11 geweldige lenzen om uw DSLR’s naar een hoger niveau te tillen

Het bezit van een DSLR is als een droom voor elke fotograaf. Als jij ook een van hen bent, zijn hier enkele fantastische lensopties voor je DSLR.

Tegenwoordig geloven mensen dat DSLR’s hun betekenis verliezen. Vooral na dagelijkse updates en geweldige functies in mobiele camera’s, investeren mensen in een allrounder-telefoon in plaats van een dure DSLR te kopen.

Maar net zoals een juwelier de waarde van diamanten kent, kent alleen een echte fotograaf de waarde van een DSLR.

DSLR’s zijn nog steeds populair onder fotografen en jongeren, want het zijn niet alleen mobiele telefoons die nu in ontwikkeling zijn; zelfs DSLR’s hebben geavanceerdere apparatuur voor ervaring en om topfoto’s te maken.

Er zijn veel voordelen van een DSLR ten opzichte van een telefooncamera, waaronder een fantastische fotografie-ervaring, zelfs bij weinig licht, de hele dag fotograferen op één batterij, comfortabele grip, talloze opties en het kiezen van verschillende lenzen voor jouw specifieke type fotografie. Heb je nu opheldering nodig over lenzen en hun gebruik? Laten we dat even ophelderen.

Typen basiscameralenzen en hun gebruik

Lenzen vormen het hart van DSLR. DSLR’s zijn alleen nuttig als u de juiste lenzen voor uw fotografie gebruikt. Het gebruik van een standaardlens voor verschillende soorten fotografie, zoals trouwfoto’s, landschaps-, dierenfotografie, enz. kan goede resultaten opleveren, maar kan beter zijn.

Laten we zes basislenzen en hun gebruik opsplitsen om het gemakkelijk te maken.

#1. Prime-lens

Prime-lenzen zijn het beste voor beginners en worden het meest aanbevolen door fotografen. Ze kunnen je helpen bij het improviseren van films en fotografie, omdat ze minder mechanica nodig hebben dan andere lenzen. Daarom zijn dit de beste keuzes als u nieuw bent op de lensmarkt.

Deze lenzen hebben een groot diafragma van f/2.8, f/1.8 enz. en zijn kleiner, lichter en sneller dan zoomlenzen. Deze lenzen worden veel gebruikt voor het maken van HD-video’s, portretten, natuur, flora, landschap, weinig licht en meer.

#2. Zoom lens

Zoals de naam al doet vermoeden, zoomen zoomlenzen in op een bepaald object of een bepaalde substantie om er focus of aandacht op te vestigen. Het verschil tussen de zoomfunctie van de telefoon en deze lens is het behoud van de focus. Zoomlenzen behouden de focus op het onderwerp, zelfs na wijzigingen in de brandpuntsafstand.

Een persoon kan de brandpuntsafstand van het object wijzigen zonder ook maar een centimeter fysiek te bewegen om professionele en transparante videografie te maken. Deze lenzen hebben fysieke mechanismen die fotografen gebruiken om in en uit te zoomen of de brandpuntsafstand te wijzigen.

De zoomlens wordt veel gebruikt voor natuurfotografie, straatfotografie, landschapsfotografie, enz. Met deze lenzen kunt u foto’s maken met verschillende brandpuntsafstanden zonder te bewegen en kunt u vloeiende in- en uitzoomvideo’s opnemen.

#3. Visooglens

Fisheye is een van de unieke groothoeklenzen die een 180 graden of bolvormig beeld van het frame creëert. Deze lens wordt een Fisheye-lens genoemd, omdat deze de foto weergeeft vanuit het perspectief van een vissenoog.

Perfectie in Fisheye-lenzen is complex en een individu moet creatief zijn om de beste abstracte en gevarieerde foto’s te krijgen.

Deze lenzen zijn veelzijdig. Daarom is het gebruik van deze lenzen relatief eenvoudig. Het leren gebruiken van deze lens kan echter een uitdaging zijn in vergelijking met andere lenzen. Deze lenzen worden veel gebruikt voor natuurfotografie, menigten, architectuur, monumenten, enz., omdat ze het onderwerp op een andere en creatieve manier naar voren brengen.

#4. Groothoeklens

Groothoeklenzen zijn een van de beroemde lenzen in de uitrusting van een fotograaf. Dit zijn gewone en multifunctionele lenzen. Deze lenzen hebben een kortere brandpuntsafstand dan andere lenzen, die 35 mm of zelfs korter kunnen zijn.

