11 beste tools voor samenwerkend coderen/programmeren voor uw ontwikkelteam

Wil je de handen ineen slaan met je collega-programmeurs? Lees meer over de beste collaboratieve codeertools voor teams.

Coderen is geen gemakkelijke taak, omdat het een enorme inspanning vergt. Bovendien is het niet ongebruikelijk dat zelfs de meest ervaren ontwikkelaars vastlopen tijdens het schrijven van code. In dergelijke situaties kan samenwerkend coderen uw rug sparen.

Als je de programmering wilt doen door samen te werken met andere ontwikkelaars in je team, heb je gespecialiseerde software of tools nodig. Laat ons u kennis laten maken met enkele krachtige hulpprogramma’s voor samenwerkend coderen. Maar eerst zullen we in het kort leren over samenwerkend coderen en de voordelen ervan.

Collaboratieve codering en de voordelen ervan

Gezamenlijk coderen betekent dat meerdere ontwikkelaars aan een codeerproject werken. Zo draagt ​​iedereen bij aan het bouwen van de code en het controleren op fouten. Meerdere programmeurs die aan dezelfde code werken, betekent dat de voltooide code minder fouten en bugs bevat. Bovendien wordt de kwaliteit van de code beter en zijn de projecten sneller afgerond.

Aangezien er meerdere programmeurs betrokken zijn bij collaboratieve codering, kunnen tijdrovende taken zoals het debuggen van codes snel worden uitgevoerd. Er is ook communicatie tussen de ontwikkelaars, wat leidt tot snellere probleemidentificatie en het delen van ideeën. Bovenal hebben de projecten minder kans op vertraging en verstoringen.

Bekijk nu de beste samenwerkingstools voor coderen die ontwikkelingsteams kunnen gebruiken voor samenwerking.

Visual Studio Live delen

Microsoft biedt Visual Studio Live Share voor collaboratieve programmeurs. Het maakt niet uit welke taal je gebruikt of aan welke app je werkt, met deze software kun je het project direct delen met je teamgenoten. Hier krijg je de optie om de code samen te bewerken en te debuggen.

Bovendien kunt u chatten met andere ontwikkelaars, hun opmerkingen bekijken en terminals en servers delen. Het is niet nodig om verschillende tools te gebruiken voor contextwisseling en samenwerking.

  Hoe Netflix-fout UI3010 op te lossen?

Het stelt je ook in staat om in realtime code te schrijven en te bewerken, de aandacht op je cursor te vestigen, te tekstchatten met teamgenoten tijdens de sessies en gedeelde servers te gebruiken voor het bekijken van apps en databases.

Replit-multiplayer

Bent u op zoek naar software waarmee u rechtstreeks vanuit de webbrowser kunt samenwerken met andere ontwikkelaars? Kies Replit Multiplayer, een tool die het samen in realtime schrijven, beoordelen en debuggen van codes mogelijk maakt.

Hiermee kunnen ontwikkelaars de live Repl Embeds of de volledige Repl-projecten delen met de community. Op dit platform krijgt u een Google Docs-achtige bewerkingservaring, aangezien u kunt zien dat de bijdragers bewerkingen uitvoeren. De gedeelde rekenmachine maakt het mogelijk om samen code uit te voeren. Tijdens het debuggen kunt u ook met de bijdragers praten via livechat.

Codebestand

Codefile is online software waarmee u codefragmenten voor samenwerking kunt delen. Hier kunt u gezamenlijke codebestanden maken die kunnen worden gebruikt voor het delen en bewerken van codefragmenten voor paarprogrammering.

Functie voor syntaxisaccentuering is ook beschikbaar op dit platform voor meer dan 10 populaire talen, waaronder Java, HTML, Ruby, Python en Swift. Het heeft ook delen met één klik die u kunt gebruiken om de link van een bestand met uw bijdragers te delen.

Om dit platform te gebruiken hoef je niet eens een nieuw account aan te maken. Bovendien is Codelife een tool die voor altijd gratis is.

CodeTogether

CodeTogether is een andere online tool voor paarprogrammering die u kunt gebruiken om projecten op tijd af te ronden. Ontwikkelaars kunnen live coderingssessies en IDE’s op deze software delen. De end-to-end bronversleuteling houdt uw gegevens veilig met beveiliging op bedrijfsniveau.

Deze tool biedt cross-IDE-ondersteuning voor VS Code, IntelliJ en Eclipse, terwijl de gasten gemakkelijk kunnen deelnemen aan de gezamenlijke inspanning via de browsers of IDE. U kunt naadloos een link delen met de teamgenoten om binnen enkele seconden deel te nemen aan een live deelsessie. Het ondersteunt ook gelijktijdige codebewerking.

