11 Betrouwbare podcast 🎧 Hosting voor kleine tot grote bedrijven

Kun je raden wat een marketingtool tegenwoordig mensen gek maakt?

De laatste tijd is het een van de populairste trends die je overal kon horen, vooral wanneer je door je sociale media-feeds scrolt.

Ja, ik heb het over podcasts!

Het is nogal een buzz geworden, niet?

Hoewel het geen nieuw kind op school is, is het dit jaar in een stroomversnelling geraakt. Het stijgt boven hobby’s uit en is een van de reguliere marketingtechnieken voor bedrijven geworden.

Er waren meer dan 75 miljoen podcast-luisteraars in de wereld in 2020 en dit zal waarschijnlijk oplopen tot 100 miljoen in 2024.

Dit waanzinnig grote aantal is het bewijs dat podcast-luisteraars de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gegroeid en de komende dagen hoog zullen blijven stijgen.

Dus als het starten van een podcastkanaal ooit in je opkomt, ben je in de goede richting.

Laten we het er meer over hebben om je twijfels weg te nemen.

Wat is een podcast 🎙️?

Een podcast verwijst naar een soort digitale audio-uitzending die beschikbaar is op internet. Het wordt over het algemeen gemaakt in series die abonnees kunnen ontvangen wanneer een nieuwe aflevering arriveert.

Je kunt de podcast die je leuk vindt downloaden op je smartphone of computer en luisteren wanneer je maar wilt. Stem af op de podcast, die u betrekking heeft op uw persoonlijke leven of nuttig vindt voor uw bedrijf.

Of je kunt een eigen podcastkanaal beginnen. Kies een niche waar je over wilt praten en laat je stem horen.

Wie weet kan het iemand helpen genezen van een mentaal trauma of iemand die een bedrijf begint en op zoek is naar bruikbare inzichten!

En wanneer je een influencer uitnodigt in je podcastkanaal, kun je getuige zijn van exponentiële tractie.

Dus als je enthousiast bent om verder te gaan, zijn er dingen die je moet weten.

Een nieuwe podcaster zijn, het daar gepubliceerd en ontdekt krijgen, is een van de moeilijkste aspecten. Hiervoor heb je een betrouwbare podcast-hosting nodig om je bestanden op te slaan en ze gemakkelijk naar mappen te distribueren.

Maar waarom?

Bespaar je tijd bij het onderzoeken via talloze forums, sociale berichten en websites, want dat ga ik je uitleggen.

Waarom kiezen voor een podcast-hosting?

Met podcast-hosting kunt u gebruikmaken van gespecialiseerde services waarbij u:

 • Upload en bewaar uw audiobestanden
 • Schrijf de titel en beschrijving van podcastafleveringen.
 • Maak RSS-feeds om alle afleveringen serieel op te nemen.
 • Verzamel analyses om downloadstatistieken en publieksreacties te begrijpen

U moet een websitehosting gebruiken om uw sitegegevens en bestanden op te slaan, toch?

Podcast-hostingservices helpen u op dezelfde manier.

Denk je, waarom kun je je website niet gebruiken om de podcast te starten?

Het antwoord is ja; jij kan.

Maar het zal veel servergebruik verbruiken, gezien de grote mediabestanden die aan podcasts zijn gekoppeld. Als gevolg hiervan verslechteren de prestaties van uw website en kan deze ook crashen tijdens zware belasting.

Het heeft ook invloed op de gebruikerservaring en het kan zijn dat ze je podcast niet kunnen downloaden. Het is omdat gelijktijdige downloads ertoe kunnen leiden dat hostingdiensten die processen blokkeren die enorme serverbronnen verbruiken.

Enkele andere voordelen van het gebruik van een podcast-hostingservice:

Vlotte gegevensoverdracht

Een gespecialiseerde podcast-hosting is ontworpen om een ​​soepelere en snelle gegevensoverdracht naar het publiek mogelijk te maken. Bijgevolg vermindert het de latentie, en zelfs als een groot publiek het audiobestand in één keer probeert te downloaden, zal er helemaal geen probleem zijn.

Hoge beveiliging

Cybersecurity is de grote olifant in de kamer als het gaat om online diensten. Daarom vertrouwt uw publiek u op betrouwbare informatie en is uw merkreputatie van belang.

