11 geweldige STEM-apps voor kinderen om te spelen en wetenschap te leren

Studenten die STEM-apps gebruiken, leren hoe ze hun kritische denkvaardigheden kunnen toepassen om problemen op te lossen.

STEM-apps krijgen veel aandacht in de huidige tijd. Aangezien de meeste kinderen hun tijd doorbrengen op tablets, laptops, telefoons of andere digitale instrumenten, maakt het installeren en gebruiken van de STEM-apps op deze apparaten hun tijd aan de instrumenten vruchtbaar.

STEM-apps verbeteren de cognitieve capaciteiten van kinderen en helpen hen problemen sneller en effectiever op te lossen.

In dit artikel bespreken we wat STEM-apps zijn en waarom kinderen ze gebruiken. We zullen ook de voordelen en functies van STEM-apps zien en wat ze ideaal maakt voor kinderen. Ten slotte zullen we kijken naar enkele van de meest verbazingwekkende STEM-apps voor kinderen om te spelen en wetenschap te leren.

Wat zijn STEM-apps en waarom gebruiken kinderen ze?

STEM is de afkorting voor Science, Technology, Engineering en Math – vier nauw verwante disciplines. Om studenten beter op te leiden voor toepassingen in de echte wereld, integreert STEM alle vier de onderwerpen in plaats van zich op slechts één te concentreren.

STEM-apps zijn softwaretoepassingen op basis van de STEM-methodologie waarbij kinderen de verschillende concepten en onderwerpen van STEM leren kennen met behulp van interactieve tools, games en e-boeken.

Kinderen gebruiken STEM-apps omdat de meeste van deze apps hun leerproces op een zeer vermakelijke en opwindende manier uitvoeren. Hun kleurrijke uiterlijk en conceptgerichte games trekken de aandacht van de meeste kinderen. Ze blijven lang in dergelijke apps verdiept.

Wat zijn de voordelen van STEM-apps?

STEM-onderwijs biedt veel voordelen voor zijn leerlingen. Het lijdt dus geen twijfel dat STEM-apps ook hun gebruikers ten goede komen. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste voordelen die STEM-apps hun gebruikers bieden.

Stimuleert creativiteit

De kern van STEM-onderwijs is ongetwijfeld creativiteit. Studenten worden aangemoedigd door STEM-apps om originele ideeën te ontwikkelen en multidisciplinair denken toe te passen om uitdagende problemen aan te pakken.

De aandacht van de leerlingen wordt verder getrokken door het feit dat deze problematische concepten worden gepresenteerd als spelletjes of activiteiten. STEM-apps bevorderen dus direct de creativiteit.

Verbetert kritische denkvaardigheden

Het soort inhoud dat in het STEM-onderwijs wordt aangeboden, is gericht op het aanmoedigen van het kritisch denken van kinderen. Het actief bedenken, interpreteren, analyseren en evalueren van informatie door middel van perceptie, expertise, contemplatie, redenering of communicatie staat bekend als kritisch denken.

De meeste STEM-apps zijn zo gemaakt dat gebruikers worden aangemoedigd kritisch te denken om de meeste uitdagingen op te lossen.

Groeit nieuwsgierigheid

Via STEM-onderwijs worden kinderen aangemoedigd om waarom- en hoevragen te stellen. Via verschillende oefeningen, tools of games stellen STEM-apps studenten in staat om hun ideeën te gebruiken om creatieve oplossingen te ontwikkelen. De algehele nieuwsgierigheid van de kinderen wordt hierdoor vergroot en ze worden wijzer en beter geïnformeerd.

Vernieuwt cognitieve vaardigheden

De mentale vermogens die bekend staan ​​als cognitieve talenten verbeteren lezen, denken en leren. Het kan worden uitgewerkt en ontwikkeld door middel van training. Met behulp van STEM-apps kunnen studenten hun cognitieve vaardigheden verbeteren en vergroten terwijl ze de basisprincipes van codering en engineering leren.

  Hoe u uw Amazon-account kunt verwijderen

Verhoogt initiatiefdenken

STEM-apps helpen studenten om optimistischer te worden over studeren door hen in staat te stellen moeilijkheden zelfverzekerd te benaderen. Bovendien vergroot het het zelfvertrouwen van de leerlingen en neemt het ongunstige vooroordelen weg. STEM-apps helpen mensen nieuwsgieriger, zelfverzekerder en proactiever te worden als het gaat om het oplossen van problemen.

Wat maakt STEM-apps ideaal voor kinderen?

STEM-apps kunnen een waardevolle aanvulling zijn op uw STEM-leermiddelen. Dit komt omdat STEM-onderwerpen complex en uitdagend kunnen zijn voor studenten om mee om te gaan. Met behulp van games, raadsels en uitstekende beelden en audio zijn al deze apps gemaakt om de interesse van gebruikers te wekken.

Kinderen kunnen ook leren over de kracht van creativiteit en technologie via STEM-apps. Dit zal hen een voorsprong geven op het internationale toneel naarmate de wereld meer technologisch georiënteerd wordt.

