11 Beste open-source headless CMS om te proberen voor uw volgende toepassing

Een headless CMS-systeem kan je contentgame naar een hoger niveau tillen met zijn indrukwekkende mogelijkheden dan traditionele systemen.

Het probleem met traditionele CMS’en is dat ze veel beperkingen bieden voor ontwerp en prestaties. Deze oplossingen omvatten frontend- en backend-aspecten op één plek, waardoor het moeilijker wordt om wijzigingen aan te brengen en inhoud opnieuw te gebruiken.

Maar het consequent publiceren van waardevolle inhoud is nodig als u uw aanwezigheid wilt vergroten. Het zal u helpen meer mensen te bereiken, ze om te zetten in klanten en uw bedrijf meer te laten groeien.

Headless CMS kan u helpen aan deze vraag te voldoen met meer flexibiliteit, prestaties en schaalbaarheid. Dit is de reden waarom deze technologie trending is en bedrijven er nu op overschakelen.

Volgens een rapportbereikte de wereldwijde headless CMS-markt in 2019 US$ 328,5 miljoen. Dit zal naar verwachting US$ 1.628,6 miljoen bereiken in 2027.

Nu kunt u veel serviceproviders vinden die headless CMS-oplossingen aanbieden, zowel betaalde als open source-oplossingen.

Dus als u de beste open-source headless CMS-oplossing voor uw volgende toepassing nodig heeft, hebben we enkele van de uitstekende op een rij gezet.

Bekijk ze eens!

Maar laten we eerst eens begrijpen wat headless CMS-oplossingen zijn en hoe het gebruik ervan volkomen logisch is.

Wat is Headless CMS?

Een Headless CMS is in wezen een Content Management Systeem (CMS) met alleen een backend-systeem, een database om bestanden op te slaan en een API voor contentdistributie. Het heeft geen frontend-systeem, vandaar de naam “headless”.

Maar als u niet bekend bent met CMS, is het een systeem of een softwareoplossing die wordt gebruikt om inhoud te beheren. Hiermee kunt u eenvoudig uw inhoud maken, opslaan, beheren en wijzigen. Zelfs als je geen codering of technische expertise hebt, kun je een website bouwen en meteen beginnen met het publiceren van inhoud met behulp van een goed CMS, zoals WordPress, Wix, Joomla, enz.

Terugkomend op het onderwerp, headless CMS-systemen beheren inhoud zonder een presentatielaag of frontend; in plaats daarvan wordt de inhoud die erin is opgeslagen via API-aanroepen over apparaten en platforms verspreid.

Hoe werkt Headless CMS?

Traditionele CMS-systemen maken gebruik van een monolithische architectuur waarbij frontend- en backend-systemen van een applicatie of site op een eenvoudige manier met elkaar zijn verbonden. Dit betekent dat het zowel de presentatielaag van de site omvat, dwz de frontend als de backend waar de inhoud is opgeslagen.

Laten we dit begrijpen door WordPress als voorbeeld te nemen. De frontend is beperkt. Hoewel u sommige wijzigingen kunt aanpassen via sjablonen, pictogrammen, enz., kunt u deze niet volledig wijzigen. Het beperkt ook inhoudsbewerkingen, ontwerp, optimalisatie en prestaties.

Headless CMS helpt hierbij door de “head” of frontend volledig te verwijderen. Het draait puur op de backend van een app en koppelt de frontend via API. Op deze manier hebben ontwikkelaars de volledige flexibiliteit om overal content te leveren.

Het heet “hoofdloos” zoals in – een lichaam zonder hoofd, waarbij:

Frontend = Hoofd

Backend = lichaam

CMS-architectuur = Frontend + Backend

Een headless CMS slaat dus uw inhoud op en gebruikt een API om de inhoud te verspreiden waar u maar wilt, zoals websites, tablets, mobiele apparaten, CRM’s, smartwatches, enz. Het is eigenlijk een flexibelere vorm van CMS die ook de noodzaak voor gastheren; daarom wordt onderhoud eenvoudiger met verhoogde productiviteit en samenwerking.

Wat zijn de voordelen van Headless CMS voor moderne bedrijven?

Door frontend- en backend-delen van een systeem te scheiden, kunt u de backend alleen gebruiken voor het opslaan, organiseren en beheren van inhoud, terwijl u het frontend-gedeelte overlaat om inhoud voor een specifiek kanaal te distribueren. Dit biedt veel voordelen voor de ontwikkelaars en uitgevers.