  Maak je eigen PS4-games: aan de slag met "Dreams"

Hoe korter de brandpuntsafstand, hoe breder uw veldlengte zal zijn.

Groothoeklenzen veranderen het beeld aanzienlijk, zelfs met kleine fysieke veranderingen door de gebruiker; het kan vooruit, achteruit, links of rechts zijn. Deze lenzen laten dichtbijgelegen objecten groter lijken en verafgelegen objecten er kleiner uitzien.

Groothoeklenzen hebben de voorkeur voor landschaps-, reis-, interieur-, architectuur- of vastgoedfotografie. Deze lenzen bieden een echt oogperspectief en laten objecten er duurder en aantrekkelijker uitzien.

#5. Telelens

Telelenzen zijn handig in de meeste fotografienissen, omdat ze de gebruiker in staat stellen om zelfs vanaf een aanzienlijke afstand op een unieke en actieve foto te klikken. Met deze lens kunt u uw vaardigheden naar een hoger niveau tillen met enkele van de beste foto’s in uw galerij, ongeacht of u portretten, dieren in het wild of een andere vorm van fotografie maakt.

Telelenzen werken als een telescoop, waardoor het onderwerp dichter bij de camera lijkt dan de werkelijkheid (alleen op een behoorlijke afstand).

Deze lenzen zijn handig bij het fotograferen van een object waar u niet bij kunt, zoals een waterval of vliegende vogel, of als het onveilig is om dichterbij te komen, zoals natuurfotografie, enz. De brandpuntsafstand van deze lenzen kan tussen 70 en 200 mm liggen.

#6. Macro-lens

De macrolenzen zijn de beste vrienden van insectenfotografen, omdat ze typische close-upfoto’s opleveren, inclusief elk klein detail. Deze hebben een geavanceerde revolutie in de fotografie teweeggebracht.

Deze lenzen vergroten de objecten zodat ze groter lijken, en het onderwerp blijft gefocust en geeft je elk klein detail van het onderwerp weer, zelfs als je er heel dicht bij komt. Macrolenzen hebben de voorkeur voor natuurfotografie en videografie, waaronder bloemen, insecten, regendruppels, enz.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een DSLR-lens

Aangezien we u hebben geïnformeerd over basislenzen en hun gebruik, weet u precies wat voor soort lens u wilt, afhankelijk van uw fotografie-interesse of -behoefte. Maar voordat u een nieuwe lens voor uw DSLR gaat kopen, zijn hier een paar punten waarmee u rekening moet houden.

Opening

Het diafragma is een cruciaal onderdeel van een camera. Het is de opening van een lens waar licht doorheen gaat. Diafragma wordt over het algemeen gemeten met nummers 1,4, 5,6, 11, enz. Diafragma speelt een belangrijke rol in het uiterlijk van de foto.

De grootte van het diafragma bepaalt de scherpte van het onderwerp en de achtergrond. Als het diafragma groot is, heeft het beeld minder diepte en wordt de achtergrond wazig. Als het diafragma laag is, heeft de foto velddiepte en een scherpe achtergrond.

Brandpuntsafstand

De brandpuntsafstand is de meting die is gekoppeld aan uw lens, zoals 50 mm, 35 mm, enz. Deze meting is de afstand tussen uw brandpunt op de sensor van de camera en het optische centrum van uw lens.

Het is essentieel om de meting van de brandpuntsafstand in de gaten te houden, omdat deze aangeeft hoeveel deze lens uw onderwerp kan vergroten terwijl u de foto maakt. Daarnaast bepaalt het ook welke hoekfoto je krijgt, zoals groothoek, ingezoomd, bijgesneden of gefocust.

Type montage

Lensvatting is een opening waar de camera de gebruikers in staat stelt om verschillende lenzen op de camera te bevestigen. Maar wat essentieel is in deze opening is de maat. Elke camerabevestiging heeft een specifieke maat; daarom moet u lenzen dienovereenkomstig bevestigen.

Moderne camera’s hebben een mechanisme waarmee de camera en lenzen kunnen communiceren voor betere foto’s en resultaten. Dit kan alleen als je lenzen bevestigt die de camera goed fixeren. Bovendien heeft deze functie de houder meer gemaakt dan een gat.

Beeldstabilisatie

Beeldstabilisatie, of je kunt het ook vibratiereductie noemen, is een functie die je helpt een fantastische foto te maken, zelfs als je camera trilt of het onderwerp fysiek beweegt. Cameratrillingen kunnen worden veroorzaakt als u geen statief gebruikt, als uw lens te lang is of als u aan uw camera moet wennen.

