11 betrouwbare valutawissel-API’s voor uw bedrijf

Valutawissel-API’s zijn handig voor bedrijven, van MKB tot grootschalig.

Maar hoe?

Valuta is een fundamenteel element als het gaat om financiën en handel. Bedrijven die met internationale markten werken, moeten over de juiste informatie beschikken over valuta’s en hun snel veranderende waarden. Op dit moment zijn er mogelijkheden om handel met iedereen mogelijk te maken, waar dan ook, met behulp van bepaalde technologieën.

Dus als u een individu bent of een organisatie runt die zich dagelijks bezighoudt met verschillende financiële markten over de hele wereld, heeft u een tool nodig die valuta’s kan converteren en deze gemakkelijk en snel kan omwisselen. Het stelt u in staat om uw bedrijf efficiënt te runnen.

En Currency Exchange API kan dat voor u doen.

Deze technologieën maken het voor bedrijven gemakkelijker om op de hoogte te blijven van de huidige koersen en om valuta’s nauwkeurig en snel om te zetten of om te wisselen.

Hierdoor beschikt u over de juiste gegevens om betere beslissingen te nemen en bespaart u tijd en geld op onnodige inspanningen.

Laten we eens kijken wat API’s voor valutawissel zijn en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen.

Wat zijn valutawissel-API’s?

Valutawissel-API’s of applicatie-interfaces zijn de tools of programma’s die ontwikkelaars kunnen integreren in een applicatie of website om valutawissel mogelijk te maken. Het kan ook andere mogelijkheden bieden, zoals valutaconversie.

Op deze manier kunnen bedrijven en particulieren gemakkelijk op de hoogte blijven van de huidige marktkoersen en verschillende valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar (USD), het Britse pond, de euro, enz., converteren naar andere valuta’s.

Valutawissel-API’s kunnen verschillende valutatypen en gegevensbronnen ondersteunen om huidige en historische koersen op te halen. Ze bevatten ook veel functies om het gebruik van de API te vergemakkelijken, zoals uitgebreide documentatie, een intuïtief dashboard en gebruikersinterface en ondersteuning voor verschillende bestandsindelingen zoals XML, CSV, JSON, enz., om gegevens te retourneren.

Waarom heb je valutawissel-API’s nodig?

De waarde van valuta verandert. En als u van internationale handel houdt, moet u de waarden correct kennen om zonder problemen goede zakelijke beslissingen te nemen en valuta’s te wisselen.

Op dit moment kan het gebruik van een valutawissel-API u helpen. Het heeft ook veel voordelen, waaronder:

Nauwkeurigheid

Valutawaarden veranderen voortdurend, hoe stabiel een valuta ook is. Maar als u te maken heeft met internationale markten, moet u de huidige tarieven nauwkeurig kennen. Als u een goede API voor het wisselen van valuta gebruikt, krijgt u periodiek nauwkeurige gegevens die worden bijgewerkt.

Er zijn veel API’s beschikbaar die elke 60 seconden gegevens bijwerken, zodat u over de nieuwste tarieven beschikt die u kunt gebruiken.

Ondersteunt meerdere valuta

Over het algemeen ondersteunen valutawissel-API’s een groot aantal valuta’s. U kunt valuta’s omwisselen en eenvoudig met een paar klikken omwisselen. Het stelt u in staat om met verschillende wereldwijde markten te werken en uw activiteiten uit te voeren.

Uitgebreide gegevensbronnen

Valutawissel-API’s verzamelen valuta-updates van honderden en duizenden gegevensbronnen van verschillende wereldwijde banken, financiële instellingen, financiële dienstverleners en andere commerciële bronnen. Het gaat om actuele, nauwkeurige gegevens en historische gegevens die maanden of jaren terug kunnen gaan.

Daarom kunt u de schommelingen in de waarden volgen om slimme beslissingen te nemen. Daarnaast kun je de data ook analyseren en voorspellingen doen.

Makkelijk te gebruiken

Het gebruik van Exchange API’s is geen uitdaging. Uw ontwikkelaars kunnen de codefragmenten van de API eenvoudig integreren in uw website of applicaties. Ze kunnen in geval van twijfel gedetailleerde API-documentatie, codevoorbeelden en een eenvoudige API-structuur volgen. U krijgt ook tal van functies, zoals een dashboard om toegang te krijgen tot de tool, een optie om van valuta te wisselen, parameters te wijzigen, meldingen en meer.

Beveiliging en prestaties

API-providers zorgen ervoor dat de API die u gebruikt veilig is en sneller werkt zonder u problemen of mazen in de beveiliging te bezorgen. Daarom bieden ze robuuste beveiligingsfuncties, zoals codering op bankniveau op brancheniveau, het inschakelen van HTTPS-verbindingen, enz.