Dus, wat zou je doen als iemand je podcast hackt, de afleveringen verstoort of sommige vervangt door expliciete berichten?

Het is angstaanjagend, zonder twijfel!

Maar maak je geen zorgen; alles is veilig met een speciale podcast-hosting. Hun ontwikkelaars en beveiligingspraktijken zorgen voor beveiliging om uw gegevens te beschermen.

Podcast-hosting is betaalbaar.

Voor velen, vooral degenen die beginnen, lijkt het onbevredigend om extra geld uit te geven aan hosting. Maar geloof me, het loont.

Het is betaalbaar en kost ongeveer $ 100, min of meer afhankelijk van de provider.

Maar als u denkt dat uw website voldoende is voor uw podcast, riskeert u de snelheid van uw website of moet u upgraden voor een hoger abonnement, wat u meer zou kosten.

Dan zou je je realiseren dat podcast-hosting goedkoper zou zijn geweest dan waar je vandaag concessies aan doet.

Add-ons

Podcast-hostingservices bieden u de opties voor add-ons. Als u nog een paar dollar betaalt, kunt u gedetailleerde gegevens krijgen over de manier waarop uw publiek naar de podcasts luistert, hun locatie, apparaat en nog veel meer. Het zal u helpen uw inspanningen te richten op basis van deze gegevens om uw klanten beter van dienst te zijn.

Lijkt overtuigend?

Zo ja, dan is dit het moment om enkele van de beste services te vinden die tegenwoordig populair zijn met hun verbluffende aanbod voor het hosten van uw podcast.

Laten we erin duiken!

  30 jaar 'Mijnenveger' (Sudoku met explosies)

Transistor

Of je nu een professionele podcaster, creatieveling of ondernemer bent, Transistor kan uw geweldige optie zijn. Neem gewoon de audio op en upload het daar; zij zullen u helpen bij het distribueren naar Google Podcasts, Apple Podcasts, Pocket Casts, Overcast en Spotify.

Start meerdere podcasts op Transistor zonder extra te betalen. Sluit de podcastspeler rechtstreeks op uw site in en bekijk gedetailleerde analyses zoals gemiddelde downloads voor elke aflevering, trends, aantal abonnees en podcast-applicaties.

Transistor biedt u een RSS-feed die klaar is om een ​​podcast te starten, onbeperkte bandbreedte en opslag voor audiobestanden, wereldwijd CDN, eenvoudige aanpassing en ondersteuning voor meerdere gebruikers. Het kan goed worden geïntegreerd met MailChimp, Drip en ConvertKit.

Prijzen

 • Starter: $ 19/maand, 2 extra gebruikers, 15.000 maandelijkse downloads
 • Professioneel: $ 49/maand, 5 extra gebruikers, 75.000 maandelijkse downloads
 • Zakelijk: $ 99/maand, 10 extra gebruikers, 200k maandelijkse downloads

Transistor biedt een gratis proefperiode van 14 dagen.

Boeien

De op groei gerichte hostingservice van Boeien is ontwikkeld door podcasters om het je gemakkelijker te maken. Zonder enige complexiteit te veroorzaken, helpt het u zich alleen te concentreren op het uitbreiden van uw publieksbasis en invloed.

Stel een samenwerkend team samen, inclusief redacteuren en uitgevers, om uw werk te stroomlijnen. Captivate kent geen contracten, dus je hebt volledige flexibiliteit van de hostingdienst. Als je je podcast al ergens anders hebt gehost, verplaats hem dan GRATIS naar Captivate.

Het gebruiksvriendelijke dashboard is oneindig aanpasbaar om bij uw merk te passen en wordt automatisch geconfigureerd volgens de podcast-cover. Het is gekoppeld aan de beste podcast-directories, zodat uw luisteraars zich eenvoudig op uw kanaal kunnen abonneren.

Promoot uw product, service of e-maillijst met hun ingebouwde call-to-action. Sluit de speler eenvoudig in op uw sociale media-accounts, externe sites en uw website. U kunt het ook eenvoudig synchroniseren met uw site via Captivate Sync – een WordPress-plug-in. Captivate biedt IAB-gecertificeerde podcaststatistieken die u in een mum van tijd begrijpt.