Door deel te nemen aan STEM-leeractiviteiten leert de student problemen te identificeren en te evalueren. Ze leren ze ook om met een plan van aanpak te komen om ze op te lossen. Studenten kunnen STEM-apps gebruiken om hun leerproces toe te passen op meerdere problemen en problemen.

Nu zult u duidelijk zijn over de voordelen en functies van STEM-apps. Laten we dus enkele van de beste STEM-apps verkennen om uit te proberen.

Tappity-app

De STEM-app Tappity beschikt over een groeiende bibliotheek met meer dan 200 experimenten, games, lezingen, video’s en andere bronnen die allemaal in overeenstemming zijn met de Next Generation Science Standards. Het beschikt over een website en app voor iOS.

De Next Generation Science Standards voor de klassen K-5 zijn afgestemd op de inhoud van Tappity, dat is gemaakt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Door de leeftijd van uw kind te kiezen bij het aanmelden, kunt u ook het complexiteitsniveau van de vragen wijzigen.

Hiermee kunt u meerdere profielen aanmaken onder één account. Bovendien kunt u elk apparaat gebruiken om toegang te krijgen tot Tappity wanneer u zich abonneert.

Slimme verhalen

Smart Tales is een verhaal- en edutainment-app voor kinderen die creativiteit en interesse in STEM-disciplines aanmoedigt.

Volgens studies vergroot het gebruik van Smart Tales gedurende ten minste 20 minuten per dag de woordenschat, stimuleert het de luistervaardigheid, vergroot het de neiging van kinderen om academisch succes te behalen, versterkt het de familiebanden en helpt het jongeren emoties te herkennen en empathie te kweken.

Met vertederende personages en avonturen die zich afspelen in een verscheidenheid aan fascinerende omgevingen, waaronder de jungle, boerderij, ruimte, enz., biedt Smart Tales een uitgebreide collectie. Je kunt er talloze interactieve en geanimeerde verhalenboekpagina’s vinden.

Met een enkele aanraking kunnen de kinderen zich bezighouden met de animaties en een magisch en vermakelijk universum verkennen. U kunt de Smart Tales-app voor zowel Android- als iOS-apparaten krijgen.

Inspirit-app

Inspirit is een STEM-app die gebruikmaakt van immersieve leermiddelen. Tal van tools zoals 3D en VR kunnen studenten 5x meer geïnteresseerd houden en tegelijkertijd de leerretentie aanzienlijk vergroten.

Je kunt met Inspirit kiezen uit duizenden hoogwaardige geesten in biologie, scheikunde en natuurkunde, waaronder 3D-modellen, simulaties, studiehulpmiddelen en meer.

Met de eenvoudig te gebruiken tools op Inspirit, zoals Spirit Slides en Spirit Docs, kun je 3D- en VR-technologie integreren in je wetenschappelijke lessen. Met behulp van dit platform bouw je snel een immersieve leeromgeving.

  Hoe u altijd te zien krijgt op iPhone X

Tynker

Tynker is een STEM-app aangeboden door Byjus. Het biedt een interactieve, op verhalen gebaseerde leerfunctie. Het stelt kinderen en tieners in staat om de basisprincipes van codering op te pikken door middel van eenvoudige blokgebaseerde taken voordat ze soepel overgaan naar op tekst gebaseerde programmeertalen zoals JavaScript en Python.

Ongeacht hun leeftijd of vaardigheid, elke student kan een leerpad vinden met hun selectie van meer dan 70 bekroonde cursussen.

De Tynker-app biedt meer dan 5.000 cursussen die worden ondersteund door honderden in-app-tutorials, praktische projecten en interactieve tests. Het biedt ook verschillende oplossingen, waaronder op blokken gebaseerde codering, pictogramcodering voor pre-readers, Python, JavaScript, Data Science, kunst en beeldverwerkingscursussen.

gekke versnellingen

Crazy Gears is een hypermodern digitaal puzzelspel voor iOS, gemaakt met een eenvoudige mechanische engine. De app is gemaakt door rekening te houden met het kritische denkvermogen van kinderen.

Kinderen besturen katrollen, kettingen, staven en tandwielen in dit boeiende puzzelspel om elke fase te passeren. Zo leren ze hoe verschillende mechanismen op elkaar inwerken tijdens het bouwen van een machine.

Ontwikkelaars hebben Crazy Gears gemaakt om kinderen te inspireren om meer te weten te komen over de fysieke kenmerken van mechanismen die ze dagelijks zien en deze te begrijpen.

Het platform doet dit door het kind te laten spelen met de dingen in elke fase om te zien hoe ze met elkaar omgaan om een ​​taak te voltooien. Kinderen kunnen hun kennis van STEM-onderwerpen vergroten door interacties met technologie.

Oneven bot uit

Odd Bot Out is een STEM iOS-software die leuk en grappig is. In deze app is Odd, de robot in de discussie, uniek in vergelijking met andere robots. Het spel is eenvoudig en Odd kan pas naar het volgende niveau gaan na het behalen van een test.

Je moet fysica, elektriciteit en bouwblokken gebruiken om Odd te helpen ontsnappen uit de robotfabriek.