Bovendien krijgt u snellere prestaties en schaalbaarheid, zodat u binnen milliseconden gegevens kunt opvragen en ontvangen. Ze kunnen ook duizenden API-verzoeken per seconde verwerken met hun robuuste en schaalbare infrastructuur. Sommige valutawissel-API’s bieden ook 99,99% uptime, zodat uw systeem altijd beschikbaar is en u kunt handelen zonder een slag over te slaan.

Dus, als u op zoek bent naar een betrouwbare valutawissel-API voor uw bedrijf, dan zijn hier enkele van onze aanbevelingen.

  RetroPie instellen op de Raspberry Pi 3: Beknopte handleiding

Fixer

Fixer is een lichtgewicht en eenvoudige API voor historische en huidige wisselkoersen. Het wordt elke dag door veel MKB’s, grote bedrijven en ontwikkelaars gebruikt vanwege de betrouwbare gegevensbronnen voor realtime wisselkoersen.

De wisselkoersgegevens worden elke 60 seconden bijgewerkt voor 170 wereldvaluta’s. U kunt de bronnen vertrouwen omdat ze afkomstig zijn van banken, waaronder de Europese Centrale Bank en financiële gegevensproviders. Uw verbinding met de Fixer API is gecodeerd met 256-bit SSL-codering van bankkwaliteit. Daarnaast is het ook eenvoudig om de API binnen 10 minuten te implementeren met behulp van de intuïtieve codevoorbeelden, duidelijke API-structuur en gedetailleerde API-documentatie.

Fixer wordt geleverd met schaalbare volumes en gegarandeerde beschikbaarheid die binnen milliseconden reageert. Het wordt ook geleverd met tijdreeksgegevens en afzonderlijke eindpunten voor de conversie van één valuta. U krijgt historische gegevens tot 1 januari 1999. Bovendien kunt u hulp krijgen van het dashboardgedeelte van het configuratiescherm, waar u met een enkele klik toegang hebt tot de Quickstart-tool om API-eindpunten te testen.

Ontvang gratis een API-sleutel, 100 API-aanroepen per maand, updates per uur en historische gegevens. Als u SSL-codering, meer API-aanroepen, alle basisvaluta’s, conversie-eindpunten, enz. wilt, kunt u kiezen voor het betaalde abonnement vanaf $ 10 per maand of $ 8 per maand indien jaarlijks gefactureerd.

valutalaag

Krijg valutaconversie en betrouwbare wisselkoersen voor uw bedrijf met valutalaag, een realtime JSON API voor 168 wereldvaluta’s. Het verzamelt gegevensbronnen van banken en commerciële bronnen en is compatibel met elke programmeertaal en applicatie.

De data-oplossing wordt geleverd in JSON-formaat voor eenvoudige integratie, compatibiliteit met meerdere applicaties en maximale bruikbaarheid. U krijgt ook geavanceerde functies zoals het wisselen van bronvaluta, valutawijzigingsparameters, het converteren van afzonderlijke bedragen, historische gegevens en meer.

Krijg direct toegang tot historische gegevens van de afgelopen 19 jaar, edele metalen en 168 wereldvaluta’s. Zorg voor versleutelde en veilige datastromen door verbinding te maken met een API via industriestandaard HTTPS. Zodra u zich abonneert, krijgt u via hun documentatie toegang tot de functies van API.

U kunt het API-gebruik maandelijks of dagelijks volgen en automatische meldingen ontvangen terwijl het bijna op is. valutalaag maakt mobiele apps, backoffice-systemen en valuta-omzetters wereldwijd krachtiger.

Kies uw abonnement op de tijd die u wilt, van 60 seconden tot 60 minuten, om wisselkoersen te krijgen. valutalayer is gratis voor 250 verzoeken/maand. Als je meer wilt, ga dan voor $ 9,99 per maand, inclusief een hoger volume en kernfuncties.

wisselkoersen

wisselkoersen is een intraday-, historische en realtime marktgegevens-API die een gebruiksvriendelijke en gratis REST API-interface biedt die beursgegevens over de hele wereld in JSON-formaat levert. U krijgt betrouwbare, nauwkeurige en realtime wisselkoersgegevens voor duizenden valuta’s die elke 60 seconden worden bijgewerkt.

De API van Exchnagerates kan worden geïntegreerd met waardevolle bronnen voor wisselkoersen die nauwkeurige en recente koersen bieden voor meer dan 200 paren. Dankzij de schaalbare infrastructuur kan het elke seconde API-verzoeken van enkele tot duizenden verwerken. U krijgt vanaf het begin ook direct toegang tot een groot aantal nauwkeurige valutaparen.