Prijzen

 • Podcaster: $ 17/maand, 12k maandelijkse downloads
 • Audio-influencer, $ 44/maand, 60k maandelijkse downloads
 • Podcast-merk, $ 90/maand, 150k maandelijkse downloads

De plannen omvatten een GRATIS proefperiode van 7 dagen, indien niet tevreden, verzoek om terugbetaling.

Castos

Breid uw publieksbasis uit met Castos omdat het alle tools en functies precies op hun plaats heeft. U krijgt onbeperkte opslagruimte, luisteraars en shows omdat u binnen een vaste prijs zoveel inhoud kunt publiceren als u wilt. Je kunt lange afleveringen opnemen, een nieuwe show starten, verschillende stijlen testen zonder je zorgen te maken over opslag.

Ze leggen geen bandbreedtelimieten op, zodat uw luisteraars op elk moment toegang hebben tot uw podcast. Beheer je hele podcast met een enkele WordPress-plug-in, maak meerdere afleveringen, bekijk luisteraargegevens en pas de speler aan. Haal gegevens uit meerdere platforms en organiseer deze in het uitgebreide dashboard.

Volg bijvoorbeeld de prestaties van je podcast met eenvoudige inzichten; totaal aantal luisterbeurten, audiodemografie, topafleveringen, luistergedrag, enz. Gebruik dit inzicht om betere inhoud te genereren die uw publiek wil horen, de betrokkenheid te vergroten en indruk te maken op uw sponsors.

Met Castos kun je je inhoud opnieuw publiceren op YouTube en automatische transcripties maken om je zichtbaarheid en SEO-inspanningen te vergroten en je publiek extra manieren te geven om je inhoud te vinden. Castos biedt een responsieve bestemmingspagina voor elk van uw podcast-afleveringen, waardoor het voor het publiek gemakkelijker wordt om afleveringen te zoeken, zich te abonneren en u te vinden op verschillende sociale-mediaplatforms. U kunt deze ingebouwde podcastpagina’s zelfs aanpassen.

Prijzen

 • Starter: $ 190/jaar, 190 particuliere abonnees
 • Groei: $190/jaar, 490 particuliere abonnees
 • Pro:$ 190/jaar, 990 particuliere abonnees

Probeer het eerst 14 dagen GRATIS.

Buzzsprout

Heeft al meer dan 100.000 mensen over de hele wereld geholpen om hun podcast te starten, Buzzsprout is een van de beste die je kunt kiezen. Om uw podcast te hosten, publiceren en promoten, biedt het naast het bijhouden van de prestaties een eenvoudig medium.

Laat uw stem uw doelgroep bereiken door een podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Castro, Stitcher, Alexa, Tuneln, iHeartRadio, PocketCasts, Overcast, Podchaser en Castbox te plaatsen.

Krijg gedetailleerde statistieken zoals het totale aantal downloads, de applicaties die de luisteraars gebruiken en waar ze vandaan komen. Het heeft een interessante functie waarmee je een filter aan je audio kunt toevoegen met behulp van geavanceerde technologie die de bestanden automatisch zoeter maakt en ze ook optimaliseert voor best practices in de branche die worden gebruikt voor gesproken woord en muziek.

Buzzsprout bevat automatische afleveringsoptimalisatie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over bitrates, bestandstypes, ID3-tags, enz. U hoeft alleen maar een audiobestand te uploaden en het onmiddellijk te publiceren of het in te plannen door de datum en tijd in te voeren.

Transcribeer afleveringen om betere toegang te krijgen tot verschillende zoekmachines, slechthorenden en snelheidslezers. Bovendien kun je met Buzzsprout je podcast bedienen door vooruit en achteruit te springen, of hem op 2x snelheid in te stellen.

Deel uw podcasts op sociale media en pas afleveringen aan om uw merk te complimenteren. Je kunt er ook geld mee verdienen via affiliate marketing, omdat ze een aantal geweldige partners hebben. Laat uw luisteraars door segmenten navigeren, luister naar de volgende stap en sla spoilers over, voor het geval dat.

Prijzen

 • Gratis: 2 uur/maand
 • $12/maand: 3 uur
 • $ 18/maand: 6 uur
 • $ 24/maand: 12 uur

Buzzsprout biedt ook een gratis proefperiode van 90 dagen.

