11 Open source-software voor web- en grafisch ontwerpers

Gratis web- en grafische ontwerpsoftware…

Er is volop open source software beschikbaar die je als web- en grafisch ontwerper opmerkelijk kan ondersteunen. Open source is waardevol vanwege hun prijskaartje nul, en ondersteunende gemeenschap verspreidt zich over de hele wereld. In de huidige economische omstandigheden zijn open source-tools een uitstekende plek om te beginnen met zoeken.

In de wereld van design is het niet zo eenvoudig om een ​​professionele carrière als grafisch ontwerper vol te houden met alleen open-source apps. Misschien zijn er veel verbeterde open-source-apps beschikbaar om u te helpen een uitstekende grafisch- en webontwerper te worden. De term open source betekent dat het gratis en voor iedereen toegankelijk is.

Inhoudsopgave

Krita

Krita is een krachtige maker van vectorafbeeldingen met een sterke focus op digitaal schilderen en illustreren. Het wordt voornamelijk gebruikt om stripboeken te ontwerpen. Het is gratis software met geavanceerde sjablonen en functies.

Kunstenaars hebben Krita ontworpen voor tekensoftware van topkwaliteit die voor iedereen beschikbaar is. Het kan helpen bij het ontwerpen van stripboeken, tekeningen zoals vloeiende vormen, verdwijnpunten, geavanceerde selectiefuncties, laagmaskers, enz. Als u de illustratiewereld wilt betreden, is Krita de beste keuze in de open-source categorie.

Krankzinnigheid

Krankzinnigheid is gratis, supersnelle grafische software voor UI, UX en webdesign. Het heeft alles wat je gewend bent in andere vergelijkbare apps en gaat verder. Met Lunacy bespaart u tonnen tijd die u normaal besteedt aan het googlen naar afbeeldingen. Duizenden pictogrammen, illustraties en foto’s zijn direct in de app beschikbaar.

Bovendien is Lunacy geladen met handige AI-aangedreven tools om routinetaken te automatiseren: achtergrondverwijderaar, afbeelding-upscaler, avatar en tekstgeneratoren. In tegenstelling tot Figma is Lunacy niet verslaafd aan internet en werken de meeste functies offline. Wil je liever online samenwerken met collega-ontwerpers, dan kan dat ook. In tegenstelling tot Sketch, dat alleen op macOS draait, verwerkt Lunacy native .sketch-bestanden op alle basisplatforms. De interface van de app is beschikbaar in 21 talen.

 • Het werkt op:

 • ramen

 • Linux

 • macOS

Gimp

Gimp staat voor het GNU-beeldmanipulatieprogramma.

Gimp is een van de meest populaire en open-source grafische ontwerp- en fotobewerkingstools. Het is een grafisch ontwerppakket en een afbeeldingseditor boordevol functies. Deze tool is hetzelfde als de lay-out van Adobe Photoshop. Een fantastisch hulpmiddel voor elke beginnende of gevorderde ontwerper die voornamelijk met foto’s werkt.

GIMP is een hoogwaardig raamwerk voor gescripte beeldrichting te midden van talen zoals C, Perl, C++, Python, enz.

Het is een tegenhanger van Adobe Photoshop. Als je een digitaal schilderij maakt of foto’s aanpast en verschillende elementen samenstelt, is dat fantastisch. Natuurlijk heeft het niet alle functies zoals photoshop, maar degene die deze software heeft gemaakt, heeft een enorm aantal vrijwilligers van over de hele wereld.

Hoogtepunten

 • Boordevol filters, maskers, lagen en penselen
 • Breid de functies uit met de extensies
 • Geavanceerde fotobewerkingsfuncties
 • Er ontstaan ​​werkelijk inspirerende ontwerpen. Het betekent om de flexibiliteit te geven om afbeeldingen te transformeren zoals u ze wilt.
 • Een enorm aantal grafische ontwerpelementen, logo’s, interfacecomponenten. Het draagt ​​ook bij aan eersteklas kleurbeheerfuncties om high-fidelity kleurbeheer te garanderen.

Inkscape

Inkscape lijkt veel op Adobe Illustrator en Corel Draw. Het is ook een van de krachtige tools die gratis voor iedereen beschikbaar is. Het is ook bekend als de tegenhanger van Adobe Illustrator, de maker van vectorafbeeldingen.

De basis- en standaardbestandsindeling van Inkscape is in Scalable Vector Graphics (SVG). Inkscape is beschikbaar voor Linux-, Mac- en Windows-besturingssystemen.

Hoogtepunten

 • Objecten stylen
 • Ondersteunt verschillende soorten bestandsindelingen
 • De werking is afhankelijk van het pad.
 • Manipulatie in het object kan effectief worden gedaan.
 • Gemakkelijk te documenteren
 • Flexibele gebruikersinterface

Synfig Studio

Beschikbaar op Windows, OSX en Linux, Synfig Studio is 2D-animatiesoftware voor alle creatieve liefhebbers om hun ontwerpen tot leven te brengen. Afhankelijk van je tekenstijl, kun je vrijwel elke soort animatie bereiken waarnaar je streeft.