Het is gratis voor maximaal 250 verzoeken/maand en kost $ 9,99/maand voor 10.000 verzoeken/maand met HTTPS-codering, bronvalutawisseling, updates per uur en andere kernfuncties.

valutaapi

valutaapi.com is een betrouwbare valutawissel-API die u helpt met huidige en historische valutaconversies in meer dan 170 valuta’s. Met een updatefrequentie van elke 60 seconden biedt het realtime koersen voor vreemde valuta en een stabiel ontwerp dat is gebouwd om miljoenen verzoeken per seconde te verwerken.

De focus op de ontwikkelaarervaring maakt de API gebruiksvriendelijk en volledig aanpasbaar. De functionaliteit van currencyapi.com gaat verder dan die van veel API’s. Met functies zoals teamfunctionaliteit, prestatieoverzicht, aangepaste functies en ondersteuning op maat. Het dashboard toont u niet alleen uw belangrijkste prestatie-indicatoren, zoals het aantal API-verzoeken, het slagingspercentage en de gemiddelde latentie, maar het biedt ook een grafiek om essentiële statistieken te visualiseren, zoals succesvolle verzoeken, quota overschreden, serverfouten en meer.

Op het dashboard vindt u ook de “Request Playground” die uw API-sleutels toont en waarmee u een eindpunt en uw basisvaluta kunt definiëren door eenvoudig op een vervolgkeuzemenu te klikken.

Bovendien kunt u uw resterende en totale maandelijkse verzoeken altijd direct op het dashboard zien. valutaapi.com stelt u in staat om uw plannen met gemak te upgraden en te downgraden. Het is ook geschikt voor het werken met teams, omdat je teamleden kunt uitnodigen en nieuwe API-sleutels kunt maken. De belangrijkste links naar documentatie en ondersteuning zijn gemakkelijk te vinden in de app.

Abstracte API

abstract’s Valutawissel en Forex API haalt u de laatste koersen op voor 150+ valuta’s en 10.000+ paren.

U kunt de gegevens elk uur tot een minuut bijwerken, naast de decennia-oude records binnen handbereik.

En niet alleen fiat, Abstract API werkt goed met grote cryptocurrencies om je op de hoogte te houden van elke verandering in de vluchtige cryptowereld.

  Waarom werkt Omegle niet?

Het beste waarop u kunt vertrouwen Abstract API is echter schaalbaarheid. Hun uitzonderlijke snelheden en robuuste uptime maken ze ideaal voor zakelijk gebruik.

Bovendien zorgt de 256-bit SSL-codering voor gegevensveiligheid. Ten slotte kunt u ze uitproberen zonder een cent te betalen voor 5000 API-verzoeken.

VALUTA-API

Valutaconversie is nu eenvoudig met VALUTA-API die de nieuwste wisselkoersen biedt met één API-aanroep. Ontvang de resultaten in XML- of JSON-indeling met 256-bits codering om uw gegevens te beveiligen. Het heeft een 9,8 uit 10 op RapidAPI vanwege de snelle respons.

CURRENCY API biedt wisselkoersen voor 170+ valuta’s die elk uur worden bijgewerkt en historische tarieven van 2010 tot nu. Dien gewoon een enkel verzoek in en CURRENCY API converteert snel meerdere valuta’s voor u.

Het heeft een schaalbare infrastructuur met 99,99% gegarandeerde uptime. De gemiddelde responstijd zoals getest is 61 milliseconden. U kunt codevoorbeelden proberen, waaronder JavaScript, Curl, PHP en Python.

Ontvang gratis 100 verzoeken per dag en abonneer u op een betaald abonnement als u meer wilt, van 1000 verzoeken per dag tot 100000 verzoeken per dag. U kunt naar uw unieke vereisten vragen als u onbeperkte toegang of een speciale node nodig heeft.

Wisselkoersen openen

Geef uw dynamische merken, organisaties en startups kracht met Open uitwisselingen API voor valutagegevens van tarieven. U krijgt betrouwbare en consistente valutaconversie- en wisselkoersgegevens voor uw bedrijf.

De community van Open Exchange Rates maakt meer dan 200 open-source plug-ins en bibliotheken voor frameworks en talen. Meer dan 1 lakh-ontwikkelaars vertrouwen op de API omdat deze snel, betaalbaar en flexibel is. Het dient de gegevens in JSON-formaat met snelle technische ondersteuning en eenvoudige documentatie.

