11 beste productbeheersoftware voor moderne apps

Hoe vaak voelt u zich verloren als productmanager bij het kiezen van tools voor productbeheer? De meeste productmanagers denken af ​​en toe op deze manier.

Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste productmanagementtools die ervoor zorgen dat je het beste uit je team haalt.

Het ontwikkelen van een digitaal product voor uw klanten kan behoorlijk uitdagend zijn. Om een ​​product van de grond af op te bouwen, moet u een vast doel hebben en een betrouwbaar team achter u hebben staan.

U zou echter niets kunnen bereiken zonder toegang tot de benodigde tools. Daarom is het van vitaal belang om de juiste tools voor productontwikkeling te kiezen voordat u aan uw project begint.

Jij en je team kunnen je doelen efficiënter bereiken met software voor productbeheer.

Wat is een productbeheertool?

Productbeheertools zijn softwaretoepassingen die productbeheerteams helpen bij het beheren van verschillende stadia van de productlevenscyclus. Dit omvat het ontwerpen, ontwikkelen en lanceren.

Een productmanager gebruikt deze tools om verschillende dingen te doen, waaronder prototyping, customer journey mapping, road mapping, data-analyse, etc.

Bovendien zijn productbeheertools een zegen voor externe productbeheerteams. Deze tools kunnen een centrale locatie bieden voor het ontwikkelen en beheren van hun producten.

Functies van productbeheersoftware

Om gefocust te blijven op hun doelen, zijn productmanagers vaak afhankelijk van productbeheertools om hun dagelijkse taken te beheren. We leven in een tijd waarin elke minuut of elke seconde revolutionaire producten op de markt komen.

De meeste van deze producten proberen bestaande problemen waarmee productmanagementteams worden geconfronteerd op te lossen en hun werk te vergemakkelijken. Bijna elk product dat op de markt wordt gelanceerd, geeft de productmanager de kans om zijn capaciteiten te demonstreren.

Hierdoor zorgen productontwikkelingstools voor een naadloze levering van producten. Hieronder volgen enkele van de meest prominente functies van productbeheersoftware:

 • Assisteren bij prototypen
 • Definieert productroutekaarten
 • Creëert reiskaarten voor gebruikers
 • Voert klantonderzoek uit
 • Beheert sprints
 • Analyseert productgegevens
 • Helpt bij het in kaart brengen van bedrijfsprocessen
 • Beheert productreleases

Vervolgens zullen we de voordelen van productbeheersoftware bekijken.

Voordelen van het gebruik van productbeheersoftware

Productmanagers zijn sterk afhankelijk van productbeheertools om zo effectief mogelijk te zijn. Naast tijdwinst heeft productbeheersoftware nog een aantal andere voordelen. Hier zijn enkele manieren waarop dergelijke tools productbeheerteams kunnen helpen:

Verbetert de schaalbaarheid

Ten eerste verhoogt het gebruik van een tool voor productbeheer de schaalbaarheid van bedrijven. Ze helpen een bedrijf verder te groeien door het eenvoudiger te maken om nieuwe producten te introduceren en te beheren.

Verhoogt de controle over de productinhoud

Software voor productbeheer kan de producten van een bedrijf probleemloos aansturen. Dergelijke tools helpen productmanagementteams om verkoopgerelateerde webinhoud gemakkelijk te volgen en te controleren.

Verhoogt klantloyaliteit

Door klanten betere bronnen te bieden, verbeteren productbeheertools de gebruikerservaring. En als gevolg daarvan worden klanten loyaal aan dat specifieke merk.

Verlaagt de werkkosten

Omdat deze tools helpen de toegewezen tijd voor elke taak te verminderen, worden ook de werkkosten verlaagd.

Belangrijkste kenmerken van productbeheersoftware

Op de markt van vandaag kunt u kiezen uit een grote verscheidenheid aan tools voor productbeheer. Hoewel ze op veel manieren verschillen, heeft de beste productbeheersoftware voor moderne apps een aantal belangrijke kenmerken gemeen.

Bij het kiezen van een productbeheertool voor een bedrijf, moet men ervoor zorgen dat deze de volgende kenmerken heeft:

 • De tool moet een uitgebreide set functies voor taakbeheer bevatten.
 • Het creëren van een gloednieuw product voor uw klanten is geen gemakkelijke taak. Iets unieks maken vereist creativiteit. Daarom moet software voor productbeheer die creativiteit kunnen evenaren, ongeacht het out-of-the-box karakter ervan.
 • De software moet gebruiksvriendelijke, aanpasbare sjablonen bevatten om een ​​nieuw product te maken wanneer u een idee heeft.
  Waarom laat Tinder me mijn account niet verwijderen?

