11 beste tijd- en factureringssoftware voor teammanagers

Veel ondernemingen gebruiken tijd- en factureringssoftware om de financiële en bedrijfsgerelateerde gegevens van hun organisatie te beheren.

Als teammanager begrijp je waarschijnlijk het belang van urenregistratie en facturatie. U wilt ervoor zorgen dat uw teamleden efficiënt werken en dat uw factureringsproces een gestroomlijnde stroom heeft.

Het is echter gewoon niet mogelijk om deze boodschappen handmatig efficiënt uit te voeren. Hier is de beste tijd- en factureringssoftware voor het bijhouden van de tijd van het team om tijdregistratie te vergemakkelijken.

Dit artikel gaat over tijd- en factureringssoftware, van wat ze zijn tot de voordelen van het integreren van één en enkele uitstekende software om u te helpen de efficiëntie van uw workflow te vergroten.

Maar laten we eerst begrijpen,

Hoe worden factureerbare uren gedefinieerd?

Factureerbare uren worden gedefinieerd als het aantal uren dat een bedrijf heeft besteed aan het werken voor een klant. Het kan per project worden berekend, of het kan een algemene berekening zijn.

Om factureerbare uren te berekenen, moet u eerst het aantal uren bijhouden dat werknemers aan elk project werken. Hiervoor kunt u tijdregistratiesoftware gebruiken of handmatig door werknemers urenstaten te laten indienen (wat echter nogal vervelend is).

Nadat de uren zijn bijgehouden, kunt u de bij de opdrachtgever in rekening gebrachte uren bepalen. De kosten zijn afhankelijk van het type project, het contract dat het bedrijf met de klant heeft en het beleid van het bedrijf.

Wat zijn de inefficiënties bij het handmatig meten?

Het meten van factureringsuren en -tijd kan overweldigend worden wanneer u dit handmatig probeert te doen. Er worden verschillende inefficiënties verwacht:

  • Het kan moeilijk zijn om de gewerkte uren aan een project nauwkeurig bij te houden, vooral voor elke werknemer. Dit kan ertoe leiden dat klanten te veel of te weinig factureren.
  • Het handmatig bijhouden van declarabele uren is tijdrovend en stressvol. Het vereist veel inspanning en kan afleiden van het werken aan projecten.
  • Het bevat een papieren spoor dat ontmoedigend kan zijn om te beheren en dat de kans loopt verloren te raken of zoek te raken.
  • U kunt zich gestrest voelen terwijl u ervoor zorgt dat werknemers hun gewerkte uren nauwkeurig rapporteren.
  • Het bepalen van de winstgevendheid van een project kan ook een beetje uitdagend zijn. Als u veel op tafel heeft liggen, kan het berekenen van het factureringstarief van elk project leiden tot onnauwkeurigheden in de facturering.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van tijd- en factureringssoftware?

Er zijn een handvol voordelen en factureringssoftware die u niet wilt missen. Het bevat:

Verbeterde verantwoording

Door uw declarabele uren bij te houden, kunt u uw klanten nauwkeurig factureren en ervoor zorgen dat u voor al uw werk wordt betaald. De software kan u helpen bij het bijhouden van uitgaven. Deze informatie kan uw budget op schema houden en ervoor zorgen dat u niet meer uitgeeft dan u zich kunt veroorloven.

Bovendien beheert u eenvoudig meerdere projecten tegelijkertijd. Het kan helpen om de projecten op schema te houden en tijdige oplevering te garanderen.

Stroomlijn betalingen

In plaats van handmatig facturen en betalingen bij te houden, kan de software dit allemaal voor u doen. Het kan veel van uw tijd vrijmaken, zodat u zich kunt concentreren op meer aspecten van uw bedrijf.

Een ander voordeel is het voorkomen van late betalingen. Als u betalingen handmatig bijhoudt, bestaat de kans dat u een betaling mist. Het kan de reputatie van uw bedrijf schaden en het moeilijk maken om financieel het hoofd boven water te houden. Met software voor het bijhouden van tijd en facturering kunt u herinneringen instellen voor wanneer betalingen verschuldigd zijn, zodat u nooit meer een betaling mist.

