, bas of ukelele wil leren. Het presteert in dit opzicht bewonderenswaardig. De lessen zijn goed tempo, kort en all-inclusive. Iedereen leert anders en Fender Play heeft theorie en praktijk met succes in balans gebracht.

Bovendien heb je er gemakkelijk toegang toe op je Android- en iOS-apparaten.

Als iemand die als kind een paar gitaarlessen heeft gehad, is dat geen geringe moeite. Uiteindelijk is Fender Play een uitstekend hulpmiddel om mensen de basis van gitaarspelen te leren. De cursussen zijn kort, grondig en onderhoudend.

Gewoon gitaar

Guitar Basics 1 is de enige gratis les die toegankelijk is voordat een premium account in de Simply Guitar-app vereist is. Je kunt het ook downloaden op je iOS-apparaten.

Er verschijnt een korte les om je te helpen aan de slag te gaan met het programma, je muziek aan te passen, je wat tips te geven en enkele gitaarconcepten te verduidelijken. Vergeet niet de microfoon van je telefoon in te schakelen, want de app kan je horen tijdens het spelen om fouten op te lossen en je op je route te begeleiden.

Om pijn te minimaliseren, begin je met ontdekken hoe je de gitaar moet afstellen en hoe je goed kunt zitten tijdens het optreden. De volgende fase is om erachter te komen hoe je de juiste akkoorden op de juiste threads kunt raken.

Als het het waard is, heb je volledige toegang tot Sing of Simply Piano als je een abonnement koopt. Je kunt de app ook gebruiken om gratis piano te studeren en een betere zanger te worden. Gebruik dezelfde login voor alle apps. Een enkel lidmaatschap kan maximaal vijf profielen bevatten, waardoor het ideaal is voor gezinnen.

GuitarTricks

GuitarTricks is een van de eerste online gitaarinstructiesites. Door de decennia heen heeft GuitarTricks bewezen het superieure e-learning alternatief te zijn.

Het is een enorm stuk software met meer dan 11.000 instructievideo’s die alles bevatten wat je zou willen leren over genres, vaardigheden, melodieën en nog veel meer. U kunt het op uw Android- en iOS-apparaten installeren.

De “Core Teaching Method” van GuitarTricks is een draagbare, begeleide methode om de basis aan te leren. Ze hebben het op zijn plaats gehouden, zelfs terwijl ze zich bleven ontwikkelen. Het kernleersysteem is een van de redenen achter het succes van deze app.

GitaarTuna

GuitarTuna bevat een tempo, een harmonische converter, een tuner en nog veel meer! Knijp een willekeurig akkoord op de gitaar om GuitarTuna te gebruiken. De software identificeert de toon van de draad en zorgt voor een snelle afsteminvoer met behulp van de microfoon op uw Android- of iOS-apparaat.

Tuning is nog nooit zo rechttoe rechtaan – of nauwkeuriger geweest. GuitarTuna combineert een audio-identificatiesysteem met ruisonderdrukking om je de ongelooflijk nauwkeurige melodie te geven die je nodig hebt.

Onbeperkt gebruik van een harmonische converter en 100+ stemmingen, inclusief gitaar, 7-snarige gitaar, balalaika, banjo en 5-snarige banjo Hx-kalibratie, een linkshandige optie en keuzes voor akoestische en elektrische kop zijn allemaal inbegrepen.

Songsterr

Gratis Songsterr-lidmaatschap is een van de beste bronnen voor gitaartabbladen, met eenvoudige scores en specifieke tijdmarkeringen. Het heeft het tot een van de meest uitstekende locaties gemaakt om gitaarmuziek te studeren, vooral tussen gratis diensten rechtstreeks op je Android- en iOS-apparaten.

Helaas is het PLUS-lidmaatschap met $ 9,90 per maand onbetaalbaar en moet het meer voordelen bieden om de extra kosten te rechtvaardigen. Songsterr is een van de meest aanbevolen gitaar-apps.

Ze behoren tot de gemakkelijkst te gebruiken en beschikken ook over een van de hoogste kwaliteit tabulatuurformaten met een volledige partituur en MIDI-weergave voor elk deuntje in hun collectie.