Bekijk een van de complexe animaties die met deze software zijn gemaakt:

Je kunt ook iets luchtigs en eenvoudigs maken als dat je sterkste punt is. Zoals ik al zei, het komt allemaal neer op wat je wilt creëren, en beschouw het als een knipoog van Synfig Studio.

Over de functies gesproken, het geeft je volledige controle over je vectorillustraties, van het importeren tot het exporteren van het eindproduct. U kunt vormen dupliceren, met meer dan 50 lagen werken, filters toevoegen en verlopen toepassen.

Afgezien daarvan kunt u het botsysteem volledig overnemen om uw ontwerp nauwkeurig te structureren, zodat hun bewegingen eruitzien zoals u wilt dat ze eruitzien. Dit kan eenvoudig worden bereikt door gebruik te maken van hun skeletvervormingslaag, waarmee u complexe vervormingen op bitmapillustraties kunt toepassen.

U kunt kiezen uit twee verschillende versies – Stable en Development. De eerste is degene die goed is getest en bewezen, terwijl de laatste de nieuwere is die experimentele functies en aanvullende bugfixes heeft. Beiden zijn gratis te downloaden omdat dit open-source software is.

Dia

Dia is gebouwd op een enkele documentinterface (SDI) vergelijkbaar met Inkscape en GIMP. Het wordt voornamelijk gebruikt om netwerken van het type elektronische circuits, stroomdiagrammen, enz. te creëren. Het is geïntegreerd met veel geavanceerde functies, dwz dat het wordt gebruikt om relatiemodellen te tekenen in databasestructuren, UML, eenvoudige elektrische circuits. SVG- en XML-bestandsindelingen worden ondersteund.

Met Dia kunt u SVG, EPS, DXF, PNG, JPEG en alle andere bekende formaten exporteren.

Blender

Blender is een software voor het maken van 3D-tekeningen. De bekendste animators gebruiken Blender om korte films, speelfilms, tv-shows, enz.

De interface is in het begin vrij ingewikkeld, maar als je verder gaat met ontwerpen, is het eenvoudig. Het heeft veel aanpasbare functies; natuurlijk kunt u uw extensies en functies ook maken zoals u dat wilt.

Met Blender kun je fotorealistische weergave, beeldhouwen (verschillende soorten penselen), het maken van games en snel optuigen aan.

Als u bereid bent om geld uit te geven, moet u premium software gebruiken om 3D-animatie te ontwerpen.

Pencil2D

Pencil2D is een tekensoftware; het is in staat om handgetekende animaties te ontwerpen met behulp van bitmap- en vectorafbeeldingen. Het is eenvoudig te gebruiken en het is geïntegreerd met een duidelijkere interface en uitgerust met geavanceerde animatietools.

Dus de Pencil2D-tekentool is misschien wel de beste manier om de basisprincipes van vectorafbeeldingen en cartoonanimatie te kennen.

Skencil

Skencil is een applicatie voor het tekenen van vectoren. Het is beschikbaar in Linux/Unix/GNU-achtige besturingssystemen. Het stelt ons in staat om een ​​aantal geweldige diagrammen en illustraties en nuttige tekeningen te maken. Skencil is gebouwd met een geïnterpreteerde taal, dwz python, en het is objectgeoriënteerd op zeer hoog niveau.

Hoogtepunten

 • Makkelijk te gebruiken.
 • Verloopvullingen
 • EPS-bestanden schrijven
 • Groepen mengen
 • Getransformeerde afbeeldingen en tekst
 • Geavanceerde rechthoeken en bochten enz.

Font Forge

FontForge is een lettertype-editor die veel lettertype-indelingen voor ontwerpers ondersteunt. Het is lichtgewicht en stelt u in staat om vloeiende ontwerpen te maken van uw eigen type, true-type en postscript. Het is gratis software ontwikkeld door George Williams en geschreven in C-programmeertaal.

Het maakt gebruik van FreeType-weergave van lettertypen op het scherm.

SVG-bewerken

SVG-bewerken kan helpen bij het maken van vectorafbeeldingen in de browser zonder extra software-installatie op uw systeem. Het is een cross-browser javascript grafisch ontwerptool.

SVG-Edit bestaat uit twee interfaces, waaronder svgcanvas.js en svg-editor.js. Deze twee componenten werken onderling samen om effectieve vectorafbeeldingen te creëren.

Conclusie

Aangezien de digitalisering over de hele wereld in de loop der jaren is toegenomen, toont dit duidelijk aan dat de vraag naar de grafische en webdesign-industrie groot zal zijn. Als u de juiste tool kiest die past bij uw zakelijke behoeften, krijgt u de beste resultaten.

Als alternatief, als u niet liever downloadt en het online wilt doen, kunt u deze online ontwerptools verkennen.

gerelateerde berichten