  Hoe iemands locatie op de iPhone te controleren

Het is essentieel om over deze factor heen te kijken, ongeacht welke nichefotografie je doet. Tegenwoordig bevatten DSLR’s gyrosensoren die helpen bij beeldstabilisatie en uw foto corrigeren, zelfs als uw camera trilt.

Merk

Deze veelgestelde vraag zal zeker in je opkomen bij het kopen van lenzen: koop een lens van hetzelfde merk als je camera of ga voor de andere. De meeste fotografen zijn van mening dat je eerst moet overwegen om een ​​lens van hetzelfde merk aan te schaffen als het merk er door de maat en het juiste type beter uitziet.

Het is echter correct om lenzen van een ander merk te kiezen als u voor hetzelfde budget of dezelfde tijd geen lens kunt vinden die u nodig heeft.

Het is beter om lenzen te onderzoeken en beoordelingen te controleren voordat u geld investeert. Er zijn veel goede websites om je favoriete lenzen online te kopen en te vergelijken. Hier zijn enkele uitstekende lenzen waaruit u kunt kiezen voor uw fotografie.

Altura Photo groothoeklens

Altura is een bekend merk en levert de beste lenzen voor high-peak fotografie. De Altura Photo 0.43X groothoeklens is een alternatief en een goede concurrent voor andere professionele lenzen.

Het pluspunt van dit objectief is dat het zowel groothoek- als macrolens kan zijn. Je moet het onderste gedeelte losschroeven, en daar ga je. Nu kunt u gemakkelijk close-ups maken van kleine objecten zonder de lens te hoeven wisselen.

Deze lens is ook verkrijgbaar in de maten 58 mm, 49 mm, 52 mm en 55 mm. U kunt dus elke dimensie kiezen op basis van uw cameraformaat. De belangrijkste kenmerken van deze lens zijn onder meer een toename van de veldlengte met 0,43x voor de beste foto’s, gemaakt met multi-coated glasoptiek, en meer.

Canon 85 mm telelens

Canon is altijd een topnaam geweest in de productie van camera’s en lenzen, en hier is nog een creatie van hen. De 85 mm-lens uit de L-serie van Canon is de eerste met IS-functionaliteit (beeldstabilisatie).

Deze lens heeft een geavanceerde optische formule met een betere diameter en een helder maximaal diafragma van f/1.4 voor scherpe en gedetailleerde foto’s.

De belangrijkste kenmerken van deze lens zijn onder meer dat ze stof- en waterbestendig zijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de lens, zelfs niet in een barre omgeving. De lens heeft een uitstekende beeldstabilisatie, een cirkelvormig diafragma en meer.

Canon EF 70-200 mm telelens

Dit is een van de beste lenzen van Canon, waarvan de brandpuntsafstand tussen de 70-200 mm ligt met een maximaal diafragma van f2.8 in het gehele zoombereik. De Canon EF 70-200 mm biedt indrukwekkende helderheid en verbetert je vaardigheden en galerij.

De belangrijkste kenmerken van deze lens zijn onder meer een air sphere-coating, die overstraling minimaliseert, optische beeldstabilisator, die bewegingscorrectie stopt tot 3,5, stof- en waterbestendigheid en meer.

Irix Dragonfly-macrolens

Irix is ​​een bekend merk en Irix 150mm f/2.8 Macro Dragonfly-lenzen zijn 2019-modellen met een maximale brandpuntsafstand van 150 mm. Deze lens is bij uitstek geschikt voor close-ups en is een zeer veelzijdige macrolens die is ontworpen voor DSLR-camera’s met een hoge resolutie.

De belangrijkste kenmerken van deze lens zijn onder meer een snel diafragma waardoor u een korte belichtingstijd krijgt. Het heeft een vergrotingsschaal van 1:1 om u een gedetailleerd beeld te geven terwijl uw comfort nog superieur blijft.

Bovendien zijn er nog veel meer functies, zoals een duurzaam ontwerp, uitzonderlijke optiek en meer. Er is echter geen beeldstabilisatie, maar deze lenzen zijn aanpasbaar voor experts of gebruikers van een statief.

Nikon 200-500 mm zoomlens

Nikon AF-S Nikkor 200-500 mm is het beste voor alle soorten fotografie. U kunt klikken op de beste foto’s van de natuur, levensstijl, dieren in het wild en snel bewegende onderwerpen zoals vogels, atleten, sport, enz. Deze lens heeft een fantastisch mechanisme waarmee u op foto’s kunt klikken en ook videografie kunt uitvoeren.