SoundCloud

SoundCloud is de wereldleider in muziek- of audiohosting. Het begon zijn hostingservice in 2015 en kreeg maandelijks meer dan 175 miljoen unieke bezoekers.

  Een opstartbare USB maken voor elk desktopbesturingssysteem?

Krijg toegang tot miljoenen luisteraars en geavanceerde statistieken per aflevering om je fans te laten groeien. Publiceer en deel podcastafleveringen eenvoudig vanuit SoundCloud, maak direct contact met fans en ontvang onmiddellijk feedback.

SoundCloud Pro Unlimited is een betaald abonnement waarmee je releases kunt plannen, toegang hebt tot diepere statistieken, populaire afleveringen kunt vastzetten en kunt genieten van de onbeperkte hostingtijd. Het bevat een dashboard met realtime statistieken zoals topluisteraars, hun steden en landen, toneelstukken, downloads, vind-ik-leuks, reacties en reposts, afspelen door apps van derden, RSS en websites.

U kunt afleveringen aanpassen of opmerkingen in- of uitschakelen. Maximaal 5 nummers, albums of afspeellijsten vastzetten, een badge op uw profiel laten zien, prioriteitsondersteuning, inkomsten genereren, uw podcasts promoten en distribueren naar belangrijke diensten.

Anker

Het alles-in-één platform van Anker laat je eenvoudig podcasts maken, distribueren en geld verdienen met elk apparaat. Het bedrijf is op een missie om audio te democratiseren en mensen te helpen hun stem te laten horen, ongeacht hun ervaring of achtergrond.

Anchor is geliefd bij een groot aantal podcasters vanwege het aanbod dat is afgestemd op de pijnpunten van makers, gebruiksvriendelijke tools en krachtige technologie met behulp van de best practices. En het beste is: het is 100% GRATIS in gebruik, zonder opslaggrenzen en zonder proefperiode.

Distribueer uw podcast automatisch naar Spotify, Google Podcasts en anderen. Leg audio vast van desktop, iPad of smartphone met behulp van de opnametools van Anchor, die compatibel is met een breed scala aan externe microfoons. Synchroniseer opnames op meerdere apparaten en open vervolgens wanneer je maar wilt.

U kunt afleveringen maken via audiosegmenten die u gemakkelijk kunt visualiseren. Converteer video’s naar audio en mix & match segmenten met behulp van de opgenomen audio in audio. Maak gebruik van het geluidseffect en de overgangsbibliotheek van Anchor om langere segmenten te breken nadat je een achtergrondtrack in je opname hebt opgenomen.

Neem op afstand op met gasten, waar ter wereld ze zich ook bevinden. U kunt uw luisteraars ook uitnodigen om een ​​spraakbericht voor u in te spreken. Transformeer uw audio in geanimeerde video’s en deel ze. Maak een aangepaste omslag met lettertypen en afbeeldingen om het uiterlijk te verbeteren. Meet podcastsucces door bruikbare inzichten in het dashboard en verdien er ook geld mee.

Simplecast

Zeg hallo tegen uw publiek en geniet ervan om zonder zorgen met hen in contact te komen, want Simplecast heeft uw rug! Deze podcast-hosting, evenals een analyseplatform, floreert de afgelopen zeven jaar en biedt u een gemakkelijke manier om uw inhoud te publiceren.

Je kunt je audio publiceren op Spotify, Apple Podcasts en meer platforms waar je publiek snakt naar je stem. Simplecast heeft al duizenden podcasters geholpen met industriestandaard tools, publicatieplatforms, distributie en analyses.

De afleveringssjablonen en gestroomlijnde workflows helpen uw audio in een oogwenk van uw kant naar de oren over de hele wereld te gaan met behulp van de functie met één klik. Hun audio-analyse is zeer geavanceerd, waarmee gegevens van uw luisteraars kunnen worden opgevangen, ongeacht waar ze zich momenteel bevinden, of het nu thuis, op het werk of in het vliegtuig is.

Omdat hun analyse IAB-gecertificeerd is, controleert en keurt het IAB Tech Lab uw gegevens goed. De Show Migrator van Simplecast vereist geen zwaar werk; kies gewoon de show, bevestig de eigenaar en bekijk de voortgang. Ze hebben ook een klantenserviceteam van wereldklasse dat zeven dagen per week klaar staat om u te helpen.