  Een gedetailleerde vergelijking van populaire Bi-tools: Cognos Vs. Tableau

Legt gegevens vast

Wanneer u uw tijd- en factureringsgegevens bijhoudt, maakt u een historisch overzicht van uw werk.

Het kan nuttig zijn voor verschillende doeleinden, zoals:

  • Signaleren van trends in uw werkpatronen
  • Analyseren van uw werkproces om inefficiënties te vinden
  • Uw werkgeschiedenis reconstrueren voor facturering of andere doeleinden

Verlaag de operationele kosten

Software voor het bijhouden van tijd en facturering kan u helpen de operationele kosten te verlagen door het tracking- en factureringsproces van uw services te automatiseren. Hiermee kunt u tijd en geld besparen door de noodzaak van handmatige gegevensinvoer en facturering te verminderen.

Betere teamproductiviteit

Door de tijd bij te houden die uw medewerkers aan verschillende taken besteden, kunt u beter begrijpen waar de tijd van uw team naartoe gaat. Deze informatie kan worden gebruikt om de workflow van uw team aan te passen, zodat ze zo productief mogelijk zijn.

Onmisbare functies in tijd- en factureringssoftware

Bij het kiezen van tijd- en factureringssoftware zijn er een paar belangrijke kenmerken waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat de software goed bij uw bedrijf past. Een tijd- en factureringssoftware zou idealiter de volgende kenmerken moeten hebben:

Taakverdeling

Tijd- en factureringssoftware moet een taaktoewijzingsfunctie hebben waarmee u taken aan uw teamleden kunt toewijzen en hen toegang kunt geven om de voortgang te volgen. De software moet u ook in staat stellen taken te zien die aan elk individu zijn toegewezen en de voortgang van elke taak te volgen.

Tijdregistratie — factureerbare en niet-declarabele uren

Elk bedrijf dat diensten per uur levert, heeft tijd- en factureringssoftware nodig om het aantal factureerbare en niet-factureerbare uren bij te houden. Het stelt ons in staat klanten nauwkeurig te factureren voor de geleverde diensten en helpt bedrijven gebieden te identificeren waar werknemers tijd doorbrengen.

Factureringsrapporten

Factureringsrapporten zijn essentieel, zodat u inkomsten en uitgaven kunt volgen. Zonder deze functie zouden bedrijven handmatig rapporten moeten genereren, wat tijdrovend en foutgevoelig is.

De factureringsrapportfunctie helpt bij het genereren van rapporten voor een specifieke periode en bevat alle relevante informatie, zoals de datum, tijd, gefactureerd bedrag en betalingsstatus.

Factuur genereren

Met software die automatisch facturen kan genereren, bespaart u tijd en moeite. Deze functie maakt het gemakkelijker om ervoor te zorgen dat u uw klanten correct factureert.

Bereikbaarheid via mobiel

Tijd- en factureringssoftware moet mobiel toegankelijk zijn om het voor drukbezette professionals gemakkelijk te maken om hun tijd en declarabele uren bij te houden. Het kan een redder in nood zijn voor mensen die vaak buiten kantoor werken en niet altijd toegang hebben tot een computer.

Betaalbare prijzen

Tijd- en factureringssoftware zijn één met een betaalbare prijsstructuur en een heleboel relevante functies. De prijsstelling moet transparant en flexibel zijn, zonder verborgen kosten of langlopende contracten.

Er moet een gratis proefversie worden aangeboden om potentiële klanten te helpen het te proberen voordat aankoop altijd werkt!

Een goede klantenondersteuning

De kwaliteit van de klantenondersteuning weerspiegelt hoe toegewijd ze zijn om naar de zorgen van hun klanten te luisteren. Voordat u een aankoop doet, controleert u hun klantenondersteuning en leest u beoordelingen om te controleren of ze het woord voeren!

Hier is de lijst met de beste tijd- en factureringssoftware: –

Clockify mij

Op zoek naar een alles-in-één tool voor facturering en tracking? Je jacht eindigt hier! Clockify is best-in-class tijd- en factureringssoftware waarmee u eenvoudig factureerbare uren kunt bijhouden en het naadloos maakt om factureringsuren te berekenen, terwijl u niet-factureerbare uren uitsluit.

Elke functie van Clockify is ontworpen om uw factureringsproces te vereenvoudigen. U kunt de werklast stroomlijnen door projecten op te zetten, te volgen en facturen te maken.