U zult genieten van de schaalbaarheid van een enkel verzoek in een maand tot honderden verzoeken in een seconde. Ontvang historische en huidige wisselkoersen voor meer dan 200 wereldvaluta’s, samen met conversie-API’s en tijdreeksen.

Gebruik het gratis abonnement van Open Exchange Rates dat 1000 verzoeken per maand en updates per uur geeft. U kunt uw aanvragen per maand verlengen volgens uw vraag, vanaf $ 12 per maand. Of kies voor jaarlijkse betaling tijdens het afrekenen om elk jaar twee maanden gratis te genieten.

ExchangeRate-API

ExchangeRate-API is een betrouwbare en nauwkeurige API die betere ondersteuning en uitzonderlijke uptime biedt van 99,99% van de afgelopen 10 jaar. Het is perfect voor dashboards, e-commerce en SaaS. Duizenden ontwikkelaars vertrouwen op ExchangeRate-API en ontspannen terwijl de API dag in, dag uit en forex tarieven levert.

Kies een programmeertaal die HTTP-verzoeken ondersteunt om twee regels code te schrijven en deze efficiënt te implementeren. Het kan 160 belangrijke valuta’s die in 200 landen worden gebruikt, converteren en omwisselen. Het geeft het resultaat in een transparant JSON-formaat dat gemakkelijk te lezen en te parseren is en reageert op probleemloze integratie.

De valuta-API biedt nauwkeurige conversies door middel van betrouwbare en stabiele FX-gegevens. U hoeft niet de volgende dag te wachten op nieuwe gegevens; u krijgt snelle wisselkoersupdates met het pro-abonnement.

Aanmelden bij de API is eenvoudig en snel om de voordelen met de API-sleutel te ervaren. Na bevestiging per e-mail wordt uw API-sleutel actief. Gebruik de HTTP- of cURL-bibliotheek in de ontwikkelomgeving en bekijk de documentatie voor de indelingen en URL’s van de API-eindpunten.

Ontvang 1500 API-verzoeken/maand gratis of betaal $ 10/maand om 30000 API-verzoeken/maand te krijgen, samen met infrastructuur voor hoge beschikbaarheid, LTS-verplichting, historische gegevens, verrijkte gegevens en meer. Neem desgewenst een gratis proefversie van het pro-abonnement.

XE

Krijg wereldwijd vertrouwde wisselkoersen voor het bedrijf met XE Valutagegevens-API. Kies uit flexibele pakketten die voor u werken en selecteer de gewenste frequentie en het aantal API-verzoeken per maand.

XE’s Rate Blender gebruikt 100+ wereldwijde bronnen om de nauwkeurigheid te behouden en detecteert en dynamisch filtert de fouten. U kunt XE Currency Data eenvoudig integreren met uw bestaande software. Het ondersteunt SDK’s voor NodeJS, PHP, Python en Java. U hebt ook toegang tot de Swagger- en Github-pagina voor SDK’s, codegenerator en integratieondersteuning.

Het is compatibel met XML-, JSON- en CSV-indelingen. U krijgt historische gegevens terug tot 1998, meer dan 170 valuta’s, live koersen en meer. Er zijn geen beperkingen op de basisvaluta. Profiteer van geavanceerde functies zoals maandelijkse gemiddelden, aanpasbare marges en valutavolatiliteit. Het stelt u ook in staat om valutarisico’s te beperken, strategieën te ontwikkelen en kosten te verlagen om de winst te vergroten.

Selecteer de ideale pakketconfiguratie voor ERP, CRM, in-house applicaties en boekhouding voor $ 799/jaar om een ​​ruime hoeveelheid tariefaanvragen voor uw gebruikelijke zakelijke applicaties te krijgen.

Xignite

Xignite is de historische en realtime wisselkoersen voor vreemde valuta API die 170+ valuta’s en meer dan 29.000 valutaparen ondersteunt. U krijgt de real-time spot- en valutakoerskoersen voor valutahandel en kruiskoersen door valuta’s zoals USD/JPY, AUD/USD, USD/CAD, EUR/USD, GBP/USD en USD/CHF te overbruggen.

  Hoe u uw iPhone kunt gebruiken tijdens een telefoongesprek

Ontvang valutakoersen op termijn, een hulpprogramma voor valutaconversie, dagelijkse historische wisselkoersen, dagelijkse kruiskoersen, de mogelijkheid van intra-day, historische OHLC, OHLC aan het einde van de dag, minutenbalken en alle koersen met een tijdstempel in UTC.