Simplecast biedt voortreffelijke, slimme en robuuste webspelers die u kunt insluiten in uw afleveringen voor een hele serie of afzonderlijke afleveringen. De webplayer is eenvoudig te gebruiken op paginabuilders zoals WordPress, Squarespace, Medium blogs en andere sociale media.

Nog een indrukwekkende functie – Simplecast biedt ook een sitebouwer, voor het geval je er geen hebt. Met de gebruiksvriendelijke sitebouwer kunt u pagina’s maken, deze aanpassen met prachtige themakleuren en deze naadloos live laten werken op verschillende apparaten, geoptimaliseerd voor SEO en wordt geleverd met HTTPS-beveiliging.

Met Simplecast kun je gemakkelijk samenwerken met je team, afleveringsfragmenten delen met behulp van een tool voor het delen van ontdekkingen en podcasts genaamd Recast.

Prijzen

 • Basis: $ 15/maand, 2 gebruikers, 20k downloads
 • Essentieel: $ 35/maand, 4 gebruikers, 50.000 downloads
 • Groei: $ 85/maand, 9 gebruikers, 120k downloads

Ze zijn allemaal inclusief een gratis proefperiode van 14 dagen.

Resoneer opnamen

Laat uw publiek resoneren met uw gedachten met behulp van het naadloze platform van Resoneer opnamen. Het helpt je om je audio met 1 klik in een mum van tijd naar meerdere podcast-directory’s te distribueren.

Het wordt geleverd met een inzichtelijk dashboard om de SEO en prestaties van podcasts te meten, en een podcast-microsite die automatisch is gemaakt met Resonate Recordings, zodat u uw podcastkanaal online kunt implementeren. De microsite is eigenlijk een bestemmingspagina waarop mensen zich kunnen abonneren, afleveringen kunnen bekijken en contact met u kunnen opnemen.

U kunt de afleveringsspeler rechtstreeks op uw website insluiten en de betrokkenheid volgen via het aantal gebruikers en de luistersessies. Deel uw podcast met topmappen zoals Google, Stitcher en meer.

Prijzen

 • Basis: $ 25/maand
 • Premie: $ 49/maand
 • Professioneel: Vraag een offerte aan

Ze bieden ook een gratis proefperiode van 14 dagen.

Libsyn

Laat je creatieve genie die erin verborgen zit de vrije loop via een podcastkanaal mogelijk gemaakt door Libsyn. Het is consistent in het leveren van kwaliteitsservices aan zijn klanten wereldwijd sinds 2004. Beheer alles, van uw hostingservice en het genereren van inkomsten tot distributie.

  Apple maakt de MacBook Pro's waarop je hebt gewacht

Libsyn voldoet aan IAB Tech Lab en biedt IAB v2.0-gecertificeerde statistieken, wat betekent dat potentiële investeerders, adverteerders en showsponsors uw podcast kunnen vertrouwen en deze waardevoller kunnen vinden. U krijgt statistieken zoals platforms die uw luisteraars gebruiken, breakouts van bestemmingen, grafische heatmaps, statistieken voor sociale media, selector voor gegevensbereik, downloads en meer.

Het biedt eenvoudige optimalisatie en aanpassing voor elke aflevering, WordPress-plug-in voor publicatie, naleving van RSS-feed, bestandsbeheer, een lijst met vermeldingen, FTP-ondersteuning en ondersteunt audio-, PDF-, video- en testbestanden.

Ze bieden een minisite voor je podcast, die compatibel is met mobiele apparaten, beschikbaarheid voor Android- of iOS-apps, aangepast domein en kleuropties voor je branding. U krijgt extra functies zoals het genereren van inkomsten en tools op bedrijfsniveau die gunstig zijn voor bedrijven, producenten, enz.

Hun abonnementen beginnen met slechts $ 5 per maand en bevatten zoveel aanpasbare opties voor functies, dat u alleen hoeft te betalen voor wat u gebruikt.

ZenCast

Vertrouwd door duizenden podcasters, ZenCast biedt een gemakkelijke manier om in de wereld van podcasting te stappen. Het beperkt je creativiteit of groei niet; in plaats daarvan kun je onbeperkte afleveringen, uploads en downloads maken zonder je te irriteren met advertenties.