Verhoogde flexibiliteit

In tegenstelling tot traditionele CMS’en met veel beperkingen, zijn headless CMS’en flexibeler. De eerste plaatst alles – inhoud, CSS en HTML op één plek, waardoor het moeilijk voor u is om de inhoud opnieuw te gebruiken.

Headless CMS daarentegen biedt meer flexibiliteit in ontwerp, prestaties en distributie door de frontend en backend te scheiden en inhoud te distribueren via API’s. Uw ontwikkelaars kunnen met meerdere frameworks, tools en technologieën naar keuze werken zonder zich zorgen te maken over inhoud, die onafhankelijk wordt gepubliceerd. U kunt ook uw eigen frontend ontwerpen zoals u dat wilt en tijd besteden aan het maken van meer inhoud.

  8 manieren om het probleem "Deze video is momenteel niet beschikbaar" op Prime Video op te lossen

schaalbaar

U kunt inhoud eenvoudig vanaf een bepaald punt beheren en wijzigingen aanbrengen in uw kaders, tools en talen zonder uw inhoud te beïnvloeden. Bovendien kunt u met het gebruik van de cloudgebaseerde architectuur ook gemakkelijk en zonder problemen op- en afschalen. U kunt uw site zelfs aanpassen zonder downtime toe te staan.

Uitstekende compatibiliteit

Headless CMS-systemen zijn compatibel met alle apparaten, platforms en technologieën van de moderne tijd. U kunt uw inhoud dus gemakkelijk publiceren waar u maar wilt met consistente prestaties. Bovendien kunt u integreren met meerdere talen en codebases om dingen eenvoudiger te maken.

Betere beveiliging

Aangezien u de frontend en backend van elkaar scheidt, heeft dit geen invloed op de andere, zelfs als een van beide is aangetast. Dit biedt een betere beveiliging dan traditionele systemen waarbij beide onderdelen worden gecombineerd. Bovendien maakt het via API één aanspreekpunt mogelijk tussen uw technologiestack en content; daarom wordt het aanvalsoppervlak aanzienlijk kleiner.

Eenvoudiger onderhoud

Het verwijderen van de frontend maakt het voor uw team gemakkelijker tijdens het onderhoud. Dit vermindert de behoefte aan minder personeel, tijd, geld en andere middelen en verbetert de samenwerking tussen uw team omdat ze dingen gemakkelijk kunnen delen.

Als we kijken naar de indrukwekkende voordelen van headless CMS, is het logisch om over te stappen van traditioneel CMS en de moderne, efficiënte architectuur van headless CMS-systemen te omarmen. En als u ernaar op zoek bent, vindt u er genoeg, elk met uitstekende eigenschappen. Veel van hen worden echter betaald voor geavanceerde functies, die misschien niet iedereen nodig heeft.

Dus, hier zijn enkele van de beste open-source headless CMS-systemen die u kunt bekijken.

Strapi

Verkrijg het toonaangevende open-source headless CMS voor uw volgende toepassingen door: Strapi. Het is aanpasbaar, ontwikkelaar voorop en 100% JavaScript, waardoor het bouwen van een performante, aanpasbare en zelf-gehoste inhoud-API eenvoudig en eenvoudig is.

Strapi is een open-sourceplatform omdat de volledige codebase openbaar beschikbaar is en door veel bijdragers op GitHub wordt onderhouden. Het aanpassen van de API en het beheerderspaneel is eenvoudig en u kunt het inhoudsbeheer in enkele seconden uitbreiden met aangepaste plug-ins. Je kunt de API ook gebruiken van verschillende clients, zoals Vue, Angular, React, IoT-apparaten of mobiele applicaties door gebruik te maken van GraphQL of RESTful.

Behoud uw gegevensprivacy met door uzelf gehoste inhoud en neem de controle over alle gegevens en kosten. De oplossing helpt u ook om binnen enkele minuten een flexibele datastructuur op te bouwen met robuuste functies die speciaal voor u zijn gemaakt.

Definieer eenvoudig verschillende modellen en voeg relaties toe om een ​​rijke lay-out te ontwerpen voor de inhoud die u nodig hebt. U kunt de inhoudstypen naadloos schrijven, bewerken en beheren met Strapi. Bovendien kunt u alle services via externe leveranciers integreren en apps blijven bouwen en verbinding maken met het framework.

Implementeer Strapi op alle traditionele hostingservers, zoals Render, AWS, Azure, Heroku, 21YunBox en meer. Het geeft u de flexibiliteit om de hostingplatforms voor uw websites te kiezen.