  Hoe u het meeste uit het RAM-geheugen van uw Chromebook haalt

Samenwerken

Een andere populaire codeertool voor samenwerking is Collabedit. Deze online code-editor is het juiste platform voor programmeurs die tijdens hun projecten in realtime willen samenwerken. Het vereist geen software-installatie op uw computer, omdat u het in elke webbrowser kunt openen.

Het is ook niet nodig om een ​​account aan te maken op dit platform. Met de teksteditor kunt u de codes vanaf verschillende locaties bewerken. De functie documentgeschiedenis is handig om te achterhalen wie wijzigingen in het document heeft aangebracht. Syntaxisaccentuering en livechat zijn andere handige functies.

Codeer met mij

Code With Me is de ultieme pair-programmeerservice van het huis van JetBrains. Met zijn hulp kunt u anderen uitnodigen om deel te nemen aan uw IDE-projecten en er in realtime aan samenwerken, zoals het onderzoeken van problemen en het bekijken van de codes voor foutopsporing.

Met deze tool wordt coderen, debuggen en het repareren van codes moeiteloos in een enkele externe samenwerkings-IDE. Tijdens het gebruik van Code With Me gebruiken de projectgegevens JetBrains-servers en zijn ze beveiligd met end-to-end-codering. Bovendien is het ook mogelijk om het op uw eigen servers te laten draaien voor een zeer veilige samenwerking.

Codeer waar dan ook

Codeanywhere is een cloudgebaseerde IDE die het gemakkelijk maakt om binnen enkele seconden een ontwikkelomgeving te implementeren. U kunt ook samenwerken aan uw projecten met andere ontwikkelaars via live terminalsessies of pair-programmering. De webgebaseerde code-editor ondersteunt alle belangrijke talen zoals C, C++, Python, Ruby, PHP, enz.

Functies zoals breekpunten en een interactieve console zijn handig voor het debuggen van code. Codeanywhere ondersteunt ook het gebruik van uw server voor samenwerking met anderen om snelle oplossingen uit te voeren. Realtime delen van projecten met andere ontwikkelaars is ook mogelijk op deze tool.

GitLive

GitLive stelt ontwikkelteams in staat om met een uitzonderlijke snelheid samen te voegen. Het is zelfs beschikbaar als plug-in voor VS Code, JetBrains en Android Studio. Hier kunt u uw code continu en direct in uw IDE bekijken met behulp van de teamweergave.

  Wat verschijnt er op een achtergrondcontrole? 9 dingen die je zou kunnen vinden

U kunt er ook de online ontwikkelaars, hun actieve vestigingen en wijzigingen in uw organisatie zien. Er komen ook meldingen als je achterloopt op de hoofd- of volgtak. Met GitLive kunt u uw huidige probleem zien en waar anderen aan werken via de teamweergave.

Tupel

Als u op zoek bent naar een paar programmeerapplicaties voor Linux en macOS, dan is Tuple de juiste tool voor u. Deze speciaal gebouwde tool biedt u een betere samenwerkingservaring dan generieke schermdeling.

Beide partijen die betrokken zijn bij een samenwerking krijgen de muis- en toetsenbordbediening. Oproepen via dit platform verbruiken minder CPU-kracht en hebben geen invloed op de prestaties van uw computer. Tuple ondersteunt 5K-streaming en maakt audiogesprekken met lage latentie mogelijk.

CodeStream

CodeStream is een open-source extensie die uw ontwikkelingsworkflows een boost kan geven. Het helpt u de samenwerkingstools in uw IDE te plaatsen en kan worden geïnstalleerd op platforms zoals VS Code, Visual Studio en JetBrains. Nu kunt u de codes eenvoudig sneller schrijven en beoordelen.

Deze extensie ondersteunt zelfs integratie met Slack, Microsoft Teams en verschillende e-mailserviceproviders. Hiermee kunt u een code selecteren en daar een opmerking aan toevoegen. Het biedt ook meldingen in de editor en conversatiethreads zijn verbonden met codelocaties.

Drovio

Drovio heeft de mogelijkheid om uw ontwikkelingsteam op afstand samen te brengen en hen in staat te stellen samen te werken aan verschillende projecten. Ongeacht de locatie van de programmeurs of de tools die ze gebruiken, met deze paar programmeeroplossing kunnen ze synchroon werken.

Hiermee kunnen ze IDE, ontwerpsoftware of een andere app vanaf het scherm delen met een ervaring met lage latentie. De gedeelde besturingsoptie is ook beschikbaar voor maximaal 10 medewerkers met hun afzonderlijke cursorbedieningen. Voor directe feedback biedt Drovio u spraak- en video-oproepen. Deze software draait op Windows, Mac en Linux.

Afsluiten

Gezamenlijk coderen kan de productiviteit van uw team versnellen, maar daarvoor heeft u de juiste tool nodig. Lees dit artikel om de juiste oplossing voor paarprogrammering te vinden. Lees ook meer over de beste code- en teksteditors voor ontwikkelaars.