Eerlijk gezegd is het een uitdaging om een ​​productbeheertool te vinden die aan al uw vereisten kan voldoen. Om effectief te zijn, moet een tool voor productbeheer een functie bevatten die kan worden geïntegreerd met werkpleksoftware.

Laten we nu eens kijken naar enkele productbeheersoftware die beschikbaar is voor moderne apps.

Maandag

monday.com is een online tool om moeiteloos dagelijkse taken te beheren. Ongeacht de grootte van uw team, dit platform maakt het gemakkelijk voor teams om samen te werken en iets geweldigs te creëren.

Hiermee kunnen gebruikers sprints beheren, hun werk analyseren, hun workflow beheren, taken plannen en plug-ins van derden installeren.

Bovendien biedt de tool mijlpalen, projectanalyse, Gantt-diagrammen, Kanban-borden, enz., En verschillende integratie-opties, waaronder Slack, Google Drive, Typeform, GitHub en vele andere.

De gebruikersinterface is eenvoudig en overzichtelijk, waardoor navigeren eenvoudiger wordt. Teams kunnen hun accounts aanpassen aan hun vereisten en functies vinden die ze willen. Naast 24/7 ondersteuning biedt Monday.com op kennis gebaseerde artikelen om teams te helpen.

Momenteel begint het basisplan van Monday.com bij $ 8/stoel/maand. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar voordat u een abonnement aanschaft. Bovendien bieden ze een freemium-abonnement waarmee twee gebruikers kunnen werken.

Schrijf

Wrike is een solide keuze voor uw behoeften op het gebied van productbeheer. Het vereenvoudigt werkprocessen en zorgt voor productieve samenwerkingen. Teamleden kunnen naadloos samenwerken in Wrike dankzij de enkele samenwerkingsruimte.

Ondanks de eenvoudige, intuïtieve interface biedt het een breed scala aan krachtige functies. Het volgen van mijlpalen, werkintelligentie, analytische dashboards, Gantt-diagrammen, Kanbanborden, Agile-softwareontwikkeling en tijd- en onkostenregistratie zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van deze tool.

Een belangrijk kenmerk van Wrike is dat het teams en individuen op de hoogte houdt van alle projectactiviteiten. Alle gebruikers krijgen in realtime een melding wanneer er een update of melding is. Verder heeft Wrike een ‘MyWork’-weergave die taakinformatie toont, een dashboard waarmee takenlijsten kunnen worden gefilterd, een kalender, enz.

In de huidige versie van Wrike kun je het twee weken gratis uitproberen. Naast het gratis abonnement biedt het premium-abonnementen vanaf $ 9,80/gebruiker/maand voor groeiende teams. Teams die net aan hun reis beginnen, kunnen echter gebruikmaken van het gratis abonnement.

Teamwerk

Teamwork helpt bij het beheren van moderne apps en vergemakkelijkt het creëren en op tijd leveren van projecten aan klanten. Teamleden hebben eenvoudig toegang tot het platform vanaf hun pc of smartphone en kunnen hun dagelijkse taken uitvoeren.

De coole functies zijn resourcebeheer, tijdregistratie, Gantt-diagrammen, Kanbanborden, portfolio’s, mijlpalen, takenlijstsjablonen, taken en subtaken, aangepaste velden, projectwinstgevendheid, integratie en vele andere.

Teamwork is een uitstekende tool om projecten snel en efficiënt te managen. Teams kunnen gemakkelijk vinden wat ze nodig hebben met de eenvoudige gebruikersinterface.

Teamwork biedt een gratis proefperiode van 30 dagen zonder dat een creditcard vereist is. Het betaalde abonnement begint bij $ 9,99 / gebruiker / maand als je het leuk vindt. Daarnaast is er een ‘Free Forever’-plan met beperkte functies voor degenen die nieuw zijn in projectbeheer.

Productbord

U zou ProductBoard moeten overwegen als uw primaire zorg het in kaart brengen van de klant is. Met deze klantgerichte tool voor productbeheer kunt u feedback van klanten verzamelen op verschillende plaatsen, zoals Slack, Zendesk en andere.