Geniet van de gratis service met beperkte functies. Krijg meer voordelen met het betaalde abonnement vanaf $ 9/admin/maand.

Apostrof

Krijg een flexibele en robuuste open-source websitebouwer – Apostrof – geschikt voor SaaS-bedrijven, ondernemingen, hoger onderwijs, digitale bureaus en nog veel meer. Het kan uw digitale ervaringen verbeteren vanaf hetzelfde dashboard en u kunt een websitefabriek zonder code aanpassen via een moderne tech-stack.

Apostrophe geeft editors een editor voor slepen en neerzetten om wijzigingen in realtime aan te brengen. U vindt er ook gebruiksvriendelijke visuele ontwerptools die dynamische styling mogelijk maken zonder merkrichtlijnen te verstoren. Daarom zal uw marktsnelheid met 10x toenemen.

Integreer uw technologie, waaronder Express, MongoDB, npm, Vue.js en Node.js, met flexibele en native module-inhoud-API’s. Daarnaast biedt Apostrophe één dashboard voor elke bewerking, zodat het u nooit zal ontbreken bij het zoeken naar de perfecte tool voor uw websites. U kunt ook integreren met Jamstack om robuuste maatwerkoplossingen te creëren.

Krijg een modulair en uitbreidbaar systeem dat aangepaste plug-ins ondersteunt en maak gebruik van de beste abonnementen en pakketten die uw doelen ondersteunen. Boek een demo en zie hoe headless CMS uw manier van websites bouwen kan veranderen.

Webiny

Webiny serverloos CMS biedt een flexibele, schaalbare en flexibele oplossing voor uw inhoudsbehoeften. Aangezien verschillende bedrijven verschillende vereisten hebben, biedt het waardevolle tools om onafhankelijk te gebruiken in uw hele organisatie, van uw ontwikkelingsteam tot het marketingteam.

Webiny’s headless CMS is gebaseerd op GraphQL met krachtige modelleringsfuncties. Het biedt krachtige GraphQL en fijnmazige toestemmingscontrole om binnen enkele minuten landingspagina’s te bouwen. U kunt inhoud in verschillende talen en meerdere websites beheren met ingebouwde multi-tenancy.

Webiny-toepassingsframework biedt alles wat u wilt bouwen, ontwerpen en implementeren van serverloze toepassingen, samen met een omnichannel contenthub. Het biedt ook filterbewerkingen en zoekopdrachten voor snelle prestaties. U kunt zelfs op elk moment wijzigingen aanbrengen in elke inhoud via de krachtige API.

  Beste gratis GOG-games

Met Webiny API kunt u inhoudsmodellen programmatisch maken of wijzigen en krijgt u volledige toegangscontrole over uw activiteiten. Het is schaalbaar, aanpasbaar, veilig, geeft eigendom van gegevens, toestemmingscontrole, lagere eigendomskosten en meer.

Creëer gratis full-stack serverloos web met serverloos CMS, applicatieframework en community-ondersteuning. Sta Webiny toe om aangepaste prijzen te bieden op basis van uw zakelijke behoeften.

Directie

Ervaar het beste Open Data Platform om SQL-databases direct om te zetten in prachtige no-code applicaties en API’s met Directie. Het ondersteunt uw project met moderne oplossingen en is speciaal ontworpen voor ontwikkelaars.

De modulaire codebase is volledig JavaScript. Directus gebruikt de kracht van Vue.js 3 en Node.js voor ultrasnelle prestaties en eenvoudige uitbreidbaarheid. U heeft ook de volledige controle over uw bestaande of nieuwe database zonder te migreren naar een eigen datamodel.

U kunt inhoud beheren voor elke toepassing, kiosken, narrowcasting, website en andere digitale ervaringen. Directus is een flexibel platform dat eindeloze oplossingen biedt, van software-as-a-service tot gegevensbeheer en analyse.

Bovendien biedt het een dynamische GraphQL- en REST-API door middel van introspectie op basis van uw databaseschema. Begin met het maken van een project in het selfservice-clouddashboard en leer diepgaand. Geef uw projecten kracht met Directus voor $ 25/maand en onberispelijke voordelen.

U kunt Directus met één klik op het Kamatera-platform laten werken.

Squidex

Squidex stelt u in staat uw inhoud op een moderne manier te beheren zonder dat u een ander systeem voor uw inhoud nodig heeft. Het biedt één plek met gestructureerde, gecentraliseerde en naadloze integraties met andere systemen.