  Android-telefoon gebruiken als webcam met of zonder USB

Ultieme gitaar

Ultimate Guitar is zonder twijfel een van de beroemdste sites die gratis tabs en akkoorden aanbieden. Met zijn enorme bibliotheek met nieuwe en oude muziek, is de kans groot dat de website elk nummer heeft waarnaar je op zoek bent.

Als je ooit Ultimate Guitar hebt gebruikt, is het je zeker opgevallen dat ze een premium programma bieden met de naam “Ultimate Guitar Pro”.

Ultimate Guitar Pro biedt betere toegang tot akkoorden, tabs en een paar extra hulpmiddelen om je te helpen liedjes te leren. Je kunt de tabs en akkoorden van je favoriete nummers vinden, zelfs via de Ultimate Guitar Android- en iOS-app.

Het maakt het een uitdaging om je te abonneren op een maandelijks lidmaatschap. Als je dit doet, kost het je elke maand een flinke $ 24,99. Jaarlijks kopen biedt de beste waarde, met een gemiddelde jaarlijkse prijs van $ 99,99 op het moment van schrijven die u betaalt wanneer de gratis proefperiode van 7 dagen afloopt.

Slimme akkoorden

Smart Chords heeft 40 fantastische tools voor studeren, creëren en optreden voor zowel studenten als professionals. Het werkt op de gitaar, ukelele, bas en andere elektrische gitaren.

Verwacht dat dit de beste bron is voor akkoorden, toonladders en tokkeltechnieken in elk deuntje. Het is ook een uitstekend naslagwerk, met toegang tot ’s werelds belangrijkste collecties songteksten, melodieën en tabulatuur.

De tuner, metronoom en kwintencirkel zijn allemaal basics. Zo heeft het stemapparaat een extra snaarwisselfunctie en bevat de metronoom een ​​snelheidstrainer. Over het algemeen is het een fantastische app voor gitaarleerlingen!

Gitaar coachen

Coach Guitar is een uitstekende nieuwe manier om gitaar te leren spelen die slechts vijf kleuren gebruikt. Op elektro-akoestische gitaren kunnen leerlingen beroemde deuntjes leren spelen.

Coach Guitar transformeert je in je gitaarleraar. Het is een uniek traditioneel instructie-idee met kleuren voor je Android- en iOS-apparaten.

Het leert geen muziektheorie; in plaats daarvan laat het je stapsgewijze videotutorials zien met een geïllustreerde toets. Je leert al snel gitaarmelodieën spelen door ze na te doen.

De gitaarlessen, ontwikkeld door deskundige gitaarleraren, kunnen gitaristen van alle niveaus helpen zich in recordtempo te ontwikkelen, ongeacht of je een beginner of een professional bent.

Gitaarakkoorden

Met Gitaarakkoorden en -tabbladen voor je Android- en iOS-apparaten kun je heel veel liedjes leren spelen voor je gitaar, bas, drum en ukelele. De app biedt ook offline toegang om enkele van je favoriete songtabbladen op te slaan. U kunt door de akkoorddiagrammen bladeren om ze voor elk instrument perfect te begrijpen.

Met de app kun je ook je eigen nummer maken en opslaan. U kunt upgraden naar de PRO-versie van de app om advertenties te verwijderen, een donker thema te gebruiken en ook betere toegang te krijgen tot de noten van enkele van de nieuwste nummers.

Conclusie

Vermijd dure en tijdrovende tunerapparatuur en toepassingen die alleen de klanken van verschillende gitaren weergeven. Bovenstaande applicaties functioneren als actieve tuners voor de gitaar en andere standaard strijkers. In werkelijkheid is het veel meer dan afstemmen.

Een bibliotheek met gitaarakkoorden, tempo, gehoortraining en andere waardevolle hulpmiddelen zijn ook inbegrepen. Bovendien stelt de Smart Scroll-functie je ook in staat om de akkoorden van je favoriete deuntjes te spelen. Installeer een van deze applicaties op je mobiele Android- of iOS-apparaat om een ​​gitaarmentor aan je zijde te hebben.

Vervolgens kun je enkele van de beste karaoke-zang-apps bekijken.