11 CSV-tools om te converteren, formatteren, valideren en meer

Vraag je je af wat een CSV-bestand is of ben je op zoek naar tools om ze te bewerken, converteren of formatteren? U bent hier aan het juiste adres, want we hebben de beste tools voor al uw CSV-gerelateerde behoeften op een rij gezet.

Een CSV (door komma’s gescheiden waarden) is in wezen een tekstbestand dat gegevens bevat die doorgaans afkomstig zijn uit een database en deze van elkaar scheidt met komma’s. Als u een CSV-bestand opent met een teksteditor zoals Kladblok, kunt u het misschien nog steeds begrijpen, maar het is veel moeilijker om te lezen dan een Excel-blad. Dus waarom gebruiken we CSV-bestanden ondanks zulke saaie gegevensrepresentatieve capaciteiten?

Lang antwoord kort; we gebruiken CSV-bestanden niet rechtstreeks, maar ze zijn van enorm belang om de databases over de hele wereld draaiende te houden. U zult geen software voor databasebeheer hebben die CSV niet ondersteunt, en dat allemaal dankzij het eenvoudige formaat, het lichtgewicht karakter en de enorme gegevensdragende capaciteiten. Dit alles maakt CSV een universele taal voor het transporteren van gegevens door databases over de hele wereld.

Hoewel CSV’s geweldig zijn, hebben we hun grootste voorbehoud al genoemd; ze zijn moeilijk te lezen voor een gewone gebruiker. U kunt uw CSV-bestanden beter converteren, formatteren of valideren met gespecialiseerde tools in plaats van een teksteditor.

Hier vermelden we de beste tools voor al uw CSV-gerelateerde behoeften, samen met hun voordelen en nadelen:

CSV naar JSON

Zoals de naam al doet vermoeden, CSV naar JSON tool kunt u uw CSV-bestanden converteren naar JSON via een veelzijdige en eenvoudige gebruikersinterface. Je ziet twee grote secties zodra je op hun website belandt; een voor CSV en de andere voor JSON. U kunt realtime wijzigingen in de JSON zien terwijl u de CSV wijzigt met behulp van het CSV-tekstvak. Bovendien kunt u uw CSV-bestanden uploaden en de JSON in een downloadbare indeling krijgen.

U krijgt enkele basisopties voor het wijzigen van het scheidingsteken, het ontleden van nummers, het ontleden van JSON en het aanpassen van de uitvoer als Arrays, Hash of Minify. Bovendien kunt u de Flatfile-tool gebruiken om de functionaliteiten van de CSV naar JSON-tool in een webtoepassing in te bedden.

CSV Lint

CSV-bestanden bevatten doorgaans gigantische hoeveelheden gegevens en u moet ze altijd valideren voordat u ze aan een toepassing toevoegt. Met het webgebaseerde hulpprogramma kunt u precies dat doen met hun snelle en eenvoudige CSV-validatietool.

U kunt uw bestanden uploaden via hun website of links toevoegen naar het schema dat de inhoud van uw CSV-bestand beschrijft. CSV Lint voert grondige tests uit op uw bestanden en toont een uitgebreid rapport, inclusief waarschuwingen en structurele problemen.

  iPhone-zaklamp werkt niet? 10 beste manieren om te repareren!

Merk op hoe het platform mogelijke fouten in ons CSV-bestand heeft gevonden en dit vervolgens uitgebreid heeft gerapporteerd. U kunt ook de CSV Lint Webservice-API om de functionaliteiten van deze tool in uw webtoepassing in te bedden.

UltraEdit

Zoals hierboven vermeld, zijn CSV’s omslachtig om te lezen en te begrijpen, voornamelijk vanwege de verbeterde weergave van de gegevens. Vaste breedte is een andere op tekst gebaseerde bestandsindeling die tot doel heeft een CSV-bestand op te ruimen door een consistente afstand tussen kolommen te behouden. De UltraEdit tool kunt u uw CSV-bestanden converteren naar het formaat met vaste breedte of vice versa via een interactieve en responsieve gebruikersinterface.