Elke wijziging die u aanbrengt in een website of toepassing wordt afgehandeld via een versiebeheersysteem waarmee u verschillende versies van de inhoud kunt vergelijken. U kunt ook op elk moment teruggaan naar de vorige. Bovendien zorgt de naadloze integratie met andere systemen ervoor dat uw inhoud kan reageren wanneer er wijzigingen worden aangebracht. Je kunt je blog ook op Medium plaatsen en tweets maken.

Squidex maakt uw pad eenvoudig door ingewikkelde regels voor het beoordelen of publiceren van inhoud te elimineren. U kunt uw regels implementeren met het overtuigende workflowsysteem van Squidex. Het is open-source software, speciaal gemaakt voor ontwikkelaars met een eersteklas codebase. Bovendien is Squidex eenvoudig uit te breiden, veilig, toegankelijk en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het wenselijk is voor hoogwaardige ondernemingen.

Meld u gratis aan en begin vandaag nog met het maken van projecten.

Geest

Begin uw headless CMS-reis met Geest en leer hoe u onafhankelijke, mooie publicaties kunt bouwen. Volg de installatiehandleiding van de lokale omgeving tot productontwikkeling en installeer de software eenvoudig. Het ondersteunt de Ubuntu-server voor het uitvoeren van zelf-gehoste instanties.

Met dezelfde handleiding kunt u uw eigen sjablonen ontwerpen. Door de configuratie en architectuur van Ghost te begrijpen, zal het u nooit ontbreken in het bouwen van nieuwe websites, applicaties, enz. Met het open-source themastartframework kunt u sneller aangepaste thema’s ontwikkelen.

Met de REST API kan inhoud gemakkelijk programmatisch in- en uitgaan en kunt u de API integreren met de verschillende aangepaste statische of frontend-frameworks van derden. U kunt ook verbinding maken met communities, zoals GitHub, StackOverflow, Reddit, Developer Forum en Twitter om kennis op te doen en te delen.

Bouw uw creatieve bedrijf op met een proefoptie van 14 dagen en graaf dieper naar de voordelen.

Netlify CMS

Begin met het maken van flexibele en snellere webprojecten met behulp van Netlify CMS samen met de statische sitegenerator. Het helpt je bij het beheren van je inhoud voor de Git-workflow, en het gebruik van een statische site biedt schaalbaarheid, veiligheid en snelheid via een gebruiksvriendelijke bewerkingsinterface voor je inhoud.

Netlify CMS slaat uw inhoud op in de Git-repository voor eenvoudiger en eenvoudiger versiebeheer. Het helpt ook bij het publiceren via meerdere kanalen en het afhandelen van inhoudsupdates binnen Git. Het is ontworpen als een React-toepassing van één pagina; u kunt dus UI-widgets, editor-plug-ins, op maat gemaakte voorvertoningen maken en backends toevoegen om verschillende Git-platform-API’s te ondersteunen.

Kies een vooraf geconfigureerde sjabloon met een statische sitegenerator en implementeer deze binnen enkele minuten met een enkele klik op het wereldwijde CDN. U kunt ook moderne tools implementeren om veiligere, schaalbare en snellere sites te leveren.

Bovendien krijgen uw redacteuren een intuïtieve workflow en gebruikersinterface die voldoen aan de vereisten voor contentbeheer. Het bevat ook realtime previews, media-uploads met slepen en neerzetten en opties voor het bewerken van rich text.

Sanity Studio

Krijg vrije vormaanpassing en snelle configuratie met Sanity Studio, een open-source CMS gebouwd met React.js. De plug-ins en toolkits helpen u uw eigen workflows te creëren zoals u dat wilt en uw inhoud te beheren.

  De ultieme verdediging: wat is een computer met luchtgaten?

Deze applicatie met één pagina kan u helpen bij het installeren van plug-ins of het zelfstandig bouwen ervan. U kunt ook inhoudsvalidaties, UI-structuren, inhoudsmodellen in JavaScript beschrijven om direct in het volgende venster te zien.

Ervaar de vrijheid van het reorganiseren van navigatie of het weergeven van analytische gegevens naast het bewerken. Mis uw bewerkingscomfort niet terwijl u aan herbruikbare inhoud werkt. In plaats daarvan kunt u het terugdraaien van documenten op sessieniveau, moderne functies en realtime samenwerking van Sanity Studio verwachten.