  Wat is Google Meet en hoe kunt u het gratis gebruiken?

Of u nu een kleine ondernemer, een startup of een onderneming bent, deze tool zal gegarandeerd aan uw eisen voldoen. Niet alleen dit, maar u krijgt ook informatie over waardevolle inzichten in de winstgevendheid van klanten.

Het beste gedeelte? Clockify is volledig gratis voor iedereen om te gebruiken.

Zoho-factuur

Zoho Invoice is een van de beste tijd- en factureringstools om u te helpen toezicht te houden op de tijdsinvestering van elk individu of het hele team. Deze tool kan uw facturatie- en trackingproces drastisch optimaliseren.

Zoho Invoice is uitgegroeid tot een populaire tool voor het factureren van facturen en urenstaten. Met deze software kunt u taken toewijzen aan uw team, projecten beheren en de productiviteit van uw team verhogen. U kunt een gestructureerde workflow creëren met behulp van de geavanceerde rapportagefunctie van Zoho.

Zoho, de beste factureringssoftware, wordt voornamelijk gebruikt door kleine bedrijven en is gratis.

scoren

Scoro is gebouwd om te voldoen aan de behoeften van een bedrijf om tijd effectief te beheren en facturen te stroomlijnen. Het is gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen voor iedereen in het team.

Het biedt u ook automatisch gegenereerde tijdregistratierapporten voor iedereen in het team, wekelijkse en maandelijkse statistieken voor uw factureringsbehoeften en een goed overzicht van welke projecten de meeste van uw middelen verbruiken.

Mijnuren

Met betaalbare abonnementen, een intuïtieve interface en indrukwekkende functies is Myhours een bekende tool voor het bijhouden van salarisadministratie geworden.

Met Myhours kunt u de activiteiten van uw team volgen zonder uren aan meerdere tools te besteden. Met deze tool kun je je hele team vanaf één plek beheren en een duidelijk beeld krijgen van hun algehele activiteit.

Met deze tool voor facturering en tracking kunt u rapporten maken van alle projecten waaraan u voor individuele klanten hebt gewerkt. U kunt ook een voorproefje krijgen van de beschikbaarheid van uw teamleden, zodat u op de hoogte blijft van wie u moet bezoeken als u wilt uitbesteden.

Met deze tool kunt u de verantwoording vergroten door geautomatiseerde rapporten met uw klanten te delen en relaties met hen te onderhouden.

Bill4time

Bill4time is gemaakt om u te helpen met volledig inzicht in de volledige werking van uw workflow. Met een schone gebruikersinterface kunnen bedrijven moeiteloos hun dashboard gebruiken en geavanceerde analyses krijgen.

Met Bill4time heeft u met slechts één klik toegang tot alle gegevens en zijn er geen tools en spreadsheets meer nodig. Het voorziet u van realtime inzichten en geavanceerde KPI’s om de prestaties van uw bedrijf bij te houden. Deze tool is gebouwd met bureaus in gedachten.

Pas terugkerende facturen aan en stel ze in, leg uitgaven vast en organiseer ze met deze software. Bill4time biedt drie betaalde abonnementen: Time & Billing, Legal Pro en Legal Enterprise.

schakelen

Toggl is nog een andere kosteneffectieve tijdregistratie- en factureringssoftware. Het is gebouwd voor bedrijven die terugkerende processen willen aanpakken, de tijd die in elke activiteit is geïnvesteerd willen bewaken en een georganiseerde structuur van uw werk willen creëren.

Deze software vermindert de tijd die u besteedt aan de alledaagse bezigheden van het bijhouden van tijd en facturering, biedt uw teamleden een naadloze workflow om tijd en facturering te registreren en stelt u in staat om te werken in een omgeving die intuïtief en gebruiksvriendelijk is.

Met Toggl kunt u tijd besparen door urenstaten en facturering opnieuw in te voeren, audittijd te verkorten en de efficiëntie te verbeteren. Ze hebben een gratis abonnement, een startersplan, een premium abonnement en een aanpasbaar abonnement.

Neem een ​​luifel

Getcanopy is geweldige factureringssoftware voor dienstverlenende sectoren. Deze fantastische tool is voor bedrijven die niet graag tijd verspillen aan workflows en geen centraal systeem hebben om hun tijd aan een project te beheren.