Elk niveau biedt een unieke uitdaging in dit puzzelspel. De puzzels kunnen van alles zijn, zoals het bouwen van een brug over een afgrond, het ontwerpen en besturen van een gevaarlijk voertuig of het rijden op een robotduizendpoot. Met wielen, motoren, circuits en andere constructie-elementen biedt het 100 verschillende en uitdagende levels. Het biedt een creatieve, geweldloze en stressvrije vorm van gameplay.

DNA-spel

Op een eenvoudige pure-play-manier laat de vermakelijke iOS-game DNA Play kinderen kennismaken met de basisprincipes van DNA. Door een reeks eenvoudige DNA-uitdagingen op te lossen, kun je met deze software monsters ontwikkelen. Door genen te veranderen, kun je fantasierijk worden en experimenteren met vreemde mutaties van verschillende lichaamsdelen.

Deze game is ideaal voor STEM-onderwijs, omdat het een leuke introductie biedt tot DNA, biologie en genetica.

Je kunt meer dan 200 miljard verschillende soorten wezens bouwen, DNA-kruiswoordpuzzels oplossen en puzzelstukjes uitwisselen om mutaties te veroorzaken. Er zijn veel verrassende en vermakelijke interacties, omdat je je monsters in realtime van vorm kunt laten veranderen wanneer ze dansen, schaatsen, eten of slapen.

State of Matter-app

States of Matter is een andere app waarmee kinderen de grondbeginselen van de wetenschap kunnen leren. Kinderen leren door activiteit, experimenten, observatie, vragen stellen, speculeren en zoeken naar oplossingen. Met deze app kun je kennis opdoen over de verschillende toestanden van materie.

Je kunt de vorm, kleur, gedrag, geluiden en beweging van verschillende toestanden van materie verkennen door frisdrank te bevriezen, popcorn te laten knallen, goud te smelten en meer.

  Hoe Planet Fitness-lidmaatschap te bevriezen?

Bovendien kunt u leren hoe verschillende items reageren op temperaturen van -500 °F tot 5500 °F. Terwijl je experimenteert met faseverschuivingen en de temperatuur verandert, kun je zien dat vaste stoffen smelten, vloeistoffen bevriezen en gassen vloeibaar worden terwijl je leert welke veranderingen onomkeerbaar zijn.

STEM-vrienden

STEM Buddies gebruikt verhalen, animaties en vermakelijke activiteiten om kinderen te interesseren voor wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) en hen kennis te laten maken met 21e-eeuwse vaardigheden.

Deze educatieve software is boeiend en vermakelijk. Het bevat een aantal kleine geanimeerde verhalen over de dagelijkse activiteiten van de STEM Buddies.

Ze zullen kinderen tussen 4 en 9+ aanmoedigen om van STEM te genieten. De kinderen verwerven de vaardigheden die nodig zijn om zelfsturende, futuristische en samenwerkende leerlingen te worden door de personages in hun verhalen te volgen.

STEMWerkz-app

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar biedt STEMWerkz een aanpasbare leeromgeving met meer dan 800 stukjes materiaal, waaronder interactieve films, verhalen, games en meer. Voor kinderen om in hun eigen tempo te studeren of om hen te helpen met schoolwerk, biedt het meer dan 800 interactieve leerverhalen.

STEMWerkz is een online spel en avontuur voor kinderen waarin ze een virtuele stad moeten ontwikkelen, problemen moeten oplossen en de vrede in STEAMValley moeten herstellen. Ze bereiken dit door boeiende personages te creëren en STEAM-kennis en -vaardigheden te gebruiken om doelen te bereiken.

Op STEMWerkz kunnen kinderen communiceren met mensen van over de hele wereld en nieuwe vrienden maken. Bovendien kunnen ze hun ontwikkeling volgen en de prestatiebadges krijgen die ze verdienen op deze site.

STEM-onderwijs en Engels

Een leuke en boeiende introductie tot Engelse en STEM-vakken wordt aangeboden via de educatieve software STEM Education en Engels voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Het is een ervaringsgericht programma boordevol boeiende games en informatie die Engelse studie combineert met STEM-ontdekking.

Het platform wil kinderen de nodige middelen, vaardigheden en perspectieven bieden om meer te leren over de ongelooflijke wereld om hen heen.

De Next Generation Science Standards voor K-5th Grade en de Math Common Core State Standards voor de kleuterschool zijn beide verbonden met het materiaal op de STEM Education- en ENGLISH-app.

Het codeercurriculum moedigt kinderen aan om hun codering te verkennen en te ontwerpen door middel van boeiende activiteiten in spelstijl, waardoor ze een groeimentaliteit kunnen cultiveren.

Conclusie

Tegenwoordig is alles op de een of andere manier verbonden met STEM. STEM-apps bieden een intelligente en vermakelijke manier om kinderen de basisprincipes van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde te laten begrijpen.

Wanneer kinderen geïnteresseerd raken in STEM-onderwerpen, verwerven ze veel vaardigheden die hen in de huidige en komende tijd ten goede zullen komen. Dus als je de wereld van STEM-apps nog niet hebt verkend, moet je het nu doen!

Je kunt ook enkele leuke lees-apps voor kinderen verkennen.

gerelateerde berichten