  Deel uw digitale games niet met de Xbox van uw vriend

Het zorgt voor betere analyses en prioritering. Het biedt functies zoals aanpasbare roadmaps, onbeperkte roadmaps voor belanghebbenden, sjablonen voor verschillende roadmaps, synchronisatie met andere ontwikkeltools, soepele onboarding en klantenondersteuning.

Bovendien biedt het een geweldige gebruikerservaring dankzij de schone interface. Door ProductBoard te gebruiken, kunnen klanten beter uitleggen wat ze willen, wat direct invloed heeft op de productie van de producten.

Het productieteam heeft alle details over het productieproces. Als gevolg hiervan kunnen ze moeiteloos plannen welke actie ze vervolgens moeten ondernemen.

ProductBoard-abonnementen beginnen bij $ 20 / maker / maand, of u kunt het 15 dagen gratis proberen.

ProdPad

Productroadmaps zijn ideaal om uw teamleden op het goede spoor te houden en op één lijn te houden voor een overzichtelijk productlevenscyclusbeheer. De browse- en zoekfuncties van ProdPad zijn mogelijk niet zo gebruiksvriendelijk als andere opties in de lijst. ProdPad biedt echter robuuste mogelijkheden voor planning en wegenkaarten.

Naast het plannen en volgen van taken, beheert het ook projecten, klanten, prioriteiten, ideeën en vele andere functies om projectbeheer eenvoudiger te maken.

De integratie-opties voor ProdPad omvatten Jira, Trello, Slack, GitHub, Dropbox, Azure DevOps, enz. Met al deze functies is ProdPad een veelzijdige road mapping-tool.

ProdPad biedt een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna u hun betaalde abonnementen kunt kopen voor $ 24/gebruiker/maand.

Craft.io

Het is onmogelijk om Craft.io te negeren als het gaat om productbeheersoftware. Craft.io is een gereputeerde cloudgebaseerde tool die productmanagers kan helpen de transparantie en afstemming van hun bedrijven te verbeteren.

Het is gemakkelijker voor projectmanagers om de workflow aan te passen, de projectvoortgang bij te houden, velden toe te voegen, enzovoort met Craft.io.

De geweldige functies zijn onder meer een eenvoudig te navigeren gebruikersinterface, wegenkaarten, specificatie-editor, capaciteitsplanning, strategische invoer, mijlpalen en feedbackcontrole.

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat productmanagers de integratiefunctie van een productbeheertool controleren voordat ze een beslissing nemen. Uw productiviteit wordt anders belemmerd.

Craft.io integreert soepel met een breed scala aan handige tools om u maximale functionaliteit te bieden.

Momenteel biedt Craft.io betaalde abonnementen vanaf $ 39/gebruiker/maand. Er zijn geen gratis of freemium-abonnementen beschikbaar, maar u kunt ze 14 dagen uitproberen zonder creditcard. Nadat je de gratis service hebt geprobeerd, kun je upgraden naar elk premium abonnement.

Asana

Allereerst is Asana geen speciale tool voor productontwikkeling. De tool is in de eerste plaats bedoeld als algemene tool voor productbeheer. Dankzij de minimalistische en overzichtelijke interface kunt u eenvoudig uw gewenste functies vinden.

Veel organisaties over de hele wereld gebruiken Asana om marketingcampagnes uit te voeren, nieuwe producten te lanceren en digitale transformaties te beheren.

Enkele geweldige functies van Asana zijn taken en subtaken, aangepaste velden, projectgesprekken, opgeslagen geavanceerde zoekopdrachten, mijlpalen, portfolio’s en vele andere.

Bovendien wordt het geleverd met verschillende integraties, zoals Google Drive, Adobe Creative Cloud, Slack, Salesforce, Microsoft, Harvest en meer. Bovendien helpen Asana’s roadmap-, gehechtheids- en communicatiefuncties teamleden effectiever samen te werken.

Momenteel biedt Asana een gratis abonnement voor teams van maximaal 15 personen. Particulieren en start-ups kunnen profiteren van deze gratis versie. Als uw organisatie echter groeit, kunt u kiezen uit een van de betaalde abonnementen van Asana vanaf $ 10,99/gebruiker/maand nadat uw gratis proefperiode van 30 dagen is afgelopen.

Airfocus

Airfocus is ’s werelds eerste modulaire software voor productbeheer. Hiermee kunt u een uitgebreide roadmap maken voor al uw producten.

Met Airfocus kunnen teams effectief strategieën beheren en communiceren, roadmaps maken en feedback koppelen voor snelle probleemoplossing.