  Hoe krijg je een online master- en bachelordiploma in technologie?

Met Getcanopy is het eenvoudig om de tijd te controleren die iedereen aan elk project heeft besteed. Bovendien krijgt u met deze tool een overzicht van de voortgang van uw team en kunt u ervoor zorgen dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Een ander geweldig kenmerk van Getcanopy zijn de kant-en-klare aangepaste rapporten en factureringssjablonen. Getcanopy heeft veel betaalde abonnementen en add-ons op basis van enkele geavanceerde functies, samen met een gratis abonnement.

Notencache

Nutcache is een oplossing met meerdere functies die bedrijven onderweg helpt met projectbudgettering, onkostenbeheer en urenregistratie.

Deze goed ontworpen software kan eenvoudig uw urenregistratie, facturering en accountfacturering configureren, de werkelijke tijd bekijken die aan het project van uw klant is besteed en nauwkeurige facturen genereren. Daarnaast kunt u met deze tool herinneringen sturen voor achterstallige facturen en gegevens over betalingsachterstanden en betalingen accepteren.

Naast urenregistratie en factureringsfuncties, wordt Nutcache ook geleverd met veel automatiseringsfuncties en tools voor het volgen van projecten. Afhankelijk van uw vereisten en bedrijfsgrootte, kunt u er een kiezen uit hun gratis, pro- en enterprise-abonnementen.

Beebole

Beebole staat bekend om zijn robuuste tool voor het bijhouden van projecturen, bedoeld om bedrijven van elke omvang te helpen hun productiviteit te optimaliseren.

Stel de projecten op Beebole in en vul uw factureerbare uren altijd en overal. U kunt zelfs nu werken en later de urenstaten invullen met behulp van hun opgeslagen rapporten. Teamleden kunnen hun tijdlogboek en teamopdracht bekijken en bijwerken.

Replicon

Replicon is gericht op het wegnemen van de stress bij het factureren van urenstaten. Hiermee hebt u de volledige som van uw factureerbare uren binnen handbereik en kunt u de projectvoortgang, het budget en de winstgevendheid op één plek volgen.

Replicon bespaart u onnodige hoofdpijn en tijd en is een betaalbare, efficiënte en schaalbare oplossing die u alles biedt wat u nodig heeft op het gebied van urenregistratie en facturering.

Van projectschattingen tot het bijhouden van uitgaven tot gedetailleerde rapporten die deelbaar zijn en ook een klantenportaal, Replicon heeft aan de verwachtingen voldaan. Ze hebben drie betaalde abonnementen, van een projectmanagementtool tot een professionele serviceautomatiseringssuite.

Tijdfactureringsapp

De Timebilling-app kan uw werkkwaliteit verbeteren door een georganiseerde werkruimte te creëren. Uw team kan tijd en facturering bijhouden terwijl gebruikers worden gepingd om de gewerkte tijd in realtime in te voeren. Met intuïtieve dashboards geeft Timebilling u op rollen gebaseerde toegang tot de teamleden. Het geeft ook iedereen toegang tot en volgt hun voortgang op elk moment, overal ter wereld.

Tijdregistraties en facturen worden automatisch gegenereerd, waardoor er geen tijd meer wordt besteed aan facturering. Alle tijdlogboeken worden opgeslagen in uw privécloud, dus er is geen export- of back-upnachtmerrie.

Conclusie

Hoewel de markt een overvloed aan tijd- en factureringssoftware heeft, worden er maar een paar geschikt geacht voor uw bedrijf. Tijdregistratiesoftware kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. U kunt taken en factureerbare uren volgen, de productiviteit van werknemers bewaken en een salarisadministratie aanmaken met de beste tijd- en factureringssoftware.

Daarnaast ontvang je rapportages over de tijdsbesteding van je team, zodat je de efficiëntie kunt optimaliseren.

Uit de bovenstaande, goed onderzochte lijst van 11 tools, bent u vrij om degene te kiezen die perfect bij uw bedrijf past. Vergeet daarbij niet te controleren of ze het woord voeren!

U kunt ook enkele beste boekhoudsoftware voor kleine tot grote bedrijven verkennen.

gerelateerde berichten