U krijgt voordelen, zoals documentrevisie, voorbeelden van gebouwtypes, werken op de telefoon of andere aanraakapparaten, afbeeldingen rechtstreeks uploaden vanaf het klembord, opgemaakte tekst plakken van uw werk, internet of Google Documenten, en meer. Gebruik bovendien gewone JavaScript-objecten en configureer snel de gebruikersinterfaces en inhoudsschema’s. U kunt ook UI’s voor gegevensmodellen installeren en uw workflows verbeteren.

Ga gratis aan de slag of betaal $ 99/project/maand en begin met het bouwen van websites en applicaties.

Plone

Plone is het ultieme open-source CMS voor ondernemingen dat tal van functies biedt, waaronder responsieve thema’s, meertalige ingebouwde functies en verschillende typen webinhoud.

Plone heeft een verbluffende aanpasbaarheid en functionaliteit uit de doos. Het is uniek onder andere headless CMS op het gebied van industriële beveiliging, kracht, gedetailleerde machtigingen, toegankelijkheid, schaalbaarheid, flexibiliteit en documentatie.

Plone combineert geavanceerde functies en beveiliging met krachtige en gebruiksvriendelijke frontend webtechnologieën. Het wordt geleverd met Dexterity-inhoudstypen en Diazo-thema’s samen met Python 3. Daarnaast biedt het REST API die werkt als een headless CMS en verschillende JavaScript-frontends aanstuurt.

Bovendien hebt u toegang tot verschillende websites op basis van Plone om het gebruik, de integraties en nog veel meer te ervaren. Het biedt zelfgeleide leermiddelen, zodat u snel kunt leren. En u kunt ook lid worden van de community voor discussies en communicatie.

Flextype

Krijgen Flextype om de flexibiliteit, snelheid en productiviteit te ervaren om inhoud te bouwen en effectief te beheren. Vanwege de ingebouwde slimme cache en elegante architectuur staat het bekend als het ultrasnelle contentmanagementsysteem.

Bij het bouwen van CMS richt Flextype zich op eenvoud en flexibiliteit om een ​​eenvoudige maar krachtige API te produceren. Met het verbluffende bedieningspaneel kunt u elke inhoudseditor gebruiken om uw inhoud te schrijven. Bovendien krijgt u volledige programmatische controle over het CMS met zijn REST API en compacte JSON-payloads.

Flextype biedt een flat-file karakter om onbeperkte velden of dynamische inhoud te definiëren. Daarnaast kunt u de versies beheren via Git of een ander versiebeheersysteem. Flextype is geschikt voor verschillende projecten, zoals native applicaties, websites, kiosken, gamedata, SaaS-platforms, wearables, e-commerce en meer.

Download nu het open-sourceplatform en laat uw bedrijf groeien.

sluitsteen

Bouw snellere en schaalbare inhoud met de sluitsteen Headless CMS-platform. Beschrijf gewoon uw schema en krijg een geweldige beheer-UI en robuuste GraphQL API voor gegevens en inhoud.

Verzend de code met elegante API’s zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit van een op maat gemaakte backend. Het biedt meerdere veldtypen, sessiebeheer, aangepast schema, toegangscontrole, databasemigraties, krachtige filters, relationele gegevens, gebeurtenishaken, geautomatiseerde CRUD en meer.

De beheerdersinterface van Keystone is intuïtief en flexibel om uw behoeften te begrijpen en uw inhoud dienovereenkomstig vorm te geven. Bovendien biedt het de volgende generatie rich text WYSIWYG BYO custom React. U kunt het inzetten op Heroku, Render, Digital Ocean, enz., of uw aangepaste infrastructuur. Keystone past in uw op git gebaseerde bouwworkflow en biedt automatisering en CI-tooling.

Bouw op efficiënte wijze dynamische applicaties, statussites, mobiele en webapplicaties en handelsoplossingen met Keystone. Geef uw team meer mogelijkheden met deze tool en laat uw bedrijf groeien. Begin vandaag nog met bouwen met starters van 5 minuten, zero lock-ins en een gratis voorbeeldproject.

Conclusie

Headless CMS-systemen bieden een moderne en efficiënte benadering voor het creëren en distribueren van inhoud via meerdere kanalen met hoge prestaties, flexibiliteit, schaalbaarheid en een heleboel handige functies.

Dus als u op zoek bent naar een open-source headless CMS-systeem, bekijk dan de bovenstaande opties op basis van uw behoeften. Als u op zoek bent naar cloudgebaseerde opties, kunt u de lijst met Headless CMS bekijken.

gerelateerde berichten