Ontwikkelaars bij Airfocus hebben flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Hierdoor kunnen gebruikers het hele platform snel en efficiënt aanpassen zonder het werk van hun team te hinderen.

De functies zijn road mapping, prioritering, modulariteit, een portaal, feedback, inzichten, etc. Airfocus integreert met verschillende tools, zoals Trello, Jira, Asana, Azure DevOps, Shortcut, Microsoft Planner, Zapier, Github, etc. De eenvoud van de gebruikersinterface is een pluspunt.

  Hoe gebruikers op Google Drive te blokkeren?

Om aan de slag te gaan met Airfocus, kun je kiezen uit verschillende premium abonnementen vanaf $ 19/editor/maand. Er zijn geen gratis of freemium-abonnementen beschikbaar. Als u echter niet zeker weet of u Airfocus wilt kopen, kunt u het 14 dagen gratis uitproberen voordat u een beslissing neemt.

Drakenboot

De gebruikersinterface van Dragonboat is intuïtief en bevat een allesomvattend productportfoliobeheersysteem, vooral als u productontwikkeling wilt koppelen aan doelstellingen en belangrijkste resultaten (OKR’s). Je zult dol zijn op Dragonboat als je een resultaatgerichte productmanager bent.

De functies omvatten road mapping, projectbeheer, kalenderbeheer, taakplanning en -tracering, campagnebeheer, geautomatiseerde tracking, gegevensvisualisatie en meldingen.

Jira, Clubhouse, GitHub, Azure DevOps en andere behoren tot de beste integraties van deze tool. Met deze tool kunt u eenvoudig functies prioriteren, feedback centraliseren, belanghebbenden opbouwen en vele andere tijdrovende taken uitvoeren.

Als onderdeel van effectief tijdbeheer kunnen projectmanagers OKR’s instellen en het directe rendement op investeringen voor nieuwe productfuncties en updates bijhouden.

Momenteel begint het Dragonboat-abonnement bij $ 39/gebruiker/maand. U kunt een gratis demo uitproberen om een ​​idee te krijgen van waar Dragonboat om draait. Daarnaast biedt Dragonboat een gratis versie voor particulieren en start-ups. Neem voor meer informatie over deze kwestie contact op met hun vertegenwoordigers van de klantenservice.

productmap

Productfolio is een prachtige tool voor het beheren van producten. Deze end-to-end productworkflowsoftware stemt uw team af en stelt uw team in staat om ongelooflijke producten te maken. De app kan u ook helpen bij het opstellen van een productstrategie en het vergemakkelijken van ontdekking, naast het ontwikkelen van een roadmap.

Met de Productfolio kunt u uw langetermijndoelen definiëren en uw ideeën aan de hand daarvan evalueren. Het platform zorgt effectief voor zowel roadmapping als vereistenbeheer.

De functies van Productfolio omvatten gegevensexport, API, batchmachtigingen, gegevensvisualisatie, externe integraties, Gantt-diagrammen, taakplanning/-tracering, voorraadbeheer, prioritering en ondersteuning voor meerdere gebruikers.

Het premiumplan bij Productfolio begint bij $ 10/editor/maand en is beschikbaar met een gratis proefperiode van 14 dagen. Als u net met uw onderneming begint, kunt u ook gratis het startpakket van Productfolio gebruiken dat bekend staat als ‘Free Forever’, maar met beperkte functies.

Oogstr

Harvestr is een gebruikersgerichte roadmap-tool die is ontworpen voor organisaties die roadmaps willen maken op basis van feedback van klanten.

Dit platform maakt samenwerking tussen afdelingen mogelijk. De belangrijkste kenmerken zijn het in kaart brengen van productroutes, functieprioritering, meldingen, feedbackloops en externe integraties.

De premium-abonnementen van Harvestr beginnen bij $ 79/gebruiker/maand, wat een beetje prijzig is. Je kunt het wel 14 dagen gratis proberen. Er is ook een gratis abonnement met beperkte functies als u aarzelt om u aan deze software te binden. Zorg ervoor dat je het eerst gebruikt voordat je beslist of het het waard is.

laatste woorden

Met de beste productbeheersoftware binnen handbereik hoef je niet langer te wachten. Bekijk ons ​​artikel om te zien wat het beste past bij de behoeften van uw organisatie. Deze tools vereenvoudigen uw productbeheertaken.

Vervolgens kunt u online cursussen volgen om een ​​gecertificeerde productmanager te worden.

gerelateerde berichten