UltraEdit kan gemakkelijk bestanden met duizenden of zelfs miljoenen datapunten wijzigen en de resultaten binnen enkele seconden weergeven. Je krijgt een aantal handige opties om automatisch het hele bestand te scannen en de veldbreedtes te identificeren. Bovendien kunt u de veldbreedten van het scheidingsteken wijzigen of ervoor kiezen om tekens naar uw voorkeur te negeren.

CSV-kit

Alle eerder genoemde tools op deze lijst zijn ofwel een website of een downloadbare applicatie geweest, maar niet CSV-kit. CSV Kit is een suite van opdrachtregelprogramma’s die speciaal zijn afgestemd om alle CSV-hulpprogramma’s onder één dak te brengen.

Hier leest u hoe u CSV Kit kunt installeren via de opdrachtregel:

sudo pip install csvkit

Enkele handige commando’s voor dit hulpprogramma:

Excel converteren naar CSV:

in2csv data.xls > data.csv

JSON naar CSV converteren:

in2csv data.json > data.csv

Importeren in PostgreSQL:

csvsql --db postgresql:///database --insert data.csv

CSV converteren

Ben je de tools beu waarmee je maar één specifiek type conversie kunt maken? Waarom kiezen voor verschillende platforms voor elke conversie als u dat heeft? CSV converteren tot uw redding. Ter referentie: u krijgt de mogelijkheid om Fixed Width, GeoJSON, HTML, JSON, KML, SQL, XML en zelfs YAML-bestanden van en naar CSV-bestanden te converteren.

Niet alleen conversies, maar u krijgt ook kijkers, editors en een uitzonderlijke reeks extractortools om CSV’s uit e-mails en URL’s te extraheren. De CSV-sjabloontool is een andere geweldige toevoeging aan dit platform waarmee u outputs kunt maken op basis van een opgegeven sjabloon. Bovendien maakt de EDA-tool en extractie via RegEx-functie het een fenomenaal aanbod.

XSV van Burnt Sushi

XSV is een ander handig hulpprogramma voor de opdrachtregel waarmee u met gemak uw CSV-bestanden kunt indexeren, segmenteren, analyseren, splitsen en samenvoegen. Eenvoudige commando’s voor het uitvoeren van complexe bewerkingen zijn de grootste USP van de XSV-tool. Hier zijn enkele van de handige commando’s in dit hulpprogramma met hun functies:

  7 Beste draagbare DAC/AMP om audio op te laden

Cat – Het cat-commando voegt CSV-bestanden samen in rijen of kolommen.

Tellen – Zoals de naam al doet vermoeden, telt het het aantal rijen in uw CSV-bestand.

Frequentie – Het handmatig maken van een frequentietabel lijkt een gedoe, maar niet als je het frequentiecommando hebt. Met deze opdracht kunt u frequentietabellen voor elke kolom maken.

Omkeren – Deze helpt u de volgorde van alle rijen in de CSV-gegevens om te keren.

Vraagt ​​u zich af hoe u de XSV-tool op uw machine installeert? Gebruik de volgende opdracht om door te gaan met de installatie op macOS Homebrew:

brew install xsv

Gebruik de volgende opdracht voor macOS MacPorts:

sudo port install xsv

Moderne CSV

Het gebruik van opdrachtregelhulpprogramma’s of een op een website gebaseerde tool is prima, maar een groot deel van de gebruikers houdt van de spreadsheet-ervaring. Moderne CSV doet precies dat door u uw CSV-bestanden op Windows, Mac en Linux te laten wijzigen met een spreadsheet-achtige ervaring. De bewerkingservaring is vergelijkbaar met Excel en Google-blad met alle GUI-gebaseerde functies intact.

Het beste deel hier is de ondersteuning voor meerdere rijen en kolommen voor elke bewerking. Bovendien krijgt u ook unieke sneltoetsen voor bijna elke bewerking die u uitvoert met de moderne CSV-tool. Een andere grote USP van dit hulpprogramma is dat het gigantische hoeveelheden gegevens ondersteunt terwijl het naadloos alle bewerkingen uitvoert.