De belangrijkste kenmerken van deze lens zijn onder andere tot 4,5 stops trillings- of camerabewegingscorrectie, snel en constant diafragma, 500 mm zoomvermogen op fx- en 750 mm op dx-formaat, en meer.

  9 gratis certificeringscursussen om een ​​digitale marketeer te worden [2022]

Tamron groothoek telelens

Tamron is het meest aanbevolen alternatieve lensmerk om de best compatibele lens voor de camera te krijgen volgens uw vereisten. De Tamron 18-400m is ’s werelds eerste 22,2x ultra-telefoto krachtige zoomcamera.

Deze lens heeft indrukwekkende optische prestaties met een uitstekend zoombereik, groothoek en ultratelefoto. De belangrijkste kenmerken van deze lens zijn vochtbestendigheid, die nauwkeurig, snel en stil is met autofocus en meer.

Canon EF-S 55-250mm

Als je ernaar uitkijkt om een ​​fantastische lens toe te voegen om gratie aan je fotografie of videografie te geven, dan is deze lens de beste voor jou. Canon’s EF 55-250 mm-lens, die wordt geleverd met een maximaal diafragma van 5,6, is uitstekend en heeft een maximale vergroting van 0,29x.

Het is een must-have lens in je kit als je geïnteresseerd bent in telelenzen. De belangrijkste kenmerken zijn het nieuwe zoomsysteem met zes groepen, het lichtgewicht ontwerp, beeldstabilisatie tot 3,5 equivalente stops, trillingscorrectie en meer.

Nikon 70-300 mm telelens

Als u op zoek bent naar een supertelezoomlens, dan is de Nikon 70-300 mm telelens hier met VR-beeldstabilisatie voor heldere en scherpe resultaten. Deze zijn speciaal geoptimaliseerd voor DX-formaat DSLR’s. Deze lens heeft een maximale brandpuntsafstand van 300 mm en een minimale brandpuntsafstand van 70 mm.

Deze lens wordt bij voorkeur aanbevolen voor natuur-, sport- en concertfotografie, omdat deze een helder beeld met hoge pieken geeft vanwege de functie voor vibratiereductie. De belangrijkste kenmerken zijn onder meer ultrasnelle autofocus, uitstekende optiek om de beste foto’s en HD-foto’s te maken, en een minimaal diafragma van 32 mm.

Nikon AF FX Nikkor 50 mm-lens

Dit zijn gewone lenzen, of je kunt prime-lenzen zeggen. Het wordt het meest aanbevolen voor beginners. De brandpuntsafstand van deze lenzen is beperkt tot 50 mm en de focusafstand is 1,5 ft. Wat deze lens anders maakt, is de circulaire polarisator, een van de meest populaire filters voor speciale effecten.

De Nikon AF FX Nikkor 50 mm-lens heeft echter geen ingebouwde autofocusfunctie. Daarom is het beter om hetzelfde cameramerk voor die functie te gebruiken.

De telelens van Big Mike

Of je nu een beginner of een ervaren fotograaf bent, deze lens mag niet ontbreken in je uitrusting. Deze krachtige telelenzen worden gecombineerd met een Canon T-mount adapter, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn met de meeste camera’s van Canon, zoals T1i, T2i, EOS 1D, EOS 5D en meer.

De belangrijkste kenmerken van deze lens zijn uitrustingsaccessoires, multi-coated optisch glas met lage dispersie, brandpuntsafstand van 500 mm en meer.

Opteka supertelezoomlens

De geavanceerde lens van Opteka geeft u uitstekende prestaties met uw DSLR en, bij voorkeur, met camera’s van Canon. Dit is de meest aanbevolen lens voor fotografen om hun galerij te upgraden tegen een budgetvriendelijke prijs.

De telezoomlens van Opteka is geschikt voor zowel professionals als beginners, omdat deze zoomlens veelzijdig en gebruiksvriendelijk is.

Deze lens wordt geleverd met een diafragma van 16 en een push/pull-mechanisme voor zoom en handmatige scherpstelling. Daarnaast helpen veel nieuwe functies, zoals multi-coated vier optische glazen en een ingebouwde roterende statiefbevestiging bij stabilisatie.

Conclusie

Het kiezen van een geschikte camera en ook een cameralens is een van de belangrijkste beslissingen die een fotograaf moet nemen, rekening houdend met veel belangrijke, relevante punten met betrekking tot hun budget. Er zijn tal van lensopties, maar men moet zeker zijn van het type montage, de vereisten en de levensduur van de batterij om het geld goed te investeren.