Krijg toegang tot realtime valutakoersen van hoge kwaliteit via een gebruiksvriendelijke API en ontvang dagkoersen voor FX-geo-markten zoals Tokio, Londen, Sydney, Singapore, New York, enz. U kunt moeiteloos gegevens over wisselkoersen in uw huidige applicaties insluiten, waaronder , websites, spreadsheets, mobiele apps en bedrijfsapplicaties.

Betaal alleen voor de financiële gegevens die u wilt met Xignite; er zijn geen licentieovereenkomsten en complexe pakketten. Vul het vakje in en ontvang een perfecte offerte.

IBAN

IBAN’s FOREX Reference Suite is een SaaS-oplossing die een methode biedt voor het automatisch ophalen van valutakoersgegevens en het ophalen van valutaconversies. Het geeft altijd nauwkeurige resultaten omdat het de gegevens elke 10 minuten bijwerkt en gegevens verzamelt van vertrouwde bronnen.

Doe een enkele API-aanvraag en converteer het gewenste bedrag van de ene valuta naar de andere op basis van de huidige wisselkoers. IBAN blijft op de hoogte van de dagelijkse schommelingen in FX-markten en biedt een eenvoudig te integreren en in te stellen API waarmee u het conversieproces kunt automatiseren.

Zorg voor veilige communicatie met de servers via een versleutelde HTTPS-verbinding om alle verzoeken met succes door te voeren. Het stelt uw bedrijf in staat met de stroom van referentierentegegevens door gegevens van banken, beurzen, financiële beheerders, marktanalysatoren en centrale banken te combineren die waardevolle inzichten in de valutamarkt geven.

Registreer uzelf nu en ontvang een proefaccount van 30 dagen met alle functies om services te verkennen. U kunt ook een betaalde service aanvragen om meer voordelen te krijgen.

Bonus: hoe kies je de beste valutawissel-API?

Het bovenstaande zijn ongetwijfeld enkele van de beste valutawissel-API’s die er zijn. Elk bedrijf is echter anders op basis van zijn grootte, budget en behoeften. Dus, wanneer u de API kiest, zorg er dan voor dat u dit doet volgens uw vereisten.

Hier zijn enkele van de criteria om een ​​geschikte API voor het wisselen van valuta te kiezen.

Ondersteunde valuta’s

Voordat u de valutawissel-API voltooit, moet u weten hoeveel valuta’s het ondersteunt; hoe meer hoe beter. Kijk naar de lijst en zoek of deze de valuta ondersteunt waarmee u te maken hebt, samen met vele andere waarmee u in de toekomst te maken zou hebben.

Veel van de hierboven uitgelegde API’s ondersteunen meer dan honderd valuta’s, zodat u gemakkelijk in verschillende markten kunt opereren. Het zou het beste zijn als ze 150+ valuta’s ondersteunen, inclusief de belangrijkste zoals USD, Pond en Euro. Een kleiner aantal valuta’s is ook voldoende als het de vitale en een goede set functies heeft.

Data bronnen

Een ander cruciaal aspect bij het kiezen van een uitwisselings-API is het aantal gegevensbronnen dat het biedt. De API werkt door informatie uit verschillende bronnen te verzamelen. Daarom is het essentieel om een ​​API te kiezen die gigantische gegevens en meer gegevensbronnen kan leveren.

Ga daarnaast na of de gegevensbronnen echt zijn of niet, omdat u nauwkeurige, betrouwbare gegevens voor uw bedrijf nodig heeft. De provider moet voldoende betrouwbare gegevensbronnen bieden, zodat u informatie kunt verzamelen en wereldwijde trends voor uw bedrijf kunt volgen en meten.

U kunt op zoek gaan naar grote banken, financiële instellingen en betrouwbare websites als gegevensbronnen. Als u 10+ gegevensbronnen krijgt, is dit het beste.

Update frequentie

Hoe vaak de gegevens worden bijgewerkt in de API is cruciaal. De reden hiervoor is dat financiële markten en waarde op elk moment kunnen veranderen, en u hebt nieuwe gegevens nodig om uw activiteiten uit te voeren. De beste uitwisselings-API’s werken gegevens binnen 10-60 seconden bij, terwijl andere minuten en uren kunnen duren. Als uw activiteiten elke dag 24/7 worden uitgevoerd, moet u degene kiezen die gegevens het vaakst kan bijwerken.

Conclusie

Een goede uitwisselings-API kan u nauwkeurige valuta-informatie bieden en valuta’s snel en veilig converteren of omwisselen. Kies dus een betrouwbare API voor het wisselen van valuta en voer uw bedrijfsvoering soepel uit om meer winst te maken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de beste beurs-API’s.

gerelateerde berichten