Wees CSV

Zoals CSV converteren, Wees CSV is op maat gemaakt om verschillende conversies rond CSV’s te ondersteunen. Be CSV is een multifunctionele tool die bijna alle belangrijke conversies met betrekking tot CSV-bestanden bevat. Om te beginnen kunt u uw CSV’s converteren naar tabellen, regels, KML, XML, YAML, TXT en nog veel meer. Het converteren van CSV’s naar HTML-tabellen of -regels is een gigantische taak als het handmatig wordt gedaan, maar het Be CSV-hulpprogramma werkt als een charme.

Het hulpprogramma ondersteunt ook achterwaartse conversie van tabellen, XML, YAML, JSON, SQL en meer naar CSV’s. Er zijn ook enkele handige tools zoals de CSV-viewer en de transponeertool. De viewer-tool kan de kolommen sorteren en vergroten/verkleinen, naast andere handige functies.

CSV-verkenner

We hebben tal van geweldige tools voor CSV-editors op deze lijst, maar de CSV Verkennenr is een topper als het gaat om eenvoud en efficiëntie. De supereenvoudige gebruikersinterface met de mogelijkheid om complexe bewerkingen uit te voeren op miljoenen rijen, maakt het een uitzonderlijke CSV-editor die u zeker moet bekijken. Ja, je hoort het goed! De CSV Explorer-tool kan tot een miljoen rijen van een enkele CSV verwerken en elke bewerking in het boek naadloos uitvoeren.

Het andere geweldige aanbod van CSV Explorer is de eenvoud; je kunt gegevens zoeken, filteren, doorzoeken en manipuleren, zelfs als je een miljoen rijen tot je beschikking hebt. Bovendien kunt u gegevens en grafieken plotten met behulp van de CSV-gegevens of de gegevens exporteren naar andere spreadsheetsoftware zoals Excel.

  Hoe het Budgie-bureaublad aan te passen?

CSV-importeur

Heeft u een web-app en bent u van plan hierin een CSV-importoptie in te bouwen? CSV-importeur misschien wel de perfecte keuze voor jou, en dat allemaal dankzij de perfecte uploadervaring die geschikt is voor de gebruikers. Het maken van een aangepaste CSV-importeur is genoeg gedoe voor een aanzienlijk kleine functionaliteit. Bovendien is het onderhouden van de code die technische problemen afhandelt en tegelijkertijd een fatsoenlijke gebruikerservaring biedt, dingen die elke app-ontwikkelaar vreest.

Met CSV Importers kunt u probleemloos de importfunctionaliteit aan uw app toevoegen. In feite hoeft u niet eens de technische details van het schrijven van een code te kennen om dit No-Code-hulpprogramma te gebruiken. De uiteindelijke implementatie werkt in een eenvoudig proces van vier stappen; laat gebruikers een bestand kiezen, de kolommen toewijzen, de gegevens valideren en indienen. Bovendien kunt u de verificatieregels aanpassen en het gegevensmodel naar wens definiëren.

CSV-converter van Text Compare

CSV-omzetter is een web-app waarmee u uw CSV-bestanden naar andere formaten kunt converteren. Dit hulpprogramma ondersteunt alle belangrijke formaten zoals TSV, SQL, GeoJSON, JSON, Tekst, HTML, Markdown en meer. U kunt ervoor kiezen om de URL naar uw CSV-bestanden te uploaden, te plakken of in te voeren in de gebruikersinterface van de website. Bovendien kunt u het invoer-CSV-bestand en het uitvoerbestand aanpassen aan de juiste opties.

Het beste van het hulpprogramma is dat het uw gegevens nooit opslaat na een succesvolle conversie. U kunt er echter voor kiezen om de geconverteerde bestanden rechtstreeks via dit hulpprogramma te delen, maar vergeet niet dat hierdoor een kopie van uw bestand op de servers van Text Compare wordt gemaakt.

Conclusie

CSV is het hart van talloze databases over de hele wereld en is een behoorlijk populair formaat voor het opslaan van gegevens. Het bovenstaande artikel deelt enkele van de beste tools waarmee u uw CSV-bestanden gemakkelijk kunt converteren, formatteren en valideren. Bovendien kunt u met tools zoals CSV Importer importfunctionaliteit in uw web-apps implementeren.

Nu kunt u JSON Tools bekijken om te ontleden, formatteren en valideren.

gerelateerde berichten