Het razendsnelle Content Delivery Network (CDN) helpt je je podcast in een oogwenk te verspreiden. Bovendien zijn ze compatibel met de RSS-feed, dus er is geen risico verbonden aan het verliezen van uw abonnees.

U kunt ook zonder extra kosten gebruikmaken van hun websitehosting, wat geweldig en handig is als u geen website heeft. Hun podcastspeler ziet er geweldig uit en is gemakkelijk aan te passen aan de esthetiek van uw merk.

Maak je geen zorgen over serverbeheer, plug-inconfiguraties of sitesynchronisatie, want zij zorgen voor deze dingen en werken je site automatisch bij zodra je er wijzigingen in aanbrengt. Bovendien krijg je een indrukwekkende speler en realtime analyses om je verdere inhoud te verbeteren.

Probeer het 14 dagen gratis uit zonder creditcard.

Sirene

Ontdek de hele nieuwe wereld van marketing door je podcast te starten op Sirene. Concentreer u op het creëren van inhoud van hoge kwaliteit en laat Sounder de rest doen. Het biedt u eenvoudige opties voor het hosten, beheren, distribueren en importeren van uw inhoud.

Hun onberispelijke leveringstools zoals in-stream zoeken, audio-SEO, afleveringsgeluiden, afleverings- en podcastpagina’s en transcriptie maken het je gemakkelijk om meer publiek naar je kanaal te trekken.

Gebruik demografische en zoekgegevens om meer te weten te komen over de interesse van uw publiek en om uw podcast te laten groeien. Maak deel uit van een door creators geobsedeerde community om te leren, te lachen, te ontdekken en te streven naar verandering.

Laat je gemakkelijk ontdekken door je podcast te verspreiden via bekende luister-apps en een eenvoudig dashboard te gebruiken, en laat je horen!

Of je nu je podcast wilt starten voor je bedrijf of gewoon voor je hobby, ze hebben passende plannen voor je.

Prijzen

 • Basis: GRATIS, 20k streams/maand, 2 seats
 • Plus: $30/maand, 100.000 streams/maand, 5 seats
 • Enterprise: neem contact met hen op voor de prijs!

Dus, ben je klaar om je podcast te lanceren?

Hier zijn enkele tips en trucs van mijn kant om het u gemakkelijker te maken.

Stappen om je podcast succesvol te lanceren?

 • Geef je podcast een pakkende naam, die moet overbrengen welke boodschap je aan je publiek wilt meegeven.
 • Stel muziek in voor intro en outro die bij de toon van je podcast past en creëer bekendheid
 • Ontwerp de omslag van de aflevering. Daarvoor kun je Canva proberen.
 • Investeer in podcastapparatuur – een computer, microfoon en koptelefoon. Voor de microfoon kun je Blue Yeti proberen en voor een hoofdtelefoon Sony.
 • Vind podcastafleveringsgasten op basis van de niche die je hebt gekozen. Je kunt relevante mensen vinden op LinkedIn, Instagram of Facebook.
 • Neem je aflevering op. Probeer meerdere opnames om beter te worden.
 • Breng uw podcast op de markt en promoot waar u een sterke doelgroep heeft. U kunt hiervoor LinkedIn of andere sociale sites proberen. En begin dan geleidelijk aan te promoten op andere media.

Conclusie

Er zijn tal van manieren om uw gedachten met de wereld te delen, of het nu uw persoonlijke hobby of bedrijf is. Het starten van een podcast is zo’n tool die tegenwoordig zoveel hype krijgt. Koppel het dus aan een betrouwbare hosting om op de lange termijn de voordelen voor uw merk te blijven benutten.

Alle geweldige podcasts hebben geweldige muziek en SFX nodig. Je kan bezoeken Video’s en bekijk hun gratis en Premium-bibliotheken, die duizenden stock-audiobestanden bevatten om je podcast naar een hoger niveau te tillen “.

Als u WordPress gebruikt, kunt u ook artikelen naar audio converteren, zoals hier wordt uitgelegd.

De klok tikt…

Maak je klaar om je podcast in drie eenvoudige stappen te lanceren,

Creëren. Dossier. Verdelen.

gerelateerde berichten